Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή σε Prime Small FFTs έχω θερμοκρασία κοντά στους 61C, με τον επεξεργαστή Stock και Turbo κανονικά, όχι όλους τους πυρήνες.

Αυτό σημαίνει πως μια χαρά Test είναι το Prime95 Small FFTs για να μάθεις την μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να πιάσει το Chip.

Δεν γίνεται επειδή κάνουμε Overclocking να αλλάξουμε τα όργανα μέτρησης επειδή δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα.

Αν έχεις 61c σε prime με AVX είναι καλύτερα και από soldered το τσιπ σου. Σιγουρέψου ότι η έκδοση που έχεις χρησιμοποιεί AVX και είναι ενεργοποιημένο. Γιατί εγώ σε στοκ έβγαζα νούμερα πάνω από 80c με την ψύκτρα να είναι κρύα(δεν έφταιγε αυτή δηλαδή).

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν κ απο prime 95 small ffts 45 λεπτά το έτρεξα είχα όλη την ώρα 73 με 74 κ για μια στιγμή μονο λίγο στην αρχή πήγε 77 αλλα μετα 73με 74 κ δεν κουνήθηκε απο εκει κ ξανά λέω με οχι full τα fans της ψύκτρας κ με την stock πάστα , αν βάλω την thermal grizzly με αυτα που εχω δει ότι κανει πιστεύω 3-4 βαθμούς κάτω θα τους δω. για να μην πως 5 κ είμαι υπερβολικός απλα δεν ξέρω ποσό καλή πάστα ειναι η stock της nzxt .

Δημοσ.

Λοιπόν κ απο prime 95 small ffts 45 λεπτά το έτρεξα είχα όλη την ώρα 73 με 74 κ για μια στιγμή μονο λίγο στην αρχή πήγε 77 αλλα μετα 73με 74 κ δεν κουνήθηκε απο εκει κ ξανά λέω με οχι full τα fans της ψύκτρας κ με την stock πάστα , αν βάλω την thermal grizzly με αυτα που εχω δει ότι κανει πιστεύω 3-4 βαθμούς κάτω θα τους δω. για να μην πως 5 κ είμαι υπερβολικός απλα δεν ξέρω ποσό καλή πάστα ειναι η stock της nzxt .

Ποτε προλαβες ρε θηριο και ετρεξες και τo realbench και το p95; Αστα κανα 4ωρο τουλαχιστον στην ωρα πανω δεν καλειται stress test :D

Φιλικα το λεω γιατι βλεπω αρπαζεστε σημερα πολυ μερικοι και δεν ξερω γιατι.. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις 61c σε prime με AVX είναι καλύτερα και από soldered το τσιπ σου. Σιγουρέψου ότι η έκδοση που έχεις χρησιμοποιεί AVX και είναι ενεργοποιημένο. Γιατί εγώ σε στοκ έβγαζα νούμερα πάνω από 80c με την ψύκτρα να είναι κρύα(δεν έφταιγε αυτή δηλαδή).

Μιλάω για Stock το CPU.

Έχω την παρακάτω έκδοση του Prime95 και το Test που χρησιμοποιώ είναι το πρώτο.

Χρειάζεται κάποια επιπλέον επιλογή;

post-115429-0-18714600-1510413089_thumb.png

Το Overclocking το κάνετε μέσω του Intel® Extreme Tuning Utility, όχι μέσω του BIOS;

Δημοσ.

Στο αρχείο local.text που υπάρχει μέσα στον φάκελο του prime δες αν λέει κάτι τέτοιο.

CpuSupportsAVX=1

Αν δεν υπάρχει καν, τότε είναι μάλλον on. Αν δεν υπάρχει, τότε γράψε το παραπάνω και δοκίμασε με =0 και =1 για να δεις τι γίνεται.

Δημοσ.

65 max under load στα 5; Αντε πες το avx offset βοηθά στo P95 και εισαι κατω απο 90, αλλα για load temps χωρις delidmax 65 με τσιμπημενη ταση ειμαι officially impressed! Μαλιστα αυτό εχει headroom απο temps απλετο και με θερμοκρασίες σαν να ειχες κανει delid!

