Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω παντως ακομα εδω σε βλεπω :P

Και εδώ έμεινα. Μίλησε το msystems. Για αυτό έβαλα 1070ti γιατι δεν είχε 1080. Την πλήρωσα ακριβά την 1070ti αλλά δεν πειράζει καλή καρδιά.

Heybro dude ειλικρινα θα ηθελα να σου εξηγησω 5 πραγματα αλλα ειναι τοσες πολλες οι παραμετροι που συγχωρεσε με αλλα δεν εχω το χρονο και την διαθεση να το κανω.

Και σκοπος για o/c υπαρχει και καρτες υπαρχουν που εκμεταλλευονται πολυ καλυτερα το avg framerate και ενας καλος επεξεργαστης δεν βοηθαει μονο στο avg αλλα και στα min και στα frametime ή σε percentile μετρησεις, και για αναλυσεις και πανω απο 1080p ειναι χρησιμοτατος ενας καλος επεξεργαστης και με δυνατοτερες μελλοντικες καρτες γραφικων οι διαφορες θα αμβλυνθουν εκει που υπαρχει η ταση να γινει και ολα τα παιχνιδια δεν εκμεταλλευονται το ιδιο τις cpu και και και..

Αλλα αν περιμενεις να βλεπεις διαφορες της ταξης του 20-30-40% απο την cpu και να τις κανεις αμεσα συγκρισιμες με τις διαφορες μιας καλυτερης gpu τοτε μαλλον πρεπει να το παρεις απο την αρχη το θεμα και να το δεις.

Επειδη εχει γινει πολυ της μοδας το να βλεπουμε καποιον χρηστη να μην μπορει να παιξει ενα παιχνιδι και αμεσως να αρχιζουν οι θεωριες συνωμοσιας για το τι μπορει να φταιει εκτος βεβαια απο το απαρχαιωμενο μερικες φορες h/w του ιδιου και επειδη δεν εχω σκοπο να ξεκινησω τετοιο γαιτανακι αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι παρατηρησε,ακου και μαθε μετεπειτα απο προσωπικη εμπειρια σιγα σιγα. Οσο μιλαμε δεν μαθαινουμε απλα αναμασαμε αυτα που εχουμε ακουσει.

Στο λεω εντελως φιλικα και χωρις κανενα σκοπο να σε ειρωνευτω.

Προσπαθησε μοναχα αν θες να μην καταφευγεις σε αφορισμους και δηλωσεις που αποδεικνυουν οτι γνωριζεις μονο συγκεκριμενα πραγματα και οχι την ολη εικονα.

Γνωρίζω για τα καλύτερα frame times και lows απλα δεν δικαιολογείτε για ένα 1 2% διαφορά. Ανεβαίνει 50w ρεύμα και άλλα 20c η θερμοκρασία.
  • Like 2
Δημοσ.

Ουσιαστικά είναι κάπως σπατάλη το K μοντέλο του 8700. Απλά σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ υψηλότερων επιδόσεων σε Multithreaded εφαρμογές και ταυτόχρονα χαμηλότερων σε Single. 

Έχει 4,3Ghz all core turbo. Με ψιλοακριβό setup ο 8700Κ θα σου δώσει ~10% καλύτερες επιδόσεις στην πράξη(με 4,8ghz all core). Μετά μπορείς να ανέβεις κι άλλο με δυσανάλογα μεγάλο κόστος.

Οπότε ναι ο απλός 8700 είναι "τζάμι" λόγω υψηλών stock clocks και επάρκειας thread count. Και τη βγάζεις άνετα με ψύκτρα των 35€ και λιτή mobo σώζοντας χρήματα για πιο ουσιαστικές αναβαθμίσεις.

Παλιότερα ο 6700Κ έβγαζε 17%(~16% στην πράξη) υψηλότερα ρολόγια από τον απλό 6700, με ψύκτρα των 35€. Εκεί άξιζε το Κ μοντέλο. Πάνε αυτά.

• Like 3
Δημοσ.

