Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την αξία μεταπώλησης την κράταγε όταν το επόμενο μοντέλο είχε 10% παραπάνω ισχύ.

Πες μου μια τώρα κάποιος που πριν 1.5 χρόνο πήρε τον 6700k τι μεταπώληση θα έχει να γελάσουμε σε μια γωνιά όλοι.

1700€ , Ι7 6950Κ μετά από 9 μήνες αν τον δώσεις 500€ μτχ είσαι θεός ...

Οσο υπάρχει στασιμότητα οι τιμές των μεταχειρισμένων παραμένουν υψηλές.

Το διάστημα της στασιμότητας τελείωσε, οπότε τελείωσε και η διαχρονικά υψηλή αξία μεταπώλησης όλων των CPU ...

Μεγαλύτερη πτώση σε απόλυτες τιμές θα έχουν όσοι επεξεργαστές σήμερα πωλούνται  με υπεραξία .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την αξία μεταπώλησης την κράταγε όταν το επόμενο μοντέλο είχε 10% παραπάνω ισχύ.

Πες μου μια τώρα κάποιος που πριν 1.5 χρόνο πήρε τον 6700k τι μεταπώληση θα έχει να γελάσουμε σε μια γωνιά όλοι.

Τον 6700K; Μιλάς για CPU 2 γενιές πίσω. Όταν βγάλει η Intel νέους θα είναι 3 γενιές πίσω. Δεν αγοράζεις οικόπεδο, Hardware αγοράζεις.

Παρόλα αυτά μπες μία στις αγγελίες να ρίξεις μια ματιά. :)

Τον 6700K; Μιλάς για CPU 2 γενιές πίσω. Όταν βγάλει η Intel νέους θα είναι 3 γενιές πίσω. Δεν αγοράζεις οικόπεδο, Hardware αγοράζεις.

Παρόλα αυτά μπες μία στις αγγελίες να ρίξεις μια ματιά. :)

Μάλλον εθελοτυφλείς σκόπιμα, αφού μέσα σε 1 χρόνο βγήκαν 2 γενιές cpu, οπότε 3 γενιές πίσω η 1.5 χρόνο πίσω.

Ο 6700K βγήκε στα μέσα του 2015. Q3'15

Ο 7700K βγήκε στις αρχές του 2017. Q1'17

Ο 8700K βγήκε στα τέλη του 2017. Q4'17

Κάθε πότε θα έπρεπε να βγαίνει καινούριο CPU; Κάθε 2 χρόνια; Και αν συμφωνήσουμε σε αυτό, γιατί κάποιος να μην πει σε 3 ή σε 4 χρόνια;

Το ότι βγαίνει καινούριο CPU δεν κάνει obsolete τα προηγούμενα, εκτός αν η πλατφόρμα προσφέρει νέα πράγματα όπως υψηλότερους χρονισμούς στις μνήμες, μεγαλύτερο PCI Express bandwidth, νέες USB και άλλες τεχνολογίες συνδέσεων.

Ο 6700K βγήκε στα μέσα του 2015. Q3'15

Ο 7700K βγήκε στις αρχές του 2017. Q1'17

Ο 8700K βγήκε στα τέλη του 2017. Q4'17

Κάθε πότε θα έπρεπε να βγαίνει καινούριο CPU; Κάθε 2 χρόνια; Και αν συμφωνήσουμε σε αυτό, γιατί κάποιος να μην πει σε 3 ή σε 4 χρόνια;

Το ότι βγαίνει καινούριο CPU δεν κάνει obsolete τα προηγούμενα, εκτός αν η πλατφόρμα προσφέρει νέα πράγματα όπως υψηλότερους χρονισμούς στις μνήμες, μεγαλύτερο PCI Express bandwidth, νέες USB και άλλες τεχνολογίες συνδέσεων.

Συγγνώμη, εσύ είπες για μεταπώληση, εγώ σου απάντησα με επιχείρημα ότι δεν ισχύει πλέον αφού έχει χαθεί σχεδόν το 50% της αξίας και συ μου απαντάς κάθε πότε πρέπει να βγαίνουν τα cpu... Σε λίγο θα έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους εαυτούς σας.

Εάν σε καλύπτει ο CPU (το οποίο το βλέπεις με καθημερινή χρήση, gaming κλπ) δεν τον αλλάζεις. Τώρα, αν κάποιος θέλει να έχει το καλύτερο τεχνολογικά ή είναι ανασφαλής ή έχει το μικρόβιο της αναβάθμισης ή απλά θέλει να κάνει φιγούρα, δίνει χρήματα και τον αλλάζει. Έτσι απλά. Πρόβλημα του μιας και χαλάει τα δικά του χρήματα όχι τα δικά μας. Αυτό που δεν είναι σωστό, είναι να παρακινεί και άλλους να κάνουν αναβάθμιση ενώ ουσιαστικά δεν το χρειάζονται. 

Προσωπικά αν είχα έστω έναν i7-2600k, ούτε που θα σκεφτόμουν να τον αλλάξω.

• Like 3

Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''.

• Like 5

Συγγνώμη, εσύ είπες για μεταπώληση, εγώ σου απάντησα με επιχείρημα ότι δεν ισχύει πλέον αφού έχει χαθεί σχεδόν το 50% της αξίας και συ μου απαντάς κάθε πότε πρέπει να βγαίνουν τα cpu... Σε λίγο θα έρχεστε σε αντιπαράθεση με τους εαυτούς σας.

Είναι λογικό ο 6700K να πουληθεί λιγότερα χρήματα όταν έχουν βγει 3 γενιές επεξεργαστών μέσα σε σχεδόν 3 χρόνια.

Μιλάμε για το αμέσως προηγούμενο μοντέλο σε τέτοια θέματα νομίζω.

Την μεταπώληση την κοιτάς με βάση τα AMD και πάλι όχι επί του ποσοστού της αξίας, αλλά σε λεφτά ως απόλυτη τιμή.

Αυτό που λένε κάποιοι είναι ότι μέχρι πριν λίγο έπαιρνες μία απ' τα ίδια για χρόνια, δηλαδή 4c/8t με +10% στην καλύτερη. Τώρα δίνουν πυρήνες αβέρτα αμφότεροι και θεωρούν ότι πρέπει να περιμένεις γιατί θεωρούν ότι ίσως σταματήσει στους 8 ή 10 πυρήνες για άλλα τόσα χρόνια. Υποθετικά σενάρια χωρίς να 'ναι τίποτα σίγουρο και ακόμα και έτσι όπως άλλαξε η κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει το ''Αναβαθμίζω όταν νιώθω ότι έχω ανάγκη για αναβάθμιση''.

Μα είναι φοβερό. Αργεί να βγάλει η AMD CPU, γκρίνια. Έχεις την Intel που βγάζει συνέχεια, γκρίνια.

• Like 1

Αλλοι το AVX 512 το βαφτίζουν σαν βήμα εμπρός και άλλοι σαν την καταστροφή της Intel .

Μένει να δούμε τι θα γίνει .

Αυτοί που λένε πως το AVX 512 είναι καταστροφή το λένε γιατί

1) Στο ίδιο μέγεθος die με τόσο μεγάλο χώρο που καταλαμβάνει το AVX 512 Instr. θα μπορούσαν να χωρέσουν περισσότεροι πυρήνες.

2) Γιατί το chip γίνεται power hungry και χαλάει το efficiency.

3) Γιατί το μεγάλο chip για να μείνει εντός απαιτήσεων TDP μένει με χαμηλούς χρονισμούς, οπότε μεγάλο κομμάτι του κέρδους χάνεται από εκεί.

4) Γιατί μια μεγάλη FPU  όσο μεγάλη κι αν είναι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε efficiency μια GPU σε compute.

Αχχχ. Πόσων ετών είσαι ?

Το θέμα δεν είναι αν κατεβαίνουν σε λιθογραφία .

Με το ίδιο κατέβασμα θα μπορούσαν να βάλουν περισσότερα cores, αντι για avx512, κρατώντας και υψηλότερα ρολόγια.

Χάρη στο AVX 256 μπορεί ο 7700K στοκ να βγάλει όσα ένας r7 1700 στοκ σε x265 encoding. 40% υψηλότερη συχνότητα έναντι 100% περισσότερων cores. Φαντάζομαι ακόμα καλύτερα με AVX512.

Το πλεονέκτημα είναι ότι τα τρανζίστορ αυξάνονται αναλογικά λιγότερο σε σχέση με την προσθήκη πυρήνων για την ίδια αύξηση επιδόσεων. Αυτό λεει ουσιαστικά το τελευταίο quote που έκανες.

η αλήθεια είναι ότι λόγω RYZEN οι 2 εταιρίες πάτησαν γκάζι το 2017 αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά αν θα συνεχίζουν με πατημένο γκάζι και το 2018 γιατί δεν έχουν δεσμευτεί πέρα από ανακοινώσεις που δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Πάντως όποιος πάρει ι5/ι7 η ιστορία έχει αποδείξει ότι για 5-6 χρόνια "αντέχει" μια χαρά.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι κάτοχοι και των Ι7/Ι5 4ης , 6ης , 7ης και 8ης γενιάς έχουν κάνει αγορά  που θα αντέξει 5 χρόνια. Από αυτούς που ξέρω και μετράμε παιχνίδια ψάχνονται διάφοροι συνεργάτες με 2ης και 3ης γενιάς να δουν διαφορές από τους καινουριους , αυτοί με 4ης είναι ακλόνητοι και δεν έχουν θέματα. 

Αυτή η θεωρία του "πανικού" που έσπειρε η AMD με αποτέλεσμα να χάνουν τα τσιπ γρήγορα την αξία τους δεν λαμβάνει υπόψη της ότι τα νομίσματα έχουν δύο όψεις.

Αν βγει 8 core intel στα 400€ ασφαλώς ο 7700K χάνει πάρα πολύ σε αξία, αλλά ο πωλητής του 7700K δεν θα χρειάζεται πλέον cpu των 400 στην επόμενη αναβάθμιση για να κάνει τη δουλειά του. Είτε θα πάει σε 6c/12t intel είτε σε κάποιον ακόμα φθηνότερο 8c/16t ryzen με single core της προκοπής και μνήμες χωρίς τα "βουντού" της πρώτης γενιάς.

Μας συμφέρει όλους ο ηλίθιος ανταγωνισμός σε cores. Το IPC να τρέμετε περισσότερο όταν θα βγει με το καλό η νέα arch.

• Like 1

Το IPC να τρέμετε περισσότερο όταν θα βγει με το καλό η νέα arch.

Ακριβώς αυτό. Ήθελα να το γράψω!

Ότι είπες γενικά συμφωνώ 101%.

Το χειρότερο είναι να γράφονται games για αρχιτεκτονική διαφορετική από αυτή που έχεις(το βλέπουμε ήδη από τους ryzen). Και βάσει των διαρροών θα πρόκειται για ανατρεπτικό arch.

Παιδιά μερικές φορές νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό στην λογική μεταξύ 2 ατόμων ή και παραπάνω. Δεν μίλησες κάνεις ότι είναι κάποιο cpu σαπακι, δεν είπε κανείς αν αξίζει η μετάβαση από κάποιο συγκεκριμένο σε κάποιο κοφι. Μίλησε ο άνθρωπος για μεταπώληση, του απάντησα και ως εκεί. Λες και έχετε μετοχές και τρελενεστε.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...