Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τρεξε αυτα που σου ειπα. Δεν μπορεις να καταλαβεις απο games αν εισαι stable και τι θερμοκρασιες μπορει να ανεβασεις.

Κ εγω σε games ειμαι στους 70c αλλα σε στρες τεστ πιανω 80+.

Κάποια στιγμή θα το κάνω. Δεν έχει νόημα πιστεύω να τρέχω stress test και benchmarks εφόσον στο real use πάει τρένο το μηχάνημα. Πέρασα 7 παιχνίδια και απλά το απολαμβάνω.

Μπορείς με το Origins, όσο μου τον πάει το Intel burn test τον πάει και το παιχνίδι :P

Σε auto voltage είχα δει μέχρι 67 με 1.15 στα 4.5 πάει μέχρι 57 με 59 max στο origins παντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα 4.5 υπολειτουργεί ο 8700K, άστον default ratio με MCE τουλάχιστον να είναι όλα τα cores 4.7.

Το mce δίνει πολύ μεγάλα voltages όλοι λένε να είναι κλειστό. Θα το πάω 1.20voltage με 4.7 και βλέπουμε.

Custom εννοεί αυτό που λες κι εσύ, δλδ όχι με MCE ή με τα (τραγικά) OC profiles που έχουν οι μητρικές, που δίνουν για πλάκα 1.40-1.45V. Λογικά μέχρι 1.25 το πολύ θα θέλει για 4.8, που είναι καρά-safe και σχετικά δροσερά.

• Like 1

Πάντα ίσχυε ο νόμος του ισχυρού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Intel. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα αγοράσω από το πιο αδύναμο για να τον ενισχύσω. Θα αγοράσω αυτόν που μου δίνει καλύτερες επιδόσεις στα ίδια λεφτά. Τώρα αν όλα τα site ελέγχονται από την Intel τι να πω.

Ποιος μίλησε για πιο αδύναμο ?

Όταν ένα επεξεργαστής παίζει στο 40% και ο άλλος στο 100% στα σημερινά σενάρια , τοτε πιο δυνατός είναι ο πρώτος και πιο αδύναμος ο δεύτερος .

Διάβασε και λίγο τα λινκ που ανεβάζει ο κόσμος,October 21, 2016 το άρθρο και μιλάει για το πρώτο project cars.

Χώρια που αυτά που λέει εννοούν το αντίθετο από αυτά που φαντάζεστε.

«However, the benefit of more cores will level out due to factors like being GPU-bound or when thread dependencies become a factor. There is a saturation point eventually.»

«Having eight or more cores is certainly not necessary»

Ξεκάθαρα λέει ότι οι 8 πυρήνες desktop είναι certainly not necessary...

Μια ολόκληρη βιομηχανία "πληροφόρησης"  έχεις στήσει εσύ καλά από ότι φαίνεται.

Μα αυτό λέω.

Ηξερε τι παίζει ο TOM αφού σε διάφορα συγκριτικά του είχαν πεις και είχε δει πως οι πολλοί πυρήνες έχουν χρηστικότητα.

Οι Ryzen βγήκαν αργότερα από αυτή την διαπίστωση , του .

Εμείς έχουμε το AVX2.

https://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Vector_Extensions

Αν ρίξεις το AVX χάνεις σε απόδοση όταν πρέπει να χρησιμοποιηθεί, αλλά επιτυγχάνεις μεγαλύτερα ρολόγια, λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών.
Αυτό έχω καταλάβει.

• Like 1

Αυτό το avx το διαβάζω συνέχεια ακόμα δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι. Ρίχνει τη συχνότητα σε πολύ βαριές εργασίες?

Ενα σετ εντολών είναι .

Αν ο επεξεργαστής τρέχει τέτοιες εντολές υπερθερμαίνεται και τραβάει παραπάνω ισχύ.

Για να κάνει λοιπόν αντιστάθμιση ρίχνει τα ρολόγια .

• Like 1

Το AVX offset ρίχνει την συχνότητα ανάλογα που θα το βάλεις. Για παράδειγμα 50 ratio(5Ghz) με AVX offset 3 θα σε ρίχνει στα 4700Mhz όταν θα πρέπει να τρέξει AVX(Δεν έχει νόημα αφού είναι αρκετά τα παιχνίδια που το χρησιμοποιούν).

• Like 1

Άρα καλά είχα καταλάβει ότι ρίχνει τη συχνότητα απλά δεν ήξερα πότε ακριβώς. Αν πάει 4.8 με 1.20 παραπάνω δεν έχει νόημα κιόλας στα παιχνίδια. Καλύτερα να δώσω 200mhz στην gpu θα πάρω περισσότερα fps από το να πάω από 4.5 στα 4.8. Δεν ξέρω τι γίνεται με την gpu αλλά πάνω από 57 βαθμούς δεν πάει και δουλεύει μόνο ένα ανεμιστηρακι τα άλλα κοιμούνται. Ότι πληρώνεις περνεις τελικά. Διαφορά με 1080 1-2 fps στα 60fps. Λογικά θα βαράει 2100 στον πυρήνα εύκολα είναι η binned έκδοση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...