Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ίσως και να είμαι από τους πρώτους που πήραν χωρίς καθόλου αναμονή τον 8700Κ + Asus Maximus X Hero εδώ και 20+ μέρες   και δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να τον βάλω.    :mad:  Εργασία μεταπτυχιακού γαρ + δουλειά. 

Έτσι και μπει όμως σας έσκισα γατάκια. 

https://www.youtube.com/watch?v=gJrHv5EOJjs&pbjreload=10

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Z390 / Coffe Lake 8Core, in the works

http://www.guru3d.com/news-story/intel-z390-motherboard-spotted-in-sosoft-database.html

Αν και το περιμέναμε, πριν λίγο καιρό είχαν σκάσει μύτη σχετικές φήμες.

Z390 / Coffe Lake 8Core, in the works

http://www.guru3d.com/news-story/intel-z390-motherboard-spotted-in-sosoft-database.html

Αν και το περιμέναμε, πριν λίγο καιρό είχαν σκάσει μύτη σχετικές φήμες.

Πόσο θα κοστίζουν είναι το θέμα.

Τώρα ό,τι και να βγει, ψωνίσαμε..Όοοοταν βγει το DDR5 τώρα πάλι..

Σωστά. Κατά το 2021 δηλαδή. Αλλά και πάλι μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές...2022-23.

Πόσο θα κοστίζουν είναι το θέμα.

Λογικά θα τους δούμε ως coffe lake refresh ή καλοκαίρι ή Οκτώβριο. Αρα ίδιες τιμές με τώρα. Όπως φαίνεται θα δέχονται και 6πυρηνους αν δεις από κάτω στη φωτογραφία φαίνεται κάποιος 6πυρηνος cpu ενώ πάνω λέει οτι προστέθηκε υποστήριξη κ για 8core. Δεν βλέπω όμως να λέει κάτι για Ζ370 support το άρθρο.

5a0d79c3e90fa_sisoftsandra.png.8004a137c

Λογικά θα τους δούμε ως coffe lake refresh ή καλοκαίρι ή Οκτώβριο. Αρα ίδιες τιμές με τώρα. Όπως φαίνεται θα δέχονται και 6πυρηνους, δεν βλέπω όμως να λέει κάτι για Ζ370 support το άρθρο.

Άμα το Z370 δέχεται και 8πύρηνους, κομπλέ. Αλλά χλωμό το κόβω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα πιέσει περισσότερο η AMD φέτος ίσως δώσουν support και στο Ζ370, αλλά δε το νομίζω. Intel είναι αυτή.

Και από τεχνικής άποψης δε νομίζω να μπορούν να αντέξουν εξάλλου οι σχετικά βασικές ( entry level ) Ζ370.

Επεξ/σία από 7nisiotis

ήρθε επιτέλους προχθές το Build (I5 8600 / asus prime z370-a), στήθηκε, πάρθηκε και μια οθόνη της πλάκας προσωρινά (gpu & οθόνη τον άλλο μήνα).

ευχαρίστως να τρέξω κανένα τεστάκι αν θέλει κάποιος να δει κάτι, αλλά είμαι παντελώς άσχετος με αυτά... το μόνο που έχω πειράξει προς το παρόν είναι να κάνω enable xmp profile για τις gskill trident 3200 (έτρεχαν 2133 on first boot)...

Αν θυμάμαι καλά είχαν πεί ότι το z390 θα είχαν υποστήριξη και οι τωρινοί  6core coffee-lake.....για το αντίθετο,δηλαδή ότι το z370 να υποστηρίζει τους 8core δεν ισχύει μιας και θέλουν διαφορετικό power delivery από τους τωρινούς 6core (κοινώς οι mobos οι τωρινές δεν θα είναι σε ενεργειακή θέση να τους βάλουν πάνω )......έτσι είχαν αναφέρει στην αρχή τουλάχιστον.

• Like 2

Η Ιntel θελει να μην κανει κακο στην HEDT platform της οπως το βλεπω εγω.. Aν βγαλουν ενα 8πυρηνο που σαρωνει σε gaming και ταυτοχρονα εχει 8C/16T και υποστηριζεται στο mainstream Z370 ουσιαστικα κανιβαλιζουν σε μεγαλο βαθμο τα παντα.. Το εχουν κανει ηδη βεβαια αλλα ετσι θα τα διαλυσουν ολα..Oυσιαστικα μονο τα PCIe lanes και η υποστηριξη μεγαλων ποσοτητων μνημης και πυρηνων θα εχει απομεινει στην μεγαλη πλατφορμα μετα. 

Aς δουμε τι θα ισχυσει, τι o/c headroom θα εχουν, καταναλωση και θερμοκρασιες ΟΤΑΝ ανακοινωθουν και τοτε θα εχουμε μια πιο σαφη εικονα. 

Aλλωστε μια τετοια cpu θα στοιχιζει κανα 500αρι ακατεβατο οποτε το board ειναι εξοδο αλλα οποιος θα εχει να τα σκασει για την νεα cpu λογικα θα εχει να τα σκασει και για νεα mobo.. Το βλεπω λιγο ατοπο να μου λεει καποιος εχω 500+ για την cpu αλλα δεν βγαινουν για mobo, μακαρι να κρατουσαν το ιδιο mobo ειδικα αν πουλησει τον υπαρχον εξοπλισμο.

But still if it's true.. Damn Intel 3 mainstream platforms in a year.. gg lol

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...