Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί ο συγκεκριμένος που έκανε post περιμένει να πάρει τον 7980xe και δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε για να πάρει μητρική και τον έχει ως placeholder και για κανα bench τον 7740x. Αν δεις έχει και 5960x, 6950x, 7700k, 6600k και 7350k. Και μερικές Titan Xp, Titan X Pascal, 1080 Ti κτλ.

Αν τα εχει οντως ολα αυτα(δεν τον λες pc enthusiast με 7350κ παντως :P)τοτε πασο.
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν τα εχει οντως ολα αυτα(δεν τον λες pc enthusiast με 7350κ παντως :P)τοτε πασο.

Τον 7350k τον αγοράζουν πολλοί overclockers για να τρέχουν bench που θέλουν μονο single core, πχ SuperPi και αλλα τέτοια :D

Δημοσ.

-Η αύξηση της L3 cache έχει φθίνουσα απόδοση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν την αυξάνουν συνέχεια αλλά ψάχνουν για τη χρυσή τομή. Όποιος έχει διαβάσει τεχνικά άρθρα για τη συμβολή της το ξέρει.

Βλέπεις πόσο μικρή αύξηση επιδόσεων εκτιμάται ότι θα δώσει από τα 8mb του 7700Κ στα 12mb του 8700Κ από το νούμερο της ίντελ "11%" που τα περικλείει όλα και όχι μόνο την cache φυσικά.

-Η cache L1 και L2 δεν είναι τόσο σημαντική όσο η κοινά προσβάσιμη L3 για τα games. Αυτό το έχουμε ήδη δει από τα bench των X299.

-Οι 7900X δεν έχουν smart cache. Δεν μπορεί το κάθε θρεντ να χρησιμοποιήσει μέχρι τα 14mb που έχει ο 7900Χ. Δεν είναι inclusive με άλλα λόγια, όπως λες και συ.

-Το quad channel έχει τεσταριστεί από το hardware.fr και δίνει κάποια μικρά ποσοστά αύξησης επιδόσεων σε σχέση με το dual.

-Στα ρολόγια ξέρουμε τι κάνει ένας 7800 που είναι 14νμ+. Άρα ένας 14νμ++ 8700Κ δεν μπορεί να είναι χειρότερος.

οι L2/L3 εχουν καλυτερη συνολικα αποδοση απο την προηγουμενη γενια της ιντελ. σαφως και ο καθε πυρηνας μπορει να ζητησει απο οποιαδηποτε cache δεδομενα ή εντολες - αν και ολες οι εντολες λογικα θα χωρανε στην L1 - απλα θα εχει μεγαλυτερο hit ratio. εκει υπερισχυει η αρχιτεκτονικη της ιντελ σε σχεση με της amd.

....και σαφως δεν ειναι το inclusive/non-inclusive αυτο που νομιζεις. :P

• Like 1
Δημοσ.

Ρε σεις ξεκολλάτε. Περιμένω να μου εξηγήσετε γιατί είναι κακό tim job.

Η φλατζόκολλα είναι αυτή που καθορίζει την απόσταση από το die στo ihs,

επειδή η φλατζόκολλα δεν μπορεί να συμπιεστεί παραπάνω και μάλιστα σκληραίνει

και αποκτάει αυτή την αφρωδη υφή, σα μαλακιά πολυουρεθάνη, αυτή κάνει τη ζημιά.

Αν μάλιστα βάζανε καμιά ακριβή/λεπτή φλατζόκολλα χαλκού με την ίδια οδοντόκρεμα μέσα, θα υπήρχε η μισή γκρίνια.

Το πόσο paste έχει μέσα δεν πειράζει, ίσα ίσα βοηθάει αν έχεις ψύκτρα με μεγάλο πάτημα.

• Like 1
Δημοσ.

Τουλαχιστον ανεβαζω βιντεο να αποδειξω του λογου του αληθες , αλλοι μενουν στα παχια λογια 

Αφηστε την θεωρια και πιαστε την πραξη 

Χορτασαμε απο προφεσορες σε αυτη την χωρα ....

Αφού τα 'χουμε πει.

7700Κ @ 4,7 , 16bg @ 2400 single channel μοιράζει πόνο.

Οτιδήποτε παρακάτω είναι μπουρούχα, οτιδήποτε παραπάνω είναι άχρηστο και τζάμπα κόπος.

Τη χρυσή τομή, το equilibrium του pc gaming το πέτυχες εσύ και μας το απέδειξες με τα βίντεο σου.

• Like 3
Δημοσ.

Ανεβασε κανα Game να δουμε τι κανει το μπρικι σου 

Χωρις παρεξηγηση αλλα τι καθεσαι κ του λες,που οσο εχει το μονιτορ του εχει σχεδον ολο σου το pc :P

Δημοσ.

Δεν εχω καταλάβει το νόημα του delid αν δεν ασχολείσαι με benchmarks, θα κινδυνεύσεις να χαλάσεις πανάκριβο cpu για να γλυτώσεις λίγα temps? Παίρνεις ενα κάλο cooler τον ανεβάζεις οσο αντέχει το chip σου και τελος, δεν ξερω μου διαφευγει κατι?? :P

Δημοσ.

Δεν εχω καταλάβει το νόημα του delid αν δεν ασχολείσαι με benchmarks, θα κινδυνεύσεις να χαλάσεις πανάκριβο cpu για να γλυτώσεις λίγα temps? Παίρνεις ενα κάλο cooler τον ανεβάζεις οσο αντέχει το chip σου και τελος, δεν ξερω μου διαφευγει κατι?? :P

Από τη στιγμή που ''κινδυνεύεις'' δεν το κάνεις.

Αν είσαι σίγουρος, είτε επειδή πιάνει το χέρι σου, είτε επειδή έχεις το κατάλληλο εργαλείο,

το κάνεις γιατί είναι τόσο απλό όσο να πάρεις ένα καλό cooler.

Σε 7700Κ χωρίς delid κατά μέσο όρο πας για +5% 24/7 ενώ με delid +10% 24/7, +15% max

Δεν ξέρω αν η παραπάνω νόρμα θα ισχύει και για τους coffeelake.

• Like 3
Δημοσ.

Με απλά λόγια μία απάντηση στην ερώτησή σου ,έχει ως εξής. Στα clocks που θα ταβανιάζει αυτός με την καλή ψύκτρα,θα παίζει daily αυτός με το delid για πλάκα και πολύ πιο δροσερά. Ειδικά σε sky/kaby που είναι θερμάστρες ,χωρίς delid άντε να σηκώσεις 200-300 mhz για daily..

• Like 2
Δημοσ.

Τροφη για σκεψη:

Ο 8700Κ δεν παιζει να τιμολογηθει λιγοτερο απο 380€ γιατι αλλιως καννιβαλιζει τον 7800Χ. Εστω οτι λοιπον παιζει εκει γυρω, τι συμφερει αραγε. Μια Ζ370 με εναν 8700Κ ή με 100€ περιπου παραπανω μια Χ299 με εναν 7800Χ;

Στην πρωτη περιπτωση γλιτωνεις λιγα χρηματα αλλα εχεις συνθεση που σε περιπτωση αναβαθμισης την πετας πακετο , ενω στη δευτερη περιπτωση εχεις quad channel ram και μπολικο χωρο για αναβαθμιση στο μελλον (Ι9).

Με βαση παντα τα λιγα benchmarks που εχουμε ως τωρα...

Δημοσ.

Τροφη για σκεψη:

Ο 8700Κ δεν παιζει να τιμολογηθει λιγοτερο απο 380€ γιατι αλλιως καννιβαλιζει τον 7800Χ. Εστω οτι λοιπον παιζει εκει γυρω, τι συμφερει αραγε. Μια Ζ370 με εναν 8700Κ ή με 100€ περιπου παραπανω μια Χ299 με εναν 7800Χ;

Στην πρωτη περιπτωση γλιτωνεις λιγα χρηματα αλλα εχεις συνθεση που σε περιπτωση αναβαθμισης την πετας πακετο , ενω στη δευτερη περιπτωση εχεις quad channel ram και μπολικο χωρο για αναβαθμιση στο μελλον (Ι9).

Με βαση παντα τα λιγα benchmarks που εχουμε ως τωρα...

Προταρχικο ρολο εχει και το τι ζητας απο το συστημα σου. Επισης αναβαθμιση σε i9 θα ειναι λες και παιρνεις μητρικη και επεξεργαστη για την mainstream πλατφορμα ,μην σου πω σου μενουν να παρεις και κανα περιφεριακο :P
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...