Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κερδισμενοι βγαινουν απο κατι τετοιες συζητησεις και κινησεις, οσοι ειχαν κατι pentium-i3 skylake και kabylake και παιρνουν τους i7 σκοτωμενους, γιατι τρεξανε οσοι παθανε συνδρομο κατωτεροτητας να αγορασουν ryzen και κυριως coffeelake.

Σε ενα χρονο θα αγοραζουν σκοτωμενους 8700K και z370 mobo. Πιθανοτατα να δεις και πολλους ryzen στις αγγελιες τον μαρτιο, που θα βγει το refresh, για μερικα ψωρο-mhz. 

Ναι αλλά εγώ για ένα χρόνο θα έχω τον 8700K. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή να σταματάει η παραγωγή CPU όταν κάποιος αγοράζει κάτι εδώ στο Insomnia;

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Άντε πάλι. Τι σας ενδιαφέρει τι βγάζει η κάθε εταιρία; Δηλαδή ο  8700K με κάποιον μαγικό τρόπο θα χάσει σε επιδόσεις; Θα γίνει κάποιο Firmware Degrade;

Αγοράζετε Hardware για να έχετε το τελευταίο ή για να έχετε δύναμη; Πρέπει να το ξεκαθαρίσετε αυτό και μετά πάμε παρακάτω.

Χωρις να συμφωνω με τους χαρακτηρισμους "κοροιδα" κλπα που κανανε καποιοι, υπαρχει μια λογικη στην τοποθετηση τους. Απλουστατα η απαξιωση θα ερθει πολυ πιο γρηγορα για τον 8700k αν η επομενη γενια ερθει με 8 / 16, σε αντιθεση με τους παλαιοτερους i7 2600 / 3770 για παραδειγμα, που κρατησανε αρκετες γενιες. Για παραδειγμα με εναν 2600k ησουνα για 3 γενιες στο top 5 των gaming επεξεργαστων, μιας και μονο οι υπολοιποι i7 ηταν απο πανω σου. Τωρα ακομα και οι i5 icelake θα ειναι μπροστα σε μια μολις γενια!

Με αυτα και με αυτα βεβαια, μαλλον θα δωσω τον R5 και θα παω σε 8700k! Καμια μητρικη που να σηκωνει λιγα κλοκια σε προσιτες τιμες παιζει?

Πόσο είναι σκοτωμένοι ;;; 220 ευρώ οι 4790K και 250 ευρώ οι 6700K είναι σκοτωμένοι ;;;

Αν πουλάει κανείς (αττική) 150 ευρώ 4790Κ ή 180 ευρώ 7700Κ (τόσο είναι σκοτωμένοι) , τον αγοράζω αμέσως.

Δεν έχω δει κανέναν !

Σου εχω ξαναπαντησει. Μονο και μονο το γεγονος οτι δινεις μονο 180€ για 7700k τα λεει ολα! 1 μηνα πριν εκανε τα διπλασια!! 

Eμενα με πηρε καποιος και μου λεει σου δινω 120 ευρω για τον 5820k.. Του λεω να σου τυλιξω για το σπιτι τους 3 cores  και τους αλλους την αλλη φορα; Απλα για γελια μονο ειναι να διασκεδαζεις μαζι τους τι να χαλιεσαι να τους περνεις και στα σοβαρα... Ignore..

• Like 1

Ολες οι παλιοτερες γενιες cpu ιντελ που κρατανε ακομα μια καποια υψηλη τιμη,  την κρατανε γιατι κανουν ακομα αρκετα καλα αυτο για το οποιο προοριζονταν.!

Αμα δεις ξαφνικα τα παιχνιδια αλλά και πολλες αλλες εφαρμογες να γραφονται ετσι ωστε να "σηκωνουν" 6-8 πυρηνες  και ht και της Παναγιας τα ματια, τοτε θα γινει και το ονειρο του DR_73  πραγματικοτητα, δηαδη να δει 4790κ με 150 και 7700κ με 180!  Αλλα οπως ξερουμε, δυσκολο αυτο αρα θα πεφτουν πιο αργα οι τιμες των καλων μεταχειρισμενων "οπως και γινεται) μεχρι τοτε....

Με λιγα λογια, το software κανει κουμαντο στην ουσια και σου λεει ποσο αξιζει ενας επεξεργαστης!

Απαξ και παιζει κατι με 2-4 πυρηνες καλα, ακριβος θα παραμενει ο 7700κ! Απαξ και παιζουν πολλα games στο αμεσο μελλον σε 6-8 πυρηνες, θα παρει τον κατηφορο και οι προηγουμενες γενιες ακομα πιο χαμηλα...

• Like 5

ΠΡεπει να καταλαβαιτε ορισμενοι οτι οι περισσοτεροι

στην Ελλαδα στο θεμα pc hardware δεν ειναι τοσο κολλημενοι(να θελουν το καλυτερο δυνατο της αγορας)γιατι πολυ απλα δεν αγοραζουν και πολλα παιχνιδια και αρα δεν χρειαζεται να δωσουν μια περιουσια σε αυτο.Υπαρχουν βεβαια και αυτοι που δινουν πολλα χρηματα σε hardware καθαρα για εντυπωσιασμο.

Καμια σχεση με αυτα που γραφονται στα forums.

Εγω απο τις πιο πολλες συναλλαγες μου που εχω κανει εχω παθει πλακα απο τα μη ισορροπημενα συστηματα που εχουν οι περισσοτεροι(βαζοντας μεσα και τραγικες οθονες).Κατι που ομως δικαιολογειται οταν γινεται η ερωτηση για τα παιχνιδια εκει ειναι που καταλαβαινω οτι δεν πολυ ασχολειται ο αλλος γιατι δεν ασχολειται και πολυ και δεν αγοραζει γενικα και πολλα παιχνιδια(ειδικα παλιοτερα που ειναι και φθηνοτερα).

• Like 2

Ολες οι παλιοτερες γενιες cpu ιντελ που κρατανε ακομα μια καποια υψηλη τιμη, την κρατανε γιατι κανουν ακομα αρκετα καλα αυτο για το οποιο προοριζονταν.!

Αμα δεις ξαφνικα τα παιχνιδια αλλά και πολλες αλλες εφαρμογες να γραφονται ετσι ωστε να "σηκωνουν" 6-8 πυρηνες και ht και της Παναγιας τα ματια, τοτε θα γινει και το ονειρο του DR_73 πραγματικοτητα, δηαδη να δει 4790κ με 150 και 7700κ με 180! Αλλα οπως ξερουμε, δυσκολο αυτο αρα θα πεφτουν πιο αργα οι τιμες των καλων μεταχειρισμενων "οπως και γινεται) μεχρι τοτε....

Με λιγα λογια, το software κανει κουμαντο στην ουσια και σου λεει ποσο αξιζει ενας επεξεργαστης!

Απαξ και παιζει κατι με 2-4 πυρηνες καλα, ακριβος θα παραμενει ο 7700κ! Απαξ και παιζουν πολλα games στο αμεσο μελλον σε 6-8 πυρηνες, θα παρει τον κατηφορο και οι προηγουμενες γενιες ακομα πιο χαμηλα...

Κοινη λογική. Μόνο κοινή δεν είναι πιστεψε με.. Αν ήθελα να μετράω πυρήνες θα επερνα από αγγελίες 6950x ή θα πήγαινα HEDT platform

• Like 1

Χωρις να συμφωνω με τους χαρακτηρισμους "κοροιδα" κλπα που κανανε καποιοι, υπαρχει μια λογικη στην τοποθετηση τους. Απλουστατα η απαξιωση θα ερθει πολυ πιο γρηγορα για τον 8700k αν η επομενη γενια ερθει με 8 / 16, σε αντιθεση με τους παλαιοτερους i7 2600 / 3770 για παραδειγμα, που κρατησανε αρκετες γενιες. Για παραδειγμα με εναν 2600k ησουνα για 3 γενιες στο top 5 των gaming επεξεργαστων, μιας και μονο οι υπολοιποι i7 ηταν απο πανω σου. Τωρα ακομα και οι i5 icelake θα ειναι μπροστα σε μια μολις γενια!

Με αυτα και με αυτα βεβαια, μαλλον θα δωσω τον R5 και θα παω σε 8700k! Καμια μητρικη που να σηκωνει λιγα κλοκια σε προσιτες τιμες παιζει?

Υπαρχουν ηδη αρκετοι 8c στην αγορα εδω και χρονια και απο την intel παντως, τωρα αν βγαλει πολυ συντομα 9700k με ιδιο/βελτιωμενο IPC ιδια clock speeds με 8700k στην ιδια τιμη και σε αλλο platform οκ ναι ειναι μια ξενερα οπως και να το κανουμε. Απο την αλλη με αυτη τη λογικη δεν αγοραζεις ποτε τιποτα. Περιμενε volta περιμενε ice lake ε δεν γινεται δουλεια ετσι ομως. :P

Παιδια η αγορα πλεον ετσι ειναι... Ειδικα τους τελευταιους μηνες που ξυπνησε και ο ανταγωνισμος, σε πιανει πονοκεφαλος απο τον φρενηρη ρυθμο που ξεπεταγονται τα καινουργια προιοντα!

Ειναι ενας χορός!  Οποιος θελει, μπαινει στον χορό (που λεμε) και οπου τον βγαλει!(Αναβαθμιζει συχνα γιατι ετσι γουσταρει κ.ο.κ...)

Οποιος δεν θελει, καθεται στην γωνιουλα του και....κουτσομπολευει αυτους που χορευουν...! :-D

Οι ram σου ομως ειναι στα 2400 :I

Τζίφος. Έχουν κλειδώσει μέχρι και τις RAM και δεν μπορείς αυξήσεις το χρονισμό τους. Δεν πειράζει. Αν ποτέ πέσουν οι τιμές θα πάρω άλλες αν και δε ξέρω κατά πόσον αξίζει.

Υπαρχουν ηδη αρκετοι 8c στην αγορα εδω και χρονια και απο την intel παντως

Nαι αλλα παιζουν σε πιο ακριβη πλατφορμα, εχουν αρκετα υψηλοτερη τιμη και ειναι προηγουμενης αρχιτεκτονικης. Επισης δεν χτυπανε τετοια ρολογια, αρα και δεν κανουν τοσο πολυ για gaming.

Και οχι, το δεν αγοραζεις ποτε τιποτα δεν ισχυει στη συγκεκριμενη περιπτωση, μιας και αυτο που λεω ειναι οτι τοσο καιρο αξιζε να αγορασεις 4c / 8t μιας και μεινανε στην αγορα σαν την top gaming λυση για 6-7 χρονια.Φανταζομαι το ιδιο θα γινει και με το 8 / 16 που θα φερουν οι icelake, που θα μεινει για καιρο στην αγορα οπως ο 2600k. O 8700 ειναι μαλλον μια μεταβατικη λυση.

Τζίφος. Έχουν κλειδώσει μέχρι και τις RAM και δεν μπορείς αυξήσεις το χρονισμό τους. Δεν πειράζει. Αν ποτέ πέσουν οι τιμές θα πάρω άλλες αν και δε ξέρω κατά πόσον αξίζει.

Το αν αξιζει εξαρταται απο το τι καρτα γραφικων εχεις, τι παιχνιδια παιζεις και σε τι αναλυση.

Για τον επεξεργαστη που εχεις(και την οθονη)οχι δεν αξιζει να δωσεις τσαμπα λεφτα σε παραπανω χρονισμους(ας εχεις 16gb ram και ας ειναι σε οτι χρονισμους να ναι δεν σε πειραζει).Δωστα καλυτερα(οταν χρειαστει)σε καρτα γραφικων.

Μάλιστα.. Μεταβατική λύση ο 8700k που ρίχνει ξύλο στον 7820x σε gaming.. Θα πουλήσουν όλοι τα μπρικια τους για να πάνε στη holy grail mainstream platform και να δουν τις επικες επιδόσεις ξαφνικά.. Και σε 8 πυρήνες με όσους χρονισμούς.. Που δεν έχουμε δει ακόμη ούτε στο χάρτη αλλά δεν έχει καμία σημασία.. Στο μεταξύ πετάς μια GPU επάνω και καθάρισες για gaming αυτά είναι ψιλολογια που πολύ τα σκαλισαμε ηδη.. Εγώ προσωπικά cpu ξέρω ότι ο κόσμος δεν περνει μόνο για gaming.. Πραγματικά περαν του δεν καταλαβαίνω τι σας κοπτει τόσο πολύ και ασχολείστε με τις επιλογές των άλλων ωρες ώρες απορώ αν σκέφτεστε αυτά που λέτε.. Όλος ο κόσμος θα αναβαθμίσει με την 9η γενιά intel που θα τα διαλύσει όλα ή με τους νέους ryzen.. Και ταυτόχρονα οι devs θα δουν το θείο φως και θα αλλάξουν άρδην έρευνα χρόνο τα πάντα.. Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά.. Η μαλλον καταλαβαίνω αλλά τελοσπαντων.. Καμία επίγνωση της αγοράς

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...