Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρεις καταρχήν αν θα τραβάνε παραπάνω οι νεοι ryzen και η λογική λέει εφάμιλλο αν όχι θα είναι καλύτερο το power efficiency . Άλλωστε είναι ήδη 8c/16t capable το chipset που σημαίνει ότι έχει υψηλά tolerances. Και στοιχίζει και κατιτίς παραπάνω το μεγάλο.

Για την Intel είπα. Δεν μπορείς να πεις αυτοί δουλεύευουν αυτοί όχι ή έχει πλήρη υποστήριξη το chipset ή αν και δεν μου αρέσει και εμενα αυτή η λογική από οικονομικής πλευράς το σωστό έτσι είναι.. Ο καφές από την στιγμή που έβαλε εξαπυρηνο ήταν αναπόφευκτο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν ήταν board για να έρθει τόσο νωρίς απλά η μικρή απόσταση ξένισε και έφερε μουρμούρα..

Δεν μπορω να καταλαβω αυτην την λογικη. Στο am3, am3+ πως μπορεσαν και το εκαναν και δεν μπορει η ιντελ. Παλαιοτερα πως μπορουσε η ιδια η ιντελ να το κανει? Γτ δλδ θα μας χαλουσε αμα καποιος κοιταγε στην σελιδα της μητρικης του και του ελεγε κοιτα φιλε μπορεις να βαλεις μεχρι εναν i5 8400 σε αυτο το board. Δεν υπαρχει δεν μπορουν. Υπαρχει δεν θελουν...
Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω αυτην την λογικη. Στο am3, am3+ πως μπορεσαν και το εκαναν και δεν μπορει η ιντελ. Παλαιοτερα πως μπορουσε η ιδια η ιντελ να το κανει? Γτ δλδ θα μας χαλουσε αμα καποιος κοιταγε στην σελιδα της μητρικης του και του ελεγε κοιτα φιλε μπορεις να βαλεις μεχρι εναν i5 8400 σε αυτο το board. Δεν υπαρχει δεν μπορουν. Υπαρχει δεν θελουν...

Γιατι οσο αρχιζεις και υποστηριζεις οπως ειπα o/c εργοστασιακο με turbo τοσο μεγαλωνει ο ασταθμητος παραγοντας και πολλα περισσοτερα πραγματα μπορει να πανε στραβα. Δεν εχουν αλλωστε ολα τα τσιπ τις ιδιες αναγκες για να δουλεψουν στα ιδια βολτ (ceteris paribus). Και προφανεστατα η Intel ΔΕΝ ειχε ετοιμο chipset με φουλ υποστηριξη για τους νεους 6πυρηνους καφεδες οποτε για να βγαλει τους πρωτους γρηγορα εκανε προχειροδουλεια σε ενα modded z270 και το εδωσε στην αγορα.. Ουτε το pin arrangement δεν εχει αλλαξει.. Αλλωστε εξ αρχης και τα 2 chipset θα εβγαζε οπως ειχαμε δει απο το roadmap απλα αν εβγαιναν μαζι θα ηταν καλυτερα για να ζυγισει καποιος τις επιλογες του.

Αλλο ομως αυτο και αλλο αυτο που λεω εγω.

Ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που εκανε η AMD.. Ναι μεν ενα ακριβοτερο chipset που υποστηριζει ολους τους 8πυρηνους και τα μικροτερα chipset και μπορεις να αναβαθμιζεις και στο μελλον αφου και η επομενη σειρα ετσι θα ειναι.. Μονο οι threadripper πανε σε αλλη πλατφορμα και αυτο γιατι ειναι μεγαλυτερων ενεργειακων αναγκων/bandwidth/physical dimensions.

Δημοσ.

Παιδιά στους gamer δεν υπάρχει λόγος oc. Εγώ τι 4,2 τι 4,6 το πάω 3 fps διαφορά βλέπω (btf1).

Όσο για αναβάθμιση εγώ έχω 2 κριτήρια. Η θα βγει ddr5 η το παιχνίδι που παίζω ανάλογα την εποχή (τώρα btf1) δε θα μπορεί να μου το κλειδώσει 75 fps σταθερά όπου κλειδώνει κ η οθόνη μου στα 75hz. Βέβαια εκεί θα δω αν είναι η κάρτα γραφικών η ο cpu. Τώρα αν οι ryzen 2 φέρουν μια επανάσταση μαζί με της z390 τότε θα με τρώει σίγουρα αλλά κ πάλι με δυσκολία να αλλάξω την z270 & 6700k γιατί πιστεύω έχω μπροστά μου μια 5ετια

Δημοσ.

Eιναι η λογικη του min power requirements που πολλοι δεν καταλαβαινουν γιατι δεν εδωσε backwards compatibility η Intel..

Πολλοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν , επειδή φοράνε κόκκινα γυαλιά.

Μας φαίνεται σπαστικό που κάθε φορά βγάζει νέο σόκετ για νέους επεξεργαστές και δεν υποστηρίζει τα παλιά,

αλλά ... έτσι δουλεύουν όλα !!

Από την άλλη όχθη .... πολλοί γνωρίζουν , αλλά παριστάνουν ότι ξέχασαν κάτι μητρικές 970 με νέους FX , που κούμπωναν πάνω και άρχιζαν τα γλέντια ...

smiley_couchfire.gif~c200

Δημοσ.

Πολλοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν , επειδή φοράνε κόκκινα γυαλιά.

Μας φαίνεται σπαστικό που κάθε φορά βγάζει νέο σόκετ για νέους επεξεργαστές και δεν υποστηρίζει τα παλιά,

αλλά ... έτσι δουλεύουν όλα !!

Από την άλλη όχθη .... πολλοί γνωρίζουν , αλλά παριστάνουν ότι ξέχασαν κάτι μητρικές 970 με νέους FX , που κούμπωναν πάνω και άρχιζαν τα γλέντια ...

smiley_couchfire.gif~c200

Τα γυαλια τα φορας εσυ αλλα δεν εχει νοημα η συζητηση ...

• Like 1
Δημοσ.

Τα γυαλια τα φορας εσυ αλλα δεν εχει νοημα η συζητηση ...

Πραγματικά, για όσους είχα βάλει FX-8 σε παλιά mobo ... δεν έχει νόημα καμία κουβέντα. Είναι οι φανατικότεροι ιντελάκηδες !!

Για όσους είχαν πάρει FX-9 δεν το συζητώ καν .

cirquexl.gif

Δημοσ.

Πραγματικά, για όσους είχα βάλει FX-8 σε παλιά mobo ... δεν έχει νόημα καμία κουβέντα. Είναι οι φανατικότεροι ιντελάκηδες !!

Για όσους είχαν πάρει FX-9 δεν το συζητώ καν .

cirquexl.gif

Αρχη παρενθεσης. μπορεις βεβαια να τσεκαρεις τα μη-delided καζανακια της ιντελ στο ιντερνετ εν ετη 2017. Γιατι αλλωστε αυτο το ετος εχουμε . Για εποχες του 2011 δεν νοιαζεται κανεις. οποτε ασε την καραμελα αυτη και βρες αλλα επιχειρηματα .Αλλιως ανοιξε ενα δικο σου θρεντ και πες τα. Τελος παρενθεσης

Για το z390 socket θα ειναι συμβατοι οι καφεδες; Γιατι ειδα κατι φωτος στο ιντερνετ με τις z390.

Δημοσ.

Γενικά όπως έχω ξανά πει δεν χρειάζεται υπερκαταναλωτισμος. Εκεί χτυπάνε οι εταιρείες. Εγώ θα βγάλω 6 7 χρόνια με το pc που πήρα με μια αλλαγή gpu στην 4ετια ας βγάλουν και 20πυρηνους και 30TF κάρτες.

Το ίδιο δεν γίνεται και με τα κινητά τα τελευταία χρόνια? Έχουν περσινό κορυφαίο μοντέλο στα 1000 ευρώ αλλά όχι πρέπει να αγοράσουν και το καινούριο που κάνει 1200 για να μπαίνουν Facebook Instagram. Βγάλε άκρη δηλαδή.

Επίσης για έναν gamer OC μέχρι 4.8 σε όλους τους πυρήνες έχει νόημα. Παραπάνω κερδίζετε 1 2 fps με παράλογη αύξηση στο ρεύμα και στη θερμότητα.

Επίσης κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μην σας παραπλανανε όλα τα benchmarks στο YouTube που στα παιχνίδια βάζουν τα πάντα στο full ενώ πχ με 2 3 ρυθμίσεις κάτω έχετε 30fps παραπάνω χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνετε τη διαφορά στην εικόνα.

Γενικά το trend του υπερκαταναλωτισμου που μας πλασερνουν τα τελευταία χρόνια δεν μου αρέσει καθόλου και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Δημοσ.

Δεν ξέρεις καταρχήν αν θα τραβάνε παραπάνω οι νεοι ryzen και η λογική λέει εφάμιλλο αν όχι θα είναι καλύτερο το power efficiency . Άλλωστε είναι ήδη 8c/16t capable το chipset που σημαίνει ότι έχει υψηλά tolerances. Και στοιχίζει και κατιτίς παραπάνω το μεγάλο.

Για την Intel είπα. Δεν μπορείς να πεις αυτοί δουλεύευουν αυτοί όχι ή έχει πλήρη υποστήριξη το chipset ή αν και δεν μου αρέσει και εμενα αυτή η λογική από οικονομικής πλευράς το σωστό έτσι είναι.. Ο καφές από την στιγμή που έβαλε εξαπυρηνο ήταν αναπόφευκτο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν ήταν board για να έρθει τόσο νωρίς απλά η μικρή απόσταση ξένισε και έφερε μουρμούρα..

Το ότι ο 8700K μπορεί να τραβάει παραπάνω από τον 7700Κ άντε να το δεχτούμε. Αλλά υπάρχουν μητρικές που πάνε τον 7700K πάνω από 5Ghz χωρίς πρόβλημα, οπότε τουλάχιστον default τον 8700Κ μπορούν να τον τρέξουν.

Οτι ο 8400 θα τραβάει παραπάνω από τον 7700Κ  ή ότι ο 8350Κ θα τραβάει παραπάνω από  τον 7700Κ δεν μπορούμε να το δεχτούμε με τίποτα.

Πχ. Η AMD το 2005-6 είχε βγάλει την AM2 πλατφόρμα στα 90nm  . Τότε πρωτοβγηκαν οι X2 4000+  ....  Μετά από αυτούς έβγαλα άλλες δυο σειρές 5000+ (65nm) και 6000+ (90/65nm) οι οποίες έμπαιναν πάνω στις υπάρχουσες  μητρικές .

Μετά έφερε το AM2+ Socket με τους PHENOM X4 (65nm) και έδωσε αναβαθμισιμότητα στο AM2 και έκρινε ο κάθε κατασκευαστής αν το MOBO του άντεχε και μέχρι ΠΟΙΟΝ νέο επεξεργαστή της νέας σειράς.

Μετά  έβγαλε το AM3 , έβγαλε τρεις σειρές Phenom II X4/X6 (45nm) και το AM2 συνέχισε να παίρνει επεξεργαστές ακόμα και του AM3 μετά από 4+ χρόνια !

Έχω τέτοια περίπτωση. Πχ η ASUS M2N SLI DELUXE πήρε από athlon x2 3200+ έως Phenom II X4 945 C3 rev 95watt TDP . Δεν έπαιρνε τους 125watt X4 και X6 , αλλά ο άλλος κρατούσε την μητρική του, τις μνήμες του και έπαιρνε 130- 170% πάνω σε επιδόσεις .... Τρελό νούμερο .

https://www.asus.com/us/Motherboards/M2NSLI_Deluxe/HelpDesk_CPU/

MnyZdx7.png

Αυτό λοιπόν έπρεπε να κάνει και η Intel. Να δώσει αναβαθμισιμότητα και ο κάθε κατασκευαστής να υποστηρίξει μέχρι κάποια CPU ανάλογα την ποιότητα του VRM που είχε βάλει επάνω.

Δεν νομίζω πως έναν που έχει I3  ή I5 επεξεργαστή θα τον χαλούσε να βάλει έναν 8400/8600K ακόμα και αν δεν έπαιρνε κλόκι ο 8600Κ ή πολύ κλόκι ...  Θα είχε το λιγότερο 35% αύξηση επεξεργαστικής ισχύος από την αλλαγή μαμά σε μαμά default.

Δημοσ.

Γιατι οσο αρχιζεις και υποστηριζεις οπως ειπα o/c εργοστασιακο με turbo τοσο μεγαλωνει ο ασταθμητος παραγοντας και πολλα περισσοτερα πραγματα μπορει να πανε στραβα. Δεν εχουν αλλωστε ολα τα τσιπ τις ιδιες αναγκες για να δουλεψουν στα ιδια βολτ (ceteris paribus). Και προφανεστατα η Intel ΔΕΝ ειχε ετοιμο chipset με φουλ υποστηριξη για τους νεους 6πυρηνους καφεδες οποτε για να βγαλει τους πρωτους γρηγορα εκανε προχειροδουλεια σε ενα modded z270 και το εδωσε στην αγορα.. Ουτε το pin arrangement δεν εχει αλλαξει.. Αλλωστε εξ αρχης και τα 2 chipset θα εβγαζε οπως ειχαμε δει απο το roadmap απλα αν εβγαιναν μαζι θα ηταν καλυτερα για να ζυγισει καποιος τις επιλογες του.

Αλλο ομως αυτο και αλλο αυτο που λεω εγω.

Ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που εκανε η AMD.. Ναι μεν ενα ακριβοτερο chipset που υποστηριζει ολους τους 8πυρηνους και τα μικροτερα chipset και μπορεις να αναβαθμιζεις και στο μελλον αφου και η επομενη σειρα ετσι θα ειναι.. Μονο οι threadripper πανε σε αλλη πλατφορμα και αυτο γιατι ειναι μεγαλυτερων ενεργειακων αναγκων/bandwidth/physical dimensions.

