efkar Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αφήστε τις βλακείες και χαρείτε τα videogames. Άμα το βρίσκετε φυσιολογικό να δίνει κανείς κάθε χρόνο λεφτά για να σηκώνει όλα τα παιχνίδια σε 144hz σε υψηλή ανάλυση γιατί αλλιώς δε μπορεί να χαρεί παιχνίδι, προτείνω να πουλήσει ό,τι έχει απο σύστημα και να πάει διακοπούλες με παρέα να ξεθολώσει το μυαλό του. Ο 7700 είναι από τους κορυφαίους επεξεργαστές για gaming για τα επόμενα 4-5 χρόνια, είναι παρανοϊκό να μιλάμε για bottleneck. Από την στιγμή που όχι μόνο καλύπτει, αλλά ξεπερνά τα Recomended Specs, είναι κομπλέ, και άμα δυσκολεύεται το παιχνίδι με αυτό τον επεξεργαστή, είναι θέμα software και χρειάζεται την ανάλογη προσαρμογή, end of story. Οι fx (συγκεκριμένα οι 8350-20) ήταν απο τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία τιμής τους, και αποδίδουν μια χαρά μέχρι και σήμερα (τουλάχιστον στα παιχνίδια που θέλω, κάτι rise of the tomb raider, doom, κλπ). End of story και εδώ. 6
strawman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Την συμπεριφορα του εν λογω επεξεργαστη που λες(εστω 8320-8350)την γνωριζεις πως αποδιδει γενικα στα συγχρονα παιχνιδια με καρτες οπως η gtx 1080?Αν οχι,ριξε μια ματια ακομα και σε σχεση με τους φθηνοτερους ryzen και ξανασκεψου αυτο που εγραψες. Ελεος πια με τους fx επεξεργαστες πραγματικα.... Δεν ξερω αν το κανεις επιτηδες η φτιαει κατι αλλο, αλλα 15 ποστ αργοτερα και ακομα δεν το εχεις πιασει... Και ναι, γνωριζω πως αποδιδει στα συγχρονα παιχνιδια. Μια χαρα ταμαμ. Με εξαιρεση 2-3 παιχνιδια (και εκει φταιει ο επεξεργαστης που ειναι σαπιος και οχι τα games που βλεπουν μισο thread, γιατι 2 μετρα και 2 σταθμα) ειναι αρκετα κοντα στον 2500k, και γενικα σε playable fps. Πραμα το οποιο το θεωρω εξαιρετικο, μιας και ο 2500k ειναι ο καλυτερος gaming επεξεργατης για την εποχη του ενω ο fx ο "χειροτερος , σαπιος, πετα το καλοριφερ κλπα". Οχι τιποτα, με αυτα που εχω διαβασει κατα καιρους θα περιμενα τον 2500k τουλαχιστον 50-60% πανω average across 20 games ας πουμε. 3
Fulgore Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Και ο i3 8100 του θεματος μια χαρα ειναι για την πλειοψηφια που παιζει μεχρι 1080p 60hz αγαπητε(και εχει βεβαια και αναλογη καρτα),αλλα οταν μιλαμε για 144hz και gtx 1080 εκει τα πραγματα αλλαζουν. Αυτο προσπαθουμε(ματαια)να εξηγησουμε εδω και χρονια ορισμενοι( αλλα βλεπεις εχουμε στην αντιπαλη πλευρα ατομα οπως αυτος που σου βαζει likes που ενω δεν ασχολουνται με το gaming οπως και οι ιδιοι εχουν πει προσπαθουν να επιβαλουν καποια πραγματα)ειναι οτι οταν μιλαμε για αναλυσεις(και οθονες)ανω του 1080p 60hz. Εκει ειναι λογικο καποιος να εχει και καποιες απαιτησεις απο το συστημα του. Το πως συμπεριφερονται οι εν λογω επεξεργαστες ανα τα χρονια στα παιχνιδια ασε με να το γνωριζω καλυτερα(και εγω και οι υπολοιποι που ασχολουμαστε) απο τα αναλογα θεματα τους που μπαινει ο κοσμος και ανεβαζει printscreen με settings και αποδοση.Κατα ενα περιεργο λογο ομως δεν βλεπω αρκετα ατομα στα αντιστοιχα θεματα...... Αν λοιπον εγω παιζω σε ενα απλο Monitor των 130ευρω(1080p/60hz)με μια gtx 1050ti και gtx 1060(και αντιστοιχες rx 570/580),εκει τι i5 5ετιας εχω,τι i3 8100,τι 8700κ,τι fx διαφορες δεν προκειται να δω γιατι με περιοριζει το monitor και η καρτα γραφικων. Σε πιο δυνατες καρτες ειναι που αλλαζουν κλασσικα τα πραγματα. Δεν ειναι τυχαιο που εκτος απο τον Heatspreader ολοι οι υπολοιποι αγοραστες του 8700κ που ειδα και σχολιασαν στο παρον θεμα ειχαν απο Gtx 1070 και πανω. 1
strawman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το πως συμπεριφερονται οι εν λογω επεξεργαστες ανα τα χρονια στα παιχνιδια ασε με να το γνωριζω καλυτερα(και εγω και οι υπολοιποι που ασχολουμαστε) απο τα αναλογα θεματα τους που μπαινει ο κοσμος και ανεβαζει printscreen με settings και αποδοση.Κατα ενα περιεργο λογο ομως δεν βλεπω αρκετα ατομα στα αντιστοιχα θεματα...... Λυπαμαι, δεν σε αφηνω να το γνωριζεις καλυτερα. Το οτι πατας printscreen με settings και τα ανεβαζεις στο Insomnia δεν σημαινει οτι γνωριζεις καλυτερα. Οπως και να εχει, συνεχιζεις να χανεις το point. Αυτο που σου λεω εδω και 5 ποστ ειναι πως επαθα σοκ οταν διαβασα ξαφνικα οτι δεν φταιει ο επεξεργαστης που ενα παιχνιδι δεν χρησιμοποει ολα τα cores του και αρα μπουκωνει, αλλα το παιχνιδι. Πραγμα με το οποιο ναι μεν συμφωνω, απλα δεν περιμενα να το διαβασω απο χρηστες που αποκαλουν σαπιους επεξεργαστες που παιζουν με 20% usage γιατι το παιχνιδι βλεπει μισο thread. Αν σου βαλω 10 παιχνιδια στην σειρα οπου ο περιφημος fx με 20% cpu usage μπουκωνει μια 1060 θα μου πεις οτι ειναι σαπιος ο fx, οταν το κανει ο i7 7700k ομως ειναι σαπιο το game. Εχω μαλιστα και video απο R5 1600 με 1080ti σε 1080p, ξερεις τι θα σχολιαζατε οι μισοι εδω μεσα? Οτι υπαρχουν games που ο 1600 μπουκωνει την 1080ti, παρολο που ο επεξεργαστης ειναι σε 30% usage!!! 2 μετρα και 2 σταθμα δεν νομιζεις? 1
Fulgore Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Εγω δεν μπορω να καταλαβω απο που και ως που στο εν λογω θεμα κολλαει ο fx(που ουτε καν λεμε ποιος απο ολους). Ακομα και η προηγουμενη αρχικη συμπεριφορα του 7700κ ειναι ασχετη στο εν λογω θεμα. Επισης το ξαναλεω για αλλη μια φορα γιατι βλεπω οτι δεν καταλαβες τι ακριβως γραφτηκε. Εκανε ενας χρηστης αναφορα σε ενα συγκεκριμενο παιχνιδι πως αποδιδει ο 7700κ και η gtx 1080 σε 144hz monitor. Δεν εκανε πουθενα συγκριση με καποιο fx επεξεργαστη που ο fx με την ιδια καρτα να αποδιδει πχ καλυτερα στο συγκεκριμενο παιχνιδι. Πεταχτηκε ομως ο γνωστος συμφορουμιτης(ξανα)και ανεφερε(ενω δεν εχει σχεση με αυτο που γραφτηκε)για τους fx και αυτα που γραφονταν πιο παλια. Αντι λοιπον να φαει κραξιμο για την ακυρη τοποθετιση του, βλεπω ορισμενοι το συνεχιζετε κιολας.Και που σε θεμα για τους coffeelake.Εγω κατα τα αλλα χανω το point..... Λυπαμαι, δεν σε αφηνω να το γνωριζεις καλυτερα. Το οτι πατας printscreen με settings και τα ανεβαζεις στο Insomnia δεν σημαινει οτι γνωριζεις καλυτερα. Πως γινεται να γνωριζεις καλυτερα πως αποδιδουν παιχνιδια που δεν σε ενδιαφερουν(και αρα δεν παιζεις) απο τον ιδιο τον κοσμο που τα παιζει και αρα σχολιαζει για αυτα? Περιμενοντας να μπουν σε Benchmarks στα γνωστα καναλια του youtube? Ελεος....
strawman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Πως γινεται να γνωριζεις καλυτερα πως αποδιδουν παιχνιδια που δεν σε ενδιαφερουν(και αρα δεν παιζεις) απο τον ιδιο τον κοσμο που τα παιζει και αρα σχολιαζει για αυτα? Περιμενοντας να μπουν σε Benchmarks στα γνωστα καναλια του youtube? Ελεος.... Δηλαδη το ποια παιχνιδια παιζω και με ενδιαφερουν φαινεται απο τα ποσα screenshots εχω ανεβασει στο forum του Insomnia? Εχω 2.500 ωρες στην dota 2 και 0 screenshot στο forum, go figure. Oσο για το που κολλαει ο fx, στο εξηγησα. Πουθενα συγκεκριμενα. Κολλαει στην νοοτροπια οτι αν ενα game δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος Intel επεξεργαστη φταιει το game, αν δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος AMD επεξεργαστη ειναι σαπιος ο επεξεργαστης. 5
adtakhs Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ωραια τα λετε τοση ωρα ρε παιδια αλλα τοσο καιρο που μαστιγωνατε-με τους fx για τα σουπερ μποτλνεκ, δεν ειδα να βγαινει κανενας και να λεει οτι φταινε τα παιχνιδια που ειναι χωνι ή οτι δεν χρησιμοποιειται ολοκληρος ο επεξεργαστης αλλα μονο ενα του νημα κτλ... Στον 7700κ δηλαδη φταιει το παιχνιδι που χρησιμοποιει ενα νημα τωρα.... !Να μην τα λεμε οπως μας βολευει..... Και για να προλαβω το κραξιμο του στυλ, "μην συγκρινεις το ipc του fx με του i ταδε επεξεργαστη" , εννοειται οτι ισχυει δεν το συζηταμε ,πολυ πιο δυνατοι οι intel αλλα καποια πραγματα να μην τα χαιδολογαμε και καποια αλλα οχι... off topic : Ακόμη και σήμερα όμως, βλέπω κάποιους φανατικούς που εκείνη την εποχή πρότειναν αβέρτα FX σε όλους, να γράφουν ότι ο G3258 των 75 ευρώ τότε ήταν πατάτα σε σχέση με τους ακριβότερους FX που έκαιγαν ρεύμας σόμπας και ότι σήμερα είναι χαντακωμένος. Ενώ στην πραγματικότητα και σήμερα ο κλοκαρισμένος G3258 είναι εφάμιλος με τον ακριβότερο τότε FX αλλά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα ! Τον πουλάς 25 ευρώ και με άλλα 150 βάζεις ένα i7 4790K και το σύστημα θα πετάει για πολλά χρόνια ακόμη. Ενώ το αντίστοιχο με τους ... FX είναι για εκεί που του άξιζε από την αρχή, για τα σκουπίδια. Θα έσκαγα αν δεν το έγραφα ! Όπως πάντα η απάντηση είναι κάπου στην μέση. Στη περίπτωση των FX έφταιγε το τραγικό Single Core Perf και σε συνδιασμό με κακογραμμένα παιχνίδια γινόταν χαμός. Μην το βλεπεις ετσι! Υπαρχουν και χειροτερα! Ανα διαστηματα θυμασαι κατι best αγορες που γινοντουσαν που ηταν στην μοδα και γ@μουσανε? G3258 με ακριβη μητρικη και υπερψυκτρα επειδη τα σηκωνε ολα για πλακα... Μετα g4560 επειδη ηταν φανταστικος και δεν τον φρεναριζε τιποτα κι αυτον ...και παει λεγοντας... Τουλαχιστον με τους ryzen οσο περναει ο καιρος καλυτεροι θα γινονται και θα κρατανε για χρονια, οχι cpu της μοδας για 3 μηνες!Και οσοι πηραν ryzen για τα παντα εκτος games, σιγουρα κερδισανε πολυ! Μηπως θυμασαι ποσο εκανε ο 7700κ πριν λιγους 2-3 μηνες που ηταν ο υπερ Θεος? Παρε τωρα ενα μπουκαλακι που λεει πιο πισω ο φιλος... Αλλα ειπαμε ...Εκει φταιει το κακογραμμενο παιχνιδι...Ενω αλλού δεν υπαρχουν δικαιολογιες! Φταιει το cpu που ειναι χωνί! fx κτλ (Ειναι, αλλα το θεμα ειναι να λεγονται ολα οπως ειπα και πιο πανω κι οχι τα μισα..) Ισχυει το οτι απο 4790κ κλοκαρισμενο κερδιζεις, αλλα οχι και οτι οσοι κανανε αναβαθμιση σε ryzen ειναι gamers! Το οτι βλεπεις ενα δενδρακι εσυ μπροστα σου, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει κι ενα δασακι παρα πισω! Ρε συ... Δεν καταλαβες αυτο που θελω να πω.... Εννοειται οτι οι ινελ ειναι πιο δυνατοι! Και ο 7700κ μια χαρα εργαλειο ειναι! Αλλα πιο πανω που ειπωθηκε οτι μπουκαλιαζει κτλ, κατευθειαν ειπαμε οτι φταιει το παιχνιδι που ειναι κακογραμμενο κτλ..(που ισχυει..) ενω σε αλλες περιπτωσεις, τα ριχναμε ολα στον επεξεργαστη και τελειωνε το θεμα! Ναι ηταν-ειναι χαμηλων δυνατοτητων οι fx αλλα τους πηρε η μπαλα χωρις καμια δικαιολογια χαλια παιχνιδιων κτλ... Αυτο λεω ρε... Αναλογα τι παιχνιδι παιζεις. Στο HoN εγω με gtx1080 τρωω cpu bottleneck se 7700k στα 4.8ghz με την gtx1080 να παιζει στο 30% κ αυτο γιατι δουλευει τελειως single thread το παιχνιδι. Το αποτελεσμα ειναι να εχω σημεια π ειμαι στα 100fps λογω cpu το οτι ειναι unoptimized οσο δεν παει το εν λογω παιχνιδι δεν σημαινει οτι τρως bottleneck απο τον 7700 στα 4.8. 7700κ και cpu bottleneck δεν πανε μαζι. Το οτι παει ενα thread 100% usage και η καρτα μενει στο 30% σημαινει bottleneck απ το cpu στο συγκεκριμενο game. Ασχετα με το αν ειναι optimized η οχι το παιχνιδι και δεν μπορει να χρησιμοποιησει τα παραπανω νηματα. Αυτο που περιοριζει στα FPS στο συγκεκριμενο game ειναι το single core speed του cpu σε 1080p 144hz. Ο ορος bottleneck δεν ειναι γενικος αλλα ειδικος σε καθε περιπτωση, μπορει σ ενα game να εχεις bottleneck στο cpu και σ ενα αλλο να εχεις στο gpu. Η και στο ιδιο game να αλλαζει το bottleneck αναλογα με την αναλυση που παιζεις. Αν βαλεις πχ να παιξεις το HoN σε 4Κ πολυ πιθανον να τρως bottleneck απο gpu. Στο συγκεκριμένο CPU ο ένας πυρήνας με turbo boost ανεβαίνει στα 4,5 GHz. Δηλαδή πόσο έπρεπε να ανεβαίνει για να μην έχει bottleneck;; Εχεις αυτη την στιγμη τον δυνατοτερο επεξεργαστη σε single core για παιχνιδια μαζι με τον 8700κ. cpu bottleneck δεν υφισταται επειδη δεν αξιοποιειται πληρως ο επεξεργαστης σε τετοια παιχνιδια. Δεν ξερω. Με το OC που εχω αυτη τη στιγμη τρεχουν και οι 4 πηρυνες στα 4.8 χωρις turbo boost. Απλα σε 1080p αναλυση το συγκεκριμενο game εχει bottleneck απ το cpu. Αν χρησιμοποιουσε περισσοτερα νηματα λογικα δν θα ειχε τετοιο θεμα κ θα ειχε κ πολυ περισσοτερα fps. Εννοειται οτι δεν χρησιμοποιειται πληρως ολη η δυναμη του επεξεργαστη. Αλλα στο συγκεκριμενο παιχνιδι, το bottleneck (η αιτια που περιοριζεται η αποδοση) ειναι η ταχυτητα του ενος νηματος του επεξεργαστη. Το οτι ειναι ο δυνατοτερος επεξεργαστης σε single core παιχνιδια δεν σημαινει οτι δεν μπορει να εχει bottleneck... bottleneck εχει το παιχνιδι υπο την εννοια οτι δεν αξιοποιει high end συστηματα οπως το δικο σου. Τελος το οτι ειναι ο δυνατοτερος επεξεργαστης για παιχνιδια αυτο ακριβως σημαινει, οτι δεν πρεπει να εχεις bottleneck. To bottleneck δεν εχει να κανει με το αν πρεπει να το εχεις η οχι, ουτε με το αν ειναι optimized το game η οχι. Το bottleneck σαν ενοια ειναι το limiting factor της αποδοσης. Εννοειται πως το game δεν θα επρεπε να εχει bottlneck στο cpu γιατι δεν χρησιμοποιει ολο τον επεξεργαστη, αλλα με τον τροπο που τρεχει δημιουργει bottleneck (το σημειο που περιοριζεται η αποδοση) στο ενα νημα του επεξεργαστη. Oσο για το που κολλαει ο fx, στο εξηγησα. Πουθενα συγκεκριμενα. Κολλαει στην νοοτροπια οτι αν ενα game δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος Intel επεξεργαστη φταιει το game, αν δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος AMD επεξεργαστη ειναι σαπιος ο επεξεργαστης. 3
Zaknafein Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Πλέον το παρόν νήμα στερείται νοήματος, θα μπει κάποιος να διαβάσει για CL / Z370 mobos και αντ'αυτού θα βλέπει σεντόνια για fx, μπουκάλια και διάφορα άσχετα. Και το δηλώνω αυτό ως "αμαρτωλός" κι εγώ, γιατί έχω συμμετάσχει σε offtopic συζητήσεις στο παρόν νήμα, αλλά έχει ξεφύγει τελείως πια. Για αυτονόητα πράγματα (πχ από πότε το % CPU usage είναι ενδεικτικό στο gaming και όχι οι επιδόσεις σε όρους frame rate / times / drops κτλ, που εκεί υστερούσαν οι FX στην εποχή τους, ειδικά σε κάποια MMO πχ WoT που ξέρω από πρώτο χέρι) γεμίζουμε το νήμα με πολυσέλιδα, άσκοπα debate, τι σημασία έχει τι λέγαν κάποιοι-κάποτε για τους FX (λες και θα στήσει κανείς μηχάνημα σε AM3+ εν έτει 2017 -σύντομα 2018- ) ή αν το HoN είναι CPU-bound επειδή είναι γραμμένο σε αρχαία game engine με 1 thread - αν έχω το καλύτερο δυνατό ST performance, τι άλλο να κάνω, OC με LN2 ή να κράξω την intel γιατί είναι "μόνο" 25% καλύτερη απ'τον ανταγωνισμό σε ST αντί για 40-50% ;
ZELOMOTH Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 ......................................... Πεταχτηκε ομως ο γνωστος συμφορουμιτης(ξανα)και ανεφερε(ενω δεν εχει σχεση με αυτο που γραφτηκε)για τους fx και αυτα που γραφονταν πιο παλια. Αντι λοιπον να φαει κραξιμο για την ακυρη τοποθετιση του, βλεπω ορισμενοι το συνεχιζετε κιολας.Και που σε θεμα για τους coffeelake.Εγω κατα τα αλλα χανω το point..... 1ον Εχεις νομιζω φιλε μου μεγαλη εμμονη με τον Τακη γιατι στην ουσια εγω ξεκινησα αυτο με τον fx και μετα συμφωνησαν στο point που ποτε κανεις δεν επιασε,(η΄δεν θελει να πιασει για τους λογους του) και ο Τακης και ο Αχυρουλης! 2ον Εχεις φτιαξει εσυ στο θεμα με τους AM4 Ryzen κτλ.... αστα να πανε... Παντα τα διαβαζω τα θεματα και ιντελ και amd κτλ αλλα αμα καποια πραγματα βγαζουν ματι...ε δεν κρατιεμαι...!!! Παμε αλλη μια φορα το point! Κολλαει στην νοοτροπια οτι αν ενα game δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος Intel επεξεργαστη φταιει το game, αν δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος AMD επεξεργαστη ειναι σαπιος ο επεξεργαστης. 1
