Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το VID είναι πόσο ζητάει ο CPU. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το VID είναι πόσο ζητάει ο CPU. Ναι το ξέρω μου το είπε ο φίλος hyper πιο πίσω για αυτό μπερδεύτηκα. Για πιο λόγο ζητάει τόσα volt ένας επεξεργαστής εφόσον με πολύ λιγότερα τρέχει άνετα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί όλοι είναι ρυθμισμένοι με βάση τα χειρότερα κομμάτια, όχι τα καλύτερα. Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας 8700Κ που θέλει αυτό το ρεύμα (λίγο λιγότερο βασικά) για να δουλέψει καλά. Δεν είναι sentient να καταλαβαίνει πότε δουλεύει καλά και να ζητάει το σωστό ρεύμα. (Yet) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Τα επερχόμενα chipset θα είναι αυτά που έγραφε εδώ ;;; https://www.pcper.com/news/Motherboards/Leaked-Update-Shows-Intel-Launching-New-300-Series-Chipsets-2018 δηλαδή Η310,Η370, Β360 (και Q370,Q360 business) και τελικά ο διάδοχος του Ζ370 θα είναι το Ζ390 ;; Κάτι πιο επίσημο ή πρόσφατο ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Γιατί όλοι είναι ρυθμισμένοι με βάση τα χειρότερα κομμάτια, όχι τα καλύτερα. Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας 8700Κ που θέλει αυτό το ρεύμα (λίγο λιγότερο βασικά) για να δουλέψει καλά. Δεν είναι sentient να καταλαβαίνει πότε δουλεύει καλά και να ζητάει το σωστό ρεύμα. (Yet) Δεν το γνώριζα τώρα εξηγούνται τα μεγάλα auto ρεύματα. Με auto ρεύμα χωρίς OC είδα και 68 στα 20 λεπτά παιχνιδιού στο origins και με OC και manual ρεύμα πάει 63 βαριά βαριά στις 3 4 ώρες. Πόσοι μπαίνουν στο bios όμως? Να ναι ένα 5% παγκοσμίως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το ρεύμα πάει και με την μητρική, όχι μόνο την Intel. Anyway, πιστεύω ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Μιλάμε για Κ επεξεργαστή που πρέπει να μπεις στο BIOS για να τον κάνεις OC. Σου λέει, θα μπεις που θα μπεις, φτιάξε τα. Το πρόβλημα είναι στους κλειδωμένους και τα MCE, Turbo και τα λοιπά. Εκεί όντως υπάρχει περίπτωση ο χρήστης να μην μπει στο BIOS και να βασιστεί αποκλειστικά στο out of the box. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Σε σχέση με τους Haswell, οι καφέδες είναι βελτιωμένοι θερμικά... σε σχεδόν ίδιο die size έχουν +2 πυρήνες και καλύτερη θερμική συμπεριφορά. ΟΚ δεν λέω ότι έγινε κανένα θαύμα, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για μεγαλύτερη πυκνότητα (και άρα δυσκολεύει η απαγωγή της θερμότητας) και μεγαλύτερες συχνότητες, τα πάνε σχετικά καλά. Εγώ με ίδια ακριβώς ψύκτρα βλέπω ίδιες θερμοκρασίες πχ, με την διαφορά ότι ο Haswell ήταν 4C/8T @ 4400 ενώ ο καϊφές είναι 6/12 στα 5000. Το VID όπως είπε και ο mindtrapper είναι κυριολεκτικά το worst case scenario (τύπου 1 κομμάτι στα 1000) για να δουλεύει σωστά ο επεξεργαστής, στις υπόλοιπες 999/1000 θέλουν λιγότερο ρεύμα, απλά η ιντέλα θέλει να είναι καλυμμένη, για να μην έχει επιστροφές κ λοιπά ντράβαλα. Δεν είναι τυχαίο που φωνάζουμε για auto ρυθμίσεις τύπου MCE ή OC profiles μητρικών που βαράνε στο ψαχνό με 1.4V+, με την ίδια λογική είναι στημένα κι αυτά, συν ότι έχουν και την νομική κάλυψη ότι επειδή είναι εκτός official specs δεν τους νοιάζουν θέματα εγγύησης κτλ, γι'αυτό το σωστό OC γίνεται χειροκίνητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Τι θερμοκρασίες έχετε σε Prime95 Blend Test στα 5.0GHz και με τη τάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Σε σχέση με τους Haswell, οι καφέδες είναι βελτιωμένοι θερμικά... σε σχεδόν ίδιο die size έχουν +2 πυρήνες και καλύτερη θερμική συμπεριφορά. ΟΚ δεν λέω ότι έγινε κανένα θαύμα, αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για μεγαλύτερη πυκνότητα (και άρα δυσκολεύει η απαγωγή της θερμότητας) και μεγαλύτερες συχνότητες, τα πάνε σχετικά καλά. Εγώ με ίδια ακριβώς ψύκτρα βλέπω ίδιες θερμοκρασίες πχ, με την διαφορά ότι ο Haswell ήταν 4C/8T @ 4400 ενώ ο καϊφές είναι 6/12 στα 5000. Αυτό έλλειπε να μην έχουν καλύτερα temps μιας και μιλάμε για cpu 3 γενιών νεότερο μετά haswell.......το κυριότερο είναι ότι αφαιρέσανε δίπλα από το die τα λεγόμενα vrm που έχουν οι haswell και εκεί έχει γίνει πολύ καλή απαγωγή θερμότητας (αλλά αυτό έχει γίνει από τους skylake πρώτα)....από εκεί και πέρα δεν νομίζω να έχουν κάνει τίποτα ραγδαίες διορθωτικές κινήσεις στα temps by intel.....μην τους δικαιολογούμε παίδες....αν ήταν soldered τώρα αυτοί οι επεξεργαστές θα ήταν απλά σαν να έχεις άλλο τσιπάκι στα χέρια σου (με delid είμαι και στους δύο 4790Κ που έχω και οι διαφορές με την stock πάστα που βάζει μέσα η intel πλησιάζουν τους 15+ βάλε βαθμούς,σκέψου να ήταν soldered απευθείας από την μαμά intel που εκεί θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Το μπολντ είναι η ουσία. Βέβαια κάποιοι νομίζουν ότι το "out of order execution" θα ασχολείται με "άλλα" απροσδιόριστα πράγματα, όταν θα υπάρχει μπουκάλα για τα "πάντα όλα" από μια συγκεκριμένη εντολή. Δεν χρειάζονται οι συνεντεύξεις του Tom. Όποιος μπει στο gamegpu.ru θα πάρει μια γενική εικόνα του τι παίζει σήμερα. Τα περισσότερα games δεν καταφέρνουν να τερματίσουν τα θρεντς ενός στοκ 2500K. Συνήθως υπάρχει μπουκάλα σε κάποια από αυτά. η μονη μπουκαλα που υπαρχει ειναι στο μυαλο σου. για πες μας γραφει η wiki πως δουλευει το out of order? δηλαδη αμα τα τερματιζαν θα ηταν πολυνηματικα ενω τωρα οχι. ε ναι τι να ξερουν αυτοι που τα γραφουν, ξερει το game gpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Αυτό έλλειπε να μην έχουν καλύτερα temps μιας και μιλάμε για cpu 3 γενιών νεότερο μετά haswell.......το κυριότερο είναι ότι αφαιρέσανε δίπλα από το die τα λεγόμενα vrm που έχουν οι haswell και εκεί έχει γίνει πολύ καλή απαγωγή θερμότητας (αλλά αυτό έχει γίνει από τους skylake πρώτα)....από εκεί και πέρα δεν νομίζω να έχουν κάνει τίποτα ραγδαίες διορθωτικές κινήσεις στα temps by intel.....μην τους δικαιολογούμε παίδες....αν ήταν soldered τώρα αυτοί οι επεξεργαστές θα ήταν απλά σαν να έχεις άλλο τσιπάκι στα χέρια σου (με delid είμαι και στους δύο 4790Κ που έχω και οι διαφορές με την stock πάστα που βάζει μέσα η intel πλησιάζουν τους 15+ βάλε βαθμούς,σκέψου να ήταν soldered απευθείας από την μαμά intel που εκεί θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα). Δεν δικαιολογώ κανέναν, ξέρουμε πολύ καλά τον λόγο που είναι tim job και όχι soldered οι καφέδες. Το bottom line της ιντέλας, πολύ απλά. Από εκεί, μέχρι το πάρτε ξυράφια και μπαουεράδες για delid υπάρχει μια απόσταση. Οι καφέδες με ψύκτρα της προκοπής πάνε 70-80° μαξ, χωρίς delid, σε "λογικά" φορτία στα 5 GHz, κάτι που δεν ισχύει για τον μέσο Haswell που με το ζόρι πάει 4.4-4.5 χωρίς delid, αυτό για μένα είναι χειροπιαστή βελτίωση (σε συνδυασμό ξαναλέω με τους +2 πυρήνες). Νομίζω και η ποιότητα του tim είναι καλύτερη. Τώρα αν θες να τους τινάξεις τα πέταλα σε πάγκους ή σε 24/7 AVX folding, άλλο καπέλο. @Heatspreader Έβαλα ένα OCCT AVX Linpack που έχω πρόχειρο, 5GHz / 1.32v αποτελέσματα στο spoiler: Επειδή δεν φαίνονται λόγω resize: Core Max: 86° Avg: 70° VRM Max: 72° Avg: 67° 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Να σε καλα φιλε μου.Οντως εξαιρετικη ποιοτητα το κουτι και πολυ ομορφο. Οτι του εχω πεταξει πανω το παει νερακι και τελικα το αφησα σε 4.7 με 1.18voltage και παει τρενο και απο θερμοκρασιες και απο επιδοσεις.Για την 1070 με msi afterburner δωσε συν 350 core και λιγα στη μνημη και θα εισαι κομπλε συν 5-10 fps θα δεις σιγουρα. Το power limit στο τερμα.Το voltage μην το πειραξεις. 350 ????? Εδώ με το ζόρι το εχω +110 για να ειναι stable μετα κρασαρει . Δεν ξέρω ίσως κατι δεν πάει καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 350 ????? Εδώ με το ζόρι το εχω +110 για να ειναι stable μετα κρασαρει . Δεν ξέρω ίσως κατι δεν πάει καλά Μέχρι 2050mhz πρέπει να πηγαίνει κανονικά. Λογικά έχεις OC έκδοση. Δες λίγο εδώ http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-1070-review,29.html Δίνουν 600 στη μνήμη και 200 στο core. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 @Heatspreader Έβαλα ένα OCCT AVX Linpack που έχω πρόχειρο, 5GHz / 1.32v αποτελέσματα στο spoiler: occt_temps.jpg Επειδή δεν φαίνονται λόγω resize: Core Max: 86° Avg: 70° VRM Max: 72° Avg: 67° Υψηλές θερμοκρασίες, δεν μου κάνουν + τη φασαρία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2017 Μέχρι 2050mhz πρέπει να πηγαίνει κανονικά. Λογικά έχεις OC έκδοση. Δες λίγο εδώ http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-geforce-gtx-1070-review,29.html Δίνουν 600 στη μνήμη και 200 στο core. Ναι την oc έκδοση εχω εγω το κατάφερα μέχρι 2180 mhz,ωραία θα το δω ευχαριστω φίλος να είσαι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις