d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Καταρχάς θα σου πρότεινα να εισαι πιο ευγενικός γιατι δεν με ξερεις κ απο εχθες . Δεύτερον αν δεν μου απαντάς επειδη το θέμα εδω δεν ειναι o.c παω πάσο αλλα πες τα σε κανένα άλλον οχι σε εμένα οταν τα 3/4 εδω μεσα ειναι o.c κ ο καθένας λέει οτι θέλει κ σε πείραξα εγω . Επίσης δεν ειναι η πρωτη φορα που κανω o.c κ μπορει να μην εχω της δικές σου γνωσεις αλλα κατι ξερω . Τωρα αν επειδ ρώτησα γιατι δεν πανε τα volt στο 1.224 που το έδωσα κ παει 1.208 το θεωρείς εσυ τοσο ασχετοσύνη κ πρέπει να μου την πεις τότε συγνώμη που δεν γεννηθήκαμε με όλες τις ερωτήσεις κ τα προβλήματα λυμένα στο κεφάλι . Οταν λοιπόν ξανα ρωτήσει κάποιος κατι εδω μεσα πήγαινε πες του ευγενικά παντα πήγαινε διάβασε . Πως το καταφέρνετε παντα κ υπάρχουν 2 στους 20-30 που εχουν την τάση να την λεμε στους άλλος δεν το καταλαβαίνω . Αφήστε λιγο πίσω ρε παιδια την εξυπνάδα που κουβαλάτε μεσα σας κ γίνετε λιγο πιο ευγενικοί . Οκ εγω σε uefi τα εχω περάσει τα win Δεν νομιζω οτι στην "ειπα" πουθενα. Αν εσυ θες να δεις ετσι την συμβουλη μου τοτε δικαιωμα σου. Να σε συμβουλευσω ηθελα κακως παρεξηγηθηκες αλλα απο εκει και περα να μου λες οτι δεν ειμαι ευγενικος αυτο δεν καταλαβαινω που το ειδες απο τα λεγομενα μου. Στα φορα ειμαστε σαφως για να βοηθησουμε αλλα για να βοηθηθεις πρεπει να βοηθησεις και εσυ τον εαυτο σου. Και το οτι γραφουμε ολοι οφ τοπικ στα θεματα οκ δεν λεει και κατι ολοι το κανουν .. Το οτι ομως δεν γνωριζεις πραγματικα οπως λες ο ιδιος και οταν καποιος σε συμβουλευει πως να μαθεις το βαφτιζεις αγενεια ειναι κατι που δεν ευθυνομαι εγω. Ετοιμη γνωση δεν πηρε κανεις αλλα και να σου δωσουμε παλι δεν θα καταλαβεις τιποτα γιατι πολυ απλα δεν μαθαινεις ετσι. Εν παση περιπτωσει ειναι κλασσικη αντιδραση αμυντικη και καταλαβαινω αν και δεν ξερω για ποιο λογο. Ξαναλεω λοιπον και αν θες το ακους αν δεν θες δικαιωμα σου. Πρωτα μαθαινω εγω και μετα ρωταω αποριες δεν ξεκιναω ποτε απο τις αποριες γιατι ετσι δεν προκειται να καταλαβω πως λειτουργει το ολο θεμα. Αυτα και καλη σου συνεχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δεν νομιζω παλληκαρι μου οτι στην "ειπα" πουθενα. Αν εσυ θες να δεις ετσι την συμβουλη μου τοτε δικαιωμα σου. Να σε συμβουλευσω ηθελα αν παρεξηγηθηκες δικαιωμα σου αλλα απο εκει και περα να μου λες οτι δεν ειμαι ευγενικος αυτο δεν καταλαβαινω που το ειδες απο τα λεγομενα μου. Εν παση περιπτωσει ειναι κλασσικη αντιδραση και καταλαβαινω. Καλη συνεχεια. Ξανα διάβασε το μήνυμα σου κ ισως καταλαβεις αλλα οκ δεν παρεξηγώ ισως να ειμαι εγω υπερβολικός οκ . Βεβαια απο αυτα που εγραψα ,εσυ μονο οτι δεν εισαι ευγενικός κ οτι να με συμβουλέψεις ήθελες κράτησες . Οκ . Αν ήθελες απλα να με συμβουλεψεις απλα θα μου απανταγες γιατι τα volt δεν πανε πιο πανω αποτι εβαλα . Εγινε πάντως ευχαριστω για τις συμβουλές κ συγνώμη αν κατάλαβα εγω κατι λάθος . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Όλα εξαρτώνται από το game. Κάποια θέλουν τόσο cpu όσο και gpu. O i5 750 @3,6Ghz θα έχει σίγουρα μεγάλα drops στο Fallout 4. Είχα κάτι 50άρια και πιο κάτω με τον 920. Ακόμα και ο 6700K στα 4,5 λύγιζε σε κάποια σημεία και έπεφτε στα 55 καρέ(μετά από πλήθος patches). Επίσης διαφωνώ για το witcher 3. Χωρίς HT μέσα στο Novigrad εκτός από τα frame drops δεν είναι smooth. Σίγουρα "κόβει" την 1060 6gb σε ultra πλην hairworks. Η 1060 πάντως σε i5 750@3,6GHz με 12gb ram, παίζει αρκετά games.Fallout 4, GTA V, Witcher 3, παίζονται πολύ ικανοποιητικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Η 1060 πάντως σε i5 750@3,6GHz με 12gb ram, παίζει αρκετά games.Fallout 4, GTA V, Witcher 3, παίζονται πολύ ικανοποιητικά. Συγκρίνεις τη δύναμη ανά πυρήνα του i5 750 @3,6 GHz με τον FX;!;! O FX έχει Single Core Performance του Core 2 Duo... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Ξανα διάβασε το μήνυμα σου κ ισως καταλαβεις αλλα οκ δεν παρεξηγώ ισως να ειμαι εγω υπερβολικός οκ . Βεβαια απο αυτα που εγραψα ,εσυ μονο οτι δεν εισαι ευγενικός κ οτι να με συμβουλέψεις ήθελες κράτησες . Οκ . Αν ήθελες απλα να με συμβουλεψεις απλα θα μου απανταγες γιατι τα volt δεν πανε πιο πανω αποτι εβαλα . Εγινε πάντως ευχαριστω για τις συμβουλές κ συγνώμη αν κατάλαβα εγω κατι λάθος . Και συνεχιζεις να μην πιανεις το νοημα των λεγομενων μου. Δεν ειναι θεμα συγνωμης δεν θιχτηκα για κατι εγω εσυ θιχτηκες, προσπαθω να σου πω οτι οσο καλυτερα μαθεις σφαιρικα το ζητημα τοσο πιο ευκολα θα κανεις την δουλεια μονος σου, γιατι παιζουν τοσες παραμετροι στο o/c που δεν γινεται να σου κανει καποιος διαγνωστικα απο εδω και να θελει. Τι να σου πω οτι αλλο το cpu vid αλλο το vcore? Οτι αλλες τασεις δινει το adaptive,αλλες το auto αλλες δηλωνεις στο manual με offset, αλλα δινει με καθε ρυθμιση LLC ή χωρις και εξαρταται φυσικα και απο την μητρικη αλλα και απο τη cpu σου; Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα θελει troubleshooting και ΑΦΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ μετα ξεκινας το trial&error μονος σου να δεις τι ευθυνεται.. Οταν φτασεις σε αυτο το σημειο θα καταλαβεις τι νοημα εχει αυτο που σου λεω γιατι θα ξερεις τι εχει νοημα να ρωτησεις και τι οχι. Όλα εξαρτώνται από το game. Κάποια θέλουν τόσο cpu όσο και gpu. O i5 750 @3,6Ghz θα έχει σίγουρα μεγάλα drops στο Fallout 4. Είχα κάτι 50άρια και πιο κάτω με τον 920. Ακόμα και ο 6700K στα 4,5 λύγιζε σε κάποια σημεία και έπεφτε στα 55 καρέ(μετά από πλήθος patches). Επίσης διαφωνώ για το witcher 3. Χωρίς HT μέσα στο Novigrad εκτός από τα frame drops δεν είναι smooth. Σίγουρα "κόβει" την 1060 6gb σε ultra πλην hairworks. lol το fallout ειναι ειδος πραγματικα για μελετη..Οσο τρομερο παιχνιδι ειναι τοσο wtf ειναι η engine του σε απαιτησεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 lol το fallout ειναι ειδος πραγματικα για μελετη..Οσο τρομερο παιχνιδι ειναι τοσο wtf ειναι η engine του σε απαιτησεις.. Νομίζω πρέπει να βάλεις το Shadow Distance στο Medium για να παίξει σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Νομίζω πρέπει να βάλεις το Shadow Distance στο Medium για να παίξει σωστά. Εχω φαει στην μαπα καμια 200αρια ωρες στο game με τα dlc αστο λολ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Τον μεγαλύτερο ταράκουλο θα τον παθαίνατε αν παίζατε MMO(Raid). Ειδικά στο Wildstar πας από τα unplayable 15FPS του FX στα 60+ του Intel. Υπάρχει ακόμα;.