d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 ειμαι με custom υδροψυξη με 4πλο και 3 πλο ψυγειο... και 20 βαθμους θερμοκρασια δωματιου για αυτο και 65αρια στο cinebench... μου εκατσε μετριο τσιπακι και ζηταει αρκετο ρευμα για τα 5... ηδη ειμαι σε αναζητηση καλυτερου... για να του κανω και delid...να ειναι παγος μετα... και για αυτο δεν εχω κανει ακομη σε αυτον... Μην το συζητας με τετοιες temps και χωρις delid under load χαραμιζεται το loop..
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δεν έχει νόημα το πάνω από 5Ghz για 24/7, χώρια που θες οπωσδήποτε delid δεν έχεις ουσιαστική διαφορά. Για κάνα validation και κάνα 3DMark μόνο είναι. 1
pirmen56 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Έχουμε μεγαλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες μιας και έχουμε μεγαλύτερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo(4.3GHz), από την άλλη μεριά όμως γινόμαστε πιο αργοί όταν χρησιμοποιείται ένας (4.7GHz) ή δύο (4.6GHz) πυρήνες αφού έχουμε μικρότερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo (4.7GHz - 4.6GHz). *Μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία Core temperatures above 85°C aren't recommended http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html Μπορείς να ανεβάσεις μόνο ένα core στα 4,7+(το ψυχρότερο και σταθερότερο) και να κρατήσεις τα υπόλοιπα στα 4,5. Το prime95 με AVX το ξεχνάς. Για πιο ρεαλιστικές καταστάσεις τρέχεις handbrake HEVC transcoding(χρησιμοποιεί AVX) σε κάποια ταινία που θα βρεις. Εκεί θα δεις τις μέγιστες θερμοκρασίες των νορμάλ εφαρμογών. Για κάτι ακόμα πιο βαρύ τρέχεις με τη cpu το folding@home. Πολλά work units κάνουν βαριά χρήση AVX εντολών, κάτι που δεν θα δεις σε εμπορικές εφαρμογές. Τέλος μπορείς να βάλεις είτε offset για AVX φορτία, είτε ένα όριο στα αμπέρ(περίπου 140A) που θα τραβάει το cpu. Τα όρια που βλέπεις στο νετ είναι σχετικά του πόσο στρεσσάρεις το cpu. Για τους 7700Κ/6700Κ που είναι ουσιαστικά το ίδιο τσιπ έγραφε ο ίδιος συντάκτης ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς τους 80c μακροχρόνια. Μην τα παίρνεις σαν νόμο. Οι 80c είναι ένα καλό όριο για λόγους σταθερότητας.
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Η τρεχεις οπως ειπα Realbench που εχει handbrake,gimp,blender,luxmark και τα εχεις ολα σε ενα πακετο. Και κυριως στρεσαρεις με ενα απαιτητικο και ισορροπημενο benchmark που χρησιμοποιει τα παντα και οχι μονο cpu για να δεις πως συμπεριφερεται το συστημα σου σε πραγματικες συνθηκες οχι σε εξωπραγματικα σεναρια επιστημονικης φαντασιας (P95).Αντε και κανα Aida64 .. Η τρεξε αν θες να το ψαξεις τοσο πολυ κανα miner οπως xmr-stak..
dmamais7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με το Overclock ή μάλλον αυτό που καταλαβαίνω είναι πως μάλλον δεν αξίζει γιατί η Intel έχει δώσει ήδη πολύ Turbo και έχει "ζυγίσει" πολύ καλά το Chip. Γιατί κάνουμε Overclock; Για να κερδίσουμε επιδόσεις σε όλα τα σενάρια. Πάμε δηλαδή παραπάνω από το ρολόι που έχει δώσει ο κατασκευαστής. Τι εννοώ; Ο 8700K έχει τα παρακάτω Turbo Specs: Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Αν μια εφαρμογή απασχολεί 1 Core, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι 4.7GHz σε ένα Core. Αν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί 6 Cores, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι στα 4.3GHz σε όλα τα Cores. Ας πούμε λοιπόν ότι απενεργοποιούμε το Turbo και βρίσκουμε ότι στη συχνότητα 4.5GHz (σε όλα τα Cores πάντα) είμαστε σταθεροί με μια τάση 1.28V (η τάση ενδεικτική ως παράδειγμα) και οι θερμοκρασίες μας ικανοποιούν, δηλαδή είναι τόσο κάτω από 85C*, ώστε το καλοκαίρι να είμαστε κοντά σε αυτούς, αλλά σε απόσταση ασφάλειας, δηλαδή ~5C μακριά. Τι συμβαίνει; Έχουμε μεγαλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες μιας και έχουμε μεγαλύτερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo(4.3GHz), από την άλλη μεριά όμως γινόμαστε πιο αργοί όταν χρησιμοποιείται ένας (4.7GHz) ή δύο (4.6GHz) πυρήνες αφού έχουμε μικρότερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo (4.7GHz - 4.6GHz). Μαζί με όλα αυτά έρχεται η πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και κατ' επέκταση μεγαλύτερη θερμοκρασία. Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης τι συμβαίνει με την θερμοκρασία όταν αγνοήσει κάποιος τα Intel Specs και δώσει χειροκίνητη τάση με Overclock (όχι Turbo) σε όλους τους πυρήνες όχι μεγαλύτερη κιόλας των 1.28V. Στο Cinebench η θερμοκρασία είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι στο Prime95 σε Blend. Στο Prime95 σε Small FFTs (Maximum Heat Test) η θερμοκρασία ανεβαίνει σε απίστευτα νούμερα κοντά στους 100C. Σήμερα τα ξημερώματα έκατσα να μελετήσω λίγο την συμπεριφορά του CPU. Είναι σαν να βρίσκομαι στο κέντρο και να πρέπει να διαλέξω κατεύθυνση. Αν πάω σε μία μεριά κερδίζω κάτι και θα χάσω κάτι άλλο, θυσιάζοντας ταυτόχρονα και άλλα πράγματα. Αν πάω σε μία άλλη μεριά, κερδίζω αλλού έχοντας θυσιάσει επίσης άλλα. Μιλάμε πως το CPU out of the Box είναι τόσο μελετημένο και απίστευτα κρύο. 61C σε Prime Small FFTs; Δεν γίνονται αυτά. Αν πάω στα 4.5GHz σε όλους τους πυρήνες χωρίς Turbo, απλά δεν γίνεται. Οπότε έρχομαι και ρωτάω. Εσείς που παίζετε τον 8700K, με τι τάση, συχνότητα και θερμοκρασίες (Cinebench, Prime95 Blend & Small FFTs); *Μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία Core temperatures above 85°C aren't recommended http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html εγώ πάντως σε 4.8 που τον έχω κ 1.224 με aida κ intel extreme tuning πάνω απο 71 βαθμούς δεν πηγε κ έχω κ την μαμά πάστα της χ62 . θα δοκιμάσω κ το realbench που λέει ο φίλος κ έχω πάρει κ thermal grizzly να δω αν θα πάω ακόμα πιο κάτω σε βαθμούς .
Psycho_Warhead Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Πάστα ποια προτείνετε(Όχι για delid, για την ψύκτρα) ; 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Πάστα ποια προτείνετε(Όχι για delid, για την ψύκτρα) ; Οποια να ειναι ρε συ αν δεν κανεις delid να εχει νοημα οι θερμικες αρκουδες και οι αλλες high end απατες πανε..
Zaknafein Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Arctic MX-4, σταθερή αξία, με μεγάλο + για εμένα ότι δεν πετρώνει οπότε βγαίνει εύκολα η ψύκτρα και καθαρίζεται κ εύκολα επίσης. Η Arctic λέει για μέχρι 8 χρόνια / εφαρμογή, δεν την έχω δοκιμάσει τόσο πολύ, αλλά 3-4 χρόνια που την είχα στον 4770Κ δεν είχε διαφορά σε απόδοση. 3
mcrae13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Πάστα ποια προτείνετε(Όχι για delid, για την ψύκτρα) ;Noctua nt-h1 με έχει αφήσει πολύ ικανοποιημένο .Επίσης η thermal grizzly kryonaut πρέπει να είναι πολύ καλή. Ο BabisTs λέει ότι είναι τοπ.
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Arctic MX-4, σταθερή αξία, με μεγάλο + για εμένα ότι δεν πετρώνει οπότε βγαίνει εύκολα η ψύκτρα και καθαρίζεται κ εύκολα επίσης. Η Arctic λέει για μέχρι 8 χρόνια / εφαρμογή, δεν την έχω δοκιμάσει τόσο πολύ, αλλά 3-4 χρόνια που την είχα στον 4770Κ δεν είχε διαφορά σε απόδοση. Αυτη χρησιμοποιω και εγω σταθερη αξια οντως..
Heatspreader Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αυτή τη στιγμή σε Prime Small FFTs έχω θερμοκρασία κοντά στους 61C, με τον επεξεργαστή Stock και Turbo κανονικά, όχι όλους τους πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως μια χαρά Test είναι το Prime95 Small FFTs για να μάθεις την μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να πιάσει το Chip. Δεν γίνεται επειδή κάνουμε Overclocking να αλλάξουμε τα όργανα μέτρησης επειδή δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. εγώ πάντως σε 4.8 που τον έχω κ 1.224 με aida κ intel extreme tuning πάνω απο 71 βαθμούς δεν πηγε κ έχω κ την μαμά πάστα της χ62 . θα δοκιμάσω κ το realbench που λέει ο φίλος κ έχω πάρει κ thermal grizzly να δω αν θα πάω ακόμα πιο κάτω σε βαθμούς . Στο Cinebench πόσο βλέπεις μέγιστο;Έχεις δοκιμάσει Prime95 Small FFTs; Μπορείς να ανεβάσεις μόνο ένα core στα 4,7+(το ψυχρότερο και σταθερότερο) και να κρατήσεις τα υπόλοιπα στα 4,5. Το prime95 με AVX το ξεχνάς. Για πιο ρεαλιστικές καταστάσεις τρέχεις handbrake HEVC transcoding(χρησιμοποιεί AVX) σε κάποια ταινία που θα βρεις. Εκεί θα δεις τις μέγιστες θερμοκρασίες των νορμάλ εφαρμογών. Για κάτι ακόμα πιο βαρύ τρέχεις με τη cpu το folding@home. Πολλά work units κάνουν βαριά χρήση AVX εντολών, κάτι που δεν θα δεις σε εμπορικές εφαρμογές. Τέλος μπορείς να βάλεις είτε offset για AVX φορτία, είτε ένα όριο στα αμπέρ(περίπου 140A) που θα τραβάει το cpu. Τα όρια που βλέπεις στο νετ είναι σχετικά του πόσο στρεσσάρεις το cpu. Για τους 7700Κ/6700Κ που είναι ουσιαστικά το ίδιο τσιπ έγραφε ο ίδιος συντάκτης ότι δεν πρέπει να ξεπερνάς τους 80c μακροχρόνια. Μην τα παίρνεις σαν νόμο. Οι 80c είναι ένα καλό όριο για λόγους σταθερότητας. Είσαι ο μόνος που έδωσε μια απάντηση σχετική με την ερώτηση μου. Θα το σκεφτώ. Θα προτιμούσα να στρεσάρω με ειδικό πρόγραμμα όπως το Prime95 ή άλλα. Όπως έχω πει, ο λόγος είναι πως αυτά τα προγράμματα είναι σημεία αναφοράς και γι' αυτό υπάρχουν. Είναι σαν να μου λες τρέξε ένα Firestrike να μου πεις πόσα βγάζεις και να σου πω δοκίμασε το τάδε παιχνίδι το οποίο δεν έχει Benchmark καν στην τάδε πίστα και πήγαινε κάτω από ένα δέντρο. Δεν μπορείς να προσομοιώσεις απόλυτα με τέτοιες τεχνικές. Γι' αυτό υπάρχουν τα Benchmarks.
dmamais7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Πάστα ποια προτείνετε(Όχι για delid, για την ψύκτρα) ; εγώ στο παλιό μου σύστημα είχα την mx4 και όταν την είχα βάλει ειχα μείνει πολύ ικανοποιημένος κ τώρα πήρα την thermal grizzly η οποία έχω ακούσει οτι είναι μακράν η καλύτερη με διάφορα (την βάζουν κ στο delid ) κ θα την δοκιμάσω τις επόμενες μέρες .
d4ydr33m3r Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αυτή τη στιγμή σε Prime Small FFTs έχω θερμοκρασία κοντά στους 61C, με τον επεξεργαστή Stock και Turbo κανονικά, όχι όλους τους πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως μια χαρά Test είναι το Prime95 Small FFTs για να μάθεις την μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να πιάσει το Chip. Δεν γίνεται επειδή κάνουμε Overclocking να αλλάξουμε τα όργανα μέτρησης επειδή δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Μα δεν ειπαμε να μην το τρεξεις αν δεν θες. Ουτε σημαινει οτι επειδη δεν το τρεχω εγω δεν ειμαι stable.Δεν ειναι το holy grail το P95 και ας ειναι απο τα πιο παλια προγραμματα stress. Απλα οταν κανεις ενα o/c της ταξης του 35% και βαλε σε ενα εξαπυρηνο , τρεχεις ολους τους πυρηνες στην ιδια συχνοτητα και δεν χαμηλωνεις το core cache καθολου και φτανεις στα θερμικα ορια του τσιπ καλο θα ειναι να μην πιεζεις με P95 αν δεν εχεις κανει delid. Γιατι τα temps πανε κατα διαολου και επισης παιζουν και τα ΑVX πλεον. Μην ξεχναμε τον ντορο που ειχε γινει πριν καιρο με το P95 και το ποσες cpu διελυε με τα instructions που τοτε ηταν νεα. Ουτε επισης το γεγονος οτι σχεδον ολοι οσοι τρεχουν P95 για απολυτη σταθεροτητα το κανουν με AVX offset για να τεσταρουν σημερα . Εγω προσωπικα θελω να τρεχω χωρις avx offset και εχω επιλεξει να μην διαλυσω την cpu για χαρη κανενος P95 χωρις delid. Αλλιως οπως ειπες μενεις εργοστασιακα ρολογια και τρεχεις τα παντα..Βγαλε αν θελεις ενα 8ωρο στο realbench με τα ρολογια που θες και αν μετα τρεξεις P95 small FFTs και δεν εισαι stable εδω ειμαστε και το ξανασυζηταμε.. Just my 2 cents keep on don't mind me.. 1
dmamais7 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αυτή τη στιγμή σε Prime Small FFTs έχω θερμοκρασία κοντά στους 61C, με τον επεξεργαστή Stock και Turbo κανονικά, όχι όλους τους πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως μια χαρά Test είναι το Prime95 Small FFTs για να μάθεις την μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να πιάσει το Chip. Δεν γίνεται επειδή κάνουμε Overclocking να αλλάξουμε τα όργανα μέτρησης επειδή δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Στο Cinebench πόσο βλέπεις μέγιστο;Έχεις δοκιμάσει Prime95 Small FFTs; Είσαι ο μόνος που έδωσε μια απάντηση σχετική με την ερώτηση μου. Θα το σκεφτώ. Θα προτιμούσα να στρεσάρω με ειδικό πρόγραμμα όπως το Prime95 ή άλλα. Όπως έχω πει, ο λόγος είναι πως αυτά τα προγράμματα είναι σημεία αναφοράς και γι' αυτό υπάρχουν. Είναι σαν να μου λες τρέξε ένα Firestrike να μου πεις πόσα βγάζεις και να σου πω δοκίμασε το τάδε παιχνίδι το οποίο δεν έχει Benchmark καν στην τάδε πίστα και πήγαινε κάτω από ένα δέντρο. Δεν μπορείς να προσομοιώσεις απόλυτα με τέτοιες τεχνικές. Γι' αυτό υπάρχουν τα Benchmarks. σε cinebench είδα 62 . όχι το prime δεν το έχω δοκιμάσει γιατί έχω ακούσει τα χειρότερα , αλλά θα το δοκιμάσω κ αυτό . Σε realbench 45 λεπτά 71 θαθμους Να πω επισης ότι ολα αυτα δεν τα δοκιμάζω σε full τα fans αλλα σε auto ρυθμίσεις της x62 ανάλογα με την θερμοκρασία . Δηλαδή σε συνθήκες που θα εχω πάντα τον υπολογιστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις