Amaretos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Καλημέρα Ελειπα 2 εβδομαδες και γυρνώντας χτες βλέπω αυτό (πριν ειχαμε ενα απο τα παλια κουτια) στο πεζοδρομιο μου στα 10 μέτρα απο το σπίτι. Σε μια ερώτηση που εκανα ενα γειτονα το πρωι, μου λεει περνάει ο ΟΤΕ οπτικες ινες....ας ελπισουμε οτι ξερει τι λεει. Επισης υπάρχει σήμανση στην διαστάυρωση του στενου σε 2-3 δρομους οτι θα γινονται εργα μέχρι 4 αυγούστου, και θα πεσει αρκετο σκάψιμο. Επίσης έφεραν πρωι πρωι και αφησαν ενα μεγάλο ξύλινο καρούλι σαν αυτα της ΔΕΗ, με πορτοκαλί χοντρο καλώδιο, εκανα βλακεία και δεν έβγαλα φωτο. Ερώτηση 1: Ειναι οντως για VDSL? Το οτι ειμαι 10 μετρα πχ απο το κουτι σημαίνει οτι πρεπει να χοροπηδάω η καμία σχέση. Ερώτηση 2: Αν ειναι οντως ζητάω αμεσα αναβάθμιση στην Forthnet (24) που έχω η θα υπάρχει καθυστέρηση κλπ και καλύτερα θα ηταν να παω σε OTE? 1
partblah1990 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Νομιζω μονο ο ΟΤΕ μπορει να σου δωσει vDSL απο αυτο . Μηπως μπορεις ομως πλεον να παρεις ατοφιο 24mbps στη γραμμη του adsl που εισαι τωρα ? Ναι το πορτοκαλι το καρουλι ειναι οπτικη ινα.
Dantε Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Νομιζω μονο ο ΟΤΕ μπορει να σου δωσει vDSL απο αυτο . Μηπως μπορεις ομως πλεον να παρεις ατοφιο 24mbps στη γραμμη του adsl που εισαι τωρα ? Ναι το πορτοκαλι το καρουλι ειναι οπτικη ινα. Οχι,δε δινει μονο ο οτε vdsl απο αυτο. Και σιγουρα δε παιρνει το adsl απο εκει. Γενικα θα πρεπει να περιμενεις κανα 2-3 μηνες μεχρι να προχωρησουν τα πραγματα. Το οτι εισαι στα 10 μετρα ειναι θετικο. Και εμενα σε παρομοια αποσταση ειναι και εχω αριστα στατιστικα στη γραμμη.
cabdik Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Καλημέρα Ελειπα 2 εβδομαδες και γυρνώντας χτες βλέπω αυτό (πριν ειχαμε ενα απο τα παλια κουτια) στο πεζοδρομιο μου στα 10 μέτρα απο το σπίτι. Σε μια ερώτηση που εκανα ενα γειτονα το πρωι, μου λεει περνάει ο ΟΤΕ οπτικες ινες....ας ελπισουμε οτι ξερει τι λεει. Επισης υπάρχει σήμανση στην διαστάυρωση του στενου σε 2-3 δρομους οτι θα γινονται εργα μέχρι 4 αυγούστου, και θα πεσει αρκετο σκάψιμο. Επίσης έφεραν πρωι πρωι και αφησαν ενα μεγάλο ξύλινο καρούλι σαν αυτα της ΔΕΗ, με πορτοκαλί χοντρο καλώδιο, εκανα βλακεία και δεν έβγαλα φωτο. Ερώτηση 1: Ειναι οντως για VDSL? Το οτι ειμαι 10 μετρα πχ απο το κουτι σημαίνει οτι πρεπει να χοροπηδάω η καμία σχέση. Ερώτηση 2: Αν ειναι οντως ζητάω αμεσα αναβάθμιση στην Forthnet (24) που έχω η θα υπάρχει καθυστέρηση κλπ και καλύτερα θα ηταν να παω σε OTE? ρε φιλε ....λες να ειμαι κι εγω τυχερος...? ΟΧΙ δεν μενω στη γειτονια σου κοντα................ . αλλα και σε μενα σημερα, κατι σκαβουν και κατι καλωδια περνανε..., κατι μαγειρευουν ......!!! ΛΕΣ......????????
Amaretos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Γενικα θα πρεπει να περιμενεις κανα 2-3 μηνες μεχρι να προχωρησουν τα πραγματα. Γιατι το λες αυτο? Νταξει φαντάζομαι οτι τελειώνουν πχ τα εργα 4 Αυγούστου, δεν θα παω στις 5 να απαιτω VDSL αλλα ο χρονος που δινεις βασίζεται κάπου? Αν παω στον ΟΤΕ της περιόχής μου πχ πιστεύεις θα ξερουν τιποτα να με ενημερώσουν η πρεπει να απευθυνθώ καπου πιο κεντρικά? Η περιοχή ειναι Δραπετσώνα για κάθε ενδιαφερόμενο
Dantε Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Γιατι το λες αυτο? Νταξει φαντάζομαι οτι τελειώνουν πχ τα εργα 4 Αυγούστου, δεν θα παω στις 5 να απαιτω VDSL αλλα ο χρονος που δινεις βασίζεται κάπου? Αν παω στον ΟΤΕ της περιόχής μου πχ πιστεύεις θα ξερουν τιποτα να με ενημερώσουν η πρεπει να απευθυνθώ καπου πιο κεντρικά? Η περιοχή ειναι Δραπετσώνα για κάθε ενδιαφερόμενο Ο χρονος που σου ειπα βασιζεται στο ποσο πηρε και σε μενα απο τη στιγμη που το εβαλαν,μεχρι τη στιγμη που το εβγαζε διαθεσιμο. Προφανως δε το βαζουν και ολα οκ,ετοιμο για χρηση.πρεπει να γινουν και αλλες εργασιες. Και να πας στον οτε δε θα σου πουν κατι.Παρε σε κανα μηνα τηλεφωνο να δεις για διαθεσιμοτητα,μπας και.
timos71 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μετά την τοποθετηση των οπτικων ινων και των μηχανημάτων μεσα στο kv για να λειτουργήσει και να μπορεις να πάρεις vdsl απο εκεί πρέπει να γινει η ρευματοδότηση της καμπίνας. Συνήθως για τη ρευματοδότηση απαιτείται ενα διάστημα 3-5 μήνων. Μάλιστα στην αττική που τη ρευματοδότηση την έχει αναλάβει ο τοξότης ακούω οτι καθυστερεί αρκετά. Δεν ξερω βεβαια αν εχει αλλαξει κατι τωρα τελευταία.
makfil Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Γιατι το λες αυτο? Νταξει φαντάζομαι οτι τελειώνουν πχ τα εργα 4 Αυγούστου, δεν θα παω στις 5 να απαιτω VDSL αλλα ο χρονος που δινεις βασίζεται κάπου? Αν παω στον ΟΤΕ της περιόχής μου πχ πιστεύεις θα ξερουν τιποτα να με ενημερώσουν η πρεπει να απευθυνθώ καπου πιο κεντρικά? Η περιοχή ειναι Δραπετσώνα για κάθε ενδιαφερόμενο Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Αυτή είναι μια νέα (δίφυλλη) καμπίνα (KV) του νέου δικτύου του ΟΤΕ. Σ' αυτή θα μεταφερθεί το περιεχόμενο της παλιάς καμπίνας, δηλαδή η τηλεφωνία και το adsl. Στο υπόλοιπο τμήμα θα εγκατασταθεί το minidslam που θα συνδεθεί, μέσω της οπτικής ίνας, με το ΑΚ. Όταν ολοκληρωθεί η επέκταση του νέου δικτύου στην περιοχή και ηλεκτροδοτηθούν οι καμπίνες, θα δοθεί διαθεσιμότητα από τον ΟΤΕ και τους άλλους παρόχους (ίσως όχι όλους γιατί δεν τους συμφέρει η χονδρική του ΟΤΕ). Τότε μπορείς να ενδιαφερθείς και να βρεις ποιος πάροχος καλύπτει τις ανάγκες σου, με το σωστό για σένα πακέτο, και σε συμφέρουσα τιμή. Σίγουρα, δεν θα αλλάξει τίποτε στο adsl, σε αντίθεση με αυτό που γράφτηκε παραπάνω. ΥΓ Αν θέλεις, δώσε το στίγμα (διεύθυνση, διασταύρωση οδών, προσανατολισμός κλπ) για να περάσουμε την καμπίνα στον αντίστοιχο χάρτη. 1
Amaretos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μαλιστα... αρα εχω ψωμι ακόμα και χαρηκα !! Θα βγαλω φωτο τις επομενες μερες με την προοδο των εργων Εχουν κολήσει χαρτιά οτι θα ειναι εκει μέχρι τις 4 Αυγούστου. Σου παραθέτω 2 links στον χάρτη γιατι εκτός απο αυτην εξω απο το σπίτι μου, εβαλαν και μια νεα στα 100+ μετρα εξω απο το δημοτικό σχολείο, αρα θα δικτυωθει καλα και το σχολειο μας. Οτι αλλο χρειάζεσαι hit me. https://www.google.gr/maps/dir/37.946115,23.6272759//@37.9459263,23.6269537,18.75z?hl=en https://www.google.gr/maps/dir/37.9463489,23.6262584//@37.9459263,23.6269537,18.75z?hl=en
NikosKallithea Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Το ερώτημα πανω απο ολα ειναι, το τηλέφωνο σου παίρνει απο αυτό το καφαο;
Amaretos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Το ερώτημα πανω απο ολα ειναι, το τηλέφωνο σου παίρνει απο αυτό το καφαο; .. Φαντάζομαι ναι, δεν ειναι δυσκολο να το τσεκάρω νομιζω, θα δω το καλώδιο να ερχεται μεσα στο σπιτι απο κουτι
heros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 ...θα εισαι οντως τυχερος οταν σε 2-3 μηνες μπορεσεις να χτυπησεις 50/5 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ μια και στα 10 μετρα θα εχεις attainable τουλαχισφον 110mbs/50mbs 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2017 Εγω παντως απο την μερα που σκαψανε οπτικες ινες εξω απο το σπιτι και την γειτονια γενικα περιμενα κοντα εναν χρονο...Ισως ομως ημουν ατυχος
divnt Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Ο μέσος χρόνος απο την τοποθέτηση νέας καμπίνας μέχρι να τεθεί σε λειτουργία για τους πελάτες ειναι περιπου 6-7 μηνες. Σκάψιμο και πέρασμα οπτικών ινών, τοποθέτηση minidslam στη καμπίνα, ηλεκτροδότηση, έλεγχος των συνδέσεων πριν τη τελική ενεργοποίηση κτλ..
Amaretos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2017 Οκ, ευχαριστώ παίδες για τις πληροφορίες θα περιμένω να περάσουν αυτοι οι μήνες για να δω "φως"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα