Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το high overclock 4.8+ είναι για τους enthusiasts και τα benchmarks απλά να χουμε να λέμε. Η κορυφαία ψυκτρα μπορεί να κερδίσει σε πολύ υψηλό oc αλλά στη χαμηλότερη θερμοκρασία δωματίου η απλή δεν θα τα βρει και τόσο σκούρα. Κυρίως από φθινόπωρο και μετά βαράω Gaming που έχουμε 20 με 22 βαθμούς σπίτι με αναμμένα καλοριφέρ μιας και το καλοκαίρι δεν προλαβαίνω με τη δουλειά.

Όπως είπα πάντως δεν πρόκειται να γίνει oc ούτε στα 4.5 που λέει ο λόγος εφόσον έχω 60αρι καθαρο με τον stock. Μελλοντικά βλέπουμε με ενα delid αν είσαι κάπου κοντά και το κάνεις και ένα push pull την H60 δεν θα υπάρξει θέμα ούτε για πλάκα ακόμα και στα 5.

Ναι ρε μαν οκ.Τ τι κάνεις εσύ ή εγώ δεν είναι κανόνας. Ούτε τα 4.8+ είναι να χουμε να λέμε με αυτά τα cpu. Εδώ υπάρχει αρκετός κόσμος που πληρώνει 600ρια για binned cpu.

Για mainstream καταστάσεις με μια μέση ψύκτρα θα κάνεις δουλειά και ίσως ο K να μην σου χρειάζεται. Οι περισσότεροι Όμως θέλουν το καλύτερο δυνατό σε ρολογια και αναλογικά με τα χρήματα που δίνουν για το σύστημα,μια ψύξη των 100+ ευρώ δεν θεωρείται και ακριβή .

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο φίλος. Αν δεν τα σκάσεις για ψύξη απλά δεν έχεις oc headroom .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ρε μαν οκ.Τ τι κάνεις εσύ ή εγώ δεν είναι κανόνας. Ούτε τα 4.8+ είναι να χουμε να λέμε με αυτά τα cpu. Εδώ υπάρχει αρκετός κόσμος που πληρώνει 600ρια για binned cpu.

Για mainstream καταστάσεις με μια μέση ψύκτρα θα κάνεις δουλειά και ίσως ο K να μην σου χρειάζεται. Οι περισσότεροι Όμως θέλουν το καλύτερο δυνατό σε ρολογια και αναλογικά με τα χρήματα που δίνουν για το σύστημα,μια ψύξη των 100+ ευρώ δεν θεωρείται και ακριβή .

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο φίλος. Αν δεν τα σκάσεις για ψύξη απλά δεν έχεις oc headroom .

Ειναι ο κανόνας για τον περισσότερο κόσμο που δεν ασχολείται με την αύξηση 2 3 fps στα παιχνίδια του δυσανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας και του ρεύματος. Είναι κάτι σαν το ρουτ στα Android που ζήτημα να ξέρουν τι είναι το 90% του κόσμου.

Ειναι ο κανόνας για τον περισσότερο κόσμο που δεν ασχολείται με την αύξηση 2 3 fps στα παιχνίδια του δυσανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας και του ρεύματος. Είναι κάτι σαν το ρουτ στα Android που ζήτημα να ξέρουν τι είναι το 90% του κόσμου.

Ο περισσότερος κόσμος που λες ,όντως δεν ασχολείται αλλά δεν παίρνει τέτοια cpu.

Εγώ μιλάω για την πλειοψηφία αυτών που αγοράζουν K ;)

• Like 1

Παιδες αν τα cpu για τα οποια συζητατε επαιζαν με ψυκτρες χαμηλης αξιας απο 20 ευρω και κατω τοτε η intel και η λαθε intel θα τα εδινε με στοκ κουλερ στο κουτι. Επισης οτιδηποτε πολυπυρηνο σε συχνοτητες πανω απο 3,8ghz περιπου δεν μπορει να δουλεψει σε λογικες θερμοκρασιες με αδυναμα κουλερ. Το καθε τι εχει και τα specs του. Οταν σου λεει ο κατασκευαστης οτι ο επεξεργαστης εχει 130watt tdp ,δεν μπορεις να πας να βαλεις μια ψυκτρα που εχει μεγιστη αποβολη θερμοτητας 100watt ας πουμε...

Το έχω γράψει ξανά το γράφω κ τώρα. Ποιος ο λόγος του oc όταν κερδίζεις μόνο 2-3 fps. Γιατί εγώ με τον 6700κ τόσα κερδίζω όταν από 4.2 τον πάω 4.6+ ??? Πιέζεις το μηχανημα χωρίς λόγο. Τώρα αν στον 8700κ περνετε 10-20 fps με το oc τότε οκ. Πάω πάσο. Αν πάλι σε μια 5ετια θέλω oc για να οδηγήσει την τότε κάρτα γραφικών πιστέψτε με δε θα χρειαστεί γιατί θα έχω πάει σε άλλο cpu. Και καταλήγω στο ότι για μένα το χρήμα ένας gamer καλύτερα να το επενδύει σε gpu. Τι να το κάνω αν φοράω 8700k και έχω μια r9 gpu

• Like 1

Το έχω γράψει ξανά το γράφω κ τώρα. Ποιος ο λόγος του oc όταν κερδίζεις μόνο 2-3 fps. Γιατί εγώ με τον 6700κ τόσα κερδίζω όταν από 4.2 τον πάω 4.6+ ??? Πιέζεις το μηχανημα χωρίς λόγο. Τώρα αν στον 8700κ περνετε 10-20 fps με το oc τότε οκ.

Δεν είναι το κέρδος μόνο στα avg fps,αλλά το σηματνικό είναι στα min που εκεί είναι υπαρκτή η διαφορά που αφορά το πιο smooth που γίνεται το gameplay......

• Like 3

Δλδ εγώ περνω περισσότερα min με το oc και δε το έχω καταλάβει? Πώς τα μετράς αυτά? Με το msi βλέπω τα fps

Τσέκαρε σε ένα game από τον bro ultra με τον 3700Κ stock αλλά και oc ....

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1260?do=findComment&comment=56048992

Γενικά πέφτει πολύ marketing από πίσω αλλιώς δεν θα πουλήσουν. Το ίδιο γίνεται παντού.

Γιατί να μην κάνει τη δουλειά της η intel και να έχει από την αρχή σωστή πάστα χωρις να χρειάζεται delid? Πως αλλιώς θα πουλήσουν τις πανάκριβες ψύκτρες θα μου πείτε.

Γιατί να μην τους κάνει soldering? Τόσα χρήματα κοστίζουν τόσο δύσκολο είναι? Και καλιστα θα μπορούσε να έχει μέσα μια καλή ψυκτρα για stock κατάσταση όπως έχει η amd την πολυ καλη wraith spire.

Ακόμα και τα περισσότερα reviews στο YouTube πληρωμένα είναι όλοι τα περνουν από κάπου για να λένε αυτά που λένε. Το marketing καλά κρατεί. Όχι φίλε δεν κάνει ο 7700k που έδωσες πριν κάτι μήνες 400 ευρώ να τον πάρεις δώσε άλλα 600 για να πάρεις 8700 με νέα μητρική. Οι εταιρείες δεν ξέρουν που να βάλουν τα κέρδη τους και ο κόσμος απλά τα σκάει γιατί έτσι του είπαν.

Όπως είπα πάντως δεν πρόκειται να γίνει oc ούτε στα 4.5 που λέει ο λόγος εφόσον έχω 60αρι καθαρο με τον stock. Μελλοντικά βλέπουμε με ενα delid αν είσαι κάπου κοντά και το κάνεις και ένα push pull την H60 δεν θα υπάρξει θέμα ούτε για πλάκα ακόμα και στα 5.

Ειναι ο κανόνας για τον περισσότερο κόσμο που δεν ασχολείται με την αύξηση 2 3 fps στα παιχνίδια του δυσανάλογα με την αύξηση θερμοκρασίας και του ρεύματος.

Εφόσον είναι έτσι ακόμα και στα 4,5 που θα τον έχεις (αν όχι stock) γιατί δεν έπερνες τον απλό 8700 και όχι τον Κ?Αφού fps που λές δεν παίρνεις σε συνάρτηση με το ρευματάκι που δίνεις....

• Like 3

Εφόσον είναι έτσι ακόμα και στα 4,5 που θα τον έχεις (αν όχι stock) γιατί δεν έπερνες τον απλό 8700 και όχι τον Κ?Αφού fps που λές δεν παίρνεις σε συνάρτηση με το ρευματάκι που δίνεις....

Εχω σκοπό να κρατήσω πολλά χρόνια τον υπολογιστή και κάποια στιγμή θα γίνει OC. Αν είναι 3 χρόνια μετά η 5 λίγη σημασία έχει. Η διαφορά τιμής ήταν πολύ μικρή και δεν είχα θέμα χρημάτων.

Και αν δω ότι δεν τραβάει η ψυκτρα με OC σε gaming δεν έδωσε τίποτα να πάω σε x62 η την καλύτερη που θα υπάρχει τότε. Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει.

Γιατί να μην κάνει τη δουλειά της η intel και να έχει από την αρχή σωστή πάστα χωρις να χρειάζεται delid? Πως αλλιώς θα πουλήσουν τις πανάκριβες ψύκτρες θα μου πείτε.

Πως θα σε κάνει να χάσεις την εγγύηση η μαμά intel?

Δεν είναι το κέρδος μόνο στα avg fps,αλλά το σηματνικό είναι στα min που εκεί είναι υπαρκτή η διαφορά που αφορά το πιο smooth που γίνεται το gameplay......

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και με το oc στις μνήμες.

Εχω σκοπό να κρατήσω πολλά χρόνια τον υπολογιστή και κάποια στιγμή θα γίνει OC. Αν είναι 3 χρόνια μετά η 5 λίγη σημασία έχει. Η διαφορά τιμής ήταν πολύ μικρή και δεν είχα θέμα χρημάτων.

Και αν δω ότι δεν τραβάει η ψυκτρα με OC σε gaming δεν έδωσε τίποτα να πάω σε x62 η την καλύτερη που θα υπάρχει τότε. Θέμα χρημάτων δεν υπάρχει.

Σκοπός των Κ cpus είναι να τους κλοκάρεις safe μέχρι εκεί που πάνε από day1.....μετά από 3-5 χρόνια δεν θα σε σώσει το oc αν δεν τσουλάει το rig από θέμα cpu.....

• Like 5

Ναι τα min ανεβαίνουν για αυτό έγραψα ότι αν δω να πέφτω από τα 60 με την 1070ti πρώτα θα γίνει OC η gpu και μετά ο επεξεργαστής. Μέχρι στιγμής σε όλα θα είμαι πάνω από τα 100. Vsync on προφανώς. Σε 2 3 χρόνια βλέπουμε καλά να είμαστε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...