Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα 3200Mhz είναι το ''standard'' DDR4 ας το πούμε. Όπως στις DDR3 ήταν το ''1600'' και στις DDR2 το ''800''. Οι ακριβές μνήμες έχουν νόημα μόνο σε high-end συστήματα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα 3200Mhz είναι το ''standard'' DDR4 ας το πούμε. Όπως στις DDR3 ήταν το ''1600'' και στις DDR2 το ''800''. Οι ακριβές μνήμες έχουν νόημα μόνο σε high-end συστήματα.

Δηλαδή μόνο αν έχω μια GTX1080ti/Vega 64 θα δω διαφορές;

σε παλιά cpu έβλεπες τα temps να ανεβαίνουν ομαλά οχι απο 30 σε 90+ σε 1 second.. αυτο οφείλετε ξεκάθαρα στο delid πιστεύω.. πάντως και γω μετάνιωσα την h7 πίστευα θα ημουν κομπλε στα 4,7. αλλα δεν θα θελα σε prime τετοιες θερμοκρασίες.. γι αυτο τα χριστούγεννα θα μπει νεράκι..

Είναι γεγονός οτι με τους K ,αν αρχίσεις και ασχολέίσαι με oc (που γι αυτό τους παίρνουμε οι πλειοψηφία) θες top ψύξη,είτε ακριβή αερό(noctua και παρεμφερή) ή καλή υδρό ;) 

Η H7 είναι μια μέση λύση για να ανέβεις 200-300 mhz μάξιμουμ

• Like 1

Αυτο που δεν ειδα να καταλαβες(παρα μονο επειδη επεμενα εγω στο σχολιο που μπας και καταλαβεις οτι πεταξες πατατα)ειναι που δεν καταλαβες οτι προτεινες σε επεξεργαστη 400ευρω ψυκτρα των 10ευρω.

Επισης να σε ρωτησω,πως θα ξερεις αν εχεις stable overclock αν δεν κανεις καποιο stress test?Αστο ειπαμε το prime,εσυ στον δικο σου επεξεργαστη δεν θα χρησιμοποιησεις καποιο stress test?Απλα θα μπεις bios θα βαλεις τα ταδε ρευματα και συχνοτητα,θα μπεις μετα windows και τελος?

Δεν προτεινα σε κανέναν τίποτα. Ίσως ήμουν υπερβολικος με τη 10 ευρώ ψυκτρα το ξέρω πάρε μια στα 25 αν πείραξε τόσο το 10αρικο. Προσωπικά με ενδιαφέρει να έχω καλές θερμοκρασίες στο gaming ούτε βαριές εργασίες θα τρέξω ούτε ασχολήθηκα ποτέ με τα benchmarks θεωρώ ότι χάνουμε όλη την ουσία του υπολογιστή και δεν έχει νόημα. Ένα cinebench θα τρέξω θα βλέπω και τι γίνεται με το hwmonitor και τέλος. Θα μπει το msi afterburner να βλέπω θερμοκρασίες και usage gpu cpu και ούτε πρόκειται να ξανά ασχοληθώ. Αν δω ότι κρατάω παντού 60fps minimum σε 1080 με 8700k και την 1070ti rog θα μείνει προφανώς stock μέχρι να δω ότι δεν τα βγάζουν πέρα gpu cpu και αρχίσω να βλέπω drops κάτω από 60. Τρέλα με τα benchmarks δεν έχω ούτε θα πάθω τίποτα αν δω 70 75 θερμοκρασία ειναι τελείως safe σε τέτοια cpu. Το 99% του κόσμου έτσι σκέφτεται θεωρώ και ένα 90% ούτε καν ασχολείται overclock ποτέ του.

Έχω ένα ξάδερφο πήρε μεταχειρισμένο 2500k πριν 2 μήνες του πέταξε μια 270x κάρτα τον πήγε στα 4.6 με την stock ψυκτρα και ούτε ξανά ασχολήθηκε απλά απολαμβάνει τα περισσότερα παιχνίδια σε full HD με 30+fps.

Ουσιαστικά μιλάμε για Vega64/1080+ και αναλύσεις μέχρι 1440P. Σε 4K που προορίζεται η 1080Ti αμφιβάλλω ακόμα και ο Spartan αν θα βλέπει διαφορές που έχει Ryzen.

• Like 1

2400 MHz θεωρείται βέλτιστη ταχύτητα στις DDR4;; Αξίζει να αγοράσω πιο γρήγορες;;

Αν περνεις τώρα σαφώς και δεν θα πάρεις 2400 για τόσο μικρή διαφορά στην τιμή από τις μεγάλες όλες στα ίδια είναι περίπου. Αν έχεις όπως εγώ 2400 και πάνε 3200 ή έστω 2666\2800 δεν αξίζει το κόστος της μετάβασης. Μετά τα 2666 πέφτει δυσαναλογα το κέρδος σε gaming σε απόδοση ειδικά σε Intel τα gains είναι minimal και φαίνονται πιο πολύ σε HEDT x299 platform και μόνο σε καταστάσεις που ευνοουν το αυξημένο memory bandwidth και τα timings σε δεύτερο λόγο ..

• Like 2

Είναι γεγονός οτι με τους K ,αν αρχίσεις και ασχολέίσαι με oc (που γι αυτό τους παίρνουμε οι πλειοψηφία) θες top ψύξη,είτε ακριβή αερό(noctua και παρεμφερή) ή καλή υδρό ;)

αν το cpu δεν ήθελε delid θα κρατούσε άνετα καλές θερμοκρασίες και σε prime στα 4,7 με h7.. Τωρα να δίνεις 400 ευρω για επεξεργαστή και intel και να συνεχίζει να γίνεται αυτό αφου έχει γεμίσει το internet με τα delid τραγικό θα έλεγα..

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος: Βάζω στο μέλλον μια GTX2070, έχοντας μια οθόνη 1440p, ας πούμε G-Sync. Και τρέχω για παράδειγμα το νέο Metro με όλα στα max. Θα δω διαφορές;;

Έτσι ακριβώς είναι.Μπορεί τα avg temps σε games να είναι φυσιολογικά,αλλά αν δείς τα max,ανεβαίνει αρκετά. Για παράδειγμα αν βλέπεις σε prime 85-90 ,ή σε cinebench πχ 80+,τόσο περίπου θα ανεβαίνει και στα spikes.

@Heybro

H intel δεν είναι χαζή.Αν το cpu 'άντεχε' με φτηνοψύκτρα,θα σου έδινε μαζί και την κλασσική ψύκτρα της, για να έιναι και τιμολογιακά ανταγωνιστικότερη ένατι της amd

Ο 8700 ο απλός δεν έχει ψυκτρα μέσα? Το ίδιο δεν κάνει και η amd? Stock ψυκτρα ο 1700 ενω ο 1700x δεν έχει τίποτα.

Ο 8700k boostarete ηδη στα 4.7 1core και. Η H7 που πήρες δεν επαρκεί σε normal χρήση με 4.7 all cores?

Ο 8700 ο απλός δεν έχει ψυκτρα μέσα? Το ίδιο δεν κάνει και η amd? Stock ψυκτρα ο 1700 ενω ο 1700x δεν έχει τίποτα.

Ο 8700k boostarete ηδη στα 4.7 1core και. Η H7 που πήρες δεν επαρκεί σε normal χρήση με 4.7 all cores?

φίλε με την h7 postarw και στα 5Ghz αυτό ειναι το θέμα η οτι θα ψείνεις λουκάνικα? μην χάνουμε την ουσία αν θές το cpu για τοστιέρα καλώς..

Δέν επαρκεί για τα 4,7..

• Like 2

Αν περνεις τώρα σαφώς και δεν θα πάρεις 2400 για τόσο μικρή διαφορά στην τιμή από τις μεγάλες όλες στα ίδια είναι περίπου. Αν έχεις όπως εγώ 2400 και πάνε 3200 ή έστω 2666\2800 δεν αξίζει το κόστος της μετάβασης. Μετά τα 2666 πέφτει δυσαναλογα το κέρδος σε gaming σε απόδοση ειδικά σε Intel τα gains είναι minimal και φαίνονται πιο πολύ σε HEDT x299 platform και μόνο σε καταστάσεις που ευνοουν το αυξημένο memory bandwidth και τα timings σε δεύτερο λόγο ..

Σε Ryzen είναι must πάντως 3200+ rams τα fps ανεβαίνουν για πλάκα όσο ανεβαίνεις σε ταχύτητα. Call me infinity fabric

• Like 1

Σε Ryzen είναι must πάντως 3200+ rams τα fps ανεβαίνουν για πλάκα όσο ανεβαίνεις σε ταχύτητα. Call me infinity fabric

Οι Ryzen έχουν θέματα με την αρχιτεκτονική τους που ελπίζω να λυθούν στους Ryzen++.

φίλε με την h7 postarw και στα 5Ghz αυτό ειναι το θέμα η οτι θα ψείνεις λουκάνικα? μην χάνουμε την ουσία αν θές το cpu για τοστιέρα καλώς..

Δέν επαρκεί για τα 4,7..

Αν δεν επαρκεί για τα 4.7 η H7 μήπως έπεσες σε πολύ κακό chip? Είδα κάνα 2 στο reddit πιάσανε μέχρι 100 σε kraken x62. Απαράδεκτη η intel έπρεπε από την αρχή να ήταν κρύα τα chip χωρίς να θέλουν delid. Τι παστα πάνε και βάζουν?

o 8700 έχει ονομαστικά τουλάχιστον,30 w tdp λιγότερα και παίζει σε άλλα base clocks. Στο μεταξύ για τον K ειπώθηκε πριν.

Anyway δεν παίζει το σενάριο της ψύκτρας του δεκάρικου,ούτε κα του 30άρικου που λέει ο λόγος,εδώ πόσος κόσμος παγκοσμίως κάνει delid και πληρώνει ΄μαλλιά΄για hydro λύσεις,μην λέμε ότι να ναι 

Btw τι πήρες τελικά? ryzen ή intel. Αν πάρεις τελικά 8700κ ,δούλεψέ τον πρώτα και θα δεις μόνος σου ,μην 'κολλάς΄ σε αυτά που βλέπεις από εδώ και από εκεί (reddit κλπ) o καθένας λέει οτι να ναι και άσε που πολλοί δεν ξέρουν και τι κάνουν με τα ρεύματα κλπ. Για να έχεις πλήρη εικόνα θέλει 'χειροπιαστές' εμπειρίες

φιλικά στα λέω γιατί σε βλέπω οτι ψάχνεσαι πολύ αλλά αν το παραψάχνεις χωρίς να δεις και μόνος σου,μπερδεύεσαι περισσότερο ;)

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...