Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Ψυκτρα των 10ευρω για επεξεργαστες των 280+ευρω για overclock?Ρε φιλε σε παρακαλω πηγαινε γραψε σε κανενα αλλο θεμα,φτανει πια. Στις τελευταιες σελιδες προσπαθεις με το ζορι να επιβαλεις στους αλλους 1)να μην αγορασουν καλη μητρικη γιατι δεν αξιζει 2)να μην αγορασουν αξιολογη ψυκτρα ,γιατι παλι δεν αξιζει(αφου μιλας συνεχεια για συγκεκριμενα ρολογια) 3)να μην δοκιμασουν τους επεξεργαστες που χρυσοπληρωσαν στο overclock 4)Οτι πανω απο 4.7 δεν αξιζει επειδη..το λες εσυ. ΕΛεος πια. Σου εγινε πιο πισω και παρατηρηση απο αλλο συμφορουμιτη και εσυ εκει συνεχιζεις .... Ασε τον καθενα να αγορασει οτι θελει(δεν ανεφερε κανεις πουθενα συγκεκριμενο budget)και να κλοκαρει οσο θελει..... Που είδες ότι προσπαθησα να επιβάλλω κάτι? Για το OC μίλησα που με undervolt ένας 8700k δεν χρειάζεται ούτε τρελά ρεύματα ούτε κορυφαία ψυκτρα για να δουλέψει stable για χρόνια. Δεν ισχύει το παραπάνω σενάριο? Για μητρική δεν μίλησα άλλωστε 250 ευρώ μητρική πήρα και 80 ευρώ υδροψυξη αλλά άλλο με τι θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου σωστά και άλλο τι πήρα εφόσον δεν υπήρχε θέμα χρημάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Αυτό εδώ έχει ... πλάκα !!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=baNmQA_V7Os Τα ίδια ή και λίγο χειρότερα με ram στα 3200MHz σε σχέση με 2666 και 2133 ;;; (στον i3 8100 βέβαια). Στον i5 8400 αρχίζει να φαίνεται διαφορά https://www.youtube.com/watch?v=cGqvDvklxf4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Εχεις ασχοληθει και γνωριζεις με overclock και συγκεκριμενα με underclock και τα αναφερεις συνεχεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Εχεις ασχοληθει και γνωριζεις με overclock και συγκεκριμενα με underclock και τα αναφερεις συνεχεια? Εχω χρόνια να ασχοληθώ αλλά κάποτε είχα δοκιμάσει σε 2500k και and 860 και έμαθα κάποια πράγματα. Όπως και να έχει δεν τρέχει ο καθένας prime κτλ benchmarks ώστε να δει τα max temperature της cpu του. Διαβάζεις παράλογα πράγματα στο ίντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Όπως και να έχει δεν τρέχει ο καθένας prime κτλ benchmarks ώστε να δει τα max temperature της cpu του. Διαβάζεις παράλογα πράγματα στο ίντερνετ. Το prime που κολλαει με αυτο που σε ρωτησα? Εγραψε κανεις οτι ολοι πρεπει να τρεχουμε prime ή οτι ειναι κανενας κανονας αυτο? Οσο για το τελευταιο που γραφεις ισχυει και για την περιπτωση σου. Λες οτι ο 8700κ στα 4.7 τρεχει με χαμηλες θερμοκρασιες με ψυκτρα του 10ρικου.Το εχεις δοκιμασει εσυ προσωπικα? Το ειδες καπου και το αναφερεις? Αφου και εσυ που ηθελες να τον αγορασεις για αναλογη χρηση για ποιο λογο δεν κοιταζες για ψυκτρα του 10ρικου και αφου ο ryzen ειναι δροσερος γιατι εδωσες για ψυκτρα 80ευρω? Εν ολιγης γιατι προτεινεις κατι στους αλλους που δεν θα το εκανες ποτε για τον εαυτο σου?Στεκει αυτο το πραγμα? μέχρι 4.7ghz με την πιο απλή ψυξτρα στα 10 ευρώ έχεις κάτω από 60 συν τα πολύ λιγότερα watt. εγραψες ή δεν εγραψες αυτο το πραγμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Το prime που κολλαει με αυτο που σε ρωτησα? Εγραψε κανεις οτι ολοι πρεπει να τρεχουμε prime ή οτι ειναι κανενας κανονας αυτο? Οσο για το τελευταιο που γραφεις ισχυει και για την περιπτωση σου. Λες οτι ο 8700κ στα 4.7 τρεχει με χαμηλες θερμοκρασιες με ψυκτρα του 10ρικου.Το εχεις δοκιμασει εσυ προσωπικα? Το ειδες καπου και το αναφερεις? Αφου και εσυ που ηθελες να τον αγορασεις για αναλογη χρηση για ποιο λογο δεν κοιταζες για ψυκτρα του 10ρικου και αφου ο ryzen ειναι δροσερος γιατι εδωσες για ψυκτρα 80ευρω? Εν ολιγης γιατι προτεινεις κατι στους αλλους που δεν θα το εκανες ποτε για τον εαυτο σου?Στεκει αυτο το πραγμα? εγραψες ή δεν εγραψες αυτο το πραγμα? Μίλησα για undervolt. Μια τέτοια ψυκτρα θα τα βρει σκούρα με έναν 8700k σε 1.15 voltage? Για το prime που μίλησα βλέπω αρκετοί στο reddit να προτείνουν x62 ψυκτρα λες και ο καθένας θα τον πάει στα 5.2. Ας δούμε το παρακάτω βίντεο. https://youtu.be/jCW-4tH0KcU O 8700k με την H55 ψυκτρα στα 4.5 πάει μέχρι 62 βαθμούς στο πιο απαιτητικό παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Ο 7700k από την άλλη με H110 ψυκτρα ανεβαίνει παραπάνω από τον 8700k που έχει χειρότερη ψυκτρα. Και οι 2 προφανώς δεν έχουν κανένα θέμα στις θερμοκρασίες που παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μίλησα για undervolt. Μια τέτοια ψυκτρα θα τα βρει σκούρα με έναν 8700k σε 1.15 voltage? Εγραψες οτι με undervolt στα 4.7 ο 8700κ με ψυκτρα των 10ευρω θα εχει κατω απο 60 βαθμους και ξαναρωταω για τελευταια φορα. Υπαρχει καποια επισημη πηγη ή το δοκιμασες εσυ ο ιδιος και το γραφεις αυτο ή απλα μιλαμε με λογια του αερα? Εγω με αεροψυξη των 60ευρω στα 1.2 αλλα βλεπω και σιγουρα αλλα βλεπω. O 8700k με την H55 ψυκτρα στα 4.5 πάει μέχρι 62 βαθμούς στο πιο απαιτητικό παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Το παραπανω που αναφερεις το αντιθετο απο αυτο που λες δειχνει παντως.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Εγραψες οτι με undervolt στα 4.7 ο 8700κ με ψυκτρα των 10ευρω θα εχει κατω απο 60 βαθμους και ξαναρωταω για τελευταια φορα. Υπαρχει καποια επισημη πηγη ή το δοκιμασες εσυ ο ιδιος και το γραφεις αυτο ή απλα μιλαμε με λογια του αερα? Εγω με αεροψυξη των 60ευρω στα 1.2 αλλα βλεπω και σιγουρα αλλα βλεπω. Το παραπανω που αναφερεις το αντιθετο απο αυτο που λες δειχνει παντως.... Μπορείς να γράψεις τι θερμοκρασίες έχεις με τη noctua στα 1.2v στα παιχνίδια? Να φανταστώ 4.7 είσαι η 4.8? Για την ψυκτρα του 10αρικου ίσως να ήμουν υπερβολικος αν και στα 4.7 1core που είναι το stock του 8700k σε gaming δεν έχουν θέμα. Τι δείχνει αυτό που δείχνω? Θεωρούνται πολλοι οι 60 βαθμοί στους coffee? Νομιζω ότι και μέχρι 75 80 δεν κάνουν throttle. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Μπορείς να γράψεις τι θερμοκρασίες έχεις με τη noctua στα 1.2v στα παιχνίδια? Να φανταστώ 4.7 είσαι η 4.8? Για την ψυκτρα του 10αρικου ίσως να ήμουν υπερβολικος αν και στα 4.7 1core που είναι το stock του 8700k σε gaming δεν έχουν θέμα. Τι δείχνει αυτό που δείχνω? Θεωρούνται πολλοι οι 60 βαθμοί στους coffee? Νομιζω ότι και μέχρι 75 80 δεν κάνουν throttle. θες να σου πω εγώ τι θερμοκρασίες έχω με cryorig h7 στα 4,7 με χαμηλά ρεύματα? αν τρέξεις prime στο δευτερόλεπτο 90+.. και στο gaming 60+..αν θές να κάνουν σαν αεροπλάνο τα fan καλώς.. το cpu θέλει νεράκι η delid.. cpu:8700k 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 θες να σου πω εγώ τι θερμοκρασίες έχω με cryorig h7 στα 4,7 με χαμηλά ρεύματα? αν τρέξεις prime στο δευτερόλεπτο 90+.. cpu:8700k Σε παιχνίδια μέχρι πόσο πάει? Δεν μίλησα για prime που ξέρω ότι ρημαζει τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Σε παιχνίδια μέχρι πόσο πάει? Δεν μίλησα για prime που ξέρω ότι ρημαζει τα πάντα. τα spikes που κάνει το cpu σε temps και ο αντήστηχος θόρυβος απτα fan σε αυτα τα spikes είναι σαν να πάς με 4αρτη ταχύτητα στο μηχανάκι και να πετάς πρώτη.. δεν παίζει η ψύκτρα του 10ρικου σε αυτο το cpu.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Σε παιχνίδια μέχρι πόσο πάει? Δεν μίλησα για prime που ξέρω ότι ρημαζει τα πάντα. Αυτο που δεν ειδα να καταλαβες(παρα μονο επειδη επεμενα εγω στο σχολιο που μπας και καταλαβεις οτι πεταξες πατατα)ειναι που δεν καταλαβες οτι προτεινες σε επεξεργαστη 400ευρω ψυκτρα των 10ευρω. Επισης να σε ρωτησω,πως θα ξερεις αν εχεις stable overclock αν δεν κανεις καποιο stress test?Αστο ειπαμε το prime,εσυ στον δικο σου επεξεργαστη δεν θα χρησιμοποιησεις καποιο stress test?Απλα θα μπεις bios θα βαλεις τα ταδε ρευματα και συχνοτητα,θα μπεις μετα windows και τελος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 τα spikes που κάνει το cpu σε temps και ο αντήστηχος θόρυβος απτα fan σε αυτα τα spikes είναι σαν να πάς με 4αρτη ταχύτητα στο μηχανάκι και να πετάς πρώτη.. δεν παίζει η ψύκτρα του 10ρικου σε αυτο το cpu.. Έτσι ακριβώς είναι.Μπορεί τα avg temps σε games να είναι φυσιολογικά,αλλά αν δείς τα max,ανεβαίνει αρκετά. Για παράδειγμα αν βλέπεις σε prime 85-90 ,ή σε cinebench πχ 80+,τόσο περίπου θα ανεβαίνει και στα spikes. @Heybro H intel δεν είναι χαζή.Αν το cpu 'άντεχε' με φτηνοψύκτρα,θα σου έδινε μαζί και την κλασσική ψύκτρα της, για να έιναι και τιμολογιακά ανταγωνιστικότερη ένατι της amd 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekans Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Έτσι ακριβώς είναι.Μπορεί τα avg temps σε games να είναι φυσιολογικά,αλλά αν δείς τα max,ανεβαίνει αρκετά. Για παράδειγμα αν βλέπεις σε prime 85-90 ,ή σε cinebench πχ 80+,τόσο περίπου θα ανεβαίνει και στα spikes. σε παλιά cpu έβλεπες τα temps να ανεβαίνουν ομαλά οχι απο 30 σε 90+ σε 1 second.. αυτο οφείλετε ξεκάθαρα στο delid πιστεύω.. πάντως και γω μετάνιωσα την h7 πίστευα θα ημουν κομπλε στα 4,7. αλλα δεν θα θελα σε prime τετοιες θερμοκρασίες.. γι αυτο τα χριστούγεννα θα μπει νεράκι.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2017 Αυτό εδώ έχει ... πλάκα !!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=baNmQA_V7Os Τα ίδια ή και λίγο χειρότερα με ram στα 3200MHz σε σχέση με 2666 και 2133 ;;; (στον i3 8100 βέβαια). Στον i5 8400 αρχίζει να φαίνεται διαφορά https://www.youtube.com/watch?v=cGqvDvklxf4 2400 MHz θεωρείται βέλτιστη ταχύτητα στις DDR4;; Αξίζει να αγοράσω πιο γρήγορες;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις