Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με 0 είναι που δεν πέφτεις. Far Cry Primal [email protected] ίδια FPS ακριβώς με τον [email protected] σε 1440P και σε 1080P. Να κλείσω το HT μήπως και γίνει κάτι ή να πέσω σε 720P ; :P

Δεν εννοώ στα παιχνίδια. Σε επεξεργασία Video για παράδειγμα. Αν χάνει σε κάποιο άλλο σενάριο το CPU.

Χθες όταν τελείωσα το Build με το δεύτερο σύστημα και την 1080Ti, έστειλα email στην Asrock. Ελπίζω να βγάλουν BIOS Update και να το διορθώσουν.

Hello again Asrock!

I have a huge update about the problem.

I bought the same Hardware (platform) as mine for a second PC build with similar configuration.

Second PC Build:

CPU: 8700K

Mobo: Asrock Fatality Gaming K6 Z370

RAM: G.Skill TridentZ 3400MHz 2x8GB = 16GB (F4-3400C16D-16GTZ)

VGA: EVGA GTX 1080Ti FTW3

M2_1: Samsung 960 EVO 500GB

Sata3_3: Seagate 3TB

Corsair H105

PSU: Corsair RMx650

Phanteks Eclipse P400S

With EVGA GTX 1080Ti FTW3, the system POSTs every time with Fast Boot with the latest BIOS (1.20).

When I swap my VGA (Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB) to the new system I get the same error code (97) and no POST with BIOS 1.10 and 1.20.

Now I think we solved the mystery.

Are you going to release a NEW BIOS version about this?

Thank you!

Η τελευταία μου συνομιλία μου με την Asrock:

Πριν η Asrock μου είχε στείλει:

Οι προηγούμενες συνομιλίες δεν έχουν τόση σημασία αφού οι δύο τελευταίες περιέχουν όλες τις δοκιμές μιας και τις έκανα ξανά με περισσότερη προσοχή και επίσης έκανα ακόμα περισσότερες δοκιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απαράδεκτη η Asrock εφόσον είναι γενικό το παραπάνω πρόβλημα. Και δεν βλέπω να βγάζουν και νέο firmware έχεις πόσες μέρες παιδεύεσαι. Τελικά όπου ακούς πολλά κράτα μικρό καλάθι λένε.

Απαράδεκτη η Asrock εφόσον είναι γενικό το παραπάνω πρόβλημα. Και δεν βλέπω να βγάζουν και νέο firmware έχεις πόσες μέρες παιδεύεσαι. Τελικά όπου ακούς πολλά κράτα μικρό καλάθι λένε.

Συμβαίνει μόνο με την Palit Super Jetstream 1060. Ίσως να συμβαίνει και με άλλες. Αυτοί δοκίμασαν με Zotac 1060 xωρίς πρόβλημα.

Αν δεν το φτιάξουν, θα κάνω RMA τη μητρική ενημερώνοντας τους πρώτα.

• Like 1

Ποτε δεν μενω καταρχην με στοκ ψυκτρα για μια επενδυση 300+ ευρω αλλα εν παση περιπτωσει..

Υδροψυξη γιατι να εχει ο K δηλαδη και να μην εχει ο απλος; Τι αλλαζει γιατι να βαλει καποιος δηλαδη υδροψυξη μονο αν παρει τον K.. Εγω τον εχω o/c στα 5GHz και τον εχω πανω σε Νοctua NH-D14 απο το 2013-14 ψυκτρα που ειχα απο πριν.. 

Και γιατι να διαφοροποιηθει δηλαδη το board αν παρεις τον απλο απο τον K; Ακριβο board περνεις μονο για να κανεις o/c ή και για τα παραπανω features που σου προσφερει; Ο derbauer εδειξε οτι κανεις ανετοτατα καλο o/c και με φθηνο board αν θες στο z370..Αλλα δεν μπορει να μου "κλαιγεσαι" για την διαφορα 65 ευρω στην τιμη του ξεκλειδωτου και να θες να βαλεις επεξεργαστη 300+ ευρω σε μητρικη 70 ευρω φε φιλε δεν συναδει αυτο.. Τι να σου πω αποψεις αλλα καταλαβαινεις τι εννοω..

Τα εγραψα τα παραπάνω, με το σκεπτικό να γλυτώσει κάποιος όσο γίνεται περισσότερα χρηματα.

Εννοείται ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει με τα λεφτά του.

Για την ψύξη όμως, θεωρείς ότι ο 8700 non-K δεν θα δουλεύει σε gaming με την μαμίσια ψύκτρα ;;;

Θα ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες σε stock συχνότητες;  

Αν ανεβάσει και καεί θα τους πάνε πίσω στην intel να τους φάει !

Δεν νομίζω ότι δεν το σκέφτηκαν αυτό , οπότε ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ότι λογικά θα είναι εντάξει

(δεν αναφέρομαι σε prime κτλ για να του ψήσεις τα συκώτια). 

Από την άλλη τα oc που λες εσύ, για 5GHz , είναι δυνατόν να γίνουν με φτηνή ψύξη ;;;

Από την άλλη , άλλος που θέλει πιο light oc , δεν θα την βγάζει με φθηνότερη , από αυτόν που θέλει 5 και 5,1 ;;;;

Εγώ για την ώρα ... διαβάζω , θα βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα και όταν ψωνίσω (coffee) κατά το πάσχα ,

θα ακολουθήσω έτοιμες συνταγές και σίγουρες !

• Like 1

Δεν είναι όλα θέμα του θα πάθει κάτι. Το θέμα είναι τι είναι το σωστό, το μερακλίδικο και το όμορφο.
Οι στοκ ψύξεις την Intel πάντα ήταν μπανάνες.

Τα εγραψα τα παραπάνω, με το σκεπτικό να γλυτώσει κάποιος όσο γίνεται περισσότερα χρηματα.

Εννοείται ότι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει με τα λεφτά του.

Για την ψύξη όμως, θεωρείς ότι ο 8700 non-K δεν θα δουλεύει σε gaming με την μαμίσια ψύκτρα ;;;

Θα ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες σε stock συχνότητες;  

Αν ανεβάσει και καεί θα τους πάνε πίσω στην intel να τους φάει !

Δεν νομίζω ότι δεν το σκέφτηκαν αυτό , οπότε ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ, ότι λογικά θα είναι εντάξει

(δεν αναφέρομαι σε prime κτλ για να του ψήσεις τα συκώτια). 

Από την άλλη τα oc που λες εσύ, για 5GHz , είναι δυνατόν να γίνουν με φτηνή ψύξη ;;;

Από την άλλη , άλλος που θέλει πιο light oc , δεν θα την βγάζει με φθηνότερη , από αυτόν που θέλει 5 και 5,1 ;;;;

Εγώ για την ώρα ... διαβάζω , θα βγάλουν άλλοι το φίδι από την τρύπα και όταν ψωνίσω (coffee) κατά το πάσχα ,

θα ακολουθήσω έτοιμες συνταγές και σίγουρες !

Αλλο ειπα εγω οτι απο την στιγμη που το turbo boost ειναι εν δυναμει o/c  ακομη και ενας 8700 απλος καλο θα ειναι να μην μπαινει σε stock ψυκτρα. Και ο 8700k απειραχτος δουλευει με την στοκ ψυκτρα αυτο δεν λεει κατι. 

Τα spikes οταν ανεβαινουν τα MHz σε θερμοκρασιες ειναι απιστευτης αποκλισης μερικες φορες και τετοια θερμικη συμπεριφορα δεν πρεπει να περναει απαρατηρητη.

Οποιος θελει να κανει σοβαρο o/c ουτως ή αλλως θελει και σοβαροτερη ψυξη, τιποτε καινουριο ολα ετσι δουλευαν και δουλευουν.

Οκ για να μην χαθουμε στο τοπικ και ενοχλουμε και τους αλλους με ανοητα και ανουσια ποστ, μιας και ο καθενας ξερει πολυ καλα τι να κανει φανταζομαι και κρινει με βαση τις εμπειριες του και τις γνωσεις του εγω σταματαω αυτη την κουβεντα δεν οδηγει πουθενα. Και δεν εχει και κανενα απολυτως νοημα ειναι πραγματα χιλιοειπωμενα και δεν εφαρμοζονται οι βασικες αρχες μονο στους CoffeeLake..Ας μεινουμε σε ουσιαστικα πραγματα στο θεμα οπως οι εμπειριες πραγματικων χρηστων για να μαθουν και οι πιθανοι αγοραστες. Peace out..

Δεν είναι όλα θέμα του θα πάθει κάτι. Το θέμα είναι τι είναι το σωστό, το μερακλίδικο και το όμορφο.

Οι στοκ ψύξεις την Intel πάντα ήταν μπανάνες.

Οπως το κουκλι κουτι με την υδροψυξη και την 1080Ti που ανεβασες.. Δεν χαιρεσαι να το βλεπεις; Λειτουργικοτητα και ομορφια.. Δεν απευθυνεται ομως σε ολο τον κοσμο.. Παμε παρακατω.. 

• Like 1

Οπως το κουκλι κουτι με την υδροψυξη και την 1080Ti που ανεβασες.. Δεν χαιρεσαι να το βλεπεις; Λειτουργικοτητα και ομορφια.. Δεν απευθυνεται ομως σε ολο τον κοσμο.. Παμε παρακατω.. 

Δεν χρειάζεται να έχεις 1080Ti, ούτε τη συγκεκριμένη υδρόψυξη. Το κουτί είναι αρκετά οικονομικό.

Το θέμα είναι πως προσέχουμε τα πράγματα μας. Δεν χρειάζεται να βαράνε 80άρια όταν με 30€ μπορεί κάποιος να πάρει μια Aftermarket ψύξη και να κάνει τη δουλειά του και μάλιστα με όμορφο αποτέλεσμα, ούτε να τα πιέζουμε στο όριο για 8% καλύτερες επιδόσεις.

Λειτουργικότητα και ομορφια είπα.. Απο εκει και πέρα ειναι θεμα προσωπικής οπτικης και σαφως και δεν χρειάζεται να εχεις την corsair ή την 1080Ti για να ειναι όμορφο το κουτι σου νόμιζα οτι αυτο θα ηταν κατανοητό!

Για όσους έχουν Gigabyte μητρική, βγήκε καινούργιο BIOS που λύνει κάποια θέματα ασφάλειας. Το εγκατέστησα ήδη. Μου κάνει εντύπωση όμως που στο CPU-Z, στη καρτέλα "NB frequency" η ένδειξη ανεβαίνει μέχρι τα 3,56 GHz , ενώ πριν το BIOS Update, έφτανε μέχρι τα 2,8 GHz. Περίεργο. Λάθος ένδειξη ίσως;;

• Like 1

Για όσους έχουν Gigabyte μητρική, βγήκε καινούργιο BIOS που λύνει κάποια θέματα ασφάλειας. Το εγκατέστησα ήδη. Μου κάνει εντύπωση όμως που στο CPU-Z, στη καρτέλα "NB frequency" η ένδειξη ανεβαίνει μέχρι τα 3,56 GHz , ενώ πριν το BIOS Update, έφτανε μέχρι τα 2,8 GHz. Περίεργο. Λάθος ένδειξη ίσως;;

Δώσε ένα new cb r15 και δες αν κέρδισες κάτι με παλαιότερο δικό σου score εδώ.....

Δεν ασχολούμαι με OC, αλλά είπα να ποστάρω και εγώ κυρίως για να κάνετε τη σύγκριση με τα δικά σας (OC'ed) συστήματα. Καθαρή εγκατάσταση Windows 10 Fall Creators Update, με μόνο τα βασικά να τρέχουν στο παρασκήνιο:

είχες τότε βγάλει τότε 946cb στο multi & 165cb στο single

φυσιολογικά κάτι πρέπει να τσίμπησες/κέρδισες στην cache από το bios update......

Δώσε ένα new cb r15 και δες αν κέρδισες κάτι με παλαιότερο δικό σου score εδώ.....

είχες τότε βγάλει τότε 946cb στο multi & 165cb στο single

φυσιολογικά κάτι πρέπει να τσίμπησες/κέρδισες στην cache από το bios update......

Μετά απο 3 runs (πριν έβγαζε λιγότερο δεν ξέρω γιατί) μου έβγαλε 966 cb multicore και 172 cb single core. Μικρή αύξηση αλλά αύξηση.

Ερώτηση στους κλειδωμένους i5 όπως στο δικό μου μπορείς να αλλάξεις τη συχνότητα και τη τάση του NB;; Ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει, μήπως δηλαδή το άλλαξα κατά λάθος, το σκέφτηκα και αυτό!! :shock:

Η H115i πάντως τα κρατάει μια χαρά τα temps του 8700Κ και την έχω στην ησυχία. Με delid μπορείς να παίξεις και στα 5.1Ghz 24/7 με καλή AIO.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...