Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρέχει καλύτερα εννοείς? Αν ναι ενας λόγος παραπάνω για το πόσο πίσω μας κρατούσε η intel όλα αυτά τα χρόνια.

Η intel πάντα ήταν καλύτερη στο gaming και αυτό πλήρωνες και πληρώνεις. H amd έδινε πάντα vfm επιλογές για την πλειοψηφία του κόσμου. Το ίδιο δεν γίνεται και με AMD nvidia? Η μία βαράει στα αυτιά σε τιμές και η άλλη δίνει vfm λύσεις για τουμπανο κάρτες που όμως παίζουν χειρότερα των αντίστοιχων nvidia.

Κλαιει η μανα των Athlon x64.. Επρεπε να ζησετε εποχες με τετοιες CPU και κατι gpu 9700pro να δειτε μεγαλεια και στον αντιποδα κατι presshot.. 

Ασχετο που μετα τα ψιλοσκατωσε.. Anyway μην το διαλυσουμε το thread με τα OT παρακληση..

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

CPU intensive games είναι αυτά που τρέχουν σε ENA CORE / ENA THREAD ?

Δεν είναι και τα MT ?

Νομίζεις....  Πήγαινε το 2017 να παίξεις σύγχρονα games με τα 2cores να δεις κλάμα ...

Για το 2017 και τους i3 έχεις δίκιο. Ο 3570k ακόμα και σε MT games ήταν καλύτερος...

https://www.anandtech.com/bench/product/701?vs=697

Απλά αυτό που έλεγα και 'γω από παλιά. Αν θες να είσαι καλυμμένος σε ΟΛΑ τα παιχνίδια, είτε είναι optimized είτε unoptimized(Δηλαδή είτε εκμεταλλεύονται πολλά cores ή μόνο 2-3), έπρεπε να πας αναγκαστικά σε Intel. Πόσα παιχνίδια δεν έτρεχαν καλά σε AMD και περίμενες να βγουν patches και μλκιες για να παίξεις σωστά, με Intel ποτέ τέτοια θέματα.

Εξαρτάται τις προτεραιότητές σου Psycho.

Εγώ πχ. MMO δεν παίζω, το pc δεν το έχω μόνο για gaming, τo gaming είναι το λιγότερο που κάνω. 

Για εμένα λοιπόν το καλό και το κακό εμπεριέχει και άλλους παράγοντες μέσα.  Δηλαδή στην συνισταμένη του performance δεν βλέπω μόνο games.

Είχα Athlon 64 3200+ που ήταν τρομερό chip, μετά βγήκαν οι C2D και έπεσε τρελό ξύλο.

Και εγώ τον είχα αυτόν.

Εξαρτάται τις προτεραιότητές σου Psycho.

Εγώ πχ. MMO δεν παίζω, το pc δεν το έχω μόνο για gaming, τo gaming είναι το λιγότερο που κάνω. 

Για εμένα λοιπόν το καλό και το κακό εμπεριέχει και άλλους παράγοντες μέσα.  Δηλαδή στην συνισταμένη του performance δεν βλέπω μόνο games.

Πολύ σωστό, είναι και υποκειμενικό το θέμα δηλαδή. Εξαρτάται που δίνεις έμφαση.

Είχα Athlon 64 3200+ που ήταν τρομερό chip, μετά βγήκαν οι C2D και έπεσε τρελό ξύλο.

Σε τι socket ?

Είχα και εγώ έναν σε S754 και μετά σε AM2 .

Και τα phenom τα ΙΙ Χ4/Χ6 καλά ήταν , τίμια.

Λοιπόν το 14 που το είχα στήσει το Fx καλό ήταν για τα χρήματα που είχα δώσει αλλά αν είχα πάει τότε σε κάποιο i5/i7 τώρα πιθανών και να μην έκανα αναβάθμιση, δεν τα συγκρίνουμε τα 2 τσιπ προφανώς και με ενα ryzen 5 πάλι θα έβλεπα πάλι τρελή διαφορά από το Fx 6300

Tι κάρτα θα παίζε με το νέο σύστημα ?

Αν είσαι με τίποτα 7950/ 280/ 660  μην περιμένεις και πολλά ....

για την ώρα θα μπει η gtx 770 που έχω από το παλιό και το ξερω οτι δεν θα δω διάφορα

αλλά μέσα Δεκεμβρίου θα μπει 1070 ti η 1080 αν την βρω σε καλή  τιμή όποτε εκεί σίγουρα αλλάζουν τα δεδομένα...

• Like 1

Σε τι socket ?

Είχα και εγώ έναν σε S754 και μετά σε AM2 .

Και τα phenom τα ΙΙ Χ4/Χ6 καλά ήταν , τίμια.

