Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Α ρε intel,χρειαζόμασταν οχταπύρηνους coffe lake για να τελειώνουμε μία και καλή με τις αναβαθμίσεις cpu.

Και τί θα είχε να σου δώσει σε 5 χρόνια; :P

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Α ρε intel,χρειαζόμασταν οχταπύρηνους coffe lake για να τελειώνουμε μία και καλή με τις αναβαθμίσεις cpu.

Μπορείς πάντα να πας σε ryzen 7 η 7820χ αν έχεις ανάγκη τους παραπάνω πυρήνες :)

• Like 1

Μπορείς πάντα να πας σε ryzen 7 η 7820χ αν έχεις ανάγκη τους παραπάνω πυρήνες :)

Και οι δύο αυτοί επεξεργαστές υστερούν σε single core performance και δεν θα τους έπαιρνα για παιχνίδια.Σε τί κόσμο θα φέρουμε το 4κ gaming με αδύναμους πυρήνες.Ένας 8 core coffee lake θα μας έλυνε τα χέρια για τα επόμενα 5 χρόνια σίγουρα και τα παιχνίδια που θα βγούν.

Και τί θα είχε να σου δώσει σε 5 χρόνια; :P

Νέο arch με 12c/24t και +40-50% IPC στα ~500 ευρώ  :)

Και οι δύο αυτοί επεξεργαστές υστερούν σε single core performance και δεν θα τους έπαιρνα για παιχνίδια.Σε τί κόσμο θα φέρουμε το 4κ gaming με αδύναμους πυρήνες.Ένας 8 core coffee lake θα μας έλυνε τα χέρια για τα επόμενα 5 χρόνια σίγουρα και τα παιχνίδια που θα βγούν.

4Κ gaming και single core performance δεν πάνε μαζί. Το 4K θέλει ισχυρή GPU, single core performance θες αν έχεις performance/high-end GPU και παίζεις σε 1080P.

• Like 6

• Moderators

Νέο arch με 12c/24t και +40-50% IPC στα ~500 ευρώ :)

40% ipc σε τη μία;

Απο 6c --> 12c με τη μια; Στη mainstream κατηγορία; Θα αλλάξει διοίκηση; :P

Πολύ ωραίο όνειρο πάντως!

Η mainstream πλατφόρμα παίρνει πάντα πρώτη την ''νέα γενιά''. Επειδή είπες τι θα έδινε σε 5 χρόνια, σου έγραψα τι θα μπορούσε να δώσει, όχι ότι θα το δώσει όντως ;)

1ον σου απαντήθηκε ήδη ότι λάθος τα ξέρεις για 4κ gaming.

2ον που τους είδες τους αδύναμους πυρήνες στους τωρινούς επεξεργαστές ?

3ον ποιος είπε ότι ο 6πυρηνος coffee(μην πω και 6700 και 7700 )δεν είναι αρκετοί για 5χρονια ?

Εδώ μια χαρά αντέχει ο i5 2500k ακόμα,μην γράφουμε και υπερβολές...

• Like 1

Σορρυ ρε μάγκες αλλά το 4Κ gaming δεν έχει νόημα σε μεγάλες οθόνες/τηλεοράσεις πάνω απο 27 ιντσες( ; ) ή κάνω λάθος;

Πληροφοριακά και ΜΟΝΟ ρωτάω. Κουβέντα να γίνεται.

Μεχρι 24 πας σε 1080p

Σε 27 πας σε 1440p

Σωστά;

• Like 2

Μεγάλες οθόνες μαζί με μικρές σχετικά αποστάσεις.

Εννοείται δε ότι ούτε τα πολύγωνα, ούτε οι υφές των υλικών, ούτε ο φωτισμός θα πλησιάσει τα cgi επίπεδα με "moar pixels". Είναι κρίμα να χαραμίζεται η ισχύς των gpu για pixels αντί για global illumination, path tracing κ.α. Πράγματα που θα έκαναν τον κόσμο του game πιο πειστικό.

• Like 2

Σορρυ ρε μάγκες αλλά το 4Κ gaming δεν έχει νόημα σε μεγάλες οθόνες/τηλεοράσεις πάνω απο 27 ιντσες( ; ) ή κάνω λάθος;

Πληροφοριακά και ΜΟΝΟ ρωτάω. Κουβέντα να γίνεται.

Μεχρι 24 πας σε 1080p

Σε 27 πας σε 1440p

Σωστά;

Έως 24 = 1080P

Σε 27άρι = 1440P

Σε 32άρι = 4Κ

Σε τουλάχιστον 40άρι = 8K

• Like 2

Δεν ξέρω σε 24" 1080p οθόνη βάζω 4κ βιντεάκια και η διαφορά είναι τεράστια στα μάτια μου φαντάσου να ήταν 4κ η oθόνη και 27".Το single core performance δεν παίζει ρόλο στα ελάχιστα fps στα games ακόμα και σε 4κ ανάλυση?

Δεν ξέρω σε 24" 1080p οθόνη βάζω 4κ βιντεάκια και η διαφορά είναι τεράστια στα μάτια μου φαντάσου να ήταν 4κ η oθόνη και 27".Το single core performance δεν παίζει ρόλο στα ελάχιστα fps στα games ακόμα και σε 4κ ανάλυση?

Αν δεν γνωρίζεις κάτι σίγουρα τότε γιατι εκφέρεις άποψη και δεν ρωτάς εξαρχής όπως στο αρχικό σχόλιο?

Πιο παλιά είχες πει ότι οι ryzen 7 είναι άχρηστοι για παιχνίδια

http://www.insomnia.gr/topic/649848-ο-16πύρηνος-amd-threadripper-1950x-στοιχίζει-999/page-4?

Όχι σε 4κ σε ενδιαφερει αποκλειστικά η κάρτα γραφικών.

Οι ryzen είναι άχρηστοι για εμάς που έχουμε τετραπύρηνους i7 ναι.Δεν ξέρω στο μέλλον τί θα γίνει αλλα προς το παρόν οι πολλοί πυρήνες στα games δεν βοηθάνε.Αν ήταν να αναβαθμίσω cpu θα ήθελα σίγουρα αρκετους πυρήνες,μαζί με single core performance.

Βλέπεις διαφορά γιατί τα 4Κ βίντεο έχουν μεγαλύτερο bitrate. Δοκίμασε και 1080p με μεγάλα bitrate, το ίδιο θα είναι.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...