Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια το nvme ειναι πρωτοκολλο και υπαρχουν και αργοι SSDs.

Οποιος αγοραζει τωρα σε μια συγχρονη πλατφορμα για εμενα καλο θα ειναι να τους αγορασει. Ακριβοι μεν το καταλαβαινω αλλα επενδυεις δε.. 

Προσωπικα με τον 960evo 1Tb για λειτουργικο που εβαλα ησυχασα για download και zip/unzip,copy μεγαλων files/ISOs απο αυτον σε δευτερο SSD,installation speeds και ποσο γρηγορα φορτωνει γενικα plugins/videos σε PS/Premiere ειμαι και υπερευχαριστημενος και υπερκαλλυμενος. 

Αν θες να δεις τωρα διαφορες σε gaming load times και boot times το ξεχνας προς το παρον ενας απλος SSD υπερκαλυπτει τις αναγκες ολων σε αυτα.. Δεν υπαρχει περιπτωση ενας game dev να βαλει τετοιες blazing speeds για να διαβασει δεδομενα δεν χρειαζεται για το αμεσο μελλον ουτε για αστειο.

Εγω παντως αν πεταξω και ενα δευτερο nvme με τετοιες ή καλυτερες rated speeds θα βγαλω τους sata και τελος μετα το pc σε transfer θα ειναι αμεσης αποκρισης στα παντα.. Ειναι εκπληκτικο το ποσο γρηγοροι ειναι.. 

Κανεις και ενα NAS αν θες για backup και τελειωσες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ASUS ROG Maximus X Apex review

Το score του στο Cinebench είναι ψιλοχαμηλό για 5.1Ghz, προφανώς τρέχουν πράγματα από πίσω. Εκτός κι αν δεν έχει ανεβάσει την cache, δεν ξέρω πόσο δίνει στο Cinebench.

2133 ram, γι'αυτό... στα 5.0-5.1 με 4.6-4.7 cache πρέπει να είναι 1650+ με καλές μνήμες.

• Like 1

Στο unzip έχει τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με έναν SSD απ' ότι έχω δει, σε gaming/boot times όπως λες τρίχες.

Δεν ειπα gaming/boot times ειπα installation times. Στα παιχνιδια το γραφω καθαρα οτι αν αγοραζεις με αυτο το σκοπο το ξεχνας τα requirements για φορτωση δεδομενων ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο ακομη και ενας απλος ssd κανει δουλεια χαλαροτατα..

Επισης οπως ειπα ενας δευτερος λειπει τωρα να φυγουν σαβουροsata απο μεσα και τελειωσα με τις sata @@, αμεση αποκριση στα παντα στο pc σταματαει πλεον να αποτελει bottleneck η ταχυτητα διαμεταγωγης δεδομενων σε μεγαλο βαθμο.

• Like 1

Τι είναι αυτό το χάλι ρε παιδιά με τις RAM;

Γίνεται κάτι; Πρωτοφανής τόσο μεγάλη αύξηση.

Το προφανες γινεται,εχουν στησει καρτελ οι εταιριες κατασκευης μνημων και χτυπανε αλυπητα και ενω υπαρχουν νομοι στην Ευρωπαικη Ενωση για τετοιες πρακτικες και εχουν πεσει και βαρια προστιμα στο παρελθον,τωρα φαινεται τα εχουν παρει καποιοι που ειναι στον τομεα αυτο και κανουν τις παπιες.

Και με τις καρτες γραφικων θεωρω οτι ειναι παρομοια κατασταση.Βρισκουν αφορμη το mining για να γδερνουν τον κοσμο.

Εγω ειμαι προετοιμασμενος να περιμενω ακομη και 2 χρονια πριν τους δωσω εστω και ενα σεντ,για να πεσουν οι τιμες σε φυσιολογικα πλαισια.Δεν δινω δεκαρα τσακιστη.  (Το Ryzen rig που ειχα παρει τον Απριλη το πουλησα γιατι ο επεξεργαστης ηταν απο τους πρωτους που ειχαν βγει με ενα προβλημα στο linux και ειπα τοτε ας το δωσω ολο μιας και εγινε αυτο, για να εχω περισσοτερες επιλογες γα καφεδες οι καινουργιους ryzen. Αλλα με αυτες τις τιμες,δεν προκειται να αγορασω τιποτε.)

• Like 4

Γενικα τα πραγματα στην αγορα πανε κατα διαολου,το γερμανικο αμαζον ειχε μεχρι πριν λιγες μερες 450+ ευρω preorder τον 8700κ...για στοκ ουτε λογος εδω κ 2 μηνες...εχω μεινει με ενα dimm 2133 και ντρεπομαι να αγορασω σετ με αυτες τις τιμες στις μνημες...

Επιτέλους έτοιμος και εγώ.

IMG_22551.jpg

Μπήκε i7-8700, Asus Prime Z370-A, G-Skill TridentZ 3200C14 16GB και Samsung 960 EVO m.2 512GB.

Κράτησα κουτί (Fractal Design Define R5), Noctua CP-12 SE14, RM750i και την MSI GTX1060.

To UEFI της ASUS φοβερό, BIOS Update μέσω LAN (!) στο 1ο boot. To XMP profile ενεργοποιήθηκε κυριολεκτικά με 1 κλικ αμέσως από SPD σε 3200. Το MCE το άφησα, έτσι και αλλιώς δεν κάνει τίποτα στους non-K, ούτε τάση σηκώνει, το μέγιστο που είδα είναι 1,232V.

Το heatsink του NVME κάνει πολύ καλή δουλειά, με συνεχόμενα sequential writes των 10GB έφτασε το πολύ 39 βαθμούς (το throttling ξεκινάει στους 70 περίπου). Τώρα βέβαια είναι και χειμώνας αλλά με ελαφριά χρήση δύσκολο το βλέπω. Έτσι και αλλιώς παίρνει και ανεμιστηράκι extra από πάνω αν θέλει κάποιος.

Θερμοκρασίες άψογες, idle 26 βαθμοί και load μέγιστο 58 με το stress test του CPU-Z. Δεν δοκιμάζω κάτι πιό απαιτητικό, δεν έχω λόγο εφ' όσον δεν είναι OCed. Τα ρολόγια στο performance mode των Windows μένουν 4300 το χαμηλότερο και ανεβαίνουν μέχρι 4600 (per core) και μένουν εκεί όταν και όσο χρειάζεται. Ίσως τα βοηθάει η καλή ψύξη, δεν ξέρω.

Για επιδόσεις δεν αναφέρω καθώς οι περισσότεροι έχετε καλύτερες συνθέσεις οπότε τα ξέρετε. Απλά για μένα το σύστημα ξυρίζει. Προσπαθώ να το φορτώσω να γονατίσει, μάταια. Ξεκίνησα 2 VM ταυτόχρονα, εγκατάσταση office και a/v full system scan και πήγαινε σαν ... Idle. Αυξημένο util. των πυρήνων βλέπω μόνο στα benchmarks. Θα βάλω τις επόμενες μέρες και το COD WW2 που περίμενα να παίξω αν και σε 1080p/60Hz νομίζω θα πάει νεράκι.

Γενικά είναι συστηματάκι που εκτός απροόπτου για αυτά που θέλω θα με συντροφέψει αρκετά χρονάκια. Νομίζω πολύ καλύτερη επιλογή ο 8700 από τον 8600Κ, τα 12Τ δείχνουν τα δόντια τους ειδικά στο VM. Στοκ ψύξη στον 8700 ακόμα και στον απλό όμως μην τη σκεφτείτε ούτε για αστείο όπως διαβάζω γενικά. Προτιμήστε κάτι εξιοπρεπές όχι απαραίτητα ακριβό ακόμα και των 40€ περίπου υπάρχουν λύσεις.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

• Like 12

Καλοριζικο φίλε να το ευχαριστηθείς εφόσον δουλεύεις πολλά πράγματα μαζί ο 8700 ήταν μονόδρομος. Βάλε Ai suite θα σε βολέψει σε πολλά πράγματα και θα σου ρυθμίσει αυτόματα και ανεμιστήρες ψύξη στα Rpm που πρέπει.

