Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δυστυχώς δεν είναι σταθερό το τσιπακι το δικό μου Μπάμπη στα 4.4. Ειχα δοκιμάσει παλιά με 1.3κατι και καμιά μέρα στο άκυρο έτρωγε bsod. Μόνο στα 4.2 με μαξ 1.24 llc2 είναι σταθερό εδώ και ~2 χρόνια.

Θα δούμε τι θα γίνει, κλείνω προς ryzen 1600 με μνήμες που μου πρότεινε ο σπαρταν

[ http://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html?from=drop ]

ή σε 8400 με πιο φθηνές μνήμες ( gskill παλι )

Και στις δύο περιπτώσεις η μητρική υπολογίζω να κοστίσει 150-160 για x370/Ζ370

Προσωπικά αν ασχολήσε μόνο με games και αν μπορέσεις πήγαινε σε 8600Κ( αν μιλάμε για 80 ευρώ διαφορά σύμφωνα με msrp) και κόψε από μνήμες (μικρές διαφορές κάνουν στους intel) σε σχέση με την τιμή στις ram που είδα από αυτές που πρότεινε ο spartan για το ryzen setup  (που παρεπιμπτόντως είναι jet τα dimakia αυτά).Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση σαν του i5 8400+z370 mobo θα πήγαινα χαλαρά σε r5 1600.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3,8Ghz μαχ turbo έχει strawman, ο 8400 ....

Δεν έχει ούτ 4Ghz, ούτε 4,1Ghz ...

Και αυτά τα 3,8Ghz δεν ξέρουμε πως και για πόσο, σε τι load, θα τα κρατάει ...

Δηλαδή εσύ θα θυσίαζες την αναβαθμισιμότητα , το O/C και την φτηνότερη ίσως πλατφόρμα  χωρίς να παίρνεις κάτι αρκετά καλύτερο , γιατί εγώ σου λέω πως default θα είναι σαν 1600Χ ο 8400, αντί να πάρεις 1600 ?

Mε τέτοιο σκεπτικό, θα έπρεπε από χθες όλοι όσοι παίρνουν Ryzen να κοιτούν τον 1600X ...

To ξερω, τα 4 και τα 4.1 πηγαινε στους 1600 που λεει ο φιλος οτι ολοι κλοκαρουν εκει πανω.

Στο OC δεν θυσιαζεις κατι. 3.8 παει ο ενας, 3.8 παει και ο αλλος. Το OC στους Ryzen δεν ειναι προτερημα αλλα saving grace, μιας και stock συχνοτητες μεταξυ μας τωρα ειναι για γελια. 

Η αναβαθμισημοτητα επισης ειναι τρομερο υπερ στα χαρτια. Στην πραξη ειναι λιγο meh. Με το χερι στην καρδια θα αξιζε η μεταβαση απο 1600 που εχω σε 1600+, η απο 1700 σε 1700+? Τι διαφορα θα εχουν, 10%? Μονο για καποιον που πηγε σε entry level 1200 / 1300 αξιζει, αλλα και παλι, σε τιποτα entry level μητρικες ο θεος να βαλει το χερι του να σηκωνουν Ryzen 1700+ χωρις να εκραγει το συμπαν. Ασε που και ο 8400 εχει αναβαθμισει σε 8700k. Τωρα μακαρι να βγω ψευτης και οι Ryzen 2 να πατανε κατω τον 8700k σε gaming, αλλα πολυ χλωμο το βλεπω.

Παρε για παραδειγμα τον εαυτο σου. Εχεις μεινει ακομα με τον FX, ενω με εναν R5 θα ησουν αρκετα πανω. Παρολαυτα καταπως φαινεται δεν πιστευεις οτι αξιζει η αλλαγη. Τοτε τι σε κανει να πιστευεις οτι θα αξιζει η αλλαγη απο Ryzen σε Ryzen+?

Eτσι και αλλιως εγω για 8700k το σκεφτομαι πολυ σοβαρα, το μονο που φρεναρει ειναι οτι δεν θελω να δωσω ψηφο στην Intel μετα απο τοσο καιρο χουφτωματος.

Πιπέρι.........Μην δείχνεις τέτοια r5 1600 + b350 mobo (αν και εδώ βλέπουμε r7 1700 και msi b350 mobo ) γιατί κάποιος είπε ¨Θα με ενδιεφερε πολυ να το δω. 3 που εχω δοκιμασει (r5 1600 συμπληρώνω εγώ) πανω σε b350 strix κανεις δεν ξεπερασε τα 3.9, ουτε καν με volts στην κολαση¨

• Like 1

To ξερω, τα 4 και τα 4.1 πηγαινε στους 1600 που λεει ο φιλος οτι ολοι κλοκαρουν εκει πανω.

Στο OC δεν θυσιαζεις κατι. 3.8 παει ο ενας, 3.8 παει και ο αλλος. Το OC στους Ryzen δεν ειναι προτερημα αλλα saving grace, μιας και stock συχνοτητες μεταξυ μας τωρα ειναι για γελια. 

Η αναβαθμισημοτητα επισης ειναι τρομερο υπερ στα χαρτια. Στην πραξη ειναι λιγο meh. Με το χερι στην καρδια θα αξιζε η μεταβαση απο 1600 που εχω σε 1600+, η απο 1700 σε 1700+? Τι διαφορα θα εχουν, 10%? Μονο για καποιον που πηγε σε entry level 1200 / 1300 αξιζει, αλλα και παλι, σε τιποτα entry level μητρικες ο θεος να βαλει το χερι του να σηκωνουν Ryzen 1700+ χωρις να εκραγει το συμπαν. Ασε που και ο 8400 εχει αναβαθμισει σε 8700k. Τωρα μακαρι να βγω ψευτης και οι Ryzen 2 να πατανε κατω τον 8700k σε gaming, αλλα πολυ χλωμο το βλεπω.

Παρε για παραδειγμα τον εαυτο σου. Εχεις μεινει ακομα με τον FX, ενω με εναν R5 θα ησουν αρκετα πανω. Παρολαυτα καταπως φαινεται δεν πιστευεις οτι αξιζει η αλλαγη. Τοτε τι σε κανει να πιστευεις οτι θα αξιζει η αλλαγη απο Ryzen σε Ryzen+?

Eτσι και αλλιως εγω για 8700k το σκεφτομαι πολυ σοβαρα, το μονο που φρεναρει ειναι οτι δεν θελω να δωσω ψηφο στην Intel μετα απο τοσο καιρο χουφτωματος.

Εγώ έχω μείνει σε FX γιατί δεν χρειάζομαι το κάτι παραπάνω αυτή την περίοδο. Δεν έχω χρόνο για τέτοια , ενώ προέχουν άλλες εργασίες.

Πλακάκια, μπάνια, καλοριφέρ, ντουλάπες ... αν με πιάνεις ....

Αν φίλε μου και οι δυο παίζουν στα 3,8Ghz με τον R5 1600  να είναι 6C/12T  , τότε γιατί να πάρω 6C/6T  ?

Από εκεί και πέρα τα boost clock δεν σου εγγυάται ο κατασκευαστής πως είναι για κάθε load.  Πρεπει όμως να το δούμε. Αν ήταν ξεκλείδωτος θα άλλαζε το πράγμα.

Για εμένα ο 8400 είναι χαμένος, γιατί πολύ απλά θεωρώ πως το επόμενο βήμα της AMD, θα είναι να μειώσει λίγο την τιμή του 1600X και να την φέρει εκεί που θα σβήνει τον 8400 ...

Γενικά πιστεύω πως θα δουμε μικρές αναπροσαρμογές τιμών από την AMD, ανάλογα το που θα κάτσει ο ανταγωνισμός.

• Like 1

Πιπέρι.........Μην δείχνεις τέτοια r5 1600 + b350 mobo (αν και εδώ βλέπουμε r7 1700 και msi b350 mobo ) γιατί κάποιος είπε ¨Θα με ενδιεφερε πολυ να το δω. 3 που εχω δοκιμασει (r5 1600 συμπληρώνω εγώ) πανω σε b350 strix κανεις δεν ξεπερασε τα 3.9, ουτε καν με volts στην κολαση¨

Ειπα να συγκρατηθω, αλλα τα θελει ο πισινος σου. Το ιδιο το ατομο που εβαλε το link, ο adtakhs, παραδεχεται οτι ΔΕΝ πανε 4 οι περισσοτεροι. Δες το προηγουμενο του post. Εσυ πατας σε 1 ατομο που τα καταφερε, με πατεντες μαλιστα για να μην ανατιναχτει το συμπαν, και που ακομα και ετσι εχει 90αρια θερμοκρασιες (lol!), που εκατσε σε gold chip πραγμα το οποιον φαινεται απο τα volts του. Το 99.9% των Ryzen σε 1.35 παει 3.8. Ακομα και οι X εκδοσεις δυσκολευονται να πιασουν τα νουμερα του παιδιου σε αυτα τα volts. Ακομα και ετσι βαραει 75αρια που ειναι το ανωτατο ΟΡΙΟ με υδροψυξη, και χτυπαγε πανω απο 110 (!!!!) στην μητρικη!

Εγω τα στατιστικα σου ζητησα, το 1 case δεν ειναι στατιστικο, ειναι 1 μεμονομενο. 2 σελιδες τωρα το εκανες γαργαρα οποτε ειπα να το αφησω στην ακρη, αλλα τωρα ξαναπεταγεσαι. Θα σε ξαναρωτησω, τα στατιστικα που οι περισσοιτεροι πανε 4 και 4.1 που τα ειδες? Ξερω, παλι γαργαρα με listerine θα κανεις.

Aυτα ειναι τα νουμερα απο το silicon 

Ryzen 7 1700

93% reach 3.8GHz @ 1.376V

70% reach 3.9GHz @ 1.408V

20% reach 4.0GHz @ 1.440V

Αν υποθεσουμε οτι 1600 = 1700, και οτι x370 = b350 (και τα δυο λαθος, αλλα εστω να σου δωσω το advantage) για πες μου τι συχνοτητες βλεπεις με κατω απο 1.4 volts?  Oυτε καν 3.9 δεν πανε, ποσο μαλλον 4 και 4.1. 

Ειπα να συγκρατηθω, αλλα τα θελει ο πισινος σου. Το ιδιο το ατομο που εβαλε το link, ο adtakhs, παραδεχεται οτι ΔΕΝ πανε 4 οι περισσοτεροι. Δες το προηγουμενο του post. Εσυ πατας σε 1 ατομο που τα καταφερε, με πατεντες μαλιστα για να μην ανατιναχτει το συμπαν, και που ακομα και ετσι εχει 90αρια θερμοκρασιες (lol!), που εκατσε σε gold chip πραγμα το οποιον φαινεται απο τα volts του. Το 99.9% των Ryzen σε 1.35 παει 3.8. Ακομα και οι X εκδοσεις δυσκολευονται να πιασουν τα νουμερα του παιδιου σε αυτα τα volts. 

Εγω τα στατιστικα σου ζητησα, το 1 case δεν ειναι στατιστικο, ειναι 1 μεμονομενο. 2 σελιδες τωρα το εκανες γαργαρα οποτε ειπα να το αφησω στην ακρη, αλλα τωρα ξαναπεταγεσαι. Θα σε ξαναρωτησω, τα στατιστικα που οι περισσοιτεροι πανε 4 και 4.1 που τα ειδες? Ξερω, παλι γαργαρα με listerine θα κανεις.

Είπα μπας και το έβλεπες b350 + r7 1700 ,όχι 1600 που λές..... ακόμα πιο δύσκολα τα 16threads δηλαδή να πάνε 4ghz / που πήγαν δηλαδή......και δεν είναι listerine.....ένα CHLORHEXIL φτάνει....όχι ότι και ότι!

Ακόμα δεν καταλαβαίνω i5 8400 (6c/6t) 3.8ghz(2.8ghz cache) + non K vs r5 1600 (6c/12t) 3.6ghz(3.2 cache) + overclockability και το συζητάμε ακόμα....r5 1600 εννοείται από μένα!Τέλος το off από μένα!

Είπα μπας και το έβλεπες b350 + r7 1700 ,όχι 1600 που λές..... ακόμα πιο δύσκολα τα 16threads δηλαδή να πάνε 4ghz / που πήγαν δηλαδή......και δεν είναι listerine.....ένα CHLORHEXIL φτάνει....όχι ότι και ότι!

Τωρα ειδα λιγο καλυτερα το hw info. Τα volts του τα βλεπεις? Αν τον αφησει εκει πανω σε 2 μηνες θα την εχει στα χερια την μητρικη.

για 100Mhz κάνετε έτσι ?

πωπω ...

Οχι, κανουμε ετσι γιατι ειπε κατι λαθος, τον διορθωσα και δεν θελει να το παραδεχτει. Τετοια ατομα απλα με εκνευριζουν. Για πες μας και συ, οι περισσοτεροι 1600 πανε 4 και 4.1 σε b350 μητρικη με ανθρωπινα volts?

Ειπα να συγκρατηθω, αλλα τα θελει ο πισινος σου. Το ιδιο το ατομο που εβαλε το link, ο adtakhs, παραδεχεται οτι ΔΕΝ πανε 4 οι περισσοτεροι. Δες το προηγουμενο του post. Εσυ πατας σε 1 ατομο που τα καταφερε, με πατεντες μαλιστα για να μην ανατιναχτει το συμπαν, και που ακομα και ετσι εχει 90αρια θερμοκρασιες (lol!), που εκατσε σε gold chip πραγμα το οποιον φαινεται απο τα volts του. Το 99.9% των Ryzen σε 1.35 παει 3.8. Ακομα και οι X εκδοσεις δυσκολευονται να πιασουν τα νουμερα του παιδιου σε αυτα τα volts. Ακομα και ετσι βαραει 75αρια που ειναι το ανωτατο ΟΡΙΟ με υδροψυξη, και χτυπαγε πανω απο 110 (!!!!) στην μητρικη!

Aυτα ειναι τα νουμερα απο το silicon 

Ryzen 7 1700

93% reach 3.8GHz @ 1.376V

70% reach 3.9GHz @ 1.408V

20% reach 4.0GHz @ 1.440V

Αν υποθεσουμε οτι 1600 = 1700, και οτι x370 = b350 (και τα δυο λαθος, αλλα εστω να σου δωσω το advantage) για πες μου τι συχνοτητες βλεπεις με κατω απο 1.4 volts?  Oυτε καν 3.9 δεν πανε, ποσο μαλλον 4 και 4.1. 

Μην συγκρίνεις τις μητρικές με βάση τον 1700.

Μπορεί να δίνεις ίδια τάση, αλλά τραβάνε διαφορετικό ρεύμα, οπότε τα VRM παίζουν πιο χαλαρά.

Από εκεί και πέρα, οι MSI δεν είναι και για πολλά πολλά ανέκαθεν ....

Τωρα ειδα λιγο καλυτερα το hw info. Τα volts του τα βλεπεις? Αν τον αφησει εκει πανω σε 2 μηνες θα την εχει στα χερια την μητρικη.

Οχι, κανουμε ετσι γιατι ειπε κατι λαθος, τον διορθωσα και δεν θελει να το παραδεχτει. Τετοια ατομα απλα με εκνευριζουν. Για πες μας και συ, οι περισσοτεροι 1600 πανε 4 και 4.1 σε b350 μητρικη με ανθρωπινα volts?

Δεν ξέρω τι τάση δίνει ο blade, γιατί έχει υδρόψυξη, οπότε μπορεί να τα πιάνει δίνοντας μπολικη τάση.

Γενικα νομίζω πως μεγάλες πιθανότητες για 4+ έχουν 1800X/ 1700X/1600X/1900X όχι οι άλλοι.

Θεωρώ όμως πως δεν παίζει και κανένα σημαντικό ρόλο το +-100Mhz,

• Like 2

Δεν ειναι μονο οι MSI, και οι υπολοιποι πλεον τσιγκουνευτηκαν τα VRM. Η b350 strix που εχω και κλαιν μαιν ειναι. Αντε, να τον παω 4 με 1.44 volts να δω ποσο θα αντεξει, και μετα να μου τα πληρωσει ο babis μητρικη και cpu, μεσα? XD

• Like 1

Τα βάζω μισά μισά με τον Μπάμπη και εσύ κερνάς καφέ.

Επίσης κύριε ιερόσυλε adtakhs ξέρετε τι σημαίνουν για μας 100 Mhz, όχι ξέρετε κύριε?

Σας παρακαλώ πολύ.

• Like 7

με τον 8700Κ με επιδοσεις θεωρητικα σε games σαν τον 7700K εχουν σχεδον ιδιο single core και σε Multitasking πολυ καλο  12 threads

θα ειναι σιγουρα  μια πολυ καλη επιλογη για καποιον που θελει κ εργασια κ παιχνιδι σε τιμη που ειχε αρχικα ο 7700κ (αν εχει κοντα στα 350 ελλαδα ??)  

και σιγουρα με το Oc που στους ιντελ περναει ανετα  πολυ τα 4.0 θα ειναι ακομα δυνατοτερος 

δεν ξερω γιατι κραζετε συνεχεια την μια η την αλλη εταιρια τωρα υπαρχουν πολλες αξιολογες επιλογες αναλογα το βαλαντιο κ τις επιθυμιες του καθενος επιλεγει!ειτε amd είτε intel

Τελικά θα υπάρχει backwards compatibility?, ήδη άρθρα λένε πως όχι, άρα θα θές και νέο mobo, άρα 400 cpu+400 mobo και ίσως κανα καλύτερο cooler χιλιάρικο παρα κάτι.

Τελικά θα υπάρχει backwards compatibility?, ήδη άρθρα λένε πως όχι, άρα θα θές και νέο mobo, άρα 400 cpu+400 mobo και ίσως κανα καλύτερο cooler χιλιάρικο παρα κάτι.

no backwards compatibilty....

Τι λες ρε μαν 400 για mobo?εισαι τοσο large τυπος?ln2 κανιστρα κ ετσι oc?πανε σε 2066 και ασε εμας τις πλεμπες...

εδω εισαι :

https://geizhals.eu/gigabyte-x299-aorus-gaming-7-a1631911.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/asus-rog-rampage-vi-apex-a1642388.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/gigabyte-x299-aorus-gaming-9-a1631550.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

https://geizhals.eu/asus-rog-rampage-vi-extreme-90mb0u30-m0eay0-a1642468.html?hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...