Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

bythe way , προσωπικά είμαι άσχετος με oc (γενικά δεν το συμπαθώ ως λογική) 

έβαλα μια "φθηνή" ANTEC c400 των 34ευρώ και ο ι7 8700Κ έπιασε χαλαρά τα 4.7Ghz με θερμοκρασίες ΜΑΧ 60 αλλά δεν του έβαλα prime και τέτοια βασανιστικά , στο pubg το δοκίμασα με μια 1060/6 που είχα πρόχειρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

bythe way , προσωπικά είμαι άσχετος με oc (γενικά δεν το συμπαθώ ως λογική) 

έβαλα μια "φθηνή" ANTEC c400 των 34ευρώ και ο ι7 8700Κ έπιασε χαλαρά τα 4.7Ghz με θερμοκρασίες ΜΑΧ 60 αλλά δεν του έβαλα prime και τέτοια βασανιστικά , στο pubg το δοκίμασα με μια 1060/6 που είχα πρόχειρη.

Στο pubg με 1060 ψιλο τα ξυνει ο επεξεργαστης, εκτος αν τα βαλεις ολα low. Καπου στα 80αρια fps δεν εβγαζες με ολα τερμα?

παίζω ελάχιστα games περιστασιακα από περιέργεια και έχω ξεμείνει με 1060/6 , BENQ 24"1080/144 freesync

στην  γραφείο μου χρησιμοποιώ δυο samsung 27" 1080 , το παραπάνω σετακι (monitor+1060) το έχω για να δοκιμάζω games. Τώρα είδα για την ερώτηση σου , βγάζω στα 80..90 , δεν το έχω καταλάβει αυτό το παιχνίδι τι ζητάει τελικά (εννοώ πόσο ζυγίζουμε το ζευγάρι cpu/gpu). Θα πρέπει να ρωτήσω φίλους-συνεργάτες που το τρέχουν σε διάφορες συνθέσεις να καταλάβω τι ζηταει γιατί μεχρι τώρα δεν ξέρω.

λοιπον ο Ι5 7500/16Gb με έναν 500GB 850evo σας πληροφορώ ότι πάει τρένο , ελάχιστα παιχνίδια καταλαβαίνουν πάνω από 4 cores.

Βρισκεσαι σε ενταση και συγχυση. Προσπαθησε να ηρεμησεις και ξαναδιαβασε το 1ο μου ποστ αργα αργα να το κατανοησεις. Αν διαφωνεις σε κατι μπορεις να μου το πεις και μενα να ξερω, αλλιως δεν καταλαβαινω γιατι αυτη η επιθεση. Και γω 8700k θα παρω εντος ολιγου, εβαλα και αγγελια το δικο μου. 

Ουτε ειπα ποιος ειναι λαθος και σωστος ουτε οτι καποιος ειναι χαζος, οπως σου πα, απτο κεφαλι σου τα βγαζεις αυτα! 

Και σορρυ, οπου και οποτε θελω θα γραφω, δεν σε βαλαμε αρχηγο του thread. Οπως σου ξαναειπα, κοιτα να ηρεμησεις γιατι γραφεις ασυναρτησιες. 

Ακου τωρα φιλε τα βρισκεσαι σε συγχυση και ενταση αλλου οχι σε εμενα.. 

Μια χαρα διαβασα το πρωτο ποστ σου και μια χαρα το κατανοησα.. 

Πρωτον δεν εχουμε ακομη καμια επιβεβαιωση για τιποτα απο Intel για τιποτα. Ουσιαστικα μιλαμε για τις κλασσικες φημες που βλεπουμε στα fora καθε χρονο. Δευτερον. Το γεγονος οτι υπηρχαν 4πυρηνοι τοσο καιρο και κατα πασα πιθανοτητα θα δουμε 8πυρηνους την επομενη γενια δεν λεει κατι απο μονο του. Ειχα 6πυρηνο τον 5820k και ετρωγα ξυλο απο 4πυρηνα ποσο καιρο. Μια πολυ μεγαλη μεριδα κοσμου πολυ απλα ακομη δεν εχει h/t  στα 4πυρηνα και εμεις μιλαμε για απαξιωση μιας αρχιτεκτονικης που μετα απο παρα πολυ καιρο κανει πραγματικη διαφορα σε αποδοση.. Αφηνω πυρηνες και λοιπα στην ακρη εγω αποδοση κοιταω. Αυτο με ενδιαφερει. Και οχι μονο για gaming.

