Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και ξεφύγαμε..αν θες ησυχια και επιδόσεις,πας σε noctua. Δεν έχει ανταγωνισμό στο θέμα θορύβου. Και επιδόσεις αντίστοιχες με ακριβές AIO

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φασαρία πολύ όμως διαβάζω για όλες αυτές με τα default fans. Κάποιοι λένε να πάρεις αυτά τα Noctua fans και μετά έχεις ησυχία, τα RPM τα βλέπω αρκετά πεσμένα όμως, άρα έχεις κατώτερες επιδόσεις.

http://www.skroutz.gr/s/3731581/Noctua-NF-A14-PWM.html

Φασαρία πολύ όμως διαβάζω για όλες αυτές με τα default fans. Κάποιοι λένε να πάρεις αυτά τα Noctua fans και μετά έχεις ησυχία, τα RPM τα βλέπω αρκετά πεσμένα όμως, άρα έχεις κατώτερες επιδόσεις.

Που τα διάβασες αυτά; Φασαρία και noctua δεν παίζει. Σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα. Αν θες να μπεντσαρεις και δουλέψεις στο μαξ ακούγεται. Σε σχέση με AIO και πάλι πολύ καλύτερα. Με μια καλή AIO θα κερδίσεις μερικούς βαθμούς σε extreme oc. Εκεί δεν σε νοιάζει βέβαια και τόσο ο θόρυβος. Σε καθημερινή χρήση όμως με ένα daily oc που λέμε,ο θόρυβος είναι αισθητά πιο λίγος με μια καλή αεροψυκτρα.

Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.

Βασικά διάβασε εδώ να μορφωθεις :P

https://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/cpu_air_cooler_mega_test/3

• Like 1

Δεν κανουν αυτα ,θες ανεμιστηρες με καλο static pressure ,

http://www.skroutz.gr/s/4947668/Noctua-NF-A14-IndustrialPPC-2000-PWM.html#specs ,αν δεν θες να πεσεις σε επιδοσεις ,επισης εκει στη noctua θα πρεπει να φτιαξουν λιγο το γουστο τους, τοσα χρόνια με το σκατουλι δεν βαρεθηκαν?

ειναι όντως αρκετα θορυβώδης ,ολες οι aio ειναι

Που τα διάβασες αυτά; Φασαρία και noctua δεν παίζει. Σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα. Αν θες να μπεντσαρεις και δουλέψεις στο μαξ ακούγεται. Σε σχέση με AIO και πάλι πολύ καλύτερα. Με μια καλή AIO θα κερδίσεις μερικούς βαθμούς σε extreme oc. Εκεί δεν σε νοιάζει βέβαια και τόσο ο θόρυβος. Σε καθημερινή χρήση όμως με ένα daily oc που λέμε,ο θόρυβος είναι αισθητά πιο λίγος με μια καλή αεροψυκτρα.

Αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.

Βασικά διάβασε εδώ να μορφωθεις :P

https://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/cpu_air_cooler_mega_test/3

δεν νομιζω οτι το ελεγε γαι την noctua για την evga μιλουσε

Όντως..

Πάντως όλοι όσοι παιζουν με AIO ,και θέλουν περισσότερη ησυχία,αλλάζουν fans. Είτε είναι corsair,είτε evga κλπ. Οπότε κοιτάς ποια σου κάνει σε επιδόσεις και τιμή,υπολογίζεις και τα fans που θα αλλάξεις και προχωράς.

Η Evga που ειπώθηκε φαίνεται υποσχόμενη

• Like 2

Όντως..

Πάντως όλοι όσοι παιζουν με AIO ,και θέλουν περισσότερη ησυχία,αλλάζουν fans. Είτε είναι corsair,είτε evga κλπ. Οπότε κοιτάς ποια σου κάνει σε επιδόσεις και τιμή,υπολογίζεις και τα fans που θα αλλάξεις και προχωράς.

Η Evga που ειπώθηκε φαίνεται υποσχόμενη

corsair ,nzxt ,evga ολες την ιδια αντλια της asetek εχουν

Εγω από aio ειχα οταν ειχε πρωτοβγει την h100 ,οταν δουλευε σε φουλ στροφες νομιζες οτι απογειωνόταν ελικόπτερο :-D

ευτυχως τα εφτησε και πηγα σε custom με ησυχα ανεμιστηράκια και βρηκα την ησυχια μου. Δεν συγκρινεται η αεροξυκτρα σε θεμα θορυβου ομως μου την δινει ο χωρος που πιανει δεν μπορω να το ανεχτω.

H evga ειναι να βγαλει ολοκληρομενο συστημα ψυξης prefield με connectors.

https://www.thinkcomputers.org/evga-shows-off-new-all-in-one-liquid-coolers/

• Like 1

Παιδιά please, κοιτάξτε λίγο τον τίτλο.

Ε ενταξυ ψυξη για τους coffe lake λεμε δεν ειναι τελειως off topic.

Ασε που δεν υπαρχει καμια ανακοινωση η παρουσιαση και υποτιθεται βγαινουν τον αλλο μηνα.Οσο να ναι το πολυ περιμενε το βαριεται ο κοσμος.

• Like 1

Παιδιά please, κοιτάξτε λίγο τον τίτλο.

Για ψύξη μιλάμε άρα μια χαρά κολλάει στο νήμα. Whitefanged, εσύ αν δεν κάνω λάθος έχεις την H115i. Έχεις αφήσει τα default fans ή έχεις βάλει άλλα ; 

Ειχα παρει περσυ κ γω την Η110ι GT k οντως συγκεκριμενα  αυτα τα γκρι ανεμηστηρια π εχει κανουν σαν τροχαλιες ακομα κ στις 800 στροφες κ το max τους ηταν 2000 περιπου..

H αντλια, εγω ας πουμε που κοιμαμαι με ανοιχτο pc το βραδυ κ κλεινει μονο του καποια στιγμη ακουγεται αρκετα με την υσηχια π εχει το βραδυ..Η αντιλα ειχε δυο modes κ καλα αλλα κ τα δυο μια χαρα ακουγονται..Ε κ την εδωσε τις επομενες 2 μερες.. :P

Μηχανισμος π εχει κινουμενα μερη δν γινεται να μην ακουγετε οπως κ να το κανουμε..

Μια ειναι η λυση με την υγροψυξη..χαχαχα..Θα χρειαστεις κ ενα υδραυλικο ομως αλλα οκ..

https://www.youtube.com/watch?v=s5iyyWZ617E

• Like 1

Και εγω την h110 εχω που θα κραταγα λογω coffelake αλλα επειδη και λογω θορυβου και λογω αυτων που διαβαζω για πιθανοτητα διαρροης σε καποιους πηγα σε noctua αεροψυξη και ας μην ειναι οι ομορφοτερες της αγορας.

Ναι, ειναι κ οι διαρροες το συμαντικοτερο που ξεχασα να πω..Δν ειναι να παιζουμε με αυτα :P

Κ γω υπερ της καλη αεροψυξης ειμαι αλλα μου την σπαει παααρα πολυ το ποσο χορο πιανει..Δν μπορω να βγαλω ουτε ραμς κ για να βγαλω την gpu πρεπει να χωσω κατσαβιδι να πατησω το κλιψακι.. rofl..

K δν θα αγοραζα ποτε AIO με 40 κ 60 ευρο..

Εγω 4 χρονια με την corsair δεν ειχα θεμα ,νομιζω ότι αν ειναι να εχει θεμα με διαρροη θα στο εμφανισει απο την αρχη ,ειναι λιγο δυσκολο να προκυψει κατι εκτος αν δεν εχεις τι να κανεις και φερνεις τα λαστιχα γυρω γυρω...

• Like 2

Για να το απλοποιήσουμε λίγο γιατί μου καήκανε τα μάτια να διαβάσω τις 57 σελίδες του θέματος, ουσιαστικά απότι βλέπω αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε το κατάλληλο hardware για να μπορούμε να παίξουμε σε 4k ανάλυση, και VR αμα μας ενδιαφέρει.

Ε τότε νομίζω ότι ένας coffelake με z370 chipset θα είναι υπερακετός να μας καλύψει στις παραπάνω προϋποθέσεις για τα επόμενα  5 χρόνια. Διάβολε, ακόμα και με έναν i7-6700 είμαστε βολεμένοι για τα επόμενα 2-3 χρόνια :devil: (εδώ ακόμα παίζω με τον ταπεινό μου fx και έχω την χαρά να τον βλέπω σε recommendend  system requiremends :-) )

Αρα, με μια πρόχειρη σκέψη, όποιος έχει επεξεργαστή ιντελ απο 6η γενιά και πάνω, δεν θα χρειαστεί αναβάθμιση cpu & mobo αφού καλύπτει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για φουλ επιδόσεις και 4Κ εννοείτε (διορθώστε με αν κάνω λάθος).

Οποιος έχει απο 5η γενιά και κάτω και τα θέλει όλα τέρμα, θα μπορούσε να σκεφτεί αναβαθμιση, σωστά;

Και επειδή παίζει πολύ ryzen στην κουβέντα, μια χαρά καλύπτουν και οι ryzen τις προϋποθέσεις για υψηλές αναλύσεις, δε βλέπω τον λόγο η σύγκριση να παίρνει διαστάσεις όπως γίνονται στα γήπεδα. Εκτός και αν κάποιος εδω μέσα έχει βιονικά μάτια και αντιλαμβάνεται τις διαφορές στα fps.

Και σύμφωνα με όσες leaked φωτογραφίες είδα σε προηγούμενα post, η διαφορά μεταξύ coffee lake και ryzen που είδα δεν ήταν μεγάλη. 

Mένει μόνο  να δούμε απο οκτώβρη τι θα μας φέρουν οι coffeelake. Αλλά πιστεύω πως ό,τι  πάρει κάποιος τώρα, είτε ryzen  είτε coffelake, θα είναι καλυμένος απο cpu για τα επόμενα 5 χρόνια. Ακόμα και με 6ης γενιάς ιντελ θα είναι επαρκώς καλυμένος για 2-3 χρονάκια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...