strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Η απαξίωση από που και από ποιον; Από τους Developers ή από τους φίλους σου; Απο τους φιλους μου καθως και απο τους δικους σου φιλους. Οπως απαξιωθηκε ταχιστα ο 7700k επειδη βγηκε ο 8700k και ο 8600 / 8400, ετσι θα απαξιωθει εξισου γρηγορα και ο 8700k απο την ελευση 9700 / 9600 / 9400. Σε αντιθεση για παραδειγμα με τους υπολοιπους i7, οπως 2600 / 3770 / 4770 / 4790 / 6700. Τα μεταχειρισμενα μονο να κοιταξεις καταλαβαινεις τι παιζει, και ακομα δεν μπορω να καταλαβω γιατι διαφωνειται. Που εχει ξαναγινει i7 ολιγων μηνων να δινετε στις αγγελιες στα 250 (και πιο κατω αμα ψαξεις), και μαλιστα, να μην εξαφανιζεται την ιδια μερα! Ενδεικτικα σε τετοιες τιμες διναν τους i7 3ετιας προ ολιγων μηνων, και τωρα δινουν τους φρεσκοτατους 7700! Tα ιδια βεβαια και για τους i5, οπου κοτζαμ 7600k φευγει προς 150-180€! Αυτο εννοω οταν λεω απαξιωση. Απο κει και περα, απο θεμα επιδοσεων προφανως σταθερη θα μεινουν, απλα θα συρικνωθουν προς τα κατω και δεν θα παραμεινουν στο top για πολυ καιρο, οπως συνεβαινε προηγουμενως. Αυτο αλλωστε, για μενα τουλαχιστον, δεν ειναι κακο. Εχει επιταχυνθει η αγορα των CPU σε επιπεδα που βλεπαμε προ του 2009, not bad, not bad at all. Και αυτα δεν τα γραφω τωρα, τα γραφα καμποσους μηνες πριν, πριν καν βγουν leaks για τον 8700, οταν διαφωνουσα με τον moviemaker που μου ελεγε οτι ο 7700k θα πουλιεται 70%+ τις αξιας του 3 χρονια απο τωρα και γω του λεγα δεν θα πουλιεται τοσο ουτε 3 μηνες απο τωρα! Και κοιτα να δεις, μεσα επεσα. Τις πωλησεις δεν τις κρινει το 1.5% που εχει 6πυρηνο και πανω αλλα το υπολοιπο 98.5% που εχει 4πυρηνους,απλα τα πραγματα. Μα ναι αλλα ολοι οι i7 σε αυτο το 1.5% απευθυνονται ουτως η αλλος, οποτε οταν μιλαω για απαξιωση, αναφερομαι σε αυτο το 1.5%. Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''. Δοξα το θεο, να και καποιος που επιασε τι γραφω γιατι αντι να τσαντιστει και να αρχισει τις επιθεσεις, εκατσε και διαβασε το post! Ουτε για κραξιμο τα εγραψα οσα εγραψα ουτε τιποτα, ισα ισα φυσιολογικο και θετικο το βρισκω! Το ανωμαλο ηταν αυτο που ειχαμε τοσο καιρο, που δεν αξιζει ουτε καν να σκεφτεις να αλλαξεις εναν CPU του 2012 με εναν του 2017! Είναι λογικό ο 6700K να πουληθεί λιγότερα χρήματα όταν έχουν βγει 3 γενιές επεξεργαστών μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια. Μιλάμε για το αμέσως προηγούμενο μοντέλο σε τέτοια θέματα νομίζω. Μα είναι φοβερό. Αργεί να βγάλει η AMD CPU, γκρίνια. Έχεις την Intel που βγάζει συνέχεια, γκρίνια. Και ο 7700k στα ταρταρα εχει πεσει. Και οχι, δεν υπαρχει γκρινια απο πλευρας μου τουλαχιστον! Ισα ισα, σαν θετικο το βλεπω εγω. Οι ηδη κατοχοι του 8700k ειναι που το πηραν στραβα και αρχισαν τις επιθεσεις, οπως εσυ καλη ωρα που κατηγορεις για γκρινια. Αν βεβαια το να πεταω facts στο τραπεζι με κανει γκρινιαρη, τοτε το δεχομαι, αλλα δεν νομιζω να εννοουσες αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ρε αφηστε το πολυ μπλα μπλα. Τι θα πει απαξιωθηκε ο 7700k. Λες και με το που βγηκε ο 8700 σταματησε να δουλευει.