Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ κακό για το τίποτα. Διαβάζω ότι μόνο D15 x62 κάνουν για καλό oc κτλ χαζομάρες στο reddit και αυτές των 40 ευρώ τις βγάζουν άχρηστες. Γενικά στο Internet ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Παίζουν τόσα πολλά ρόλο που η εμπειρία του καθενός συνήθως δεν έχει καμία σχέση με αυτη που θα έχουμε. Ο άλλος παίζει σε θερμοκρασία δωματίου 35 βαθμούς και βγάζει άχρηστη την 212 evo και άλλος σε 20 βαθμούς και λέει τα καλύτερα.

Ποιος στήνει pc με 8700Κ με 212 evo??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με 7700k έχω βρει αρκετους να την έχουν σε stock καταστάσεις χωρίς θέμα. Και μιλάμε για ένας πάρα πολύ ζεστό επεξεργαστή. Ο 8700k δεν είναι τόσο ζεστός σε stock το αντίθετο με H55 σε βαρύ gaming(origins) oc στα 4.5 με το ζόρι πιάνει 60 βαθμούς. Έβαλα βίντεο πριν κάτι σελίδες.

http://gaming.gigabyte.eu/Intelmotherboard/SteamZ370.aspx

@Heybro Εντελώς φιλικά, μιλάς για μακρύ κ κοντό αλλά ακόμα τον 8700Κ δεν τον έχεις δουλέψει να έχεις άποψη από πρώτο χέρι :P Εμείς που τους έχουμε, τα έχουμε πει, είναι λίγο διάσπαρτα λόγω των πολλών offtopic κ λοιπών αψιμαχιών, αλλά τα δεδομένα υπάρχουν. Ακόμα και για τα 5GHz (με AVX offset), αν δεν μιλάμε για βαριές και 24/7 καταστάσεις, δεν χρειάζεται D15 / Kraken κτλ. Ένας καλός tower cooler αρκεί, με push-pull διάταξη ανεμιστήρων και κουτί με επαρκές airflow. Αν είσαι στο κάτω 20% που δυσκολεύεται να πιάσει 5άρι ή θέλει πολύ ρεύμα, απλά τον αφήνεις στα 4.8/4.9 και είσαι άρχοντας, χάνοντας τα (ψυχολογικά και όχι ουσιαστικά) bragging rights για τo "5 GHz club".

Περί degrade κτλ, τα περισσότερα που θα βρεις είναι προσωπικές απόψεις και urbanιες, αφού θέλει πραγματικά αρκετή προσπάθεια ή/και ασχετοσύνη για το "πετύχεις", αφού απαιτεί συνδυασμό τάσης/ρεύματος αρκετά παραπάνω από τα λίγο-πολύ γνωστά recommendations, ήτοι 1.3-1.35V για daily.

Απο αυτα που διαβάζω λέω. Το chip παίζει το βασικό ρόλο ότι ψυκτρα και αν έχεις αν το chip δεν τραβαει και θέλει 1.35+ για 5ghz οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές. Πιστεύω στα 1.2 με όσα περισσότερα ghz γίνεται είναι το καλύτερο και η μέση λύση για να έχεις τα καλά και του oc και της χαμηλης κατανάλωσης/θερμοκρασίας.

Αυτοι που εστηναν 7700κ με 212 evo και B μητρικη

https://www.youtube.com/watch?v=RqGCXAHa3g8

https://www.youtube.com/watch?v=LPFi5YEeqao

Δες τι λεει συγκεκριμενα στο 1:20 και 3:20 και μετα που και ο ιδιος απορει με αυτα που βλεπει :P

το αν ειναι το σωστο αυτο ειναι ενα αλλο θεμα.

• Like 1

O φτωχομπινές. Είμαι υπέρ του να είναι balanced το rig, ειδάλλως μιλάμε για φτωχομπινιά. Και όχι για άλλη μια φορά ο φτωχομπινές δεν είναι αυτός που έχει φτηνό σύστημα για να μην αρχίσουμε τα ίδια πάλι.

• Like 2

1.25V για 4.8Ghz είναι μια χαρά για 24/7 χρήση.

Ελπίζω να μπορέσω να τον πάω εκεί κάποια στιγμή όταν δω και ζορίζεται με την H60 αποκλειστικά για Gaming. Αν πέσω σε κακό chip που θέλει 1.3 για 4.8 δεν πάει η θα βλέπω θερμοκρασίες 80 με 90 ακόμα και σε gaming.

O φτωχομπινές. Είμαι υπέρ του να είναι balanced το rig, ειδάλλως μιλάμε για φτωχομπινιά. Και όχι για άλλη μια φορά ο φτωχομπινές δεν είναι αυτός που έχει φτηνό σύστημα για να μην αρχίσουμε τα ίδια πάλι.

Ισχύει,και το είχα παρεξηγήσει και εγώ όταν το είχες πει ,μέχρι που έδωσες το παράδειγμα για τύπους με high end gpus και monitor του 100ρικου.

Δε λέω,ο καθένας ότι μπορεί,αλλά πολλοί είναι αυτό που λέει μια παροιμία 'ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι'

Το να δίνει κάποιος 400 ευρώ για cpu,καμιά 150-200 για μητρική και να βάζει ψύκτρα ΄της σειράς' , εμένα με ξεπερνάει.

Όπως δε μπορώ να ακούω ανθρώπους που παίρνουν ξεκλείδωτους για να τους δουλέψουν στοκ

Προσωπικές απόψεις βέβαια όλα αυτά,νομίζω όμως οτι πολλοί θα συμφωνείτε. 

Ελπίζω να μπορέσω να τον πάω εκεί κάποια στιγμή όταν δω και ζορίζεται με την H60 αποκλειστικά για Gaming. Αν πέσω σε κακό chip που θέλει 1.3 για 4.8 δεν πάει η θα βλέπω θερμοκρασίες 80 με 90 ακόμα και σε gaming.

Όταν πήρα τον 6700K,είχα την h75 push pull.Απογοήτευση γιατί οι θερμοκρασίες ήταν τσιμπημένες ακόμα και σε στοκ λειτουργία. Για oc ούτε λόγος αφού από 1.25 και πάνω έβραζε.

Άν ο 8700k ,έχει ίδια ή παραπλήσια θερμική συμπεριφορά ,δεν νομίζω οτι μπορεί να τον κρατήσει. Στα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάς σε αέρα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα..

Ισχύει,και το είχα παρεξηγήσει και εγώ όταν το είχες πει ,μέχρι που έδωσες το παράδειγμα για τύπους με high end gpus και monitor του 100ρικου.

Δε λέω,ο καθένας ότι μπορεί,αλλά πολλοί είναι αυτό που λέει μια παροιμία 'ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στ' αλεύρι'

Το να δίνει κάποιος 400 ευρώ για cpu,καμιά 150-200 για μητρική και να βάζει ψύκτρα ΄της σειράς' , εμένα με ξεπερνάει.

Όπως δε μπορώ να ακούω ανθρώπους που παίρνουν ξεκλείδωτους για να τους δουλέψουν στοκ

Προσωπικές απόψεις βέβαια όλα αυτά,νομίζω όμως οτι πολλοί θα συμφωνείτε.

Δηλαδή δεν γίνεται κάποιος να πάρει ξεκλείδωτο και όταν τον χρειαστεί να τον κλοκάρει? Γιατί να έπερνα τον απλό 8700 και όταν ήθελα παραπάνω δύναμη να μην είχα τη δυνατότητα? Για να γλιτώσω 60 ψωρο ευρό? Ο καθένας όπως το βλέπει

Δηλαδή δεν γίνεται κάποιος να πάρει ξεκλείδωτο και όταν τον χρειαστεί να τον κλοκάρει? Γιατί να έπερνα τον απλό 8700 και όταν ήθελα παραπάνω δύναμη να μην είχα τη δυνατότητα? Για να γλιτώσω 60 ψωρο ευρό? Ο καθένας όπως το βλέπει

Δεν μίλησα για εσένα προσωπικά και όπως είπα,εξέφρασα προσωπική άποψη. 

Σε αυτό που λές τώρα,με δεδομένη την απουσία άλλων μητρικών πέρα από τα z370,όντως δεν αξίζει ο ξεκλείδωτος κλειδωμένος αν θες  i7.

Όσο για το oc,αν φτάσει σε σημείο και σου λείπει δύναμη,όπως έχει ξαναειπωθεί,δε θα σε σώσει το oc..

oc on first boot FTW  :devil:

• Like 2

Για να γλιτώσω 60 ψωρο ευρό? Ο καθένας όπως το βλέπει

Εφόσον δεν κλοκάρεις day1 .....με αυτά τα 60 ευρώ που λές θα πήγαινες σε καλύτερη gpu από αυτή που πήρες....aka gtx 1080 / vega64

• Like 4

Δεν μίλησα για εσένα προσωπικά και όπως είπα,εξέφρασα προσωπική άποψη.

Σε αυτό που λές τώρα,με δεδομένη την απουσία άλλων μητρικών πέρα από τα z370,όντως δεν αξίζει ο ξεκλείδωτος κλειδωμένος αν θες i7.

Όσο για το oc,αν φτάσει σε σημείο και σου λείπει δύναμη,όπως έχει ξαναειπωθεί,δε θα σε σώσει το oc..

oc on first boot FTW :devil:

Απλά δεν ήθελα να περιοριστώ και αν με βαρέσει θα μπορώ να κάνω overclock. Την επιλογή του overclock πλήρωσα προσωπικά το ήξερα από την αρχή αυτό.

Εφόσον δεν κλοκάρεις day1 .....με αυτά τα 60 ευρώ που λές θα πήγαινες σε καλύτερη gpu από αυτή που πήρες....aka gtx 1080 / vega64

GTX 1080 είχα στα 593 από vision studio αλλά δυστυχώς στο msystems που πήγα είχε μόνο την 1070ti στα 579. Την gaming x 1080 την έχει 699 το msystems κάτι που είναι πανάκριβο. Όπως και να έχει δεν μπορώ να πω ότι πήγα σε κάτι πολύ χειρότερο. Πήρα την καλύτερη υλοποίηση της 1070ti rog advanced strix που με OC όταν το χρειαστώ απέχει 3 4fps από την 1080 με OC επίσης. Μηδαμινές διαφορες δηλαδή. Για vega64 δεν το σκεφτόμουν καν καίει πάρα πολύ και σε 1080p η nvidia τα πάει καλύτερα.

έπερνες στα 585 ευρώ την gigabyte gtx1080 G1 και στα 600 την msi GTX1080 8GB Gaming X ετοιμοπαράδοτες.....

Ναι από άλλα καταστήματα δεν γινόταν από ένα έπρεπε να φτιαχτεί όλο το pc. Δεν πειράζει όπως είπα η διαφορά είναι 3 4fps και η αντίστοιχη 1080rog έχει αρκετά παραπάνω. Σε λίγες μέρες θα τον έχω θα πάθουμε και στέρηση είμαι χωρίς pc 2 μήνες.

Το "επίσημο" all core frequency είναι 4.3 GHz, ούτε 4.7, ούτε 4.5.

Από Anandtech:

cfl_turbo_v2.png

Οτιδήποτε άλλο είναι, τυπικά τουλάχιστον, overclock, ακόμα κι αν συμβαίνει out-of-the-box με συγκεκριμένα motherboards, λόγω MCE.

Επίσης από το spec sheet της intel, max voltage που δίνει είναι 1.52V ενώ για ρεύμα είναι 138Α (για τον 8700Κ), που φυσικά δεν τα πλησιάζουν καν με στοκ ρυθμίσεις, ακόμα και στις μητρικές που "κλέβουν" με MCE ή αυξημένα turbo clocks by default.

Και κάτι σχετικό αλλά άσχετο, από Gigabyte πήρε κανείς τελικά το Steam coupon code;

Εγώ περιμένω το κουπονάκι για την gaming 7. Εχω κάνει όλη τη διαδικασία, μου ήρθε mail επιβεβαίωσης αλλά κουπόνι δεν έχω δει ακόμη. Υπάρχει νομίζω περιθώριο μέχρι τον Δεκέμβριο...

Η gigabyte aorus gaming 5 ultra και 7 δίνουν steam κουπόνια με 20 20 και 40 ευρώ αντίστοιχα. Εγώ πήρα την gaming 5. Ημερομηνία παραλαβής έχουν 28/11 και 30/11 λένε λήγει η προσφορά. Οπότε μάλλον τον χάνω εφόσον θα μου έρθει αργότερα ο υπολογιστής και δεν θα έχω τον κωδικό.

Μπορείς και μέχρι 30/11 να στείλεις μέσω φόρμας τα στοιχεία σου. Προλαβαίνεις. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι το κουτί της μητρικής και την απόδειξη αγοράς.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...