Οταν λοιπον εχουμε δεχθει στο παρον thread ενα σωρο flame posts που ΚΑΝΕΝΑ λογο υπαρξης δεν εχουν και γραφει καποιος με αυτο τον τροπο καποια στιγμη το ποτηρι ξεχυλιζει.. Τιποτα προσωπικο.. 

Ουτε αρχηγος του τοπικ ειμαι ουτε τιποτα.. Την αποψη σου να την πεις αλλα αν εχω πιασει καποιον και απο τα 10 ποστς τα 9 ειναι ουσιαστικα ανουσια για το παρον τοπικ τοτε συγνωμη αλλα το μυαλο μου παει στην λογικη εξηγηση και οχι στο καλο.. 

Ξαναλεω off topic θα πει καποιος μια αποψη θα γινει μια μικρη συζητηση, αλλα ποστ επανειλλημενα που μονο flame εχουν σκοπο να προκαλεσουν δεν προσφερουν τιποτα ουσιαστικο στο παρον θεμα κουραζουν.. 

Ο νοων νοειτω και τα αλλα ειναι προς καταναλωση φθηνη..

Και το λοιπον? Εγω λεω κατι το αυτονοητο, οτι ο 8700k, τον οποιο επαναλμβανω θα αγορασω και ΕΓΩ, θα καταστει παροπλισμενος (και μιλαω παντα για τον high end user) πιο γρηγορα απο οτι οι υπολοιποι i7. Ο λογος ειναι απλουστατος και πασιφανης, και δεν καταλαβαινω γιατι κομπλεξαρετε μερικοι μερικοι. Περισσοτεροι θα αναβαθμισουν απο 8700 σε 9700 απο οτι οσοι ειχαν 2600 και αναβαθμισαν σε 3770, οσοι 3770 > 4790, 4790 > 6700 και ουτω καθεξης. Αυτο το απλο γραφω, και δεν καταλαβαινω πως θα μπορουσε καποιος να διαφωνει. 

Tωρα τα νουμερα με το ποσους εχουν 6πυρηνο και πανω δεν καταλαβαινω που κολλανε να πω την αληθεια. Ουτως η αλλος ο αριθμος των high end user ειναι μικρος, το ξερουμε ηδη. Και τον 4c 7700k ελαχιστοι τον εχουν σε σχεση με τους steam users. Που κολλαει αυτο?

Εχεις απολυτο δικιο, στο thread για τον 8700k γραφουμε για τον 8700k!! Μα, πως τολμησαμε...

Μα συγνωμη ανθρωπε μου δεν ηξερες εξ αρχης οτι θα βγει z370 και z390; Γιατι αναβαθμιζεις τοτε; Και αν εσυ υπερκαλυπτεσαι τοτε ποιο το νοημα; Και γιατι κοπτεσαι εσυ για τον high end user και το τι θα κανει αυτος σε βαλαμε γενικο αρχηγο στο τι θα κανουμε και στην τσεπη μας; Λες να ειμαστε χαζοι εμεις και να μην ξερουμε τι κανουμε; Ειδες που ερχεσαι στα λογια μου οτι κουραζετε χωρις λογο.. Το ειπατε μια οχι με κοσμιο τροπο το ειπατε δυο το ειπατε τρεις δηλαδη στις ποσες θα αντιδρασουμε; 

Δεν βλεπετε ποσοι χρηστες ειναι δυσαρεστημενοι με ολο αυτο;

Ψαξε καλυτερα, εχουν παιξει στα 220€ και μεταξυ μας αν θελεις να πουλησεις αυτη ειναι η τιμη, αλλιως αγοραζει coffee lake ο αλλος δεν θα κατσει να σκασει. 

Για παλιοτερα cpu κυριως αν μιλαμε για ddr3 το κοστος αλλαγης πλατφορμας πολλαπλασιαζεται και ειναι λογικο να κρατανε καποια αξια μεγαλυτερη απο οτι αξιζουν.

Θα μπορουσες να εχεις κατι καλυτερο τωρα, απλο ειναι, η intel προτιμησε να δωσει τωρα το z370 και τους 6core και απλα να κρατησει τους 8core στην ακρη για το refresh των ryzen.

Αν το πασχα δεις 8core στα 400 και νεο chipset, θα πεις οκ, ολα καλα; Εγω προσωπικα δεν θα ξαναγοραζα απο αυτη την εταιρεια, εκτος και αν η επιλογη μου απο την αλλη πλευρα ειναι σαφως χειροτερη και ακομα μεγαλυτερη κοροιδια.

το θεμα δεν ειναι μονο ο 8πυρηνος αλλα θα παιρνεις τον 8700κ με καμια 100 ευρω λιγοτερα σαν i5 και το αντιστοιχο θα γινει με τους i3. ο αλλος γραφει οτι το ηξερε κιολας και το θεωρει προτερημα. ειχε τον 2600κ 6 χρονια και θα τον πειραζε αν περιμενει αλλους 6-8 μηνες. πραγματικα οτι θες διαβαζεις εδω μεσα. προφανως αυτοι που ειναι με nehalem/sandy/ivy ειναι λογικο να αναβαθμισουν σε 9 series ή ryzen 2 και να παρουν καλυτερα προιοντα φυσικα στις ιδιες τιμες περιπου με 8 series. τωρα ο 9700κ δεν ξερουμε τι τιμη θα εχει αλλα δεν μπορει να ξεφυγει πολυ με δεδομενο οτι υπαρχει και ο 7820χ. θα υπαρχει ομως μεγαλυτερη γκαμα επεξεργαστων που θα καλυπτει ολες τις αναγκες και πλεον οι 4/8 θα ειναι τσαμπα.

Ακου τωρα φιλε τα βρισκεσαι σε συγχυση και ενταση αλλου οχι σε εμενα.. 

Μια χαρα διαβασα το πρωτο ποστ σου και μια χαρα το κατανοησα.. 

Εμ δεν το κατανοησες, αλλιως δεν θα μου κανες επιθεση! Εγω ειπα οτι καταλαβαινω και την αλλη πλευρα του adtakh, και ξαφνικα εκανες μια σωρεια ποστ πανω στη συγχυση σου ακρως επιθετικα. 

η αλήθεια είναι ότι λόγω RYZEN οι 2 εταιρίες πάτησαν γκάζι το 2017 αλλά δεν ξέρουμε πραγματικά αν θα συνεχίζουν με πατημένο γκάζι και το 2018 γιατί δεν έχουν δεσμευτεί πέρα από ανακοινώσεις που δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Πάντως όποιος πάρει ι5/ι7 η ιστορία έχει αποδείξει ότι για 5-6 χρόνια "αντέχει" μια χαρά.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι κάτοχοι και των Ι7/Ι5 4ης , 6ης , 7ης και 8ης γενιάς έχουν κάνει αγορά  που θα αντέξει 5 χρόνια. Από αυτούς που ξέρω και μετράμε παιχνίδια ψάχνονται διάφοροι συνεργάτες με 2ης και 3ης γενιάς να δουν διαφορές από τους καινουριους , αυτοί με 4ης είναι ακλόνητοι και δεν έχουν θέματα. 

• Like 1

......

το καλοκαίρι πήρα έναν 1700Χ , τον χρησιμοποίησα στο γραφείο μου και όχι για τον λόγο που τον αγόρασα

πριν ενάμιση μήνα πήρα έναν 8600Κ επειδή βρήκα να πουλήσω τον 1700Χ σε φίλο

και επειδή άλλος φίλος βιαζόταν για cpu του έδωσα τον 8600Κ (ξέμεινα για 20μέρες) και εδώ και 10 μέρες είμαι με 8700Κ

ανάθεμα αν εχω καταλάβει καμία διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών , τσάμπα οι τράμπες - τουλάχιστον βόλεψα κάτι φίλους που βιάζονταν και μου χρωστάνε χάρη....

Εσένα πρέπει να σε κάνω φίλο. Τι φίλο, κολλητοί θα γίνουμε:)

Έβαλα project cars 2 όλα φουλ 60αρι με 50 55% gpu usage και 50 βαθμούς θερμοκρασία η cpu. Στο assassin's creed origins ΜΟ όλα φουλ 77fps και η θερμοκρασία πήγε 63 στη cpu σε silent mode η X62. Αρκετοι μου φάνηκαν οι 63 βαθμοί ακόμα και σε silent. Μιλάμε για stock ρολόγια με 4.7 να πηγαίνει το 1core.

Εμ δεν το κατανοησες, αλλιως δεν θα μου κανες επιθεση! Εγω ειπα οτι καταλαβαινω και την αλλη πλευρα του adtakh, και ξαφνικα εκανες μια σωρεια ποστ πανω στη συγχυση σου ακρως επιθετικα. 

Εγω επειδη κομπλεξικος δεν ειμαι θα σου ζητησω συγνωμη επι προσωπικου. Νομιζω οτι καταλαβαινεις και με το παραπανω ποσο εχει κουρασει αυτη η κατασταση απο ενα δειγμα 100 ποστ τα 80 ειναι ανουσια.. Ενταξει να ηταν τα 30 να πω οκ στο στατιστικο δειγμα ειμαστε αλλα αυτο παραπαει.. Δηλαδη δεν υπαρχουν ποστ για το θεμα στην ουσια..

Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση με κανενα και ουτε απαιτω απο τους αλλους να κανουν αυτο που κανω εγω.. Δηλαδη να πω την αποψη μου κοσμια μια φορα και τελος εκει που δεν με απασχολει αμεσα.  Πολλες φορες δεν ασχολουμαι καν εκει που δεν με σπερνουν.. Οπως σε αλλα νηματα.. Αν παρακολουθεις το thread στενοτερα θα εχεις δει τι γινεται ... Και κουραζει.. Αλλο λεω την αποψη μου γιατι σε τεχνολογικα φορα ειμαστε και αλλο ριχνω ακαταπαυστα flame post..

kogos , καινούριο το πλήρωναν το cpu ειδικά με τον 8600Κ τον Οκτώβρη μου το ζήτησαν 3 άτομα! (νομίζω υπήρξε κενό στην διαθεσιμότητα)

ξέρουν ότι λόγω δουλειάς περνάνε πολλά από τα χέρια μου και ότι δεν κάνω o/c.

Εγω επειδη κομπλεξικος δεν ειμαι θα σου ζητησω συγνωμη επι προσωπικου. Νομιζω οτι καταλαβαινεις και με το παραπανω ποσο εχει κουρασει αυτη η κατασταση απο ενα δειγμα 100 ποστ τα 80 ειναι ανουσια.. Ενταξει να ηταν τα 30 να πω οκ στο στατιστικο δειγμα ειμαστε αλλα αυτο παραπαει.. Δηλαδη δεν υπαρχουν ποστ για το θεμα στην ουσια..

Δεν εχω καμια διαθεση για αντιπαραθεση με κανενα και ουτε απαιτω απο τους αλλους να κανουν αυτο που κανω εγω.. Δηλαδη να πω την αποψη μου κοσμια μια φορα και τελος εκει που δεν με απασχολει αμεσα.  Πολλες φορες δεν ασχολουμαι καν εκει που δεν με σπερνουν.. Οπως σε αλλα νηματα.. Αν παρακολουθεις το thread στενοτερα θα εχεις δει τι γινεται ... Και κουραζει.. Αλλο λεω την αποψη μου γιατι σε τεχνολογικα φορα ειμαστε και αλλο ριχνω ακαταπαυστα flame post..

Μα πως κανω flame post οταν απτο 1ο post γραφω οτι διαφωνω με τους χαρακτηρισμους "κοροιδα" που γραφτηκαν? Οταν ο ιδιος θελω να παω σε 8700k πως μπορω να κανω flame οσους πηραν 8700k? 

Απλα οπως βλεπω κατα την ταπεινη μου αποψη, και αν οι φημες για τους icelake στεκουν. ο 8700k θα παραμεινει για πολυ λιγοτερο καιρο στην top κατηγορια απο οτι οι υπολοιπο i7 μεχρι τωρα, με εξαιρεση τον 7700k. Προφανως ουτε σε επιδοσεις θα χασει, ουτε θα χρειαστει αναβαθμιση οποιος τον αγορασε (γιαυτο αλλωστε θα τσιμπισω και εγω εναν). Αυτο εγραψα ολο και ολο, ουτε μιση τελεια παραπανω.

Μα πως κανω flame post οταν απτο 1ο post γραφω οτι διαφωνω με τους χαρακτηρισμους "κοροιδα" που γραφτηκαν? Οταν ο ιδιος θελω να παω σε 8700k πως μπορω να κανω flame οσους πηραν 8700k? 

Απλα οπως βλεπω κατα την ταπεινη μου αποψη, και αν οι φημες για τους icelake στεκουν. ο 8700k θα παραμεινει για πολυ λιγοτερο καιρο στην top κατηγορια απο οτι οι υπολοιπο i7 μεχρι τωρα, με εξαιρεση τον 7700k. Προφανως ουτε σε επιδοσεις θα χασει, ουτε θα χρειαστει αναβαθμιση οποιος τον αγορασε (γιαυτο αλλωστε θα τσιμπισω και εγω εναν). Αυτο εγραψα ολο και ολο, ουτε μιση τελεια παραπανω.

Το ζητημα δεν ειναι να παραμεινει τοπ αν βγει 9η γενια αν θες την αποψη μου.. Το ζητημα ειναι αν θα παραμεινει σε επιπεδα αποδοσης πολυ υψηλα.. Και σε ποιους τομεις γιατι για CPU μιλαμε.. Και προσωπικα βλεποντας το αλμα απο 7η γενια σε 8η γενια δυσκολευομαι να πιστεψω οτι καθαρα για gaming θα υπαρξει αποκλιση ουσιαστικη.. Θα ειναι βεβαια ενα 8πυρηνο το μεγαλο κομματι που αν χρονιζεται και καλα θα φερει ακομη μεγαλυτερη αποδοση σε productivity παρα σε gaming θεωρω.. Εκτος και αν ερθει ο Ryzen 2 και φερει τα πανω κατω σε αποδοση σε gaming γιατι σε productivity ηδη ειναι πολυ δυνατος και θα γινει ακομη πιο δυνατος. Προσωπικα επειδη υπηρχε ηδη αρκετο χασμα σε gaming και μεγαλωσε ακομη περισσοτερο με την 8η γενια δυσκολο το βλεπω αλλα ποτε μην λες ποτε.. Οποτε θεωρω οτι η Intel εκει θα εστιασει περισσοτερο και κυριως για marketing λογους και οχι τοσο επι της ουσιας για gaming.. Δηλαδη να κρατησει την κορυφαια gaming αποδοση και να γινει εξισου ανταγωνιστικη σε productivity με Ryzen 2 στο mainstream με 8 πυρηνες.. Εχω την εντυπωση οτι αν δεν εδινε 8πυρηνα στο mainstream η AMD δεν υπηρχε περιπτωση να κανιβαλιζε την HEDT πλατφορμα.. Εκει να δεις τι ζημια εχει να γινει οπως καταλαβαινεις..

Αλλα δεν εχουμε τιποτα στα χερια μας ακομη ουτε ενα launch ή ενα pr paper.. Ας ερθουν με το καλο και μακαρι και να κανουν και την διαφορα.. Δηλαδη επειδη αναβαθμισα εγω θα θελω να παραμεινουν στασιμα τα πραγματα; Εγω σαν enthusiast παρακαλαω να βλεπω εξελιξη οχι στασιμοτητα!

• Like 2

Εγώ απλά γελάω με τις οικονομικές αναλύσεις, για μια mainstream CPU μιλάμε, όχι για διαχείριση επενδυτικού χαρτοφυλακίου... συν ότι για αρκετούς που γράφουν στο παρόν νήμα το σκάλισμα του PC είναι και hobby πέραν όλων των άλλων, οπότε ναι, χάνουμε λεφτά. Δεδομένο είναι. Τώρα αν θα "χάσουμε" 100-200€ σε 1 χρόνο ή σε 6 μήνες ξέρω 'γω, ε κλάιν μάιν. Χαμένα τα είχαμε ούτως ή άλλως, όχι γιατί είμαστε large, αλλά απλά γιατί αυτό είναι αναπόφευκτο όταν αγοράζεις προϊόντα τεχνολογίας, είτε είναι μπλε, είτε κόκκινα ή πράσινα.

Κοιτάξτε να χαρείτε τα μηχανάκια σας όσο μπορείτε και αφήστε την διύληση του κώνωπα...

@Heybro καλορίζικο κ καλοπαίχνιδο :D

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...