Η επειδη βγαζει 4 5fps λιγοτερα να τον πεταξουμε. Στα δικα μας. Εχοντας 1.15 core voltage χωρις να εχω πειραξει κατι αλλο ο υπολογιστης ειναι απολυτως stable στα 4.5ghz με εξαιρετικες θερμοκρασιες. Στο origins με το ζορι πηγε 57 βαθμους μετα απο 1.5 ωρα παιχνιδιου και στο far cry primal μεχρι 52. Την ψυκτρα ακομα δεν την ακουσα ειναι σε silent mode και σε idle εχω 27 με 28 βαθμους. Η gpu επισης δουλεψε λιγο ο πρωτος ανεμιστηρας και απο θερμοκρασιες 55 με 60 max. Τελειως stock καθαρο 60αρι στο origins στο benchmark εδειξε 77fps average ολα φουλ alliasing κτλ. Στο primal 90+ average και στο project cars 110+ με ολα στο φουλ.Προφανως παιζω παντα με vsync on. Τωρα τι γραφετε για το αν βγει ο 9700 η ο 15700 σε 1 2 5 χρονια λιγη σημασια εχει. Ευχαριστηθειτε τους υπολογιστες σας αυτο μενει στο τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά μερικές φορές νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην λογική μεταξύ 2 ατόμων ή και παραπάνω. Δεν μίλησες κάνεις ότι είναι κάποιο cpu σαπακι, δεν είπε κανείς αν αξίζει η μετάβαση από κάποιο συγκεκριμένο σε κάποιο κοφι. Μίλησε ο άνθρωπος για μεταπώληση, του απάντησα και ως εκεί. Λες και έχετε μετοχές και τρελενεστε. Yeap, εδω και μερικες σελιδες αυτο παρατηρω. Δεν αναφερθηκα πουθενα σε σαπακια και αγγελιες των 8700k, αλλα για κατι τετοια με κατηγορουνε. Λες και μπαινει φιλτρο πανω στο post και διαβαζουν αλλα πραματα απο αυτα που γραφεις! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Απίστευτα πράγματα διαβάζω εδώ, πραγματικά απίστευτα όμως!!! Τέλος πάντων μιας και έχει γίνει της πιρουετας το κάγκελο εδώ δεν νομίζω να χρειαστεί να δοθεί συνέχεια. Ότι θέλει παίρνει ο καθένας, τώρα το πότε ανακαλύφθηκε ο τροχός είναι άλλο θέμα. Ναι ξέρω μιλάω με γρίφους γιατί θα αρχίσουν οι μύγες να τσιμπάνε και δεν έχω διάθεση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπήρχε λόγος να πας από 4790K σε οτιδήποτε νεότερο 4c/8t, ο 8700K θα είναι 6c/12t, άρα θεωρείται μια χαρά αναβάθμιση ακόμα και κάποιον που έχει 7700K. Να κατι που εγραψες 2 μηνες πριν btw. Το βλεπεις καθολου διαφορετικο οταν λεω εγω το ιδιο για τον 8700k οταν ο 9700k φημολογειται οτι θα ειναι 8/16? Οχι γιατι σε σενα δνε ειπε κανεις τιποτα, σε μενα επεσε το μισο forum να με φαει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Το προβλημα δεν εισαι εσυ προσωπικα ηλπιζα οτι εγινε κατανοητο.. Εσενα σε πηρε η μπαλα.. Το προβλημα ειναι οτι διαβαζουμε τοσα OT μυνηματα που δεν ξερουμε καν πλεον ποιος εχει πει και τι.. Ακομη δεν βγηκε ο επεξεργαστης και το chipset το πεθαναμε του καναμε κηδεια να περασει το επομενο τι ακομη σε αυτο ειστε φερτε την 10η γενια.. Μια καταστροφολογια,ενας ακρατος μηδενισμος, μια παθογενης κατασταση σχεδον παντου πλεον.. Δεν ξερω ισως να ειμαι εγω περιεργος.. Αλλιως τα ηξερα τα forums και πλεον ολα καφενειακες συζητησεις για οτιδηποτε εχουν καταντησει εκτος του πραγματικου θεματος.. Καποιοι προφανως και δεν διαβαζετε ολο το τοπικ.. Ρωτηστε και εμας που το κανουμε γιατι μας ενδιαφερει.. Μπαινετε γραφετε κατι και νομιζετε οτι ειστε οι πρωτοι που γραφουν κατι τετοιο αλλα στην πραγματικοτητα απο πισω εχουν περασει δεκαδες τετοια μυνηματα.. Στα οποια αν υπηρχε moderation θα ειχε πεσει σκουπα χαλαρα στα περισσοτερα και θα ημασταν ησυχοι και εμεις.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δεν ειναι λιγο λογικο οταν καπακια με τους cofee βγηκαν και οι φημες για icelake, και μαλιστα με +2cores? Αληθεια δεν καταλαβαινω γιατι σου / σας φαινεται περιεργο. Κατσε να βγουν και τιποτα leaks για ryzen+ να δεις τι εχει να γινει στο αντιστοιχο θεμα...Στην τελικη οπως ειπε και ο fulgore, εδω μπαινουν ατομα που θελουν να αγορασουν cofeelake. Δεν θα πρεπει να υπαρχει μια εστω και φιλολογικη συζητηση οσον αφορα τα leaks για να ειμαστε ολοι οι επιδοξοι αγοραστες ενημερωμενοι? Εσυ που ηδη εχεις αγορασει τι ακριβως περιμενεις να διαβασεις εδω? Πως τα παει ο επεξεργαστης σου? Αφου τον εχεις, τεσταρε τον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Πάρε το θέμα από την αρχή και δες χορευτικά, μάλλον επειδή κάποιοι τα διαβάζουν όλα για αυτό γράφουν ότι γράφουν. Και αν πας ακόμη 2 μήνες πίσω θα δεις και άλλες πιρουετες. Όποτε σε παρακαλώ πολύ ή έλα στην πραγματικότητα του Insomnia (το δικό μου είναι καλύτερο) ή μην κρίνεις άλλους και τους κατηγορείς για πράγματα που εσύ κάνεις. Φιλικά έτσι, σαν συμβουλή ένα πράγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Δεν ειναι λιγο λογικο οταν καπακια με τους cofee βγηκαν και οι φημες για icelake, και μαλιστα με +2cores? Αληθεια δεν καταλαβαινω γιατι σου / σας φαινεται περιεργο. Κατσε να βγουν και τιποτα leaks για ryzen+ να δεις τι εχει να γινει στο αντιστοιχο θεμα... Μα υπηρχαν οι φημες απο το καλοκαιρι για Z390 και λογικα θα ειχαν υποσταση.. Ξεραμε σε τι chipset επενδυαμε και φανταζομαι και οι αλλοι οπως και εγω, ισως και εσυ αναβαθμιζεις γιατι θεωρεις οτι αξιζει.. Αλλιως υπηρχε και η εναλλακτικη να περιμενει καποιος.. Αυτα τα εχουμε γραψει 10000000 φορες εδω μεσα.. Περνανε δυο σελιδες και ξανα τα ιδια.. Ειτε απο τους ιδιους ειτε απο αλλους.. Αλλο συζηταω ΚΑΙ για το Icelake και τo z390 και αλλο μετατρεπω το θεμα σε "γιατι πηρες z370 ενω βγαινει το z390; " και "πανε τα λεφτα σου" και "κοροιδο" και "εμενα το δικο μου" και και και.. Και οκ το εγραψε ο αλλος το ειπε μια φορα αλλα οταν η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ασχετα μυνηματα οχι απλα ειναι αστειο αλλα κουραζει.. Δεν μπαινω εδω ρε παιδια να διαβασω τις κοντρες σας απο αλλα τοπικ.. Μπαινω για να δωσω και να παρω feedback κυριως για την πλατφορμα.. Για αυτο ειναι το θεμα.. Οχι για να βλεπω καθε δυο σελιδες τι θα γινει σε 5-6-10 μηνες δεν ξερω και εγω με τους Ryzen και τους Icelake.. Ποσο πιο απλα να το πω δηλαδη; Και νομιζω οτι εκφραζω αρκετους λεγοντας το αυτο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Πως κάνουμε να σβήνουν αυτόματα τα Led της μητρικής στο shut down? Θέλει ρύθμιση στο bios? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Αλλο συζηταω ΚΑΙ για το Icelake και τo z390 και αλλο μετατρεπω το θεμα σε "γιατι πηρες z370 ενω βγαινει το z390; " και "πανε τα λεφτα σου" και "κοροιδο" και "εμενα το δικο μου" και και και.. Και οκ το εγραψε ο αλλος το ειπε μια φορα αλλα οταν η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ασχετα μυνηματα οχι απλα ειναι αστειο αλλα κουραζει.. Δεν μπαινω εδω ρε παιδια να διαβασω τις κοντρες σας απο αλλα τοπικ.. Μπαινω για να δωσω και να παρω feedback κυριως για την πλατφορμα.. Ποσο πιο απλα να το πω δηλαδη; Και νομιζω οτι εκφραζω αρκετους λεγοντας το αυτο.. Ακριβώς αυτό. Εδώ οι Coffee Lake δεν υπάρχουν καλά καλά στην αγορά και αμέσως τους κάναμε obsolete. Δηλαδή αν έβγαιναν οι IceLake 3 μήνες αργότερα θα ήταν εντάξει; Και στην τελική όποιος θέλει να πάρει το τελευταίο πουλάει Motherboard και CPU, βάζει λίγα παραπάνω και πάει προς το καινούριο... Πως κάνουμε να σβήνουν αυτόματα τα Led της μητρικής στο shut down? Θέλει ρύθμιση στο bios? Να μην είναι κανένα αναμμένο δεν νομίζω ότι γίνεται. Κάποια μπορεί να σβήνουν όπως το Dr Debug. Δεν ξέρω πως το έχει η μητρική σου. Τελικά τι έκανες εσύ; Μπερδεύτηκα. Δεν πήρες Ryzen; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ακριβώς αυτό. Εδώ οι Coffee Lake δεν υπάρχουν καλά καλά στην αγορά και αμέσως τους κάναμε obsolete. Δηλαδή αν έβγαιναν οι IceLake 3 μήνες αργότερα θα ήταν εντάξει; Και στην τελική όποιος θέλει να πάρει το τελευταίο πουλάει Motherboard και CPU, βάζει λίγα παραπάνω και πάει προς το καινούριο... Να μην είναι κανένα αναμμένο δεν νομίζω ότι γίνεται. Κάποια μπορεί να σβήνουν όπως το Dr Debug. Δεν ξέρω πως το έχει η μητρική σου. Τελικά τι έκανες εσύ; Μπερδεύτηκα. Δεν πήρες Ryzen; Ειναι αναμμένη η σειρά πάνω δεξιά που ρυθμίζεται μέσω Aura δεν έσβησε. Όχι 8700k πήρα. Gaming PC έφτιαξα οι Ryzen έπεφταν αρκετά κάτω στα fps σε 1080p οπότε δεν το ρίσκαρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Ειναι αναμμένη η σειρά πάνω δεξιά που ρυθμίζεται μέσω Aura δεν έσβησε. Όχι 8700k πήρα. Gaming PC έφτιαξα οι Ryzen έπεφταν αρκετά κάτω στα fps σε 1080p οπότε δεν το ρίσκαρα. Για την λεντοτενία λες... Νόμιζα για τα LEDs. Και ένα ελληνικό Review των Ζ370 της Asrock. Ήταν και οι τρεις υποψήφιες για αγορά και πήγα στην K6. Από Ryzen 1600 ξεκίνησα, πήγα σε i5 8600K και κατέληξα σε 8700K. Σταθερότατος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Όχι για τα leds της μητρικής είπα. Το βρήκα μια ρύθμιση στο bios ήταν οπότε όλα οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2017 Πως κάνουμε να σβήνουν αυτόματα τα Led της μητρικής στο shut down? Θέλει ρύθμιση στο bios? κάνε και την ρύθμιση στο aura (shutdown λέγεται) γιατί μερικές φορές θα συνεχίζει να μένουν αναμμένα.. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις