Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα με έσωσε ότι δεν είχα τα λεφτά, οπότε η αναμονή ήταν υπέρ μου. Πρώτη φορά κουράστηκα τόσο σε αναβάθμιση. Σχεδόν αρρώστησα.

Όταν το Msystems μου είπε ότι έφερε το CPU που είχα κάνει την παραγγελία, πετάχτηκα από το σπίτι σαν πύραυλος να τον προλάβω.

Τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα Image Hosting είναι, δεν έχουν τίποτα.

Τυχερός που τον πρόλαβες φέρνουν 1 2 κομμάτια κάθε τόσο. Για καλό stock λένε για Δεκέμβριο και αν. Δεν είναι δουλειά αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σας αποχωριστώ παιδιά. Με κούρασε πάρα πάρα πολύ η intel με τη διαθεσιμότητα της και έκανα ολική στροφή.

Έφυγε ο 8700k και μπήκε ο ryzen 1700

Εφυγε η μητρική και μπήκε η AM4 rog crosshair VI hero

Έφυγε η arctic liquid freezer 240 και μπήκε η Coolermaster MasterLiquid 240 pro

Τα υπόλοιπα μένουν ακριβώς ίδια. Πραγματικά κουράστηκα με την Intel και έχω μεγάλο συν ότι το AM4 θα πάρει και νέους επεξεργαστές στο μέλλον.

Screenshot_20171110-164636_01.png

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας και να χαρείτε τους επεξεργαστές όσοι προλάβατε.

ΥΓ: Intel γαμιεσαι.

Σοκ και δεος Hey!

Πλακα σου κανω,καλοριζικα. :)

• Like 1

Να σε καλά φίλε μου.

Δεν πήγαινε άλλο 20 μέρες πέρασαν από την παραγγελία και γράφουν ακόμα 4 βδομάδες. Ε όχι παραπαει.

Το vision studio μου άφησε καλές εντυπώσεις από τη συνομιλία μας τον εξήγησα ότι πάω σε Ryzen λόγο διαθεσιμότητας και μου είπε λογικό και θα κόψουν τιμολόγιο 1500+φπα συν ένα συμπληρωματικο. Πιστεύω σε 2 3 μέρες να έχει φτιαχτεί ο πύργος και να τον έχω μέσα στη βδομάδα. Ναι θα χάσω λίγα fps(αν και στα 1080p 60p παίζω) αλλά η αναμονή είναι ότι χειρότερο και βαρέθηκα.

ναι αλλά φταίει κ το vision σαν μαγαζί γιατί  έτσι τους έλυσες τα χέρια ,  όπως τα άλλα μαγαζιά βρήκαν κ πήρα κ εγω έτσι να σου έβρισκαν  ή να τον έπαιρνες από αλλού . Άλλαξες  ολόκληρο σύστημα για αυτό. Όπως κ να χει πάντως καλορίζικο να είναι και αυτό .

Υ.Γ πιστεύω ότι μέχρι τις 24 θα είναι το κακό από εκεί κ πέρα θα υπάρχουν άφθονοι  

• Like 2

ναι αλλά φταίει κ το vision σαν μαγαζί γιατί έτσι τους έλυσες τα χέρια , όπως τα άλλα μαγαζιά βρήκαν κ πήρα κ εγω έτσι να σου έβρισκαν ή να τον έπαιρνες από αλλού . Άλλαξες ολόκληρο σύστημα για αυτό. Όπως κ να χει πάντως καλορίζικο να είναι και αυτό .

Υ.Γ πιστεύω ότι μέχρι τις 24 θα είναι το κακό από εκεί κ πέρα θα υπάρχουν άφθονοι

Oποιος και να φταιει φίλε μου δεν είχα άλλες επιλογές. Το msystems έχει 699 την msi 1080 κάρτα. Το άλλαξα αλλά σκέψου ότι έβαλα κορυφαία υδροψυξη κορυφαία μητρική έχει τα πάντα πάνω και κορυφαίο επεξεργαστή που θα χάνω 10 15 fps από τον 8700k. Δεν γίνονταν να κάνω κάτι άλλο και ο 1700 είναι τοπ επεξεργαστής και με τις μνήμες πιστεύω να πηγαίνει πολύ καλά. Σε ευχαριστώ πολύ όπως και να έχει με msi 1080 θα παίζω η εμπειρία στο gaming θα είναι πολύ καλή.

Σοκ και δεος Hey!

Πλακα σου κανω,καλοριζικα. :)

Να σε καλά φίλε benign. Θα μεταπιδησω στο am4 θέμα σιγά σιγά.
  • Like 2

Να σημειώσω ότι παρέλαβα από msystems τη σύνθεση με 8600κ. Μόνο παράπονο η καθυστέρηση αλλά δεν φταίει το μαγαζί, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση βάσει των συνθηκών.

Δεν έχω ακόμη εικόνα επιδόσεων βέβαια, το κουτί κάθεται γιατί δεν έχω ακόμη πάρει οθόνη. Δευτέρα Τρίτη υπολογίζω, ανέβασα και ένα ποστ στις Οθόνες για βοήθεια αλλά δεν έχω πάρει απάντηση από γνώστες...

Τελικα αγορασα μ'εναν φιλο τις παρακατω μνημες απο εξωτερικο και θα παρουμε απο ενα ζευγαρι ο καθενας.

https://www.skroutz.gr/s/9416550/Corsair-Vengeance-LED-32GB-DDR4-3400MHz-CMU32GX4M4C3400C16.html

Ειναι 8Gb Samsung B-Die απ'οτι ειδα κι ελπιζω να εκανα καλα που πηρα αυτες μιας και δεν εβρισκα κατι αλλο σε καλη τιμη.

Οι τιμες εχουν ξεφυγει πραγματικα.

Τις εχει κανεις μηπως να μου πει εντυπωσεις?

Είναι τρομερό αυτό το πράγμα με τις μνήμες. Κάτι σαν φάρσα. Τις  G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3400MHz (F4-3400C16D-16GTZ), τις πήρα 191€, την οποία τιμή δεν της λες χαμηλή. Τώρα έχουν φτάσει 224€ στο ίδιο κατάστημα. Σε λιγότερα από 25 μέρες. 

• Like 1

Είναι τρομερό αυτό το πράγμα με τις μνήμες. Κάτι σαν φάρσα. Τις G.Skill TridentZ 16GB DDR4-3400MHz (F4-3400C16D-16GTZ), τις πήρα 191€, την οποία τιμή δεν της λες χαμηλή. Τώρα έχουν φτάσει 224€ στο ίδιο κατάστημα. Σε λιγότερα από 25 μέρες.

Τραγικά πράματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από βδομάδα που θα έχω χρόνο, θα κοιτάξω να κάνω και λίγο tuning.
Θα απενεργοποιήσω το Turbo και θα προσπαθήσω να παίξω στα 4.8GHz με manual τάση να δω τι γίνεται. Απλά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαλάσω το ήσυχο Setup μου για παραπάνω συχνότητα, από ένα ήδη πολύ γρήγορο Chip.

Τι τάση (Offset) προτείνετε για αρχή;

Σχετικά με το Turbo πάντως:
https://www.gamersnexus.net/guides/3077-explaining-coffee-lake-turbo-8700k-8600k

Επεξ/σία από Heatspreader

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με το Overclock ή μάλλον αυτό που καταλαβαίνω είναι πως μάλλον δεν αξίζει γιατί η Intel έχει δώσει ήδη πολύ Turbo και έχει "ζυγίσει" πολύ καλά το Chip.

Γιατί κάνουμε Overclock; Για να κερδίσουμε επιδόσεις σε όλα τα σενάρια. Πάμε δηλαδή παραπάνω από το ρολόι που έχει δώσει ο κατασκευαστής.

Τι εννοώ;
Ο 8700K έχει τα παρακάτω Turbo Specs:

1C: 4.7GHz

2C: 4.6GHz
3C: 4.5GHz
4-5C: 4.4GHz
6C: 4.3GHz

Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

Αν μια εφαρμογή απασχολεί 1 Core, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι 4.7GHz σε ένα Core.

Αν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί 6 Cores, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι στα 4.3GHz σε όλα τα Cores.

Ας πούμε λοιπόν ότι απενεργοποιούμε το Turbo και βρίσκουμε ότι στη συχνότητα 4.5GHz (σε όλα τα Cores πάντα) είμαστε σταθεροί με μια τάση 1.28V (η τάση ενδεικτική ως παράδειγμα) και οι θερμοκρασίες μας ικανοποιούν, δηλαδή είναι τόσο κάτω από 85C*, ώστε το καλοκαίρι να είμαστε κοντά σε αυτούς, αλλά σε απόσταση ασφάλειας, δηλαδή ~5C μακριά.
Τι συμβαίνει;

Έχουμε μεγαλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες μιας και έχουμε μεγαλύτερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo(4.3GHz), από την άλλη μεριά όμως γινόμαστε πιο αργοί όταν χρησιμοποιείται ένας (4.7GHz) ή δύο (4.6GHz) πυρήνες αφού έχουμε μικρότερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo (4.7GHz - 4.6GHz).

Μαζί με όλα αυτά έρχεται η πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και κατ' επέκταση μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης τι συμβαίνει με την θερμοκρασία όταν αγνοήσει κάποιος τα Intel Specs και δώσει χειροκίνητη τάση με Overclock (όχι Turbo) σε όλους τους πυρήνες όχι μεγαλύτερη κιόλας των 1.28V. Στο Cinebench η θερμοκρασία είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι στο Prime95 σε Blend. Στο Prime95 σε Small FFTs (Maximum Heat Test) η θερμοκρασία ανεβαίνει σε απίστευτα νούμερα κοντά στους 100C.

Σήμερα τα ξημερώματα έκατσα να μελετήσω λίγο την συμπεριφορά του CPU.

Είναι σαν να βρίσκομαι στο κέντρο και να πρέπει να διαλέξω κατεύθυνση. Αν πάω σε μία μεριά κερδίζω κάτι και θα χάσω κάτι άλλο, θυσιάζοντας ταυτόχρονα και άλλα πράγματα. Αν πάω σε μία άλλη μεριά, κερδίζω αλλού έχοντας θυσιάσει επίσης άλλα.

Μιλάμε πως το CPU out of the Box είναι τόσο μελετημένο και απίστευτα κρύο. 61C σε Prime Small FFTs; Δεν γίνονται αυτά. Αν πάω στα 4.5GHz σε όλους τους πυρήνες χωρίς Turbo, απλά δεν γίνεται.

Οπότε έρχομαι και ρωτάω. Εσείς που παίζετε τον 8700K, με τι τάση, συχνότητα και θερμοκρασίες (Cinebench, Prime95 Blend & Small FFTs);

*Μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία

Core temperatures above 85°C aren't recommended

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

@Heatspreader

Για μένα εννοείται ότι δεν αξίζει να κάνεις oc κάτω από 4.7...

Εγω παίζω 5 με 1.328 adaptive και avx offset 1...δλδ 4.9 σε avx load...

Σε cinebench έχω περίπου 65 βαθμούς...

Αλλά σε Prime small ffts χτυπάει με τη μια 85αρια...σε gaming σπάνια θα περάσει τους 55 και αυτό στιγμιαία...

Στα πιο πολλά παιχνίδια πάει χαλαρα...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με το Overclock ή μάλλον αυτό που καταλαβαίνω είναι πως μάλλον δεν αξίζει γιατί η Intel έχει δώσει ήδη πολύ Turbo και έχει "ζυγίσει" πολύ καλά το Chip.

Γιατί κάνουμε Overclock; Για να κερδίσουμε επιδόσεις σε όλα τα σενάρια. Πάμε δηλαδή παραπάνω από το ρολόι που έχει δώσει ο κατασκευαστής.

Τι εννοώ;

Ο 8700K έχει τα παρακάτω Turbo Specs:

Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

Αν μια εφαρμογή απασχολεί 1 Core, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι 4.7GHz σε ένα Core.

Αν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί 6 Cores, τότε το CPU θα ανεβάσει το ρολόι στα 4.3GHz σε όλα τα Cores.

Ας πούμε λοιπόν ότι απενεργοποιούμε το Turbo και βρίσκουμε ότι στη συχνότητα 4.5GHz (σε όλα τα Cores πάντα) είμαστε σταθεροί με μια τάση 1.28V (η τάση ενδεικτική ως παράδειγμα) και οι θερμοκρασίες μας ικανοποιούν, δηλαδή είναι τόσο κάτω από 85C*, ώστε το καλοκαίρι να είμαστε κοντά σε αυτούς, αλλά σε απόσταση ασφάλειας, δηλαδή ~5C μακριά.

Τι συμβαίνει;

Έχουμε μεγαλύτερη απόδοση όταν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες μιας και έχουμε μεγαλύτερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo(4.3GHz), από την άλλη μεριά όμως γινόμαστε πιο αργοί όταν χρησιμοποιείται ένας (4.7GHz) ή δύο (4.6GHz) πυρήνες αφού έχουμε μικρότερο ρολόι (4.5GHz) από το Turbo (4.7GHz - 4.6GHz).

Μαζί με όλα αυτά έρχεται η πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση και κατ' επέκταση μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης τι συμβαίνει με την θερμοκρασία όταν αγνοήσει κάποιος τα Intel Specs και δώσει χειροκίνητη τάση με Overclock (όχι Turbo) σε όλους τους πυρήνες όχι μεγαλύτερη κιόλας των 1.28V. Στο Cinebench η θερμοκρασία είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ότι στο Prime95 σε Blend. Στο Prime95 σε Small FFTs (Maximum Heat Test) η θερμοκρασία ανεβαίνει σε απίστευτα νούμερα κοντά στους 100C.

Σήμερα τα ξημερώματα έκατσα να μελετήσω λίγο την συμπεριφορά του CPU.

Είναι σαν να βρίσκομαι στο κέντρο και να πρέπει να διαλέξω κατεύθυνση. Αν πάω σε μία μεριά κερδίζω κάτι και θα χάσω κάτι άλλο, θυσιάζοντας ταυτόχρονα και άλλα πράγματα. Αν πάω σε μία άλλη μεριά, κερδίζω αλλού έχοντας θυσιάσει επίσης άλλα.

Μιλάμε πως το CPU out of the Box είναι τόσο μελετημένο και απίστευτα κρύο. 61C σε Prime Small FFTs; Δεν γίνονται αυτά. Αν πάω στα 4.5GHz σε όλους τους πυρήνες χωρίς Turbo, απλά δεν γίνεται.

Οπότε έρχομαι και ρωτάω. Εσείς που παίζετε τον 8700K, με τι τάση, συχνότητα και θερμοκρασίες (Cinebench, Prime95 Blend & Small FFTs);

*Μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία

Core temperatures above 85°C aren't recommended

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1800828/intel-temperature-guide.html

Στο prime λογικο ειναι στο blend να εχει μικροτερες θερμοκρασιες απο το cinebench , αλλα στα small FFTs που χρησιμοποιουν AVX instructions πουσαρεται μεχρι αηδιας. Για αυτο πολλοι βαζουν AVX offset για να μην εχουν θεματα σταθεροτητας και θερμοκρασιων φυσικα..Αν η CPU δεν ειναι εξαιρετικη και χωρις delid δεν θα συνιστουσα prime95 για τεσταρισμα με συμβατικες ψυξεις μην πουσαρεις και αδικα στα ορια.

Για εμενα το καλυτερο stress test για να τεσταρεις πραγματικες συνθηκες εργασιας με προγραμματα συγχρονα που δουλευει κοσμος πραγματικα στην καθημερινοτητα του και εχουν ολες τις συγχρονες instructions (avx ή μη) ειναι το realbench.. Δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις 8ωρο stress test στο Realbench στο o/c profile που θες και να εισαι ακομη και επαγγελματιας πουσαροντας την cpu καθημερινα για δουλεια και να εχεις ασταθεια. Και πουσαρει στα ορια δεν χαιδευει..

Εγω αυτο κανω 8ωρο realbench και αν βγει τερμα ποτε μετα δεν εχω κανενα θεμα..

Το prime ρε φιλε σε small FFTs σε συνδυασμο με avx ειναι αυτοκτονικο.. Δινει unrealistic loads που ΠΟΤΕ δεν θα δεις σε πραγματικες συνθηκες εργασιας για αυτο βλεπεις πολλους και τρεχουν με avx offset οπως ειπα.. Τζαμπα την σκιζεις την cpu και προσωπικη γνωμη ΠΟΤΕ stress testing P95 χωρις temps ελεγχομενες.. Δηλαδη κατω απο 90.. Που οπως ειπα χωρις delid, καλη cpu και ψυξη στα 5+ το ξεχνας..

υ.γ Καλα το 85 max σε cpu απλα λολ.. Εννοειται για 24/7 και δεν νομιζω κανεις τρελλος να τρεχει την cpu του ακομη και για stress test οταν βλεπει οτι πλησιαζει 95-100C..Οι temps παντα οι ιδιες ηταν για cpu δεν νομιζω οτι εχει αλλαξει κατι απλα με τις οδοντοκρεμες που βαζουν πλεον..

@Heatspreader

Για μένα εννοείται ότι δεν αξίζει να κάνεις oc κάτω από 4.7...

Εγω παίζω 5 με 1.328 adaptive και avx offset 1...δλδ 4.9 σε avx load...

Σε cinebench έχω περίπου 65 βαθμούς...

Αλλά σε Prime small ffts χτυπάει με τη μια 85αρια...σε gaming σπάνια θα περάσει τους 55 και αυτό στιγμιαία...

Στα πιο πολλά παιχνίδια πάει χαλαρα...

65 max under load στα 5; Αντε πες το avx offset βοηθά στo P95 και εισαι κατω απο 90, αλλα για load temps χωρις delidmax 65 με τσιμπημενη ταση ειμαι officially impressed! Μαλιστα αυτό εχει headroom απο temps απλετο και με θερμοκρασίες σαν να ειχες κανει delid! 

Εγω για να καταλαβεις παιζω στα 5 ΧΩΡΙΣ offset και max load temps εχω και 80-85 σε cinebench ( με avg  temps σε gaming ~mid 70s) και φαντασου με ταση 1.29V! 

BTW

Πηγε 5.3GHz με 1.4 μεσα απο bios και auto LLC αλλα ζηταει αρκετα απο οτι βλεπω οποτε εκανα ενα validation και βγηκα δεν ειχε νοημα..

Ενταξει χωρις delid δεν εχει νοημα παραπερα για testing και προς το παρων δεν σκοπευω στα 5 ειμαι αρχοντας οπως εχω πει με 1.29 καρφωτο χωρις offset σε vcore/uncore..

post-286547-0-92935800-1510394971_thumb.jpg

• Like 1

65 max under load στα 5; Αντε πες το avx offset βοηθά στo P95 και εισαι κατω απο 90, αλλα για load temps χωρις delidmax 65 με τσιμπημενη ταση ειμαι officially impressed! Μαλιστα αυτό εχει headroom απο temps απλετο και με θερμοκρασίες σαν να ειχες κανει delid! 

Εγω για να καταλαβεις παιζω στα 5 ΧΩΡΙΣ offset και max load temps εχω και 80-85 σε cinebench ( με avg  temps σε gaming ~mid 70s) και φαντασου με ταση 1.29V! 

ειμαι με custom υδροψυξη με 4πλο και 3 πλο ψυγειο... και 20 βαθμους θερμοκρασια δωματιου για αυτο και 65αρια στο cinebench...

μου εκατσε μετριο τσιπακι και ζηταει αρκετο ρευμα για τα 5...

ηδη ειμαι σε αναζητηση καλυτερου... για να του κανω και delid...να ειναι παγος μετα...

και για αυτο δεν εχω κανει ακομη σε αυτον...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...