Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι τιμές είναι μεταφρασμένες από Καναδέζικα δολάρια σε ευρώ, οι Καναδοί δεν έχουν VAT στις τιμές όπως και Αμερικανοι. 

Αυτό με τα Καναδέζικα το λέω κάπου το άρθρο ή από αλλού το είδες;

@falgore, ναι η intel δεν είπε πουθενά ότι θα δίνει αναβαθμίσεις για χρόνια. Αλλά αν εμένα η μητρική μου έπαιρνε 8700k (που την πήρα και 165 ευρώ δλδ) θα έμπαινα στο τρυπάκι να αναβαθμίσω αν και δεν το πολυ χρειάζομαι. Τώρα δεν μου περνάει καν από το μυαλό να αλλάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η ιντελ καλως η κακως ποτε δεν ειχε ταξει upgrade path πολλων ετων και υποστηριξη πολλων διαφορετικων επεξεργαστων περαν του προσφατου x299 φυσικα.

Παρολα αυτα ο κοσμος εξακολουθουσε και αγοραζε καθε χρονο i5 και i7 4πυρηνους.

Η ιντελ πχ εφταιγε που πηγαινε ο πελατης και αγοραζε g4560 με z270 των 130 και 150ευρω σε mainstream πλατφορμα για να βαλει στο μελλον...4 πυρηνο?

Γιαυτο ολος ο κοσμος φωναζει"αγοραστε το καλυτερο που μπορειτε σημερα και αν δεν φτανουν τα κουκια μαζεψτε λιγα παραπανω για μια σοβαρη αγορα."

Επισης η ιντελα φταιει που ενω ειχε ανακοινωσει εδω και 2 χρονια για coffee lake το 2018,πολλοι αγορασαν φετος i5 και 4 πυρηνους i7 επειδη δεν ηθελαν να περιμενουν?

Αρα ας μαθει πρωτα ο κοσμος τι παει να πει ερευνα αγορας και μετα να αρχιζει το κραξιμο.

Δεν έχεις άδικο,από την άλλη όμως ο καθένας ορίζει για τον εαυτό του τις αγορές του ανάλογα.Βάζεις κάτω τα κουκιά,τις μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα ήθελες και πράτεις.

Προσωπικά όταν θέλω να αγοράσω κάτι δεν περιμένω(εκτός αν μιλάμε για 4-5 μήνες) για τεχνολογία που θα βγεί αργότερα. Αλλά μπορεί και να αναβαθμίσω και σε 1-2 χρόνια.Άλλος που θέλει μηχάνημα πχ για πενταετία πρέπει να κάνει διαφορετική έρευνα.

Αυτό που είναι πασιφανές πάντως για την Intel ,είναι οτι οι πηρήνες υπήρχαν στο συρτάρι και τους δίνει πλέον λόγω Ryzen. Μην την αγιοποιούμε φίλτατε. 

Αυτό με τα Καναδέζικα το λέω κάπου το άρθρο ή από αλλού το είδες;

Η πηγή του Guru3d: http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/News/Konkreter-Release-Termin-aufgetaucht-1238031/

Η πλακα είναι πως αναφέρουν τιμές χωρίς πηγή οποτε δεν ξέρω τι κάνουν ακριβώς οι Γερμανοί.

• Like 1

Αυτό που είναι πασιφανές πάντως για την Intel ,είναι οτι οι πηρήνες υπήρχαν στο συρτάρι και τους δίνει πλέον λόγω Ryzen. Μην την αγιοποιούμε φίλτατε.

Προφανως.Καποιος το 2013 και 2014 εσκασε 550-630ευρω για 6πυρηνο 3930κ και 4930κ αντιστοιχα και ειχε στο μυαλο το futureproof.Να ομως που μετα σκαει ο 5820κ στα 2/3 τις τιμης και πλεον οι coffee lake και ryzen.

Εγω και οποιος ειχε αγορασει μεχρι πριν τους skylake(μεχρι 1150 των haswell 4790)θελαμε ουτως η αλλως ολοκληρη αναβαθμιση λογω διαφορετικης μνημης ram σε ddr4.

Επισης κανεις στον χωρο της τεχνιλογιας δεν αγοραζει με βαση τι θα αξιοποιει στο μελλον αλλα τωρα.

