Spartan117 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Το single core όπως και το multicore δεν επηρεάζεται από το cache τόσο. Το CB σχεδόν πάντα είναι απλά pure multicore και single core perf benchmark χωρίς τίποτα άλλο. Με λίγο tuning στις μνήμες παίρνεις κάτι πόντους παραπάνω και άμα είσαι power limited επίσης(άμα παίξεις με OCP) αλλα συνήθως η διαφορα είναι ελαχιστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Το single core όπως και το multicore δεν επηρεάζεται από το cache τόσο. Το CB σχεδόν πάντα είναι απλά pure multicore και single core perf benchmark χωρίς τίποτα άλλο. Με λίγο tuning στις μνήμες παίρνεις κάτι πόντους παραπάνω και άμα είσαι power limited επίσης(άμα παίξεις με OCP) αλλα συνήθως η διαφορα είναι ελαχιστη. Εκεί στην Intel το έχουν χάσει τελείως. Μην δίνεις σημασία. 500 προιόντα, το ένα ίδιο με το άλλο, σε ανόμοιες πλατφόρμες , χωρίς αναβαθμισιμότητα, με καπέλο κάθε φορά και ένα 10-20% στην τιμή. Τώρα που δεν έχουν να δώσουν τίποτα καινούριο, ψάχνουν με τα turbo boost να ανεβάσουν ρολόγια για να πασάρουν το ίδιο ξανά προιόν με καπέλο.... σε νέα πλατφόρμα. Είναι δεδομένο πως οσο περισσότερα cores έχει ένα CPU τόσο σε μονονηματικά σενάρια χρήσης θα έχει και χαμηλότερο κατά λιγάκι σκορ από ένα άλλο cpu ίδιων πυρήνων αλλά λιγότερων σε αριθμό. Αυτό λόγω context switching, load balancing κ.λ.π. Θα το μαθουν και οι intelάδες πλέον .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Παλι εδω ρε a(m)dtakhs? Δεν εχεις βαρεθει να γραφεις συνεχεια υα ιδια και τα ιδια?Γιατι εμεις (που ενδιαφερομαστε για αγορα)σιγουρα εχουμε βαρεθει να τα διαβαζουμε 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Περαν απο συγκεκριμενης κατηγοριας χρηστων δεν καταλαβαινω γιατι καποιος να κοιτα σε delid. Παλι καλα που δεν βλεπω να αναφερονται οι διαφορες σε παστες επεξεργαστων https://m.youtube.com/watch?v=a4UmhUjpguw Μόλις δοκίμασα να αντικαταστήσω την στοκ coolermaster πάστα με MX-4 είδα περίπου 1 βαθμό χειροτέρευση. Ξαναδοκίμασα με λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αλλά πάλι τα ίδια. Στο τέλος βαρέθηκα και άφησα την MX-4 για λίγους μήνες. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε και να ΄ναι το ίδιο αφού οι avg διαφορές υπολογίστηκαν με το μάτι μέσα από ένα software που δεν είχε ανάλογη ένδειξη. Μέσα στο φετινό καλοκαίρι κατέγραψα average temps στο prime95 από το HWinfo64 και στο καπάκι λέω να αλλάξω με την στοκ(που παρεπιμπτόντως είναι λίγο ρευστότερη). Τα temps έπεσαν 2c υπό παρόμοιες συνθήκες μέτρησης. Δηλαδή, άφησα το σύστημα να ζεσταθεί πρώτα κτλ. Τα συμπεράσματα δικά σας. 500 προιόντα, το ένα ίδιο με το άλλο, σε ανόμοιες πλατφόρμες , χωρίς αναβαθμισιμότητα, με καπέλο κάθε φορά και ένα 10-20% στην τιμή. Τώρα που δεν έχουν να δώσουν τίποτα καινούριο, ψάχνουν με τα turbo boost να ανεβάσουν ρολόγια για να πασάρουν το ίδιο ξανά προιόν με καπέλο.... σε νέα πλατφόρμα. Ο ένας σου λέει έλα και πάρε 5Ghz ΤΩΡΑ και μετά άραξε για 6-7 χρόνια μέχρι τα games να αξιοποιήσουν 64 θρεντς(ΛΟΛ). Ο άλλος σου λέει ΘΑ πάρεις 5Ghz, με το μοναδικό προνόμιο του upgradability, όταν θα φτάσω στα κατ' όνομα 7nm της Samsung το 2019. Χωρίς να υπολογίζουμε που θα βρίσκεται ο πρώτος μέχρι τότε. Εκείνος που θέλει ζωντανή πλατφόρμα για ανταλλακτικά προκειμένου να έχει μια δεκαετία-δεκαπενταετία τις ίδιες επιδόσεις θα πάρει ryzen. Εννοείται. Όποιος θέλει να ανεβαίνει επιδόσεις κάθε Χ χρόνια μπορεί με ένα premium να πάρει προϊόν του "2017+Χ χρόνια" από σήμερα και στο τέλος των Χ ετών να πάει σε κάτι εντελώς καινούργιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 O 8700Κ OC'ed θα είναι από τώρα σαν τον επόμενο R5 1600(Ryzen 2) λογικά(Με την προοπτική ότι οι Ryzen 2 θα βαράνε τουλάχιστον 4.5Ghz). Παλι εδω ρε a(m)dtakhs? Δεν εχεις βαρεθει να γραφεις συνεχεια υα ιδια και τα ιδια?Γιατι εμεις (που ενδιαφερομαστε για αγορα)σιγουρα εχουμε βαρεθει να τα διαβαζουμε Δίκιο έχει σ' αυτά που λέει, αλλά είναι λίγο AMD-άκιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 O 8700Κ OC'ed θα είναι από τώρα σαν τον επόμενο R5 1600(Ryzen 2) λογικά(Με την προοπτική ότι οι Ryzen 2 θα βαράνε τουλάχιστον 4.5Ghz). Όχι. Γιατί σε πολυνηματικά games, ενώ βλέπεις τους παλιούς, χαμηλά χρονισμένους X99 6+ core να κοντράρουν ή και να ξεπερνούν τους 7700Κ στοκ ή overclocked δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους 1600. Παρόλο που υποτίθεται ότι έχουν ipc ~broadwell. Αυτό ισχύει μόνο για προγράμματα. Το πρόβλημά τους με άλλα λόγια δεν είναι τα clocks αλλά κάτι σχετικό με το arch τους. Μη μου πει κάποιος ότι ο 6950Χ φτιάχτηκε για games. Ή ότι τρέχει στα 5Ghz. Ή ότι έχει 20 thread ενώ ο 1600 μόλις 12 λες και τα games σκοτίζονται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 O 8700Κ OC'ed θα είναι από τώρα σαν τον επόμενο R5 1600(Ryzen 2) λογικά(Με την προοπτική ότι οι Ryzen 2 θα βαράνε τουλάχιστον 4.5Ghz). Δίκιο έχει σ' αυτά που λέει, αλλά είναι λίγο AMD-άκιας Γιατί ρε παίδες, βλέπετε κάτι διαφορετικό από τον 7800Χ πχ ? Πέρα από ρολόγια ή από το οτιδήποτε σε 6C/12T έχει παρουσιάσει η intel την τελευταία 2ετία ? Εντύπωση μου κάνει όλο αυτό το Hype, που θα μπορούσα να το δικαιολογήσω με την λογική των χαμηλών, χαμηλότερων τιμών .... Αλλά ρε παίδες 400€ θα έχει .... Να το πέταγε στο 250€, να γινόταν της κακομοίρας .... Να πεις πως βελτιώθηκε η παραγωγή, έπεσε η τιμή των 14νμ μετά από τόσο καιρό και πλέον δίνει και ρολόγια και καλή τιμή .... Αλλά εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Εντύπωση μου κάνει όλο αυτό το Hype, που θα μπορούσα να το δικαιολογήσω με την λογική των χαμηλών, χαμηλότερων τιμών .... Αλλά ρε παίδες 400€ θα έχει .... 1. Δεν είναι ο 8700Κ το μοναδικό μοντέλο. Όποιος θέλει φτήνια θα την έχει και με 50% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι. 2. Ας βγάλει και η AMD cpu με τις ίδιες και απαράλλαχτες επιδόσεις και ας το δώσει έστω και 40 € κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Παλι εδω ρε a(m)dtakhs? Δεν εχεις βαρεθει να γραφεις συνεχεια υα ιδια και τα ιδια?Γιατι εμεις (που ενδιαφερομαστε για αγορα)σιγουρα εχουμε βαρεθει να τα διαβαζουμε Δεν πειράζει. ΓΙα εμπέδωση. Εξάλλου και εσύ τα ίδια γράφεις, αλλά εγώ δεν βγήκα να σου πω πως με κούρασες .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τα έχουμε πει, η Intel χρεώνει τον χρονισμό ουσιαστικά τώρα..Σου λέει ο ανταγωνισμός φτάνει με το ζόρι τα 4Ghz, εγώ τα 4.5-4.7 το έχω στα μεγάλα μοντέλα, άρα θα τα δώσω σε ανάλογη τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 1. Δεν είναι ο 8700Κ το μοναδικό μοντέλο. Όποιος θέλει φτήνια θα την έχει και με 50% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι. 2. Ας βγάλει και η AMD cpu με τις ίδιες και απαράλλαχτες επιδόσεις και ας το δώσει έστω και 40 € κάτω. Ειπε ο χρηστης 1060...δηλαδη νταξει, ωρες ωρες μου πεφτουν τα σαγονια με οσα διαβαζω εδω μεσα. Να βγαλει ιδιες επιδοσεις να της κανεις τι βρε παιδακι μου με την 1060? (και προφανως οταν λες ιδιες επιδοσεις εννοεις gaming, γιαυτο και βαζω στο παιχνιδι την καρτα σου). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 1. Δεν είναι ο 8700Κ το μοναδικό μοντέλο. Όποιος θέλει φτήνια θα την έχει και με 50% παραπάνω επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι. 2. Ας βγάλει και η AMD cpu με τις ίδιες και απαράλλαχτες επιδόσεις και ας το δώσει έστω και 40 € κάτω. Εχει η AMD επεξεργαστές που δίνουν κα θα δίνουν επεξεργαστική ισχύ μεγαλύτερη σε κάθε market segment .... Αυτό είναι δεδομένο και θα το δεις σε απόλυτα νούμερα. Μέχρι τώρα φτάνει να δίνει περίπου 90% πάνω σε επεξεργαστική ισχύ έως τις τιμές των 400€ και όσο ανεβαίνουμε δίνει έως και 40% παραπάνω. Αυτό δεν θα σταματήσει να ισχύει. Θα μικρύνει αυτό το χάσμα, αλλά όχι τόσο. Σε σενάρια χρήσης τύπου gaming , λόγω υψηλών ρολογιών και με κάρτες τερατάκια, θα υπάρξει μια αύξηση, αλλά θεωρώ όχι τόσο μεγάλη σε σχέση με αυτό που δίνει ένας 7700K σήμερα . Δηλαδή εκεί που πας να υπερθεματίσεις για την gaming απόδοση, είναι και εκεί που ο 8700Κ θα έχει τις ίδιες ή ελάχιστες διαφορές απόδοσης από τον 7700Κ ... Στα υπόλοιπα με τον R5 1600X στην ελληνική αγορά στα 220€, τι πιθανότητες να έχει? Και 15% επάνω να είναι σε απόδοση στο multi, ποιος θα σκάσει τα διπλά χρήματα για 8700Κ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δίκιο έχει σ' αυτά που λέει, αλλά είναι λίγο AMD-άκιας Δεν θυμαμαι να ειπα καπου αν εχει αδικο,αλλα απο το 2013 τα ιδια γραφει συνεχεια,γιαυτο και ειπα οτι η επαναληψη κουρασε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Τα έχουμε πει, η Intel χρεώνει τον χρονισμό ουσιαστικά τώρα..Σου λέει ο ανταγωνισμός φτάνει με το ζόρι τα 4Ghz, εγώ τα 4.5-4.7 το έχω στα μεγάλα μοντέλα, άρα θα τα δώσω σε ανάλογη τιμή. Αρα ποντάρει στα ρολόγια και αυτό το καταλαβαίνω. Πρέπει να δούμε με τι ψύξη ποντάρει σε αυτούς τους χρονισμούς, τι efficiency και σε τι τελικό κόστος θα δοθούν αυτά τα 500+mhz. Για αρχή βλέπω πως μόνο το cpu για +500mhz έχει και 100% πάνω σε κόστος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δεν πειράζει. ΓΙα εμπέδωση. Εξάλλου και εσύ τα ίδια γράφεις, αλλά εγώ δεν βγήκα να σου πω πως με κούρασες .... Και με τους fx πιο παλια τα ιδια εγραφες για την ιντελ με τους τοτε i5 αλλα ειδαμε τελικα μετα απο σχεδον 5 χρονια πως αποδιδει ο i5 2500k και 3570κ και πως ο 8350. Επισης εγω δεν συμμετεχω σε θεμα εταιρειας και προιντων της που να εχω δηλωσει οτι τους εχω ριξει ακυρο οπως κανεις εσυ,εχει μια διαφορα Αλλα επειδη τετοιες συμπεριφορες/νοοτροπιες προσωπικα σε forum με οπαδους σε επεξεργαστες η καρτες γραφικων δεν μαρεσουν,ignore list και Αγιος ο Θεος για να τελειωνει το θεμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις