Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοινώς: Σταματήστε τη βλακεία να χαρακτηρίζετε πρόβατα όσους δεν πράττουν σαν εσάς. Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια (που μη σας σοκάρει αλλά μπορεί να μην ταυτίζονται με τα δικά σας) και κάνει ότι κρίνει. Όταν κάποιος θέλει να κάνει αναβάθμιση, θα κοιτάξει τι κυκλοφορεί εκείνη τη στιγμή, τι τον συμφέρει και θα το πάρει. Εαν περιμένει την επόμενη γενιά κ.ο.κ ζήτω που καήκαμε δεν θα πάρει ποτέ τίποτα. Δεν ξέρετε για κανέναν πόσο βιάζεται και πόσο μπορεί να περιμένει.

Αναμφισβήτητα κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια. Υπάρχουν όμως και οι γενικότερες τάσεις που επικρατούν σε μια αγορά. Όποιος μπει στα steam surveys και αλλού θα τις δει. Σίγουρα όχι μέσα στο intel/amd subreddit.

Το ενοχλητικό είναι όταν κάποια άτομα με συγκεκριμένες προτιμήσεις προσπαθούν να τις παρουσιάσουν σαν κυρίαρχες τάσεις. Π.χ.

- "Ήρθε η εποχή του 4Κ gaming. Ποιός ασχολείται με 1080p"

- "Ποιός θέλει καλό cpu όταν έχει mid range κάρτα;"

- "Ποιός ασχολείται με εταιρείες που αλλάζουν σόκετ συνέχεια;" (Τη στιγμή που ο mediumly overclocked 2500Κ κάνει όσα κάνει)

Τέτοιου είδους ερωτήσεις έχουν απάντηση για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών(85%+), αν θες φυσικά να τις μάθεις.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κόσμος επίσης αγοράζει περισσότερα laptop αντί για PC γιατί είναι πιο βολικά, αυτό δεν τα κάνει καλύτερη αγορά για συγκεκριμένες χρήσεις.

• Like 4

Αναμφισβήτητα κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια. Υπάρχουν όμως και οι γενικότερες τάσεις που επικρατούν σε μια αγορά. Όποιος μπει στα steam surveys και αλλού θα τις δει. Σίγουρα όχι μέσα στο intel/amd subreddit.

Το ενοχλητικό είναι όταν κάποια άτομα με συγκεκριμένες προτιμήσεις προσπαθούν να τις παρουσιάσουν σαν κυρίαρχες τάσεις. Π.χ.

- "Ποιός ασχολείται με εταιρείες που αλλάζουν σόκετ συνέχεια;" (Τη στιγμή που ο mediumly overclocked 2500Κ κάνει όσα κάνει)

Τέτοιου είδους ερωτήσεις έχουν απάντηση για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών(85%+), αν θες φυσικά να τις μάθεις.

Ασφαλώς, έτσι είναι. Π.χ. εγώ δεν ασχολούμαι με gaming. Παίζω 1-2 παιχνίδια το χρόνο, στα οποία δε με ενδιαφέρει να έχω πάνω από 60fps (δεν σηκώνει η οθόνη) οπότε η 1060 που έχω είναι υπέρ αρκετή και είναι το μόνο κομμάτι (μαζί με το τροφοδοτικό και το κουτί) που θα κρατήσω στο επόμενο build. Όμως κατανοώ απόλυτα ότι δεν είμαι η πλειοψηφία. Δεν είμαι η τάση. Κατανοώ ότι η τάση είναι το gaming και βρίσκω άλλωστε και ενδιαφέρουσα τη συζήτηση γύρω από αυτό. Ωστόσο, με τσαντίζουν σχόλια του τύπου "Εαν δε θες gaming πάρε έναν ι3" ξέρω γω τι άλλες βλακείες έχω ακούσει. Λες και τα PC είναι η για gaming ή για browsing της θειάς μου της Μαρίτσας.

Καλό είναι να έχουμε σφαιρική άποψη για το αντικείμενο που μιλάμε. Δεν με νοιάζει αν είσαι ο super duper gamer με τα απίθανα overclocking skills και δεν ξέρω εγώ τι εαν ταυτίζεις αποκλειστικά τους υπολογιστές με τα παιχνίδια. Είσαι ημιμαθής οπότε άσε τις συμβουλές αλλού, τουλάχιστον τις γενικεύσεις.

Ο κόσμος επίσης αγοράζει περισσότερα laptop αντί για PC γιατί είναι πιο βολικά, αυτό δεν τα κάνει καλύτερη αγορά για συγκεκριμένες χρήσεις.

Σωστά. Επίσης τα αυτοκίνητα έχουν περισσότερες πωλήσεις από τα pc, αλλά δεν είναι καλά στο να τρέχουν εφαρμογές.

Στο steam πάντως για games πάει ο κόσμος.

Ασφαλώς, έτσι είναι. Π.χ. εγώ δεν ασχολούμαι με gaming. Παίζω 1-2 παιχνίδια το χρόνο, στα οποία δε με ενδιαφέρει να έχω πάνω από 60fps (δεν σηκώνει η οθόνη) οπότε η 1060 που έχω είναι υπέρ αρκετή και είναι το μόνο κομμάτι (μαζί με το τροφοδοτικό και το κουτί) που θα κρατήσω στο επόμενο build. Όμως κατανοώ απόλυτα ότι δεν είμαι η πλειοψηφία. Δεν είμαι η τάση. Κατανοώ ότι η τάση είναι το gaming και βρίσκω άλλωστε και ενδιαφέρουσα τη συζήτηση γύρω από αυτό. Ωστόσο, με τσαντίζουν σχόλια του τύπου "Εαν δε θες gaming πάρε έναν ι3" ξέρω γω τι άλλες βλακείες έχω ακούσει. Λες και τα PC είναι η για gaming ή για browsing της θειάς μου της Μαρίτσας.

Καλό είναι να έχουμε σφαιρική άποψη για το αντικείμενο που μιλάμε. Δεν με νοιάζει αν είσαι ο super duper gamer με τα απίθανα overclocking skills και δεν ξέρω εγώ τι εαν ταυτίζεις αποκλειστικά τους υπολογιστές με τα παιχνίδια. Είσαι ημιμαθής οπότε άσε τις συμβουλές αλλού, τουλάχιστον τις γενικεύσεις.

Όχι δεν είναι για browsing ή για gaming μόνο τα pc. Είναι και για σωματιδιακή φυσική και για content creation. Πόσοι ασχολούνται όμως με τέτοια πράγματα(εδιτ: σε mainstream πλατφόρμες);

Tι απο αυτα δεν αληθευει? Προφανως ηρθε η ωρα του 4k gaming, οι καρτες πλεον κουτσα στραβα τα βγαζουν περα, στην επομενη γενια σιγουρα μια midrange 2060 θα χτυπαει 4k 60 σε medium settings. 

Και ναι, ποιος θελει cpu με 1060 ρε man? Τι να τον κανεις τον coffeelake οταν με το ζορι 60αριζεις σε 1080p λογω καρτας? Ναι ξερω, θα μου πεις οτι μελοντικα θα αλλαξεις καρτα και θες ο επεξεργαστης να τραβαει. Συμφωνω οτι θα αλλαξεις καρτα, αλλα την καρτα την αλλαζεις για να βλεπεις καλυτερα γραφικα, αμα ειναι να αλλαξεις καρτα για να παιζεις παλι σε 1080p απλα με 300 frames αντι για 220 τοτε κρατα αυτην που εχεις, τζαμπα τα λεφτα σου σκορπας. 

Εγω πηρα μια 1080ti την οποια αυριο θα την βγαλω απο το PC να παω να την βαλω στο ορυχειο γιατι απλα, με 1080p @ 60hz που ειναι η οθονη μου δεν εχει καμια διαφορα απο μια 1060. Οταν με το καλο παρω οθονη, θα βαλω και την καρτα πανω. Το CPU αυτη τη στιγμη τι χρειαζεται?

• Like 1

Βλέπεις ότι πάλι λες για μένα και για σένα. Εγώ σου λέω να ψάξεις να δεις τι προτιμάει ο κόσμος.

Δεν με νοιαζει το τι προτιμαει ο κοσμος. Το τι προτιμαει δεν την κανει την σωστη επιλογη απο αποψη τι πληρωνεις και τι παιρνεις. Μπορει ο κοσμος να προτιμαει g4560 με 1080ti και i7 7700k με 8800gt, και το λοιπον? Σημασια εχει οτι για τον PC gamer που σκαει λεφτα στο συστημα του (δεν μιλαω λοιπον για τους budget gamers), η επομενη αναβαθμιση καρτας γραφικων θα συνοδευτει με αναβαθμιση σε οθονη μεγαλυτερης αναλυσης (αν δεν εχει ηδη γινει). Εξαιρεση κανα δυο τρελους που θα πανε σε 1080p 240+hz monitor.

Εσυ ποσοι πιστευεις θα παρουν 2060 / 2070 / 2080 / 2080ti και θα παιζουν σε 1080p αναλυση, με δεδομενο οτι μια 2060 εχει επιδοσεις 1080? 

Πρεπει να το δεις την πραξη με τα επομενα παιχνιδια που θα βγουν

Δεν κανουμε αναβαθμιση χωρις λογο

Δεν είπε οτι τον θέλει για παιχνίδια..

Αξιζει απο 4790Κ να παω σε 8700Κ ??

Αν και off topic με την θεματική ενότητα....

Φυσιολογικά θα έρθεί με πολύ καλύτερο ipc από τον haswell για το gaming και γενικά overall θα είναι δυνατότερος μιας και είναι 6c/12t....αν δεν σου επαρκεί ο 4790Κ για την χρήση που τον έχεις εννοείται αξίζει η μετάβαση σε όλους τους τομείς τους 8700Κ.

• Like 2

Αξιζει απο 4790Κ να παω σε 8700Κ ??

Ειναι beast ο 4790k ακομα ειδικα αν εχεις πετυχει καλο chip για oc αλλα ναι αξιζει η μεταβαση γιατι θελουμε και ddr4, και εγω 8700k περιμενω. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...