Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δοκιμασε μεχρι 1.25 μπας και εισαι κομπλε στα 4.8 και εισαι μια χαρα ειτε 4.7 ειτε 4.8.

Καλο τσιπάκι πρέπει να είναι όπως βλέπω εφόσον κρατάει τα 4.7 με 1.22. Τα 5 με 1.30 τα έχει άνετα λογικα αλλά δεν έχει νόημα τόσο ψηλά.

Το auto πάντως πρέπει να έδινε πολύ ρεύμα. Χωρίς OC με MCE στο on έπιασα και 68 βαθμούς στο origins. Μακριά από MCE και αυτόματο ρεύμα.

C states llc avx δεν πείραξα δεν τα γνωρίζω καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιο πολυ σαν μια πρωτη επαφη γενικα με το oc δες το,κυριως τωρα που πηρες και το pc και εχεις λιγη ορεξη γιατι αργοτερα δεν νομιζω να ασχολιοσουν .

Μαθαίνω βασικά δεν το κατέχω καθόλου με το OC για αυτό δεν θέλω να το παρακάνω. Η ουσία είναι ότι επιτέλους απολαμβάνω τα παιχνίδια που παίζω και έχω ένα υπολογιστή που κάνει τα πάντα.

Τα καλά τσιπ έχουν 1.2 για 4.8 και τα 5 με <1.3v.

Δεν δοκίμασα 1.2 στα 4.8 οπότε δεν μπορώ να ξέρω πως θα πηγαίνει. Από 1.15 το πήγα κατευθείαν στο 1.22 και 47 multiplier.

sTuttering λέμε... :P Επίσης, όντως το παρατήρησες οπτικά ή απλά το λες επειδή τα fps πήγαν 57-58;

Το ένιωθα το σκάλωμα δεν είναι ότι από 60 πήγε 57 και παρέμενε smooth αλλά υπήρχε για 1 δέκατο μικρό lag. Με τα 4.7 στα 1.22 δεν υπάρχει το παραμικρό.

• Like 1

Αν δεν έφτανε το ρεύμα θα έτρωγες crash, δεν θα έκανε απλά ένα τσίμπημα στο παιχνίδι. Εκτός και αν ξεκινάει έτσι και μετά από καμιά ώρα-δύο φας το crash.

• Like 1

Αν δεν έφτανε το ρεύμα θα έτρωγες crash, δεν θα έκανε απλά ένα τσίμπημα στο παιχνίδι. Εκτός και αν ξεκινάει έτσι και μετά από καμιά ώρα-δύο φας το crash.

Crash δεν υπήρξε όχι. Με τα 4.7 ανέβηκα 5fps average στο benchmark στο origins. Θα το δουλέψω 2 3 μέρες έτσι και βλέπουμε. Αν βάλω performance mode την x62 και 5.1 και 5.2 θα πάει σε gaming.

Για stability δωστε ενα intel burn test με very high και 10-run....και επειτα δωστε 5 συνεχομενες loopes realbench....αν τα βγαζει αυτα ειστε κομπλε....εγω προσωπικα οτι και να του εχω φορτωσει δεν κανει κιχ!

Τα καλά τσιπ έχουν 1.2 για 4.8 και τα 5 με <1.3v.

Κατω του 1.3v για τα 5.0ghz δεν ειναι καλο απλα, αλλα θεωρειται golden!

• Like 3

Για stability δωστε ενα intel burn test με very high και 10-run....και επειτα δωστε 5 συνεχομενες loopes realbench....αν τα βγαζει αυτα ειστε κομπλε....εγω προσωπικα οτι και να του εχω φορτωσει δεν κανει κιχ!

Αυτό εδώ να τρέξω?

http://m.majorgeeks.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.majorgeeks.com%2Ffiles%2Fdetails%2Fintelburntest.html&utm_referrer=#2775

Πόση ώρα θα κάνει? Αν δεν φτάνει το ρεύμα θα βγάλει μπλε οθόνη η επανεκκίνηση?

Αναλογως μπορει να κολλησει και γενικα το εργαλειο....ειδικα το ibt ειναι αρκετα απαιτητικο!

Θα το τρέξω αν είναι θα έχω και το hwmonitor για θερμοκρασίες και βλέπουμε.

Σήμερα βγήκε και BIOS το οποίο πέρασα. Είχα διαβάσει σε Review πως οι επιδόσεις της μητρικής ήταν χαμηλότερες σε σχέση με άλλες, ακόμα και πιο φθηνες και πως θα χρειαστεί Update. Απ' ότι λέει το BIOS, αυτό κάνει.
https://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z370%20Gaming%20K6/#BIOS

• Like 1

Αυτό εδώ να τρέξω?

http://m.majorgeeks.com/?url=http%3A%2F%2Fwww.majorgeeks.com%2Ffiles%2Fdetails%2Fintelburntest.html&utm_referrer=#2775

Πόση ώρα θα κάνει? Αν δεν φτάνει το ρεύμα θα βγάλει μπλε οθόνη η επανεκκίνηση?

Το ανοιγεις, επιλεγεις very high κ πατας να τρεξει. Περιμενεις να τελειωσει κ τα 10 passes. Αν τα τελειωσει κ δν κρασαρει η δεν σ βγαλει error τοτε πιθανοτατα εισαι stable. Δοκιμασε το κανα 2-3 φορες αυτο κ μερικες φορες τα 15λεπτα stress test του realbench. Αν τα περναει αυτα χωρις προβληματα κατα πασα πιθανοτητα ειναι solid το συστημα.

Εαν το ρευμα ειναι οριακο ειναι συνηθες να εχει "πεσμενες" επιδοσεις, φυσικα καποια στιγμη θα πεσει και το BSOD αλλα σε γενικες γραμμες μπορεις πολυ ευκολα να το δεις με IBT εαν εισαι οριακα μιας και το σκορ εκτος απο λοξυγγα θα ειναι μικροτερο, μολις δωσεις το απαραιτητο θα δεις να παιρνει τα πανω του.

• Like 2

Το λεγομενο throttling που λεμε.. 

Για real workloads handbrake με x265 και κατα δευτερο λογο το x264 stability test ειναι εξαιρετικοι και εξυπνοι τροποι για να τεσταρεις για πληρη σταθεροτητα χωρις να ξεσκισεις την cpu με μη ρεαλιστικα workloads..  

Υπηρξε περιπτωση που με Intel burn test ημουν σταθερος και μολις εκανα encoding με το handbrake εφαγα bsod μετα απο μια ωρα.. 

Στο intel burn test στο very high με 1.235 volt στα 4.8ghz τα περναει ολα αλλα σκαλωνει αρκετες φορες το ποντικι για καποια δευτερολεπτα.Στο 1.2volt στο δευτερο pass εγραψε οτι δεν ειναι stable.Στο cinebench το ετρεξε 5 φορες χωρις θεμα βγαζει 1556. Θερμοκρασιες μεχρι 71 βαθμοι πηγαν 3 cores τα υπολοιπα 67 με 68. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...