adtakhs Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Πλέον το παρόν νήμα στερείται νοήματος, θα μπει κάποιος να διαβάσει για CL / Z370 mobos και αντ'αυτού θα βλέπει σεντόνια για fx, μπουκάλια και διάφορα άσχετα. Και το δηλώνω αυτό ως "αμαρτωλός" κι εγώ, γιατί έχω συμμετάσχει σε offtopic συζητήσεις στο παρόν νήμα, αλλά έχει ξεφύγει τελείως πια. Για αυτονόητα πράγματα (πχ από πότε το % CPU usage είναι ενδεικτικό στο gaming και όχι οι επιδόσεις σε όρους frame rate / times / drops κτλ, που εκεί υστερούσαν οι FX στην εποχή τους, ειδικά σε κάποια MMO πχ WoT που ξέρω από πρώτο χέρι) γεμίζουμε το νήμα με πολυσέλιδα, άσκοπα debate, τι σημασία έχει τι λέγαν κάποιοι-κάποτε για τους FX (λες και θα στήσει κανείς μηχάνημα σε AM3+ εν έτει 2017 -σύντομα 2018- ) ή αν το HoN είναι CPU-bound επειδή είναι γραμμένο σε αρχαία game engine με 1 thread - αν έχω το καλύτερο δυνατό ST performance, τι άλλο να κάνω, OC με LN2 ή να κράξω την intel γιατί είναι "μόνο" 25% καλύτερη απ'τον ανταγωνισμό σε ST αντί για 40-50% ; Αν τα games μπορούσαν να γραφτούν σαν το blender και το cinebench, ούτε ο FX, ούτε ο 7700 ούτε ο Phenom X6, ούτε ο I7 920 ή κάποιος άλλος με πάνω από 6 cores, οτιδήποτε cores από το 2010 και μετά, θα είχε θέμα. Δεν είναι θέμα ισχύος, αλλά εκμετάλλευσης των πόρων του CPU . Από εδώ και πέρα όλα τα cpu που συνδυάζονται με μεγάλες κάρτες γραφικών επόμενων γενεών , σε games που τρέχουν single thread θα τους κάνουν μπουκάλι , είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο. Δείτε με τι ρυθμούς ανεβαίνει το IPC κάθε χρόνο σε σχέση με τους ρυθμούς που αυξάνεται το performance στις κάρτες γραφικών. Κάποτε παίζαμε με Phenom και Lynfield με κάτι κάρτες του στιλ 4870, 280 . Μετά παίζαμε με κάτι I7 2600 και FX 8100/300 με κάτι κάρτες του στιλ 5870/ 480 Αργότερα ανέβαινε το IPC 10% κάθε χρόνο και οι κάρτες διπλασίαζαν ισχύ .... Αυτή η διαφορά φαίνεται να μεγαλώνει όσο ο χρόνος περνάει. Είναι τεράστια η διαφορά για να περιμένεις κανείς από έναν επεξεργαστή με υψηλό Single thread να τον σώσει το Single thread performance του. 1
Fulgore Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δηλαδη το ποια παιχνιδια παιζω και με ενδιαφερουν φαινεται απο τα ποσα screenshots εχω ανεβασει στο forum του Insomnia? Εχω 2.500 ωρες στην dota 2 και 0 screenshot στο forum, go figure. Θα στο θεσω ακομα πιο απλα μηπως και το καταλαβεις. Θελω να μαθω πχ συμπεριφορα του 8400 για το forza motorsport 7 πριν το αγορασω. Ποιος θα ρωτησω για να μαθω εσενα που δεν το εχεις παιξει ή τα παιδια στο αλλο αντιστοιχο θεμα που το εχουν παιξει? Θελω να μαθω ποση vram πιανει το forza motorsport 7.Αν δεν ανεβασει καποιος μια φωτογραφια πως θα το δω και ο ιδιος? Που κολλαει ο αριθμος των screenshot? Πουθενα συγκεκριμενα. Κολλαει στην νοοτροπια οτι αν ενα game δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος Intel επεξεργαστη φταιει το game, αν δεν χρησιμοποιει ολους τους πορους ενος AMD επεξεργαστη ειναι σαπιος ο επεξεργαστης. Αρα αφου δεν εχει καμια σχεση με αυτο που γραφτηκε για ποιο λογο δινετε τσαμπα εκταση στο θεμα?Αναφερθηκε πουθενα στην περιπτωση του hon απο το ατομο που εγραψε οτι εγραψε τιποτα για καποιο amd επεξεργαστη?Αν οχι τοτε γιατι δεν κραξατε τον συμφορουμιτη για αυτο που εγραψε αλλα το συνεχισατε? Αλλα οταν δεν υπαρχει ενεργη διαχειριση(οπως παλια στις καρτες γραφικων) στο forum δυστηχως αυτα γινονται. αν έχω το καλύτερο δυνατό ST performance, τι άλλο να κάνω να κραξεις την ιντελ γιατι μονο ετσι ικανοποιουνται καποιοι.
d4ydr33m3r Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ανυπαρκτο moderation σε συγκεκριμενες υποκατηγοριες ενας απο τους λογους που επισκεπτομαι το site τα τελευταια χρονια ολο και λιγοτερο.. Ε που θα παει θα το εγκαταλειψω πληρως αν συνεχιστει.. Αν ειναι δυνατον αυτο το χαλι με τα προσωπικα χουγια μερικων να διαλυουν στην κυριολεξια ενα thread με feedback για μια καινουρια πλατφορμα που ειναι πολυ πιθανον να ενδιαφερει τον μεσο χρηστη για αναβαθμιση.. Δεν μιλαμε για μια δυο σελιδες παραγινε το ζητημα δηλαδη μαζευτειτε λιγο ελεος .. Φτιαχτε ενα thread στα OT και σκοτωθειτε αν θελετε 2
Fulgore Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 ενα thread με feedback για μια καινουρια πλατφορμα που ειναι πολυ πιθανον να ενδιαφερει τον μεσο χρηστη για αναβαθμιση.. Δεν ειναι καινουργια αυτα. Ακομα και πριν βγουν οι καφεδες γραφονταν τα ιδια αν δεις στις πιο πισω αυτα. Επισης το παραπανω που γραφεις περι feedback ειναι απο τους αγοραστες για τους υποψηφιους κατοχους,ετσι δεν ειναι? Οταν εχεις ατομα που συμμετεχουν επειδη δεν γουσταρουν την intel,αυτα θα γραφονται. Και η απαντηση που θα παρεις(οπως πηρα και εγω πιο παλια)ειναι η εξης -ποιος εισαι εσυ Daydreamer που θα μας πεις τι θα γραφουμε?- Ο ενας μαλιστα συμφορουμιτης που το ξεκινησε παλι αυτο τωρα με τους fx ηταν που ειπε οτι ο 8700κ δεν αξιζει σαν αγορα και προτεινει τον 8πυρηνο 7820x,τι κουβεντα μετα να κανεις πες μου...
adtakhs Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 https://www.anandtech.com/show/12077/intel-8th-generation-and-9th-generation-processor-lists-leaked-coffee-lake-refresh Το Refresh της Intel μας έρχεται. 2
ZELOMOTH Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ανυπαρκτο moderation σε συγκεκριμενες υποκατηγοριες ενας απο τους λογους που επισκεπτομαι το site τα τελευταια χρονια ολο και λιγοτερο.. Ε που θα παει θα το εγκαταλειψω πληρως αν συνεχιστει.. Αν ειναι δυνατον αυτο το χαλι με τα προσωπικα χουγια μερικων να διαλυουν στην κυριολεξια ενα thread με feedback για μια καινουρια πλατφορμα που ειναι πολυ πιθανον να ενδιαφερει τον μεσο χρηστη για αναβαθμιση.. Δεν μιλαμε για μια δυο σελιδες παραγινε το ζητημα δηλαδη μαζευτειτε λιγο ελεος .. Φτιαχτε ενα thread στα OT και σκοτωθειτε αν θελετε Αδελφε εχεις 1000 δικια.... Τελος απο μενα. Αφου ο καθενας στα δικα του θα επιμενει και θα λεμε ολο τα ιδια και τα ιδια...Χωρις νοημα και full off topic.. INTEL COFFEE LAKE... . . . . . . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις