Heybro Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Η K6 που έχεις έχει πολύ καλή θερμική συμπεριφορά. Κορυφαία vrms με heatpipes για αποφυγή θερμότητας. Τώρα αν ζητάει πάνω από 1.35 η cpu πολύ δύσκολα κρατιούνται οι θερμοκρασίες χωρίς delid η κάποια πολύ καλή υδροψυξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αν επιτρέπεται τι batch# έχεις? ygpm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Ενημερωτικά σχετικά με προηγούμενα ποστ. Το realbench έχει ~ίδια temps με το Prime95 small fft non-AVX. Κάπου εκεί παίζει και το handbrake. Σε μένα prime95 AVX και realbench/prime non-AVX έχουν περίπου 20c διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannhstsip Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Με το cpu-z τον στρεσαρω και άντε το ρεύμα να πάει 1,36 βάση cpu-z. Εννοείτε ότι είμαι με υδροψυξη xL. Όσο για τα προγράμματα που στρεσαρουν τους 8700κ δως μου να τρέξω ένα να δω από περιέργεια. Γιατί από fps σε game λίγα συστήματα με 8700k να μου ρίχνουν 2-5 fps. Και εμένα δε θα βαράει 80αρια σε θερμοκρασίες αλλά κάτω από 68cº. Βέβαια εγώ το pc το έχω για gaming Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δοκιμασε τρεξε Intel Burn Test στο very high. Στον 7700k ειναι 5 βαθμους πανω απο το Realbench σε μενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oddin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα , Μόλις έστησα και εγώ εναν 8700κ με asus gaming-F. Eίναι λογικό που βλέπω και στους 6 πυρήνες 4.7 με cpu core voltage να ανεβαίνει ακόμα και στα 1.408 ενω παίζει γύρω στο 1.37 ? Δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση στο Motherboard. Ετρεξα και ένα Intel Burn Test στο very high και το ανώτερο που είδα σε θερμοκρασία ήταν 72 βαθμούς. (στο πρόγραμμα της Asus). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα , Μόλις έστησα και εγώ εναν 8700κ με asus gaming-F. Eίναι λογικό που βλέπω και στους 6 πυρήνες 4.7 με cpu core voltage να ανεβαίνει ακόμα και στα 1.408 ενω παίζει γύρω στο 1.37 ? Δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση στο Motherboard. Ετρεξα και ένα Intel Burn Test στο very high και το ανώτερο που είδα σε θερμοκρασία ήταν 72 βαθμούς. (στο πρόγραμμα της Asus). μητρικη? λογικα καποια asus... εχει στο bios μια επιλογη MCE (Multi Core Enhancement ) και σου κλοκαρει ολους τους πυρηνες στα 4.7 αυτοματα... αλλα δινει πολυ ρευμα... ειτε απενεργοποιεις το MCE αλλιως αν θες 4.7 σε ολους του πυρηνες με MCE παιζεις με το ρευμα να δεις που εισαι stable... για 4.7 θες κατω απο 1.3V 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oddin Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Ναι με μια Asus rog gaming-F. Θα δοκιμάσω το MCE γιατί και εμένα το 1.3 που φαίνετε πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα , Μόλις έστησα και εγώ εναν 8700κ με asus gaming-F. Eίναι λογικό που βλέπω και στους 6 πυρήνες 4.7 με cpu core voltage να ανεβαίνει ακόμα και στα 1.408 ενω παίζει γύρω στο 1.37 ? Δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση στο Motherboard. Ετρεξα και ένα Intel Burn Test στο very high και το ανώτερο που είδα σε θερμοκρασία ήταν 72 βαθμούς. (στο πρόγραμμα της Asus). Είναι λογικό γιατί είναι ενεργοποιημένο από Default το Multi Core Enhancement. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι πως οι κατασκευαστές μητρικών έχουν αυτή τη ρύθμιση ενεργοποιημένη από Default. Δεν ξέρω αν φταίει και η Intel σε αυτό, αν έπρεπε δηλαδή να έχει δώσει guidelines. Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό θα βρεις εδώ. Multi-core “enhancement” options are either enabled, disabled, or “auto” in motherboard BIOS, where “auto” has somewhat nebulous behavior, depending on board maker. Enabling multi-core enhancement means that the CPU ignores the Intel spec, instead locking all-core Turbo to the single-core Turbo speeds, which means a few things: (1) Higher voltage is now necessary, and therefore higher power draw and heat; (2) instability can be introduced to the system, as we observed in Blender on the ASUS Maximus X Hero with multi-core enhancement on the 8700K; (3) performance is bolstered in-step with higher all-core Turbo. [...] We’re measuring at the EPS12V rails here, so this is not wall power and is representative almost exclusively of the CPU power consumption. With the complete stock, Intel-specified configuration, power consumption measures at about 102W during Cinebench testing. Enabling the 4.7GHz forced all-core Turbo pushes us to 145W, a substantial 42% increase in power consumption for our 8.9% increase in Cinebench performance. [...] Speaking with vendors, the question for the audience is this: Knowing the above, do you think multi-core enhancement should be enabled or disabled by default? We think it should be disabled, as anything else becomes a motherboard test, not a CPU test. It is no longer the Intel or AMD spec, and so isn’t a proper benchmark. This stance is further reinforced by the fact that stability becomes suspect with multi-core enhancement enabled (see: crashing on ASUS Z370 board in Blender). Defaulting an unstable setting to “on” is only going to cause issues for the less savvy audience. Not many people are going to suspect an option entitled “auto multi-core enhancement: Auto” is going to be causing their instability issues. Ultimately, a 9% improvement for a 40% power consumption increase is plainly not worth it for a “stock” configuration. It’d look better in scoring, if targeting users who don’t test power, but that’s about it. And, of course, it’s better to be off from a benchmarking and reviews standpoint, but board vendors don’t make their boards for reviewers. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μια διαφορά σε σχέση με τον FX είναι ότι πλέον μπορώ να ανοίγω περισσότερα Tabs στον Chrome. Έχω ανοίξει καμιά 50αριά Tabs και όλα πάνε τέλεια. Ανοίγω να δω τα άτομα που έχω γίνει πρόσφατα φίλος στο Facebook. Με τον FX δεν γινόταν αυτό.Νόμιζα ότι ήταν περιορισμός τους Chrome. Μια χαρά, δεν το περίμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HyperionX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το άλμα από fx σε coffee lake είναι χαωδες...απο όλες τις απόψεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Πόση RAM είχες στο παλιό σύστημα και πόση τώρα? Επίσης, πόσο ταλαιπωρημένη ήταν η παλιά εγκατάσταση των Win/progs? Δεν είναι πολύ πιθανό να φταίει ο FX για αυτά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το άλμα από fx σε coffee lake είναι χαωδες...απο όλες τις απόψεις... Σε λεφτά και σε Benchmarks ναι. Σε καθημερινή χρήση, όχι. Έχει γίνει και πιο αθόρυβο το σύστημα λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών κιόλας. Πόση RAM είχες στο παλιό σύστημα και πόση τώρα? Επίσης, πόσο ταλαιπωρημένη ήταν η παλιά εγκατάσταση των Win/progs? Δεν είναι πολύ πιθανό να φταίει ο FX για αυτά. 16GB πάλι. Δεν ήταν φρέσκια, αλλά δεν είχα ιούς, κλπ. Ήταν συντηρημένα κομπλέ. Θα το τσεκάρω. Το έχω πουλήσει σ' ένα φίλο το σύστημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Όπως και να το δείτε ένα καθαρό σύστημα που μόλις έγινε format θα τρέχει σίγουρα καλύτερα από ένα που έχει 2 3 χρόνια στις πλάτες του. Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε νέους cpu με παλιότερους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μπορεί κάποιος να καταλάβει σχετικά με τα Sata;Έχω έναν SSD και δύο HDDs. Το λειτουργικό είναι στον SSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις