Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μαπα το καρπουζι τελικα?? :P

Μήπως να φάμε καμια μπουκιά πρώτα λέω εγώ; Και να μη βγάζουμε συμπεράσματα από σάπια leaks?

Δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλά άριστα tech sites που θα τους δοκιμάσουν και ο καθένας με σωστά και βάσιμα στοιχεία θα βγάλει τα συμπεράσματά του. Πως απορρίπτουμε ένα προϊόν πριν καν βγεί; Διαβασον μεν, πάταξον δε :)

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα golden κομμάτια που θα χτυπάνε 4.8Ghz+ θα πυροβολάνε σίγουρα, ο μέσος όρος όμως να δούμε που θα φτάνει χωρίς να αφαιρεθεί η οδοντόπαστα..

• Like 1

Το θεμα ειναι και το κασερι. Τα 400 ειναι πολλα για cpu σε πλατφορμα που δεν θα παρει παραπάνω πραγματα. Αμα βαλεις και την καλη ψυξη πηγαμε στα 450.

Τα golden κομμάτια που θα χτυπάνε 4.8Ghz+ θα πυροβολάνε σίγουρα, ο μέσος όρος όμως να δούμε που θα φτάνει χωρίς να αφαιρεθεί η οδοντόπαστα..

Μέχρι 1,2vcore - 1,25vcore κλασσικά θα ψύχεται σε ικανοποιητικά επίπεδα ακόμα και με την οδοντόπαστα μέσα ....... το θέμα είναι τι συχνότητες θα πιάνει με αυτό το vcore.......ειδάλλως delid και ησυχάζεις μία και έξω (αλλά bye-bye εγγύηση για όποιον τον ενδιαφέρει πάντα) !

Πόσο θα πάει με καλή ψύξη ; Χαχα, κάντα ~500+

Και με μία Noctua d15 (97) / Phanteks 14pe (77) / Cryorig R1 Ultimate (70) μια χαρά θα κάνεις δουλειά μέχρι 1,35vcore-1,4vcore (με κάτω από 100ρικο κόστος)!

• Like 1

Σκέφτεσαι για μετάβαση από 6800+ sabertooth σε 8700κ?

Mπα ουτε καν..Πρεπει να γινει αποσβεση στην mobo γτ ετσουξε :) Μονο αυτο σκεφτομαι κ δν κουναω απο δω π ειμαι μεχρι να πεσουν τα nm :P  

Εγώ τα bench περιμένω μεταξύ 8400 vs r5 1600, το κασέρι για 400 δε το έχω προσωπικά, και πρόσφατα πάλι στην ανεργία οριακα θα φτάσει ενας 8400 ( ή 1600 αν είναι πιο καλός ο ryzen σε multithreaded και περίπου 5-10 fps πισω -όσα θέλουν καλό ipc ) + Asrock z370 Extreme 4 και το 19 βάζω εναν μεταχειρο 8700Κ αν κάτσει.

Δυστυχώς έχω πέσει σε μπανανα κομμάτι 2600Κ και θέλει σχεδόν 1.3~ για σταθερό 4.4 διαφορετικά θα έμενα λίγο ακομα όπως είμαι.

• Like 1

Εγώ τα bench περιμένω μεταξύ 8400 vs r5 1600, το κασέρι για 400 δε το έχω προσωπικά, και πρόσφατα πάλι στην ανεργία οριακα θα φτάσει ενας 8400 ( ή 1600 αν είναι πιο καλός ο ryzen σε multithreaded και περίπου 5-10 fps πισω -όσα θέλουν καλό ipc ) + Asrock z370 Extreme 4 και το 19 βάζω εναν μεταχειρο 8700Κ αν κάτσει.

Δυστυχώς έχω πέσει σε μπανανα κομμάτι 2600Κ και θέλει σχεδόν 1.3~ για σταθερό 4.4 διαφορετικά θα έμενα λίγο ακομα όπως είμαι.

O 8400 είναι ξοφλημένος μιας που θα βγαίνει ίδια τιμή με τον r5 1600 .....για να μην μιλήσω για το max turbo του 8400 στα 3,8ghz (all cores) + ότι είναι και κλειδωμένος (bye-bye extra boost)...δεν μιλάω αν κλοκάρεις τον ryzen στα 4,0-4,1 που πάνε οι περισσότεροι......πιο δυνατός και σε games αλλά και σε multitasking θα βγαίνει άνετα ο r5 1600 αλλά με καλές μνήμες (3200mhz τουλάχιστον)....και θα έχεις και upgrade path.......Αν μου έλεγες τον 8600Κ θα σου έλεγα ΟΚ να περιμένεις τα benches....

edit : τώρα το είδα αυτό που έγραψες παραπάνω για τον cpu που έχεις.... το 1,3vcore για 32nm cpu δεν είναι τραγικό......

• Like 3

O 8400 είναι ξοφλημένος μιας που θα βγαίνει ίδια τιμή με τον r5 1600 .....για να μην μιλήσω για το max turbo του 8400 στα 3,8ghz (all cores) + ότι είναι και κλειδωμένος (bye-bye extra boost)...δεν μιλάω αν κλοκάρεις τον ryzen στα 4,0-4,1 που πάνε οι περισσότεροι......πιο δυνατός και σε games αλλά και σε multitasking θα βγαίνει άνετα ο r5 1600 αλλά με καλές μνήμες (3200mhz τουλάχιστον)....και θα έχεις και upgrade path.......Αν μου έλεγες τον 8600Κ θα σου έλεγα ΟΚ να περιμένεις τα benches.......

Καλα κοψε κατι. 4-4.1 πανε οι πιο πολλοι σε 1600? Σοβαρα ρε μεγαλε? Θες να μου δωσεις κανα link με τα στατιστικα αυτα? Ασε ξερω, δεν υπαρχουν, απο το μυαλο σου τα βγαλες. Με το ζορι και ΑΝ να τα πιασει ενα 10% με ρευματα στο θεο. Με ρευματα στο safe 1.4 και κατω και μαλιστα σε μητρικη b350 ουτε 5% δεν πιανει 4.1. 

Τζισους ρε παιδες, αφηστε τον fanboismo στην ακρη. Ιδιως οταν προτεινουμε σε κοσμο που να σκορπαει τα λεφτα του δεν γινεται να πεταμε φωτοβολιδες. Σε ενοχλουν τα 3.8 turbo του 8400 λες και ο 1600 παει παραπανω ας πουμε.

Εγω προβλεπω ο 8400 να ειναι σε ολα τα games ισα πανια ισα βαρκα με τον R5 1600, και μαλιστα με φτηνοτερες μνημες. Ενα καλο cooler να εχει στη συσκευασια και τελειωσε το παρτυ.

Σοβαρα ρε μεγαλε?

Με ξέρεις και από χτές?Βλέπω δεν έχεις αφήσεις post για post για cpus χτεσινέ (έτσι για να σου μιλήσω στην δικιά σου διάλεκτο).

Όσον αφορά τα λοιπά ναι ο r5 1600 θα τον αφήνει πίσω τον 8400 (περισσότερη multitask δύναμη και άντε ίδια απόδοση στα games αν όχι καλύτερη που πιστεύω εγώ θα έχει ) για τα ίδια λεφτά που ζητάνε και τα δύο setup!

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...