4.8GHz με τι φασαρία από τους ανεμιστήρες, τι κατανάλωση και θερμοκρασία. Δεν θα φτάνεις κοντά στους 75C- 80C ίσως και παραπάνω σε αυτή τη συχνότητα; 5C κάτω από τη μέγιστη ασφαλή τάση λειτουργίας. Ε δεν...
Θέλω να πω ότι είναι Balanced το CPU και αρκετά πιεσμένο ήδη από την Intel λόγω Ryzen.
To K βρίσκει και το πουλάει ως κατάλοιπο παλαιότερων αρχιτεκτονικών όπως σωστά ανέφερες. 

• Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζω για τα καλύτερα frame times και lows απλα δεν δικαιολογείτε για ένα 1 2% διαφορά. Ανεβαίνει 50w ρεύμα και άλλα 20c η θερμοκρασία.

Bro μου δεν μιλησα αποκλειστικα για την μεταβαση απο τα 4.8 στα 5, ουτε καν αποκλειστικα για τον 8700k αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος (τουλαχιστον απο αυτους που δεν ειναι καλοπροαιρετοι). Και σαφως αν απο τα 4.8 για να πας στα 5 ανεβαινεις δυσαναλογα σε θερμοκρασιες και ρευμα και το κανεις απλα για να κατακτησεις  το φετιχ των 5GHz π.χ στον 8700k τοτε απλα κακο δικο σου κανεις και σε κανενα αλλο. Αλλο ομως αυτο και αλλο αυτο που ειπα.

Μιλησα γενικοτερα με σκοπο το ποστ σου.

υ.γ Τους ξεκλειδωτους δεν τους περνει παντα ο κοσμος με σκοπο να εχει το απολυτο price/perf μηχανημα. Τους περνει και γιατι του αρεσει το o/c και θελει να δοκιμασει ορια πολλες φορες.. Δεν ειναι σημερινο αυτο το φαινομενο :)

• Like 4
Δημοσ.

4.8GHz με τι φασαρία από τους ανεμιστήρες, τι κατανάλωση και θερμοκρασία.

Παίρνω το σενάριο του gaming. Εκεί δεν καταπονείται και η μητρική. Σε βαριά games @4,7Ghz έχω πολύ χαμηλότερη κατανάλωση απ'ότι σε prime95 AVX @ στοκ.

Δημοσ.

Bro μου δεν μιλησα αποκλειστικα για την μεταβαση απο τα 4.8 στα 5, ουτε καν αποκλειστικα για τον 8700k αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος (τουλαχιστον απο αυτους που δεν ειναι καλοπροαιρετοι). Και σαφως αν απο τα 4.8 για να πας στα 5 ανεβαινεις δυσαναλογα σε θερμοκρασιες και ρευμα και το κανεις απλα για να κατακτησεις την κορυφη το φετιχ των 5GHz τοτε εισαι απλα βλαξ.

Πολύ σωστά.

When tweaking your processor near it's highest overclock, keep in mind that for an increase of 100 MHz, a corresponding increase of about 50 millivolts (0.050) is needed to maintain stability. If 75 to 100 millivolts or more is needed for the next stable 100 MHz increase, it means your processor is overclocked beyond it's capability.

With high TDP air or liquid cooling you might reach the Vcore limit before 85°C. With low-end cooling you’ll reach 85°C before the Vcore limit. Regardless, whichever limit you reach first is where you should stop. Testing is explained in Sections 10 through 13.

Remember to keep overclocking in perspective. For example, the difference between 4.5 GHz and 4.6 Ghz is less than 2.3%, which has no noticeable impact on overall system performance. It simply isn’t worth pushing your processor beyond recommended Core voltage and Core temperature limits just to squeeze out another 100 MHz.  

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

Δημοσ.

Bro μου δεν μιλησα αποκλειστικα για την μεταβαση απο τα 4.8 στα 5, ουτε καν αποκλειστικα για τον 8700k αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος (τουλαχιστον απο αυτους που δεν ειναι καλοπροαιρετοι). Και σαφως αν απο τα 4.8 για να πας στα 5 ανεβαινεις δυσαναλογα σε θερμοκρασιες και ρευμα και το κανεις απλα για να κατακτησεις το φετιχ των 5GHz π.χ στον 8700k τοτε απλα κακο δικο σου κανεις και σε κανενα αλλο. Αλλο ομως αυτο και αλλο αυτο που ειπα.

υ.γ Τους ξεκλειδωτους δεν τους περνει παντα ο κοσμος με σκοπο να εχει το απολυτο price/perf μηχανημα. Τους περνει και γιατι του αρεσει το o/c και θελει να δοκιμασει ορια πολλες φορες.. Δεν ειναι σημερινο αυτο το φαινομενο :)

Καμία παρεξήγηση φίλε μου. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες απλά άργησα να καταλάβω ότι μετά από κάποιο σημείο το OC δεν έχει νόημα ειδικά σε gaming και είναι απλά για τους πολυ enthusiasts.

• Like 1
Δημοσ.

Ουσιαστικά είναι κάπως σπατάλη το K μοντέλο του 8700.

Σίγουρα για τα τωρινά games και των επομενων δύο ετών .

Από την άλλη ο σκέτος 8700 με τις φθηνές μητρικές όταν βγούν , μνήμες 2666 και μαμά ψύκτρα

θα είναι το πιο vfm top gaming pc ever . Γιατί η διαφορά στο κουστούμι cpu-mobo-ram με τις τωρινές τιμές

σε σύγκριση με αντίστοιχο σύστημα με 8700Κ & Ζ370 και ram με υψηλές ταχύτητες θα είναι χαλαρά 150 ευρώ.

Δημοσ.

Βάζουν μπρος και δεύτερο εργοστάσιο για να καλύψουν τη ζήτηση. Άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα.

https://www.anandtech.com/show/12057/intel-to-use-additional-assembly-lines-for-coffee-lake-cpus

Δεν υπάρχουν πουθενά άμεσα διαθέσιμες οι TridentZ 3200C14 και έχω ξενερώσει. Είναι στημένα όλα τα άλλα και δεν μπορώ να το ανοίξω επειδή δεν έχουν έρθει οι RAM..Pfff..

Psycho επειδή κοιτάω τις ίδιες μάλλον (F4-3200C14D-16GTZKW) σου έχει δώσει κανείς εκτιμώμενη ημερομηνία παραλαβής; Πόσο καιρό περιμένεις;

Δημοσ.

Δευτέρα λογικά θα παραλάβει το MG Manager και Τρίτη-Τετάρτη θα τις έχω εγώ. Χτες τους έστειλα mail και μου λένε λόγω Πολυτεχνείου, courier γιοκ.

• Like 1
Δημοσ.

Δευτέρα λογικά θα παραλάβει το MG Manager και Τρίτη-Τετάρτη θα τις έχω εγώ. Χτες τους έστειλα mail και μου λένε λόγω Πολυτεχνείου, courier γιοκ.

Μια χαρά. Πόσες μέρες έκαναν από τότε που τις παρείγγηλες, θυμάσαι; Σε ρωτάω γιατί θέλω να φτιάξω αρχές 2018 και θέλω να δω τι θα καθυστερήσει περισσότερο να το παραγγείλω νωρίς.

• Moderators
Δημοσ.

By the way έχω πάθει πλάκα με τις θερμοκρασίες στο Skylake που έστησα. Μιλάμε τα τσιπάκια αυτά όσο τα δουλεύεις με χαμηλά ρεύματα είναι απίστευτα ενεργειακά αποδοτικά!

Έβαλα τον i5-6500 με μία Arctic Freezer i32 με το φανάκι κλειστό (ανάβει με PWM πάνω από 40%), τον έκανα και ένα μικρό undervolt -0,05v και έχω 20-24° σε idle, σε gaming μετά βίας πιάνει 44, ενώ σε prime95 small FFT δεν πάει πάνω από 57°!!! :confused:

Και όλα αυτά σε ITX κουτάκι (Bitfenix Prodigy) και τον ανεμιστήρα της CPU σβηστό ξαναλέω !!!!!!  :shock:

Μόνο το exhaust fan και του τροφοδοτικού δουλεύουν σε όλο το σύστημα. Ακόμα και της κάρτας γραφικών σε 2D κλείνουν!

Δηλαδή τα Coffee Lake τα πάνε ακόμα καλύτερα στον τομέα αυτό; Ποιο TIM και τσιχλόφουσκες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...