Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι φτάσουν στο σημείο να μην κρατάνε 60άρι για 8 frames π.χ., με αποτέλεσμα να γίνεται ανώμαλη η κίνηση, τότε καταλαβαίνουν την αξία του oc.

Το oc ξεκινάει από εκεί που σταματάει το non-K μοντέλο. Αυτό πληρώνεις. Για τον 7700Κ δεν μετράς το oc από τα 4,5ghz, αλλά από τα 4,2 του απλού 7700. Μιλάμε για 15%+ διαφορά στα games. . Όταν ο ένας θα έχει 60 ο άλλος θα έχει 52 καρέ.

Βέβαια με τους 8ρηδες το oc είναι πιο πολύ για το ψυχολογικό της υπόθεσης. Εκτός από το μικρό περιθώριο αν δεν σε κρατάει ο απλός 8700 με 12 θρεντ τότε θα έχουμε φτάσει στην εποχή των mainstream 8 core+. Δεν θα σε σώσει η συχνότητα.

υ.γ.: Πολύ παλιότερα όλα τα μοντέλα ήταν ξεκλείδωτα, κάτι που άλλαξε για οικονομικούς λόγους. Και μια χαρά αγόραζαν τα ακριβότερα τσιπ όσοι ήθελαν υψηλότερες στοκ συχνότητες χωρίς να νοιάζονται για oc. Όπως γίνεται και σήμερα με τους ryzen.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα Κ μοντέλα δεν φτιάχτηκαν για overclocking. Απλά χρησιμοποιούνται σαν μέσο για να αποτρέψεις κάποιον από το να πάρει ένα φθηνό τσιπ και να φτάσει μέσω oc ένα ακριβότερο. O 7700K/8700Κ(κτλ.) είναι το πλέον ακριβό τσιπ της σειράς οπότε δεν έχει νόημα να είναι κλειδωμένο. Τόσο απλά.

Περαν του οτι οταν περνεις ξεκλειδωτο μοντελο η διαφορα των 50-60 ευρω δεν σε απασχολει και ιδιαιτερα και νοημα υπαρχει για αρκετους απο εμας σε αυτο ξεχνας μια σημαντικη παραμετρο..

Οτι υπαρχει και το per core overclocking που σημαινει οτι μπορει ενας ή δυο πυρηνες να πηγαινουν παραπανω απο καποιους αλλους να εχεις ακομη μεγαλυτερα κερδη με το ξεκλειδωτο μοντελο. Π.χ εμενα παει 5.2 χαλαρα με 1.34V ο ενας πυρηνας  και οι αλλοι πεντε καθονται στα 5GHz.. Η ολοι μαζι χωρις avx offset στα 5GHz στο 1.29V.

Αυτο σημαινει οτι αν παιξω ετσι τοτε σε single threaded εφαρμογες και παιχνιδια που ειναι ακομη η συντριπτικη πλειοψηφια θα εχω ταχυτητα μεγαλυτερη.. 

Αλλα προσωπικη αποψη ξαναλεω επειδη τα εχουμε πιασει με το σταγονομετρο και τα κοιταμε και δεν το κανουμε ολοι οχι επειδη μας περισσευουν αλλα επειδη θελουμε ξεκλειδωτο πως να το κανουμε δηλαδη.. Μερος της μαγειας για καποιους απο εμας ειναι το να παιξεις με o/c ... Ακομη και αν αυτο σημαινει οτι τα κερδη θα ειναι marginal σε καποιες περιπτωσεις. 

Αν και εγω ειμαι της αποψης  οτι οταν θα ειναι πλεον ανεπαρκες το o/c του 8700k για καθημερινη χρηση θα ειναι και του ξεκλειδωτου πανω κατω.. Οταν ομως γινει αυτο οτι επεξεργαστης υπαρχει σημερα στην αγορα απλα δεν θα κανει για high end gaming και εγω πιθανοτατα θα εχω αναβαθμισει πιο πριν ουτως ή αλλως.

Ουτε επισης θεωρω οτι οποιος αγοραζει τον 8700 τον απλο δεν ειναι σωστος επειδη δεν περνει ξεκλειδωτο. Για αυτο υπαρχουν διαφορετικα μοντελα για να διαλεγουμε οτι θελουμε και αλλος ψαχνει για το απολυτο price/perf εργαλειο..Τι θα του πω εγω οτι ειναι λαθος που το κανει;

Διαφορετικοι χρηστες διαφορετικες αναγκες μην προσπαθουμε να εξιλογικευουμε τα παντα απο την δικη μας οπτικη γωνια μονο. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η διαφορά τιμής πάντως μεταξύ i7 8700K & i7 8700 όταν βγουν μητρικές φθηνότερες από Ζ370 , θα είναι σημαντική.

Αυτή τη στιγμή η διαφορά τιμής των 2 επεξεργαστων είναι σχεδόν 80 ευρώ. 

Η φθηνότερη μητρική Ζ370 είναι στα 120 ευρω , αν οι νέες αρχίζουν από τα 70 , μιλάμε για άλλα 50 ευρώ από εκεί.

Συν το κόστος της ψύκτρας που θέλει ο K , ενώ ο non-K παίζει με την intel . 

Μιλάμε για 160 ευρώ τουλάχιστον . Αν έχει υδρόψυξη ο Κ , μιλάμε για 250 ευρώ. 

Η διαφορά τιμής πάντως μεταξύ i7 8700K & i7 8700 όταν βγουν μητρικές φθηνότερες από Ζ370 , θα είναι σημαντική.

Η φθηνότερη μητρική Ζ370 είναι στα 120 ευρω , αν οι νέες αρχίζουν από τα 70 , μιλάμε για άλλα 50 ευρώ από εκεί.

Συμφέρει μια Η μητρική με 8700 με stock ψυκτρα αναμφίβολα. Απίστευτα vfm και με μια καλή κάρτα έχεις το απόλυτο gaming σύστημα.

Καταρχην ειναι 65 ευρω η διαφορα και μαλιστα ειναι πιθανοτατα η χειροτερη τιμη αυτη την στιγμη που μπορεις να βρεις τον 8700k λογω ελλειψης διαθεσιμοτητας κανονικα τον εχουμε δει σε ελληνικο μαγαζι και με 370.. Εγω σου λεω 65 ευρω με τις τωρινες τιμες στο Σκρουτζ..

Δευτερον οχι ο 8700 σε turbo με την στοκ ψυκτρα παραμενει σε υψηλες θερμοκρασιες. Και ο K αν δεν κλοκαριστει με την ιδια λογικη και μεινει σε επιπεδα turbo θα κανει.. Για εμενα κανενας απο τους 2 δεν κανει με στοκ ψυκτρα.. Ποτε δεν μενω καταρχην με στοκ ψυκτρα για μια επενδυση 300+ ευρω αλλα εν παση περιπτωσει..

Υδροψυξη γιατι να εχει ο K δηλαδη και να μην εχει ο απλος; Τι αλλαζει γιατι να βαλει καποιος δηλαδη υδροψυξη μονο αν παρει τον K.. Εγω τον εχω o/c στα 5GHz και τον εχω πανω σε Νοctua NH-D14 απο το 2013-14 ψυκτρα που ειχα απο πριν.. 

Και γιατι να διαφοροποιηθει δηλαδη το board αν παρεις τον απλο απο τον K; Ακριβο board περνεις μονο για να κανεις o/c ή και για τα παραπανω features που σου προσφερει; Ο derbauer εδειξε οτι κανεις ανετοτατα καλο o/c και με φθηνο board αν θες στο z370..Αλλα δεν μπορει να μου "κλαιγεσαι" για την διαφορα 65 ευρω στην τιμη του ξεκλειδωτου και να θες να βαλεις επεξεργαστη 300+ ευρω σε μητρικη 70 ευρω φε φιλε δεν συναδει αυτο.. Τι να σου πω αποψεις αλλα καταλαβαινεις τι εννοω..

Ρε παιδια μην τραβατε στις ακρες τωρα τα point και βγαζετε κατι τρελλα 250αρες διαφορες για ονομα.. Αλλο αν καποιος θελει να παρει καλυτερη ψυξη ή να παρει καλυτερο board.. Την δουλεια του την κανει πανω κατω με τα ιδια εργαλεια ομως που την κανει και ο αλλος. Οι καλυτερες μητρικες και ψυξεις απλα προσφερουν μεγαλυτερη ανεση και επιλογες σε αυτα που κανουμε.. Οποιος θελει επενδυει οποιος θελει οχι..

Θες να σου βαλω λοιπον και μια high end ψυκτρα εγω αν εσυ θες να πιστευεις οτι θα κρατησει καποιος την στοκ για τον 8700 (ποιος θα το κανει δεν ξερω αλλα λεμε τωρα) ; 100 ευρω max διαφορα.. Παραπανω ειναι επειδη θελει ο ιδιος κατι καλυτερο οχι οτι ειναι απαραιτητο.. Και ειπαμε.. Τους k τους περνουμε γιατι θελουμε να παιξουμε για την διαδικασια ολη της παραμετροποιησης..  

• Like 1

76 βαθμούς για ένα validation είναι λίγο τσιμπημένοι για την TC12DX τέτοια εποχή.....κατά τα άλλα, αρκετά καλό τσιπάκι έχεις με 5,0ghz/1.27v!

Είναι θέμα fan profile, μέχρι τους 80° τους έχω χαμηλά (+ ότι το PC είναι δίπλα απ'το καλοριφέρ). Γενικότερα πάντως μάλλον έχω πέσει και σε καλό tim job μάλλον, πέραν απ'το τσιπάκι, τουλ. σε σύγκριση με τον 4770Κ που είχα, συμπεριφέρεται αρκετά καλύτερα θερμικά.

Περί κόστους ξεκλείδωτου κτλ, σιγά μην είναι και 500€ η διαφορά, εκτός αν μιλάμε για σύγκριση με Godlike vs γυμνής Η310... Σε νορμάλ τιμές (βλ. διαθεσιμότητα 8700Κ) η διαφορά είναι κάπου στα 100€ (50€ για την cpu, 40€ για την μητρική και 10-20€ για την ψύκτρα - και δεν εννοώ ψύκτρα των 10-20€ για τον απλό 8700, εννοώ ότι ο απλός είναι κομπλέ με ψύκτρα των 30€ ενώ ο 8700Κ θέλει κάτι καλύτερο, δλδ ψύκτρα των 40-50€).

Έστησα και 'γω ή μάλλον στήνω ακόμα σιγά σιγά γιατί έκανα format. Τον έχω πάει στα 5Ghz με τις ρυθμίσεις του Γερμανού, απλά αντί για 1.35V έχω δώσει 1.32V

Καποια games τρεχουν με avx οπότε πρακτικά στα 4.7 θα σου δουλεύει τότε με τα settings του Γερμανου, το τεσταρα στο csgo και οντως επεφτε στα 4.7. Δεν ξερω αν υπαρχει καπου μια λιστα με avx supported games για να ξερεις αν θα σε επηρεάσει πρακτικα βεβαία, νομίζω και το destiny 2 εχει αλλα δεν ειμαι σίγουρος.

Εγω 0 το εχω προς το παρόν για καλό και για κακό(και γιατι παιζω και csgo), αλλα 4.9 ειμαι ακομα δεν δοκίμασα ξανα για 5αρι.. :P

Με 0 είναι που δεν πέφτεις. Far Cry Primal 8700K@5Ghz ίδια FPS ακριβώς με τον [email protected] σε 1440P και σε 1080P. Να κλείσω το HT μήπως και γίνει κάτι ή να πέσω σε 720P ; :P

• Like 1

Με 0 είναι που δεν πέφτεις. Far Cry Primal 8700K@5Ghz ίδια FPS ακριβώς με τον [email protected] σε 1440P και σε 1080P. Να κλείσω το HT μήπως και γίνει κάτι ή να πέσω σε 720P ; :P

Όπου στην τερμάτιζε (97-99%) την gtx 1070 ο 3570Κ στο έκαστοτε παιχνίδι μην περιμένεις να δεις διαφορές αξιοσημείωτες με τον 8700Κ.....Καλορίζικο το cpu και καλά κλόκια.... B)

• Like 4

Προφανώς και δεν θα δω διαφορά στα παιχνίδια που είχα 99% GPU usage πριν, αλλά είχε 99% η 1070 στο Primal@1080P με τον 3570K ; Περίεργο μου 'ρχεται..Τέλος πάντων..Το συγκριτικό θα το κάνω με τον 8700K όπως έρχεται out of the box(Ούτε καν το MCE). Thanks bro :)

Προφανώς και δεν θα δω διαφορά στα παιχνίδια που είχα 99% GPU usage πριν, αλλά είχε 99% η 1070 στο Primal@1080P με τον 3570K ; Περίεργο μου 'ρχεται..Τέλος πάντων..Το συγκριτικό θα το κάνω με τον 8700K όπως έρχεται out of the box(Ούτε καν το MCE). Thanks bro :)

Τσέκαρε και τα min fps και πες μας (όχι μόνο τα avg).....

Αρα μαλλον συμφερει καλυτερα ενας 3570Κ? :P

Που΄ναι ο Dr.73  να αφηνιασει! Και σε 1080p? Χιχιχιχι

Αρα με ivy και πανω με μια καλη καρτα εισαι ετοιμος! :-)

Ας ξκινησει η σταυρωση μου σε....5...4...3...2...1...τωρααααα!!! :-D

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...