Εγω για να καταλαβεις παιζω στα 5 ΧΩΡΙΣ offset και max load temps εχω και 80-85 σε cinebench ( με avg temps σε gaming ~mid 70s) και φαντασου με ταση 1.29V!

BTW

Πηγε 5.3GHz με 1.4 μεσα απο bios και auto LLC αλλα ζηταει αρκετα απο οτι βλεπω οποτε εκανα ενα validation και βγηκα δεν ειχε νοημα..

Ενταξει χωρις delid δεν εχει νοημα παραπερα για testing και προς το παρων δεν σκοπευω στα 5 ειμαι αρχοντας οπως εχω πει με 1.29 καρφωτο χωρις offset σε vcore/uncore..

Αν επιτρέπεται τι batch# έχεις?

Δημοσ.

Ποτε προλαβες ρε θηριο και ετρεξες και τo realbench και το p95; Αστα κανα 4ωρο τουλαχιστον στην ωρα πανω δεν καλειται stress test :D

Φιλικα το λεω γιατι βλεπω αρπαζεστε σημερα πολυ μερικοι και δεν ξερω γιατι.. 

Τα έκανα 45 λεπτά από το 25 και μετά δεν έβλεπα αλλαγή της θερμοκρασίας καθόλου, βαριόμουνα κιόλας ε και λέω  δεν έχει νόημα άλλο .  :-)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει καν.

Παρόλα αυτά δοκίμασα να γράψω και να το βάλω στο "1", και στο "0". Καμία διαφορά.

Πριν κάμποση ώρα δοκίμασα να τρέξω στα 4,2Ghz(6700K) με τάση στο 1,27 περίπου και πήγε μέχρι 85c. Με ambient ~22c περίπου.

Κατά πάσα πιθανότητα το AVX έχει απενεργοποιηθεί στην έκδοσή σου. Πιο ρεαλιστικές θερμοκρασίες θα είχες σε encoding x265 και στο relabench που είπώθηκε πιο πάνω.

Δημοσ.

Άνοιξε σε παρακαλώ το HWINFO64, αν το έχεις, και πες μου πόσα watt λέει ότι καταναλώνει όταν το τρέχεις.

"Cpu package power" δηλαδή πόσο.

Δημοσ.

Πάστα ποια προτείνετε(Όχι για delid, για την ψύκτρα) ;

Δοκίμασε την pk-3 θα μείνεις ευχαριστημένος..

Να σου δώσω εγώ κανά στρεςς τεστ στα βόλτς που δίνουν κ στους καφέδες να δεις τι σημαίνει soldered?:P

Δημοσ.

Με το Real Bench κατάλαβα ότι είναι πιο ζόρικα τα πράγματα. Ήταν αρκετά αργό το PC κατά την περιήγηση στο Internet όσο το έκανα.
Οι θερμοκρασίες όμως συμφωνούν με αυτές τους Prime95 σε Small FFTs.

post-115429-0-01239900-1510419697_thumb.png

Δημοσ.

Με το Real Bench κατάλαβα ότι είναι πιο ζόρικα τα πράγματα. Ήταν αρκετά αργό το PC κατά την περιήγηση στο Internet όσο το έκανα.

Οι θερμοκρασίες όμως συμφωνούν με αυτές τους Prime95 σε Small FFTs.

attachicon.gif realbench.PNG

Άρα δεν έχεις θέμα με θερμοκρασίες που έλεγες . επίσης δες αν το πρόγραμμα  που τις βλέπεις είναι ενημερωμένο γιατί μου έχει τύχει κ αυτό να μην το έχω ενημερώσει κ να λέει ότι να ναι .

Δημοσ.

Όλα τα προγράμματα είναι στην τελευταία τους έκδοση. Έκανα χθες Format.
Μα είμαι Full Stock παιδιά, τι πρόβλημα να έχω με θερμοκρασίες; To Turbo πάει σε όλα τα Cores μέχρι τα 4.3GHz. Οι στροφές τον ανεμιστήρων στις 900rpm. Δεν ακούγεται τίποτα.

Θα έπρεπε να έχω μεγαλύτερες θερμοκρασίες; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...