Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τους SSD βάλε τους στα sata με intel controller. Στη περίπτωση σου βάλε έναν στο πρώτο (sata3_0) , άφησε το αποκατω κενό και μετά στα asmedia τους hdd

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έλεγα μήπως το θέμα που δεν μπορώ να βάλω καινούριο BIOS ήταν αυτό.
Δοκίμασα χωρίς καθόλου δίσκους και άφησα μόνο την κάρτα γραφικών με το τελευταίο BIOS και τίποτα. Ουσιαστικά άφησα μόνο την κάρτα γραφικών. Με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δουλεύει κανονικά. Υποψιάζομαι ασυμβατότητα με την κάρτα γραφικών μου στα καινούρια BIOS. Είμαι σε επικοινωνία με την Asrock. Αργότερα λεπτομέρειες.

Η τελευταία μου συνομιλία μου με την Asrock:

Hello Asrock,

Today after your email I make lot of tests.

My system:

CPU: 8700K

Mobo: Asrock Fatality Gaming K6 Z370
RAM: G.Skill TridentZ 3400MHz 2x8GB = 16GB (F4-3400C16D-16GTZ)

VGA: Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB
Sata3_0: Samsung 840 EVO (latest firmware)

Sata3_1 Seagate 1TB 2.5”  (ST1000LM048-2E7172)

Sata3_2 Seagate 4TB 3.5” (ST4000DM004-2CV104)

Corsair H100i –  Noctua NF-F12

PSU: Corsair RM750 (Latest Revision without the fan start issue)

NZXT Noctis 450 Black

I Installed the latest BIOS (1.20). I have tried with the previous (1.10) too.

1. As I mention before, I have a fresh copy of windows. But this does not matter cause the system does not POST even without Storage Devices.
  2. I tried to remove Palit GTX 1060 Super JetStream from the system and the system POST normally without any problems with Intel Graphics. I made lot of Shut Downs and Restarts to be sure and all was fine.
  3. I tried remove all sata connections, all usb header connections, all fans from the headers and I installed Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB. No POST. Error 97
  4. I remove one stick of ram. I install the sticks one at a time to all memory slots. No Post again. Error 97
  5. I tried to switch the BIOS button from Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB to the other BIOS. When I Powered on the system I get 04 error code and no POST. When I turn of the system and turn it on again I get the same 97 error code again.
  6. I tried to force sata devices from BIOS to Sata. No Post. Error 97
  7. I tried to connect Samsung 840 Evo to Sata3_2 port. No Post. Error 97.

I installed again the first BIOS release (1.00) with all my devices connected and  all returned to their normal state.

It looks like incompatibility the new UEFI motherboard BIOS with UEFI VGA BIOS Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB. The VGA I do not think that has hardware problem. The systems runs fine with 1.00 BIOS and with my previous platform* all was fine too. Without Fast Boot and CSM enable I can boot even with 1.20 BIOS but its slow.

I am somewhat disappointed with the whole situation.

I would like to update to the lattest BIOS. The motherboard has lot of Vdroop even in level 1 LLC with the first BIOS (1.00) release.

Could you please try to Install the exact same VGA (Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB)?
Something changed in the new BIOS (1.20 & 1.10). You know better what has changed with the Vcore Fix drop issue and the Enhance SATA compatibility.      

*Previous Platform:
AMD FX 8320

Asrock 990FX Extreme 9 (latest BIOS 1.80)

16GB RAM Kingston 1600MHz Single Sided (4x4GB)

All the others are the same.

I send you some screenshots

1. My System with BIOS 1.00 and Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB.
  2. My System with BIOS 1.20 with Intel Graphics.
  3. msinfo32 with Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB - BIOS 1.00.
  4. My system with BIOS 1.00 GPUz from Palit GTX 1060 Super JetStream 6GB with all informations about VGA. BIOS, etc.

https://www.techpowerup.com/gpudb/b3713/palit-gtx-1060-super-jetstream

I highly appreciate your service and your patience.

I apologize for any inconvenience.

Thank you! Best Regards!

Nikolas

Πριν η Asrock μου είχε στείλει:

Hi Nikos,

Thank you for sharing the result to us.

Because we don't have Palit 1060 6GB in our lab, so we build a system with following configuration to try.

CPU: i7-8700K

BIOS: P1.20

Memory: DDR4 16GB

VGA card: Zotec GTX-1060

The result is positive. The system can boot properly during 30 times ON/OFF tests.

Please refer the attached picture.

If possible, please re-install a pure Windows for your system to try.

Or flash the BIOS version to P1.10 for your system to try.

Thanks!

Warmest Regards

ASRock TSD

Οι προηγούμενες συνομιλίες δεν έχουν τόση σημασία αφού οι δύο τελευταίες περιέχουν όλες τις δοκιμές μιας και τις έκανα ξανά με περισσότερη προσοχή και επίσης έκανα ακόμα περισσότερες δοκιμές.

Η τελευταία μου συνομιλία μου με την Asrock:

Πριν η Asrock μου είχε στείλει:

Οι προηγούμενες συνομιλίες δεν έχουν τόση σημασία αφού οι δύο τελευταίες περιέχουν όλες τις δοκιμές μιας και τις έκανα ξανά με περισσότερη προσοχή και επίσης έκανα ακόμα περισσότερες δοκιμές.

Κάτι περίεργο σαν και εσένα έχω και εγώ..

http://www.insomnia.gr/topic/658404-coffeelake-z370-oc-settings-bench/page-4?

Προς ενημερώση σου στην extreme4 το vdroop παλι χαλια είναι και στο 1.20.

Έχουν beta 1,11 που δεν το δοκίμασα πηγα απο 1.10 σε 1.20 αναμένω και εγω για νεα εκδοση.

Έλεγα μήπως το θέμα που δεν μπορώ να βάλω καινούριο BIOS ήταν αυτό.

Δοκίμασα χωρίς καθόλου δίσκους και άφησα μόνο την κάρτα γραφικών με το τελευταίο BIOS και τίποτα. Ουσιαστικά άφησα μόνο την κάρτα γραφικών. Με την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή δουλεύει κανονικά. Υποψιάζομαι ασυμβατότητα με την κάρτα γραφικών μου στα καινούρια BIOS. Είμαι σε επικοινωνία με την Asrock. Αργότερα λεπτομέρειες.

Αν δε κάνω λάθος και η δικιά μου μητρική είχε παρόμοιο(περίπου) πρόβλημα, αλλά επιλύθηκε με BIOS Update.

δες  https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z370-HD3-rev-10#support-dl

και εδώ   http://www.gigabyte.in/Support/FAQ/3728

"BIOS F4 : Solve 1060/1070/1080 VGA problem."

Ενημέρωσε τους (πάλι!) για το πρόβλημα για να βγάλουν καινούργιο BIOS!

Δηλαδή αν βάλεις Fixed τάση, για παράδειγμα 1.25V και μπεις στο CPUz και τρέξεις ένα Prime, με το που αρχίσει το Prime θα σου γράφει 1.20V;

Δηλαδή αν βάλεις Fixed τάση, για παράδειγμα 1.25V και μπεις στο CPUz και τρέξεις ένα Prime, με το που αρχίσει το Prime θα σου γράφει 1.20V;

Μετρηστε ταση με το hwinfo μην μετρατε με το cpuz.

Έρχεται το συγκριτικό [email protected] vs 8700K, μέσα στη βδομάδα λογικά. Σκέφτομαι να αγοράσω το Origins να προσθέσω κι' αυτό στην λίστα.

• Like 3

Έριξα μια yolo παραγγελία στο msystems πριν 4 μέρες για i5 8600k και σήμερα με ενημερώσανε ότι κάνανε κάποια κομμάτια παραλαβή και αύριο θα είναι Ναύπλιο!!

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια mobo,ψυχτρα αέρα και ram? Από ότι ξέρω από τα 2666 σε 3200 δεν εχει τεράστια διαφορά όπως στους ryzen και θα προτιμούσα να μην δώσω 230+ για ram όπως κοίταγα για samsung b chips

Κουτι phanteks p400s

Έριξα μια yolo παραγγελία στο msystems πριν 4 μέρες για i5 8600k και σήμερα με ενημερώσανε ότι κάνανε κάποια κομμάτια παραλαβή και αύριο θα είναι Ναύπλιο!!

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια mobo,ψυχτρα αέρα και ram? Από ότι ξέρω από τα 2666 σε 3200 δεν εχει τεράστια διαφορά όπως στους ryzen και θα προτιμούσα να μην δώσω 230+ για ram όπως κοίταγα για samsung b chips

Κουτι phanteks p400s

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_581112/Desktop-2-modules-3000-MHz.html?keyphrase=16gb+ram+ddr4

https://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46403_46405_581113/Desktop-2-modules-toulachiston-3200-mhz.html?keyphrase=16gb+ram+ddr4

οπως βλεπεις διαφορες μεταξυ 3000 και 3200 στις τιμες δεν υπαρχουν ευτυχως αρα θα προτεινα να κοιταζες σε 3200μνημες.

Επισης πρεπει να μας πεις μεχρι ποσα χρηματα θες να διαθεσεις για μητρικη και ψυκτρα δεν μπορουμε να μυρισουμε τα νυχια μας για το συνολικο budget.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...