Που κολλάει το chip με το αν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής από την μητρική σε ίδιο socket?

Ο COFFE/ KABY είναι  σχεδόν SOC !!!

Ο memory controller και το northbridge του είναι μέσα του .

Το Hubάκι για τα SATA/USB είτε λέγεται Z390/Z370/ Z- παπ@ρια δεν παίζει κανένα ρόλο ....

Ρεεεεεεεεεεεεεεε μην παραμυθιάζεστε ....

Δημοσ.

O μόνος σοβαρός λόγος που η Intel δε δίνει ευκαιρία αναβάθμισης στα chipset της είναι απλά επειδή δε θέλει. Θέλει να πουλάει και την επόμενη πλατφόρμα στους καταστευαστές μητρικών για να έχει μεγαλύτερη κερδοφορία  Από τη μία σεβαστό γιατί μιλάμε για εταιρίες κολοσσούς που η αύξηση των κερδών έχει πολλαπλά αντίκτυπα σε μετοχές κτλ. Από την άλλη μη τρώτε τον παπά, φυσικά και μπορεί να το κάνει, απλά θέλει να βγάζει όσο γίνεται περισσότερα εις βάρος των χρηστών. 

Για την Intel μιλάμε άλλωστε. Δε νομίζω να υπάρχει άλλο παράδειγμα τέτοιου ακραίου αρμέγματος που έχει κάνει από Νehalem και μετά.

Θα μπορούσε άνετα ακόμα και το Ζ170 να παίρνει coffee. Όλες οι μητρικές. Και ας μην είχε κάποια χαραχτηριστικά του Z370 όπως πχ usb 3.1 κτλ.

Δημοσ.

Για αλλη μια φορα το οτι υπαρχουν παντα overkill μητρικες με πολυ παραπανω ζουμι απο το απαιτουμενο power draw limit του καθε chipset δεν σημαινει οτι ΟΛΕΣ οι μητρικες με αυτο το chipset μπορουν να το κανουν. Και εαν δεν μπορουν να το κανουν ολες οι μητρικες τοτε για εμενα δεν μπορουν να δωσουν συμβατοτητα και καλα κανουν. Ημιμετρα αυτοι μπορουν απο το ταδε chipset να εχουν backwards compatibility αυτοι οχι αυτοι ισως αναλογα το o/c και το voltage tolerance σε μια εποχη που οι cpus κλοκαρουν ψηλα out of the box για εμενα ειναι αστειο να το συζηταμε με handpicked παραδειγματα..

Και επειδη εσυ και εγω ξερουμε δεν σημαινει οτι πρεπει να εχουμε την απαιτηση ολος ο κοσμος πρεπει να τα ξερει, ουτε οτι θα ειναι βεβαιος 100% οτι θα δουλεψει απροσκοπτα.

Αλλωστε εγω αν θα σκεφτω να αναβαθμισω σε μια ακριβη cpu πλεον θα παρω και συγχρονο motherboard και ας ειχα backwards compatibility.. Δεν σκαω ποτε μια περιουσια για cpu και να μεινω σε outdated mobo ειδικα αν θελω να κλοκαρω..

Τωρα μπορειτε να συνεχισετε ελευθερα την κοντρα σας μεταξυ Intel AMD δεν με ενδιαφερει..

• Like 1
Δημοσ.

Πιο πίσω ο Dr73 ανέφερε κάτι για 970 και FX(overclockable chip), χωρίς να πάρει απάντηση επί της ουσίας.

Τέλος πάντων. Από πότε ξέραμε την ίντελ να προσφέρει αναβαθμισιμότητα(πέρα απ'τις διαφορές στα πιν που εδώ δεν την επιτρέπουν defacto);

Η ουσία είναι να βγουν 8c/16t μοντέλα στα 400€, για να αγοράζεις ryzen από τα περίπτερα, ώστε να μπορεί ο επαγγελματίας να κάνει τη δουλειά του φθηνά. Και φυσικά να δοθεί η δυνατότητα αναβάθμισης μεσαίου-χαμηλού κόστους, μετά από χρόνια, στους κατόχους 4c/8t.

Δεν νομίζω δε να ανεβάσει η ίντελ την τιμή των cpu στα 500€ για την mainstream πλατφόρμα. Δεν βλέπω λόγο να μπλέξει τις δύο αγορές.

http://www.fudzilla.com/news/motherboards/44970-intel-z390-chipset-motherboard-spotted-in-sisoft-sandra

As noted, the earlier leaked Intel roadmap suggested that the Z390 chipset motherboards could launch in the second half of next year, but judging from these leaks, the launch could be moved forward to the first half.

Καθαρά εικασία, αλλά όχι απίθανο. Ίσως να θέλει η ίντελ να ματσάρει τους χρόνους κυκλοφορίας της με την AMD.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...