Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε σεις ο spartan δεν θα επρεπε να βγαζει λιγοτερο απο τον ice frog στο single? δεν φτανει τα 4 single core o 1600x στο bench αυτο?

Ειναι ολα stock και με χαλια μνημες. δεν εχω δοκιμασει να ανεβασω ρολογια ακομα.

Τα αποτελεσματα μου ειναι στις στοκ συχνοτητες χωρις turbo pstates κλπ.

Καρφωμενο ρευμα και συχνοτητα απλα

Δημοσ.

εντομεταξυ στο παλιο βγαζω μεγαλυτερο score απο τον I7 6950x στο καινουριο βγαζω χειροτερο ,εντελως π@@@ριες αυτα τα bench εκτος αν δεν αρεσαν τα νουμερα στην intel και ειπα να τα διορθωσουν :P

Ειναι ολα stock και με χαλια μνημες. δεν εχω δοκιμασει να ανεβασω ρολογια ακομα.
Τα αποτελεσματα μου ειναι στις στοκ συχνοτητες χωρις turbo pstates κλπ.
Καρφωμενο ρευμα και συχνοτητα απλα

αρα μουφα τα αποτελεσματα του συγκριτικου

• Like 1
Δημοσ.

Συγνώμη μπορεί να μην το διατύπωσα σωστά... Μπορεί να είναι και δικό μου το λάθος.

Ο 1600x παίζει στα 3.6 και με το xfr πηγαίνει στα 3.7 (για όλους τους πυρήνες) και παίζει στα 4.0 και με το xfr στα 4.1 (για single core μόνο). Σωστά; Η ερώτησή μου ήταν αν στο single core bench του cpuz ο 1600x πηγαίνει στα 4.1

Δημοσ.
Γιατί θυμαμαι τον 1600x να βγάζει 2000+ στο single core του cpuz; Οι νέες εκδόσεις είναι πιο "αυστηρές" με τους ryzen; 

http://www.cpuid.com/news/51-cpu-z-1-79-new-benchmark-new-scores.html

Why do the Ryzen performance decrease in comparison to the Intel processors with the new benchmark ?

When the 1st version of the benchmark was released in 2015, it was tested on all existing architectures to check the relevancy of the scores. Almsot two years later, Ryzen was introduced, and scored - core for core and clock for clock - almost 30% higher than Intel Skylake. After a deep investigation, we found out that the code of the benchmark felt into a special case on Ryzen microarchitecture because of an unexpected sequence of integer instructions. These operations added a noticeable but similar delay in all existing microarchitectures at the time the previous benchmark was developed. When Ryzen was released, we found out that their ALUs executed this unexpected sequence in a much more efficient way, leading to results that mismatch the average performance of that new architecture. We reviewed many software and synthetics benchmarks without being able to find a single case where such a performance boost occurs. We're now convinced that this special case is very unlikely to happen in real-world applications. Our new algorithm described below does not exhibit this behaviour.

Οι αλγόριθμοι του παλιού cpu-z, εξαιτίας μιας ασυνήθιστης ακολουθίας integer εντολών, ευνοούσαν τους ryzen με τέτοιο τρόπο που δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές τους επιδόσεις(σε όλα τα άλλα προγράμματα δηλαδή). Ρολόι με ρολόι ήταν 30% πάνω από τους ίντελ.

Ό,τι και να πιστεύει κανείς φαίνεται ότι τα μπεντσοπρογράμματα δεν έχουν καμία σχέση με αληθινά σενάρια. Γι'αυτό και πάντοτε αυτά "διαρρέουν"(που λέει ο λόγος) πρώτα, απλά για να γίνεται ντόρος.

Δημοσ.

Τελικα τι γινετε, πετσοκοβει τα παντα το 8700κ??Κοβει μητρικες στην μεση απο το IPC του? :P

Εσύ αλλά και ο 7800x θα είστε σίγουρα από κάτω του στα game benchmarks  :P

Λιγο ακυρο να συγκρινεις το σαπακι 1600X με τετοια τερατα 

Τέρας ο 7700K ; 4 core έχεις, άραξε..Αν δεν είχαν ακόμα κάποια παιχνίδια σάπια engines, τα 4 core θα ήταν εντελώς σαπάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν είχαν ακόμα κάποια παιχνίδια σάπια engines, τα 4 core θα ήταν εντελώς σαπάκια.

Δηλαδή το forza horizon 3 ας πούμε τι το ιδιαίτερο έχει και φορτώνει τόσα thread. Νευρωνικά δίκτυα τρέχει για 5-20 αμάξια που θα δείξει στην οθόνη, μέσα σε άδειες πόλεις;

Μην ξεχνάμε. Σχεδόν όλα τα ακραία multicore games, πλην των on line που κάπως δικαιολογούνται τέτοιες απαιτήσεις, είναι από UWP. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Δημοσ.

Το FH3 στην αρχή χτύπαγε τον core 0 100%(Ανεξάρτητα από τι CPU είχες) και ήθελες τουλάχιστον έναν [email protected] για να πεις ότι παίζεις καλά αλλά και πάλι είχες τσιμπηματάκια(Stutter). Πλέον έγινε τέρμα πολυνηματικό το παιχνίδι και δεν έχεις stutter, αλλά ο 4c/8t δεν φτάνει γιατί βαράνε και τα 8 threads 100%. Οπότε ή πας σε Ryzen ή σε 8700Κ :P

Δημοσ.

Το FH3 στην αρχή χτύπαγε τον core 0 100%(Ανεξάρτητα από τι CPU είχες) και ήθελες τουλάχιστον έναν [email protected] για να πεις ότι παίζεις καλά αλλά και πάλι είχες τσιμπηματάκια(Stutter). Πλέον έγινε τέρμα πολυνυματικό το παιχνίδι και δεν έχεις stutter, αλλά ο 4c/8t δεν φτάνει γιατί βαράνε και τα 8 threads 100%. Οπότε ή πας σε Ryzen ή σε 8700Κ :P

Οντως δεν "φτανει"??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...