Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά απο 3 runs (πριν έβγαζε λιγότερο δεν ξέρω γιατί) μου έβγαλε 966 cb multicore και 172 cb single core. Μικρή αύξηση αλλά αύξηση.

Ερώτηση στους κλειδωμένους i5 όπως στο δικό μου μπορείς να αλλάξεις τη συχνότητα και τη τάση του NB;; Ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει, μήπως δηλαδή το άλλαξα κατά λάθος, το σκέφτηκα και αυτό!! :shock:

Όπως το υποπτεύθηκα.....ανέβηκε η cache στο σύστημά σου από τα 2,8ghz στα 3,5ghz και με βάση το cpu-z σου στην υπογραφή σου και τσίμπησες και κάποια αναμενόμενη επιπλέον απόδοση.....δώσε ένα bios default και δες που παίζει μετά.....αν συνεχίζει να είναι στα 3,5ghz τότε η αλλαγή είναι από το bios update,ειδάλλως αν κατέβει στα 2,8ghz που ήσουν παέι να πει ότι είχες παρέμβει εσύ μέσα από τα bios settings...

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προσοχή το ρευματάκι στην cache προς όλους....δαγκώνει το επιπλέον ρευματάκι μετά από κάποιο φυσιολογικό range για την cache (προσωπικά max δίνω μέχρι τα 1.26v για μένα τα όρια και προς αποφυγή των υψηλών temps αλλά και του degradation στο chip).....

Δεν έχω ιδέα από cache O/C, είχα μείνει στα παλιά που δεν είχαν cache. Τώρα την cache την έχω στα 4.2Ghz, όπως την έχει ο Γερμανός στο βίντεο. Θα περάσω και το φρέσκο bios σήμερα στο mobo και θα κάνω μερικές δοκιμές.

Όπως το υποπτεύθηκα.....ανέβηκε η cache στο σύστημά σου από τα 2,8ghz στα 3,5ghz και με βάση το cpu-z σου στην υπογραφή σου και τσίμπησες και κάποια αναμενόμενη επιπλέον απόδοση.....δώσε ένα bios default και δες που παίζει μετά.....αν συνεχίζει να είναι στα 3,5ghz τότε η αλλαγή είναι από το bios update,ειδάλλως αν κατέβει στα 2,8ghz που ήσουν παέι να πει ότι είχες παρέμβει εσύ μέσα από τα bios settings...

Καλό αυτό. Έχω επιλέξει "optimized defaults" και παραμένει στα 3,59 για την ακρίβεια. Απλώς φοβάμαι μήπως το είχα αλλάξει πρίν το BIOS Update κατά λάθος και περνώντας το νέο BIOS θεωρήθηκε αυτή ως η default επιλογή. Την έχω πάθει στο παρελθόν αλλά με BIOS παλαιού τύπου και όχι UEFI.

• Like 1

Μικρό το gap σε perfomance από το oc στην cache (σε σχέση πάντα με το oc στον πυρήνα) αλλά why not το επιπλέον perfomance αν έρθει σε φυσιολογικά πλαίσια.... B)

• Like 4

Ούτε στο AC: Origins είδα διαφορά σε 1440P. Σε 1080P έχει κάμποση βέβαια. Σε 1440P ίδια frames με τον 3570K απλά με τον i5 επειδή max-αραν όλα τα cores υπήρχε ένα microstuttering ανά διαστήματα που με τον 8700K δεν υπάρχουν. Θα 'χει πλάκα το συγκριτικό..

Την cache πόσο να την ανεβάζουμε κάθε φορά ; Ανά 0.2 ;

Δωσε 1:1 και κατεβαινεις αν δεν εισαι σταθερος μετα σε increments 0.1-0.2 και τεσταρεις, εγω παντως 1:1 uncore παιζω και χωρις avx offset στα 5GHz. 

Οχι οτι θα δεις και τιποτα ιδιαιτερο με ιδια core cache αλλα αν το σηκωνει και δεν εισαι ασταθης γιατι οχι;

Ούτε στο AC: Origins είδα διαφορά σε 1440P. Σε 1080P έχει κάμποση βέβαια. Σε 1440P ίδια frames με τον 3570K απλά με τον i5 επειδή max-αραν όλα τα cores υπήρχε ένα microstuttering ανά διαστήματα που με τον 8700K δεν υπάρχουν. Θα 'χει πλάκα το συγκριτικό..

Clearly τρως μπουκαλι απο GPU.. Με 1080Ti σου ειχα πει οτι ακομη και σε 4κ μου εδωσε ακομη ενα 8-10% την ταβανιασε..

Μικρό το gap σε perfomance από το oc στην cache (σε σχέση πάντα με το oc στον πυρήνα) αλλά why not το επιπλέον perfomance αν έρθει σε φυσιολογικά πλαίσια.... B)

Προσοχή το ρευματάκι στην cache προς όλους....δαγκώνει το επιπλέον ρευματάκι μετά από κάποιο φυσιολογικό range για την cache (προσωπικά max δίνω μέχρι τα 1.26v για μένα τα όρια και προς αποφυγή των υψηλών temps αλλά και του degradation στο chip).....

Aυτο.. Kαι φυσικα δεν δινεις παραπανω ρευμα για CC με τιποτα τα κερδη ειναι minimal και τζαμπα επιβαρυνεις το συστημα..

• Like 1

Δωσε 1:1 και κατεβαινεις αν δεν εισαι σταθερος μετα σε increments 0.1-0.2 και τεσταρεις, εγω παντως 1:1 uncore παιζω και χωρις avx offset στα 5GHz. 

Οχι οτι θα δεις και τιποτα ιδιαιτερο με ιδια core cache αλλα αν το σηκωνει και δεν εισαι ασταθης γιατι οχι;

Clearly τρως μπουκαλι απο GPU.. Με 1080Ti σου ειχα πει οτι ακομη και σε 4κ μου εδωσε ακομη ενα 8-10% την ταβανιασε..

Με πόσο ρεύμα παίζεις ; 

Αυτό είναι κακό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...