Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με ξέρεις και από χτές?Βλέπω δεν έχεις αφήσεις post για post για cpus χτεσινέ (έτσι για να σου μιλήσω στην δικιά σου διάλεκτο).

Όσον αφορά τα λοιπά ναι ο r5 1600 θα τον αφήνει πίσω τον 8400 (περισσότερη multitask δύναμη και άντε ίδια απόδοση στα games αν όχι καλύτερη που πιστεύω εγώ θα έχει ) για τα ίδια λεφτά που ζητάνε και τα δύο setup!

Wait for it!!μην βγαζουμε συμπερασματα...και αυτα π ειπε για τον 1600 ισχυουν..ασε που θες και καλο board +aftermarket cooler για 3,8+...δεν κανουν ολοι video edit κτλ για να τους νοιαζει το multi..Αν ψαξεις και οι fx εχουν καλο multi σε σχεση με τον τοτε ανταγωνισμο αλλα τον επιναν σε ολα τα υπολοιπα...το νουμερο π ενδιαφερει τον κοσμο και μετραει ακομη σε games κτλ ΔΕΝ ειναι το multi score του CB 15 αλλα το single..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Wait for it!!μην βγαζουμε συμπερασματα...και αυτα π ειπε για τον 1600 ισχυουν..ασε που θες και καλο board +aftermarket cooler για 3,8+

Με 2,8ghz cache ο 8400....δεν περιμένω και πολλά........χώρια ότι μία καλή Ζ370 θα κάνει απο 150-180ευρώ το λιγότερο.

Σύμφωνοι σε όλα, εγκράτεια μη γένουμε νότιος πόλος.

Ας δούμε τιμές και ρολόγια ακριβώς γιατί οι ισσοροπίες είναι λεπτές.

10% πάνω στη τιμή και 10% κάτω στα ρολόγια 

ή 

10% κάτω στην τιμή και 10% πάνω στα ρολόγια

Πολύ συντηριτικές δεν είναι οι παραπάνω εκτιμήσεις?

Κι όμως είναι η απόσταση από την αποτυχία στην επιτυχία...

• Like 1

Με 2,8ghz cache ο 8400....δεν περιμένω και πολλά........χώρια ότι μία καλή Ζ370 θα κάνει απο 150-180ευρώ το λιγότερο.

8400 Νon K...γιατι Ζ mobo...??Z αν ειναι λογικη η τιμη μονο...

8400 Νon K...γιατι Ζ mobo...??Z αν ειναι λογικη η τιμη μονο...

Μίλησε για z series ο 7nisiotis για να κουμπώσει από 2019 κανέναν μτχ 8700Κ......

Είναι dead cpu ο 8400 με Ζ μητρική απέναντι σε έναν συνδυασμό των 490-500 ευρώ ryzen

• Like 2

Μίλησε για z series ο 7nisiotis για να κουμπώσει από 2019 κανέναν μτχ 8700Κ......

Είναι dead cpu ο 8400 με Ζ μητρική απέναντι σε έναν συνδυασμό των 490-500 ευρώ ryzen

Στην b350 πανε 4.1 οι περισσοτεροι R5 1600? XD

Stats εχουμε για τους περισσοτερους που πανε 4.1? Θα με ενδιεφερε πολυ να το δω. 3 που εχω δοκιμασει πανω σε b350 strix κανεις δεν ξεπερασε τα 3.9, ουτε καν με volts στην κολαση.

Stats εχουμε για τους περισσοτερους που πανε 4.1? Θα με ενδιεφερε πολυ να το δω. 3 που εχω δοκιμασει πανω σε b350 strix κανεις δεν ξεπερασε τα 3.9, ουτε καν με volts στην κολαση.

Και εγώ τα ίδια έλεγα για τους 4790Κ ότι θέλουν πάνω από 1,35-1,4vcore για να ανοίξουν ...αλλά είχα και κομμάτι με 1,29vcore!Δεν γνωρίζεις το silicon lottery .....αλλά και πάλι ακόμα και στα 3,9ghz(3,2ghz cache) θα φαντάζει overkill απέναντι στον κλειδωμένο 8400 πάνω σε z370 μητρική!

Ο 8400 ακόμη και στις ίδιες επιδόσεις να είναι με τον 1600 λόγω λογικής Intel που πετάει τα socket σαν τα τσόφλια από τα σπόρια δεν πιστεύω να είναι καλύτερη επιλογή...σε μια b250 θεωρητικά θα μπορείς να κουμπώσεις και Ryzen 2...άσε τα pci-e lanes...Θα είναι όμως μια καλή εναλλακτική του 1600, γιατί τώρα παίζει μπάλα μόνος του σε εκείνες τις τιμές...

Wait for it!!μην βγαζουμε συμπερασματα...και αυτα π ειπε για τον 1600 ισχυουν..ασε που θες και καλο board +aftermarket cooler για 3,8+...δεν κανουν ολοι video edit κτλ για να τους νοιαζει το multi..Αν ψαξεις και οι fx εχουν καλο multi σε σχεση με τον τοτε ανταγωνισμο αλλα τον επιναν σε ολα τα υπολοιπα...το νουμερο π ενδιαφερει τον κοσμο και μετραει ακομη σε games κτλ ΔΕΝ ειναι το multi score του CB 15 αλλα το single..

Να σου πω εγώ τι πιστεύω ?

1) Πως ο R5 1600 έχει το προνόμοιο των φτηνών και με πληρότητα μητρικών. Αν το κοιτάξεις καλά θα δεις πως ακόμα και το ταπεινό A320 MOBO δίνει  και SATA III  και USB 3.1 αλλά πάνω απ`όλα ΚΑΙ Μ2 NVME PCI-E X4 για SSD .

