Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλά το απενεργοποιώ για σιγουριά.

Όχι. Για πολύ λίγο δεν είμαι. Τρέχει δηλαδή Cinebench, κλπ, αλλά στο Prime 95 κρασάρει μετά από λίγο.

3700MHz είναι.

Αρκετά μέτριο δείχνει το κομμάτι σου. Δοκίμασε το LLC στο 6 όπως σου είπε ο daydreamer.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πάντως πιο πολύ κινδυνεύει ένας που αφήνει stock το mobo με MCE και auto voltage που χτυπάει 1.45V παρά ένας που κάνει manual O/C με <1.4V..Λολ

• Like 1

Πάντως πιο πολύ κινδυνεύει ένας που αφήνει stock το mobo με MCE και auto voltage που χτυπάει 1.45V παρά ένας που κάνει manual O/C με <1.4V..Λολ

Το έκανα εγώ με το προηγούμενο build. :-D  Ο i5-8400 πάντως σε full load δεν ξεπερνάει τα 1.095 V αν θυμάμαι καλά. Και είναι αρκετά κρύος ακόμα και με τη stock ψήκτρα. Αν και έχοντας καλή μητρική δεν κινδυνεύεις.

Το degrade είναι πιο πιθανό με τα αυτόματα ρεύματα που δίνει το mobo από μόνο του. Αν δεν κάνω λάθος το VID είναι  το ρεύμα που ζητάει ο CPU και το mobo διαβάζει αυτό και δίνει(Που σχεδόν πάντα ο CPU ζητάει παραπάνω από αυτό που όντως χρειάζεται). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Το LLC μου είναι από Level 1 έως Level 5. Στο Level 1 δεν έχεις καθόλου Vdroop.

Πωπω στραβομαρα τωρα ειδα οτι εχεις ASrock..Ναι οκ level 1 ή 2.. Θα εισαι μια χαρα φανταζομαι τα ASrock δινουν πιο πραγματικα values με μικροτερη αποκλιση.. 

υ.γ Ακομη περιμενω το Taichi απο γνωστο ελληνικο μαγαζι λολ, αν δεν επερνα αλλο board..

Το μόνο που πειράζω είναι:

1) Turbo Disabled

2) Multiplier All Cores

3) Τάση Fixed @ 1.25

4) LLC στο μέγιστο

Γιατί δε δοκιμάζεις:

Turbo Off ( disabled )

Intel SpeedStep Off ( -//- )

all cores 4.8

Cpu voltage: offset

llc level 2

C1E enabled

C3 disabled

C6 disabled

Package C state support disabled

Καλησπέρα. Δοκίμασα 1.22voltage με 47 multiplier έχω κάνα 2ωρο με το Origins 63 max η θερμοκρασία κυρίως είναι στο 53 με 58. Καθόλου shuttering ενώ πριν με 1.15 υπήρχε το βράδυ όταν άλλαζα από senu λογικά ήταν λίγα τα volt πήγαινε για ένα δευτερόλεπτο στο 57 58. Silent mode η ψυκτρα την οποία ακόμα δεν άκουσα. Η gpu στους 56 βαθμούς δεν ξέρω τι γίνεται.

Καθόλου shuttering ενώ πριν με 1.15 υπήρχε το βράδυ όταν άλλαζα από senu λογικά ήταν λίγα τα volt πήγαινε για ένα δευτερόλεπτο στο 57 58.

Δεν έχω ιδέα τι λες εδώ. :P Από θερμοκρασίες είσαι μπόμπα πάντως.

• Like 1

Δεν έχω ιδέα τι λες εδώ. :P Από θερμοκρασίες είσαι μπόμπα πάντως.

Ειναι ένα παιχνίδι το assassin's creed origins το οποίο με την έκδοση 1.0.5 γράφουν ότι έχει shuttering. Τελικά το shuttering οφειλόταν στα λίγα volt που έδινα στον επεξεργαστή. Από θερμοκρασίες δεν εχω κανένα παράπονο η ψυκτρα είναι πολύ καλή.

Δεν βρήκα πως γίνεται όταν κλείνει ο υπολογιστής να κλείνουν και τα usb γιατί μένει το ποντίκι ανοιχτο και έναν εξωτερικό σκληρό που έχω. Στο bios πήγα στα on board settings βρήκα το asmedia usb 3.1 αλλά δεν λέει ότι είναι όταν κλείνω τον υπολογιστή λογικά είναι για απενεργοποιηση τελείως των usb.

Ναι ξέρω τι είναι το AC, προσπαθούσα να συνδυάσω το sΤuttering με το 1.15... Γενικότερα εγώ προτιμώ λίγο "αέρα" στο Vcore, δλδ προτιμώ να πέρνει λίγο παραπάνω ρεύμα απ'όσο χρειάζεται παρά να είναι οριακά κι ας τσιμπάει 1-2 βαθμούς πάνω, ειδικά όταν μιλάμε για 30-40 βαθμούς απόσταση απ'την μέγιστη επιτρεπόμενη.

• Like 2

Καλησπέρα. Δοκίμασα 1.22voltage με 47 multiplier έχω κάνα 2ωρο με το Origins 63 max η θερμοκρασία κυρίως είναι στο 53 με 58. Καθόλου shuttering ενώ πριν με 1.15 υπήρχε το βράδυ όταν άλλαζα από senu λογικά ήταν λίγα τα volt πήγαινε για ένα δευτερόλεπτο στο 57 58. Silent mode η ψυκτρα την οποία ακόμα δεν άκουσα. Η gpu στους 56 βαθμούς δεν ξέρω τι γίνεται.

Δοκιμασε μεχρι 1.25 μπας και εισαι κομπλε στα 4.8 και εισαι μια χαρα ειτε 4.7 ειτε 4.8.

• Like 1

Ναι ξέρω τι είναι το AC, προσπαθούσα να συνδυάσω το sΤuttering με το 1.15... Γενικότερα εγώ προτιμώ λίγο "αέρα" στο Vcore, δλδ προτιμώ να πέρνει λίγο παραπάνω ρεύμα απ'όσο χρειάζεται παρά να είναι οριακά κι ας τσιμπάει 1-2 βαθμούς πάνω, ειδικά όταν μιλάμε για 30-40 βαθμούς απόσταση απ'την μέγιστη επιτρεπόμενη.

Ηταν οριακά το 1.15 για τα 4.5 για αυτό υπήρχε το shuttering. Θα δώσω 1.25 κάποια στιγμή για 4.8ghz και πιστεύω θα είμαι στην ιδανική συχνότητα για αναλογία επιδόσεων θερμοκρασίας και ρεύματος.

Ηταν οριακά το 1.15 για τα 4.5 για αυτό υπήρχε το shuttering. Θα δώσω 1.25 κάποια στιγμή για 4.8ghz και πιστεύω θα είμαι στην ιδανική συχνότητα για αναλογία επιδόσεων θερμοκρασίας και ρεύματος.

Πιο πολυ σαν μια πρωτη επαφη γενικα με το oc δες το,κυριως τωρα που πηρες και το pc και εχεις λιγη ορεξη γιατι αργοτερα δεν νομιζω να ασχολιοσουν .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...