Οι CPU's που είχα (μίνι ανασκόπηση):

• Intel Pentium 3 450 MHz (πολύ παλιά, δε θυμάμαι επιδόσεις)

• Intel Pentium 4 2.8 GHz Prescott (Σαπίλα)

• Intel Pentium 4 640 3.2 GHz Prescott (Σαπίλα)

• AMD Athlon 64 3200+ (πολύ καλός)

• AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.5 GHz (Μέτριος)

• AMD Phenom II X4 965 3.4 GHZ ( Σαπίλα)

• AMD FX-8320 3.5 GHz (Μέτριος)

• Intel Core i5-8400 2.8 Ghz (Σπέρνει)

Πιστεύω αντικειμενικά έτσι είχαν (έχουν) τα πράγματα.

Οι CPU's που είχα (μίνι ανασκόπηση):

• Intel Pentium 3 450 MHz (πολύ παλιά, δε θυμάμαι επιδόσεις)

• Intel Pentium 4 2.8 GHz Prescott (Σαπίλα)

• Intel Pentium 4 640 3.2 GHz Prescott (Σαπίλα)

• AMD Athlon 64 3200+ (πολύ καλός)

• AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.5 GHz (Μέτριος)

• AMD Phenom II X4 965 3.4 GHZ ( Σαπίλα)

• AMD FX-8320 3.5 GHz (Μέτριος)

• Intel Core i5-8400 2.8 Ghz (Σπέρνει)

Πιστεύω αντικειμενικά έτσι είχαν (έχουν) τα πράγματα.

Αυτός καλός ήταν, αν και μεγάλη βελτίωση είχαν οι THUBAN .

Από 955 σε 960T , προσωπικά είδα άλλο CPU , ενώ ήταν ίδια αρχιτεκτονική.

Οι phenom X6 ήταν κατά αντιστοιχία χρόνου καλύτεροι από τους FX . Πολύ ανώτεροι. Αν η AMD μετά την αποτυχία των dozer 81χχ είχε πετάξει Phenom X8 στα 32nm με μικροβελτιώσεις σε Cache/FPU, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αυτοι το μόνο άσχημο που είχαν για default ήταν πως δεν είχαν boost ρολογια.

• Like 2

Η καλύτερη επένδυση CPU ever ήταν ο i7 920, στα 3.8-4Ghz είναι ακόμα πολύ καλό CPU..Και βγήκε το 2008..

Του βάζεις πάνω μια 1070+ κάρτα και πάει τρένο. Εξαιρετικό cpu. Μετά το bam έγινε με Sandy bridge και τώρα με coffee.

Κλαιει η μανα των Athlon x64.. Επρεπε να ζησετε εποχες με τετοιες CPU και κατι gpu 9700pro να δειτε μεγαλεια και στον αντιποδα κατι presshot..

Ασχετο που μετα τα ψιλοσκατωσε.. Anyway μην το διαλυσουμε το thread με τα OT παρακληση..

Το 2001 πήρα το δευτερο pc μου. Pentium 4 στα 2.53 με μια geforce 4 mx440. Ένας φίλος είχε Athlon από τους πρώτους μαζί με ATI 9100 αν θυμάμαι καλά. Και τα 2 τούμπανα pc για τότε τελικά μετά από 11 χρόνια κάηκε το τροφοδοτικό και πετάχτηκε όπως ήταν. Οι σκληροί είχαν πάνω από 1500 μέρες λειτουργίας και 100% υγεία. Πραγματικά σκυλιά όπως και ο υπολογιστής.

• Like 1

Του βάζεις πάνω μια 1070+ κάρτα και πάει τρένο. Εξαιρετικό cpu. Μετά το bam έγινε με Sandy bridge και τώρα με coffee.

Εγώ αν είχα i7-2600k ή i7-3770k αναβάθμιση δεν θα έκανα πάντως...;)

• Like 2

Εγώ αν είχα i7-2600k ή i7-3770k αναβάθμιση δεν θα έκανα πάντως...;)

Καλα ναι προφανώς ειδικά ο 2600k με oc 4.5 τα πάει περίφημα σε όλα τα παιχνίδια με μια καλή κάρτα.

Βλέπω να πουλάει κόσμος 7700k για να πάει σε 8700k λες και ο 7700k δεν είναι πια καλός επεξεργαστής και λέω που πάμε. Αυτά βλέπουν οι εταιρείες και μας κάνουν ότι θέλουν.

Καλα ναι προφανώς ειδικά ο 2600k με oc 4.5 τα πάει περίφημα σε όλα τα παιχνίδια με μια καλή κάρτα.

Βλέπω να πουλάει κόσμος 7700k για να πάει σε 8700k λες και ο 7700k δεν είναι πια καλός επεξεργαστής και λέω που πάμε. Αυτά βλέπουν οι εταιρείες και μας κάνουν ότι θέλουν.

Ε ναι, άμα δεν είσαι "up to date" δε λέει... :wacko:

Ε ναι, άμα δεν είσαι "up to date" δε λέει... :wacko:

Αναβάθμιση στο μυαλό θέλουν οι συγκεκριμένοι. Ψυχολογικο είναι όλο το θέμα. Πήρα 2k υπολογιστή πρέπει του χρόνου που θα βγουν οι 9700k να πουλήσω όλο το σύστημα? Βλακειες.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...