2) Πως ο R5 1600 με την μαμά ψύκτρα αποδεδειγμένα πάει στα 3,8Ghz all core και με ότι tweaks θες σε bae clocks, multi κ.λ.π.

3) Το σημαντικότερο απ`όλα. Η AM4 αναβαθμίζεται όπως λέει η AMD εγγυημένα σε όλα τα RYZEN +/2/2+ .... ενώ η 1151 V2.0 όχι.

Σε ότι αφορά τα games, νομίζω πως ο 8400 DEFAULT θα είναι λιγο μπροστά. Νομίζω πως έχει all turbo core πάνω από τα 3,2Ghz , οπότε ναι θα είναι .

Σε O/C ο R5 1600 θα είναι μπροστά από τον 8400.

Σε ΜΤ εφαρμογές ο R5 1600 θα είναι μπροστά αρκετά έως πολύ, λόγω SMT enable!

Αυτά πιστεύω πως θα παίξουν. 

Και εκεί αυτά είναι τα + και τα - της κάθε πλατφόρμας !

• Like 1

Δυστυχώς δεν είναι σταθερό το τσιπακι το δικό μου Μπάμπη στα 4.4. Ειχα δοκιμάσει παλιά με 1.3κατι και καμιά μέρα στο άκυρο έτρωγε bsod. Μόνο στα 4.2 με μαξ 1.24 llc2 είναι σταθερό εδώ και ~2 χρόνια.

Θα δούμε τι θα γίνει, κλείνω προς ryzen 1600 με μνήμες που μου πρότεινε ο σπαρταν

[ http://www.skroutz.gr/s/8435982/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZ.html?from=drop ]

ή σε 8400 με πιο φθηνές μνήμες ( gskill παλι )

Και στις δύο περιπτώσεις η μητρική υπολογίζω να κοστίσει 150-160 για x370/Ζ370

• Like 1

Το θέμα είναι πως ο 1600X  παίζει ήδη στα 230€ !!! (edit: τον ξαναανέβασαν) ... :fear:

και ανάλογα το AB350 MOBO μπορείς να έχεις υψηλό κλόκι. Δεν μιλάμε για την καλή μητρική για μέτριο O/C των 75€ (asrock ab350m pro4)

Και εγώ τα ίδια έλεγα για τους 4790Κ ότι θέλουν πάνω από 1,35-1,4vcore για να ανοίξουν ...αλλά είχα και κομμάτι με 1,29vcore!Δεν γνωρίζεις το silicon lottery .....αλλά και πάλι ακόμα και στα 3,9ghz(3,2ghz cache) θα φαντάζει overkill απέναντι στον κλειδωμένο 8400 πάνω σε z370 μητρική!

Δηλαδη για να καταλαβω, του προτεινεις να παρει 1600 γιατι εαν ειναι εξαιρετικα τυχερος και του κατσει κομματι που να κλοκαρι στα 4.1 σε b350 ΙΣΩΣ και να παει καλυτερα απο τον 8400? Ok

Δηλαδη για να καταλαβω, του προτεινεις να παρει 1600 γιατι εαν ειναι εξαιρετικα τυχερος και του κατσει κομματι που να κλοκαρι στα 4.1 σε b350 ΙΣΩΣ και να παει καλυτερα απο τον 8400? Ok

3,8Ghz μαχ turbo έχει strawman, ο 8400 ....

Δεν έχει ούτ 4Ghz, ούτε 4,1Ghz ...

Και αυτά τα 3,8Ghz δεν ξέρουμε πως και για πόσο, σε τι load, θα τα κρατάει ...

Δηλαδή εσύ θα θυσίαζες την αναβαθμισιμότητα , το O/C και την φτηνότερη ίσως πλατφόρμα  χωρίς να παίρνεις κάτι αρκετά καλύτερο , γιατί εγώ σου λέω πως default θα είναι σαν 1600Χ ο 8400, αντί να πάρεις 1600 ?

Mε τέτοιο σκεπτικό, θα έπρεπε από χθες όλοι όσοι παίρνουν Ryzen να κοιτούν τον 1600X ...

Να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. Σε Χ370 θα πάω άμα πάω σε ryzen ( asrock x370 gaming x ) αρα μιας και τα power phases ειναι περισσότερα στις Χ370 τα 4 θα τα έχει πιστεύω.

Και αν σκεφτείς "με στοκ πώς θα πιάσεις άμα πιάσεις τα 4"

Υδροψυξη εχω. Μια Arctic Freezer 120. Μόνο ψυγείο, διπλού παχους, φαντάσου εμφανισιακά σαν μια Corsair H80i μοιάζει, μια χαρά θα είναι.

Δηλαδή

( στο περίπου )

AMD

200 cpu (r5 1600) / προοπτική αναβάθμισης σε ryzen 2 [ 2019 ]

150-160 mobo (Asrock X370 Gaming X)

200 ram

Intel

200 cpu (8400)

160-170 mobo ( asrock z370 extreme 4 με τη προοπτική αργότερα μτχ 8700Κ)

~150 ram

Κάπως έτσι. Οτι αποδειχτεί πιο VFM

Να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα. Σε Χ370 θα πάω άμα πάω σε ryzen ( asrock x370 gaming x ) αρα μιας και τα power phases ειναι περισσότερα στις Χ370 τα 4 θα τα έχει πιστεύω.

Και αν σκεφτείς "με στοκ πώς θα πιάσεις άμα πιάσεις τα 4"

Υδροψυξη εχω. Μια Arctic Freezer 120. Μόνο ψυγείο, διπλού παχους, φαντάσου εμφανισιακά σαν μια Corsair H80i μοιάζει, μια χαρά θα είναι.

http://www.insomnia.gr/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/?p=55949115

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...