• Like 1

Καλοριζικο φίλε να το ευχαριστηθείς εφόσον δουλεύεις πολλά πράγματα μαζί ο 8700 ήταν μονόδρομος. Βάλε Ai suite θα σε βολέψει σε πολλά πράγματα και θα σου ρυθμίσει αυτόματα και ανεμιστήρες ψύξη στα Rpm που πρέπει.

Thanks bro, τα έβαλα όλα αλλά το PWM το άφησα στο BIOS σε turbo mode. Στροφές ελάχιστες συνήθως από 300-600 εννοείται ούτε υποψία θορύβου.

Thanks bro, τα έβαλα όλα αλλά το PWM το άφησα στο BIOS σε turbo mode. Στροφές ελάχιστες συνήθως από 300-600 εννοείται ούτε υποψία θορύβου.

Πρέπει να πάρω pwm ανεμιστήρες κατεβαίνουν πολύ χαμηλά με dc στα 500 παίζουν. Hdd έχεις ή μόνο nvme? Λίγο θόρυβο ο hdd κάνει.

Πρέπει να πάρω pwm ανεμιστήρες κατεβαίνουν πολύ χαμηλά με dc στα 500 παίζουν. Hdd έχεις ή μόνο nvme? Λίγο θόρυβο ο hdd κάνει.

Μονο τον nvme έχω. Για όλα τα υπόλοιπα έχω 18TB σε ΝΑS.

• Like 1

Θερμοκρασίες άψογες, idle 26 βαθμοί και load μέγιστο 58 με το stress test του CPU-Z. Δεν δοκιμάζω κάτι πιό απαιτητικό, δεν έχω λόγο εφ' όσον δεν είναι OCed. Τα ρολόγια στο performance mode των Windows μένουν 4300 το χαμηλότερο και ανεβαίνουν μέχρι 4600 (per core) και μένουν εκεί όταν και όσο χρειάζεται. Ίσως τα βοηθάει η καλή ψύξη, δεν ξέρω.

Μια χαρά τα thermals και τα ρολόγια είναι σωστά, έτσι δουλεύει το Turbo boost. Καλορίζικο! :D

• Like 1

Παιδια να κανω μια ερωτηση. Θα ηθελα να μαθω τι εννοουμε για τις μνημες samsung b dies. Οι μνημες που κοιταζω για αγορα ειναι ειτε g.skill trident z rgb 3200 cl14 ειτε corsair dominator platinum 3200 cl14. Επεξεργαστης θα μπει 8700κ mε maximus x code κατα πασα πιθανοτητα.

Οι samsung b die παίζουν άψογα σε ryzen στις ταχύτητες που έχουν και κλοκαρονται καλύτερα από τις άλλες. Μπορείς να τις πας 3600 cl15 πχ. Οι υπόλοιπες m die e die d die hynix είναι χειρότερες στο κλοκαρισμα και δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξουν 100% σε ryzen στις ονομαστικές ταχύτητες. Σε διαφορές τώρα μια 3200 CL14 με μια 3200 CL16 είναι 0.5% καλύτερες οι CL14. Για τέτοιες διαφορές μιλάμε σε real καταστάσεις.

Επίσης υπάρχουν single rank και dual rank. Οι dual rank είναι καλύτερες overall σε επιδόσεις απλά κλοκαρονται πιο δύσκολα. 3200c16 πήρα εγώ dual rank και πάνε άψογα στ σύστημα μου. Οι CL14 έβγαιναν 10 ευρώ παραπάνω αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα οπότε πήγα στις 16αρες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...