Σε 2-3χρονια περαν του τι καινουργιου βγαινει το θεμα ειναι οτι λογω υποχρεωσεων να αλλαξουν οι προτεραιοτητες και μπορει πχ απο pc gamer να εχεις χρονο και ορεξη για κανενα pro τα ΣΚ με παρεα σε κονσολα.

Τις καλυτερες επιδοσεις τωρα μας ενδιαφερουν στα χρηματα του καθενος(που αρα θα αντεχουν και σε βαθος χρονου).

Δεν την αγιοποιω,ειπα οτι στο θεμα 6core ειναι καλυμμενη με τα ως τωρα δεδομενα.

Εντομεταξυ οποιος ηθελε 6c 12t τους τελευταιους μηνες λογω δουλειας η δεν ξερω και γω τι,επαιζε ο 6800κ στα ιδια χρηματα με τον 7700.

ΑΑλλά αν εμένα η μητρική μου έπαιρνε 8700k (που την πήρα και 165 ευρώ δλδ) θα έμπαινα στο τρυπάκι να αναβαθμίσω αν και δεν το πολυ χρειάζομαι.

Ddr4 μνημες εχεις,φθηνοτερη z370 μητρικη απο αυτη που πηρες(να σου παει σχεδον μια η αλλη απο πωληση)αρα και τωρα μια χαρα μπορεις να πας σε 8700 αν σε ενδιαφερει.

276 ευρω για τον 8700 πολυ καλη τιμη θα διαλυσει τελειως τον ανταγωνισμο 

Τελικως μονοτερμα παιζει η Intel στους επεξεργαστες και νυν και αει 

Πως παιζει μονοτερμα οταν εδω και 6 μηνες η AMD τις εχει παρει τα σωβρακα και ο βασιλιας κυκλοφορει γυμνος?

Ειναι και το αλλο ομως... Απο 4η γενια και μετα δεν εχει και κανα τρελο ανεβασμα σε επιδοσεις ενα δυνατο chipακι της ιντελ αρα δε πα να αλλαζαν σοκετ καθε εβδομαδα, ο αλλος δεν θα παει να αναβαθμισει ευκολα...

Γι αυτους που δεν ψαχνουν παντα το καλυτερο και τις απολυτες επιδοσεις μιλαω που να στε σιγουροι οτι ειναι οι περισσοτεροι...

• Like 2

Προφανως.Καποιος το 2013 και 2014 εσκασε 550-630ευρω για 6πυρηνο 3930κ και 4930κ αντιστοιχα και ειχε στο μυαλο το futureproof.Να ομως που μετα σκαει ο 5820κ στα 2/3 τις τιμης και πλεον οι coffee lake και ryzen.

Εγω και οποιος ειχε αγορασει μεχρι πριν τους skylake(μεχρι 1150 των haswell 4790)θελαμε ουτως η αλλως ολοκληρη αναβαθμιση λογω διαφορετικης μνημης ram σε ddr4.

Επισης κανεις στον χωρο της τεχνιλογιας δεν αγοραζει με βαση τι θα αξιοποιει στο μελλον αλλα τωρα.

Σε 2-3χρονια περαν του τι καινουργιου βγαινει το θεμα ειναι οτι λογω υποχρεωσεων να αλλαξουν οι προτεραιοτητες και μπορει πχ απο pc gamer να εχεις χρονο και ορεξη για κανενα pro τα ΣΚ με παρεα σε κονσολα.

Τις καλυτερες επιδοσεις τωρα μας ενδιαφερουν στα χρηματα του καθενος(που αρα θα αντεχουν και σε βαθος χρονου).

Δεν την αγιοποιω,ειπα οτι στο θεμα 6core ειναι καλυμμενη με τα ως τωρα δεδομενα.

Εντομεταξυ οποιος ηθελε 6c 12t τους τελευταιους μηνες λογω δουλειας η δεν ξερω και γω τι,επαιζε ο 6800κ στα ιδια χρηματα με τον 7700.

Ddr4 μνημες εχεις,φθηνοτερη z370 μητρικη απο αυτη που πηρες(να σου παει σχεδον μια η αλλη απο πωληση)αρα και τωρα μια χαρα μπορεις να πας σε 8700 αν σε ενδιαφερει.

Οι απαιτησεις στο gaming δεν εχουν αλλαξει δραματικα  εδω και πολυ καιρο

Ενας haswell (4970k) τρεχει μια χαρα ολα τα συγχρονα παιχνιδια και θα συνεχισει να τρεχει και τα επομενα

Πλην αυτων που εχουν πολυ παλια συστηματα , δεν υπαρχει ο παραμικρος λογος αναβαθμισης ποσο δε μαλλον σε αυτους που εχουν παρει skylake η kabylake

https://www.youtube.com/watch?v=TiqXpNQLCIU

Μονο οι φρικουλες γκατζετακιδες εχουν την πρεμουρα να κανουν συχνα αναβαθμισεις για να ειναι στην μοδα , οπως οι γκομενες οταν αγοραζουν το τελευταιο τους μοντελακι οταν η ντουλαπα τους ειναι τιγκα στα ρουχα

Strawman o αμερικανος ξερει καλυτερα απο σενα 

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

Οι τιμές είναι μεταφρασμένες από Καναδέζικα δολάρια σε ευρώ, οι Καναδοί δεν έχουν VAT στις τιμές όπως και Αμερικανοι. Άρα στην τιμή που βλέπεις βάζεις ένα +24%. Βεβαια δεν πιστεύω να έρθει ο 8700k στα 400 εκτος από τα γνωστά μαγαζιά που ψάχνουν για κορόιδα.

Ο μονος που δεν αποδίδει είναι ο καημένος ο 7700k που τον έχεις με 2400 MT/s ram σε single channel ;)

Ματαια προσπαθεις να δικαιολογησεις τα  φραγκα που εσκασες για μνημες

O Haswell (DDR3) ειναι η απαντηση σου

https://www.youtube.com/watch?v=1Qewad2My_k

Kostas_anes  οταν πηρα την μνημη ειχε 136 ευρω , η 3200 ειχε 170 ευρω και δεν εβρισκες μονη 16αρα

mi4z9r.png

Ατέλειωτα φράγκα :-D

• Like 4

Οι απαιτησεις στο gaming δεν εχουν αλλαξει δραματικα  εδω και πολυ καιρο

Ενας haswell (4970k) τρεχει μια χαρα ολα τα συγχρονα παιχνιδια και θα συνεχισει να τρεχει και τα επομενα

Πλην αυτων που εχουν πολυ παλια συστηματα , δεν υπαρχει ο παραμικρος λογος αναβαθμισης ποσο δε μαλλον σε αυτους που εχουν παρει skylake η kabylake

https://www.youtube.com/watch?v=TiqXpNQLCIU

Μονο οι φρικουλες γκατζετακιδες εχουν την πρεμουρα να κανουν συχνα αναβαθμισεις για να ειναι στην μοδα , οπως οι γκομενες οταν αγοραζουν το τελευταιο τους μοντελακι οταν η ντουλαπα τους ειναι τιγκα στα ρουχα

Strawman o αμερικανος ξερει καλυτερα απο σενα 

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

O Haswell (DDR3) ειναι η απαντηση σου

https://www.youtube.com/watch?v=1Qewad2My_k

Πουλανε μια 16αρα gskill στις αγγελίες 50 ευρω ,τραβα παρτην ρε συ να μην σε κοροιδευουνε

• Like 4

Ειναι και το αλλο ομως... Απο 4η γενια και μετα δεν εχει και κανα τρελο ανεβασμα σε επιδοσεις ενα δυνατο chipακι της ιντελ αρα δε πα να αλλαζαν σοκετ καθε εβδομαδα, ο αλλος δεν θα παει να αναβαθμισει ευκολα...

Γι αυτους που δεν ψαχνουν παντα το καλυτερο και τις απολυτες επιδοσεις μιλαω που να στε σιγουροι οτι ειναι οι περισσοτεροι...

Μαζί σου στο παραπάνω,γιατί νομίζεις που γελάω που έφτασε σε σημείο να δίνει ο κόσμος 350ευρω για i7 4πυρηνο...

Αλλά βλέπεις ότι οι πωλήσεις αλλά λένε.

Εγω παράπονο από τον δικό μου i7 δεν έχω και πιο πολύ στο multitasking θέλω να είμαι άνετος.

Πως θα διαλύσει τον ανταγωνισμό αφού ο ανταγωνισμός σου δίνει στα ~300 τον 1700 που είναι 8c/16t..

Αν θεωρείς ισάξια τα cores των δύο εταιρείων μπορείς να προχωρήσεις μαζί με τους mcrae13, whitefanged, panoc, BabisTS, fullgore κλπ. από τώρα στον "8700Κ" με τα 8 cores(R7 1700).

Άλλωστε οι δοκιμές του Spartan μας δείχνουν, λίγο πολύ, ότι ένας 1700 @ 3,9Ghz με σεταρισμένες ram κοντράρει στα games έναν 7700K στα 5Ghz με εξίσου καλή ram. Οπότε δεν τίθεται καν ζήτημα αναμονής. Άσε και το upgradability που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον 8700Κ μαζί με την τιμή.

Επισης η ιντελα φταιει που ενω ειχε ανακοινωσει εδω και 2 χρονια για coffee lake το 2018,πολλοι αγορασαν φετος i5 και 4 πυρηνους i7 επειδη δεν ηθελαν να περιμενουν?

Είχε ανακοινώσει εδώ και δύο χρόνια το πέρασμα σε 6 core cannonlake για το 2017. Έγινε είδηση σε και 'γω δεν ξέρω πόσα site.

Από τότε μιλούσαν μάλιστα για τη χρήση ώριμου 14nm process για τα 6 cores αντί για 10nm. Από τότε άλλαξαν μόνο τα ονόματα. 

Εγώ ξέρω ότι ανταγωνιζεται κανονικά τους 1600 και 1600χ.

Να θυμίσω ότι ο 1600χ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στα 290 περίπου ευρώ τις πρώτες μέρες και ο 1600 αντίστοιχα,έχουν περάσει κοντά 7 μήνες από τότε και πεσανε και οι τιμές.

Ουτως η αλλως γι'αυτό και προσωπικά περιμένω να δω τα benchmarks και τις τιμές γιατι μιλώντας γενικά άκρη δεν βγαίνει.

Εννοείται αν δω προσωπικά διάφορες από τον 1600 της τάξης των 3-4 fps έφυγα για ryzen.

Εγώ ξέρω ότι ανταγωνιζεται κανονικά τους 1600 και 1600χ.

Να θυμίσω ότι ο 1600χ κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στα 290 περίπου ευρώ τις πρώτες μέρες και ο 1600 αντίστοιχα,έχουν περάσει κοντά 7 μήνες από τότε και πεσανε και οι τιμές.

Ουτως η αλλως γι'αυτό και προσωπικά περιμένω να δω τα benchmarks και τις τιμές γιατι μιλώντας γενικά άκρη δεν βγαίνει.

Εννοείται αν δω προσωπικά διάφορες από τον 1600 της τάξης των 3-4 fps έφυγα για ryzen.

Διαφορές με ή χωρίς μπουκάλα από την κάρτα; Δηλαδή benchmark real world usage ή cpu benchmark με 1080Ti στα 720p για μηδέν gpu μπουκάλα.

Αν στο πρώτο σενάριο δεις έναν i5 8400(κοντά στα ίδια λεφτά) να βγάζει περίπου όσο ένας 1600X πάνω κάτω τότε τι;

Δεν χρειαζόμαστε πάντως benchmark για να καταλάβουμε ότι στα single thread intensive games θα αποδίδει όσο ένας 7700Κ περίπου και στα πολυνηματικά θα αποδίδει όσο ένας 6850Κ και ακόμα περισσότερο.

Για την ιστορία ένας stock 6850K με broadwell arch βρίσκεται μπροστά από τον 7700Κ και όλους τους ryzen στα τελευταία. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε τι θα συμβεί με 8700Κ ΚΑΙ 8600Κ.

Αρκεί να μην έχεις μπουκάλα από gpu. Γι αυτό και ρώτησα για ποιό είδος bench  μιλάμε. Real world ή καθαρά cpu. Το πρώτο είναι για εδώ και τώρα και το δεύτερο για αντοχή στο χρόνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...