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Και συνεχιζεις να μην πιανεις το νοημα των λεγομενων μου. Δεν ειναι θεμα συγνωμης δεν θιχτηκα για κατι εγω εσυ θιχτηκες, προσπαθω να σου πω οτι οσο καλυτερα μαθεις σφαιρικα το ζητημα τοσο πιο ευκολα θα κανεις την δουλεια μονος σου, γιατι παιζουν τοσες παραμετροι στο o/c που δεν γινεται να σου κανει καποιος διαγνωστικα απο εδω και να θελει. Τι να σου πω οτι αλλο το cpu vid αλλο το vcore? Οτι αλλες τασεις δινει το adaptive,αλλες το auto αλλες δηλωνεις στο manual με offset, αλλα δινει με καθε ρυθμιση LLC ή χωρις και εξαρταται φυσικα και απο την μητρικη αλλα και απο τη cpu σου; Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα θελει troubleshooting και ΑΦΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ μετα ξεκινας το trial&error μονος σου να δεις τι ευθυνεται.. Οταν φτασεις σε αυτο το σημειο θα καταλαβεις τι νοημα εχει αυτο που σου λεω γιατι θα ξερεις τι εχει νοημα να ρωτησεις και τι οχι. /quote] Το θέμα ειναι οτι δεν εκανα κατι σε βάθος για oc εκανα τα βασικα που ξερω κιόλας . Δηλαδη cpu ratio κ voltage σε vcore. Αυτο τα αλλα auto οπως τα ειχε κ για αυτο ρώτησα γιατι το κανει αυτο . Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2017 από dmamais7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Πέφτει η τιμούλα στο εργαλείο σιγά-σιγά... https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Και συνεχιζεις να μην πιανεις το νοημα των λεγομενων μου. Δεν ειναι θεμα συγνωμης δεν θιχτηκα για κατι εγω εσυ θιχτηκες, προσπαθω να σου πω οτι οσο καλυτερα μαθεις σφαιρικα το ζητημα τοσο πιο ευκολα θα κανεις την δουλεια μονος σου, γιατι παιζουν τοσες παραμετροι στο o/c που δεν γινεται να σου κανει καποιος διαγνωστικα απο εδω και να θελει. Τι να σου πω οτι αλλο το cpu vid αλλο το vcore? Οτι αλλες τασεις δινει το adaptive,αλλες το auto αλλες δηλωνεις στο manual με offset, αλλα δινει με καθε ρυθμιση LLC ή χωρις και εξαρταται φυσικα και απο την μητρικη αλλα και απο τη cpu σου; Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα θελει troubleshooting και ΑΦΟΥ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ μετα ξεκινας το trial&error μονος σου να δεις τι ευθυνεται.. Οταν φτασεις σε αυτο το σημειο θα καταλαβεις τι νοημα εχει αυτο που σου λεω γιατι θα ξερεις τι εχει νοημα να ρωτησεις και τι οχι. /quote] Το θέμα ειναι οτι δεν εκανα κατι σε βάθος για oc εκανα τα βασικα που ξερω κιόλας . Δηλαδη cpu ratio κ voltage σε vcore. Αυτο τα αλλα auto οπως τα ειχε κ για αυτο ρώτησα γιατι το κανει αυτο . Ετσι δουλευει το vcore οταν δεν εχεις καποια ρυθμιση απ το LLC. Λεγεται vdroop. Οταν εχεις εσυ μια ταση σε idle, την στιγμη που θα ανεβει το load πεφτει η ταση. Με ρυθμισεις απ το LLC κανει μονο του compensate κ ανεβαζει την ταση οταν εχει load. Αλλα θελει προσοχη γιατι μπορει να κανει spikes πιο πανω απο αυτο π δινεις η μπορει να φτασει να δινει κ πιο πανω ταση γενικα απ αυτο π εχεις δηλωσει αν ανεβασεις πολυ το LLC. Στο δικο μου setup πχ 7700k με aorus z270x gaming 7 με vcore 1.33 στο bios βλεπω σε load 1.200-1.212 vcore, με το LLC στο auto. Αν το ανεβασω το LLC, πχ στη mobo μ εχει high και turbo σαν επιλογες ενω σε αλλες mobo το εχει αλλιως με level κλπ, το vcore μενει πιο κοντα σ αυτο που δηλωνω, στην επιλογη turbo το ξεπερναει κιολας. Αλλα απ αυτα π ειδα εγω απο τις δοκιμες μου τις πιο καλες θερμοκρασιες τις ειχα με το LLC σε auto και εχοντας μεγαλυτερο vcore στο bios απ οτι αν ειχα πιο ψηλα το LLC και χαμηλοτερο vcore στο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Ετσι δουλευει το vcore οταν δεν εχεις καποια ρυθμιση απ το LLC. Λεγεται vdroop. Οταν εχεις εσυ μια ταση σε idle, την στιγμη που θα ανεβει το load πεφτει η ταση. Με ρυθμισεις απ το LLC κανει μονο του compensate κ ανεβαζει την ταση οταν εχει load. Αλλα θελει προσοχη γιατι μπορει να κανει spikes πιο πανω απο αυτο π δινεις η μπορει να φτασει να δινει κ πιο πανω ταση γενικα απ αυτο π εχεις δηλωσει αν ανεβασεις πολυ το LLC. Στο δικο μου setup πχ 7700k με aorus z270x gaming 7 με vcore 1.33 στο bios βλεπω σε load 1.200-1.212 vcore, με το LLC στο auto. Αν το ανεβασω το LLC, πχ στη mobo μ εχει high και turbo σαν επιλογες ενω σε αλλες mobo το εχει αλλιως με level κλπ, το vcore μενει πιο κοντα σ αυτο που δηλωνω, στην επιλογη turbo το ξεπερναει κιολας. Αλλα απ αυτα π ειδα εγω απο τις δοκιμες μου τις πιο καλες θερμοκρασιες τις ειχα με το LLC σε auto και εχοντας μεγαλυτερο vcore στο bios απ οτι αν ειχα πιο ψηλα το LLC και χαμηλοτερο vcore στο bios. Άρα να το αφήσω έτσι ? Υπάρχει θέμα ? Αποτι κατάλαβα οχι ε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimskeet2002 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Οχι αν ειναι σταθερο το OC σου δεν εχεις καποιο θεμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Οχι αν ειναι σταθερο το OC σου δεν εχεις καποιο θεμα.ναι σταθερό ειναι ,απλα διαπίστωσα αυτο μονο ότι σε stress test μου πήγαινε τα volt 1,208 αντί για 1,224 . Ευχαριστω να σαι καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Άλλοι λένε ότι έχει διαφορές, άλλοι ότι δεν έχει. Δεν ξέρω τι ισχύει. Ας πει κάποιος που έχει NVMe εδώ μέσα.. Σχεδόν κόβω το κεφάλι μου πως ένας nvme θα κάνει διαφορά. Μην ξεχνάμε πως το AHCI είναι χαρηστικό και δεν είναι σχεδιασμένο για SSDs. Για να δεις αν σε κόβει η CPU ή όχι, πρέπει να δεις το GPU usage στο εκάστοτε παιχνίδι. Αν είναι καρφωμένο στο 99% συνέχεια, δεν σε κόβει. Μου κάνει εντύπωση πως δεν είδες διαφορές στο FC4 πάντως, το παιχνίδι χρησιμοποιεί 3 πυρήνες(Dunia engine), η διαφορά θα έπρεπε να 'ναι χαοτική με τον FX. Αν θυμάσαι στο Far Cry 4 είχα βάλει Screenshot με 100% utilization στην κάρτα και ~ 45FPS. Έχω κάποια drops και τώρα. Ίσως να είναι λιγότερα. Η διαφορά όμως είναι τέτοια που δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά. Και εγώ περίμενα πως το Far Cry 4 θα ήταν το παιχνίδι που θα έβλεπα μεγάλες διαφορές. Χαοτική διαφορά εγώ έχω δει πάντως. Σε 3 games (Total war Rome II, Attila και Dishonored 2) με τις ίδιες ρυθμίσεις τα fps "πετάνε" σε σχέση με πρίν όπου είχα απίστευτο stuttering. Ο FX σίγουρα κόβει την GTX1060. Δεν τα έχω παίξει ποτέ. Τον μεγαλύτερο ταράκουλο θα τον παθαίνατε αν παίζατε MMO(Raid). Ειδικά στο Wildstar πας από τα unplayable 15FPS του FX στα 60+ του Intel. Χαίρω πολύ και σε Emulators. Πολύ ειδικά σενάριο όμως. Πέφτει η τιμούλα στο εργαλείο σιγά-σιγά... https://www.skroutz.gr/s/12979212/Intel-Core-i7-8700K-Box.html Ελπίζω να ισχύει η διαθεσιμότητα. Όταν θα έχω χρόνο από εβδομάδα θα ρήξω τουλάχιστον 4 αρνητικές κρητικές σε γνωστά καταστήματα. Θετικές θα δώσω στο Ask Adam και Msystems. Ακόμα και το VnP-Home Like που είχε τη μητρική, το μόνο θετικό ήταν η τιμή της και τίποτα άλλο. Περίμενα πολύ. Ετσι δουλευει το vcore οταν δεν εχεις καποια ρυθμιση απ το LLC. Λεγεται vdroop. Οταν εχεις εσυ μια ταση σε idle, την στιγμη που θα ανεβει το load πεφτει η ταση. Με ρυθμισεις απ το LLC κανει μονο του compensate κ ανεβαζει την ταση οταν εχει load. Ναι. Ένας επίσης εύκολος τρόπος να δεις το Vdroop είναι ο εξής: Απενεργοποιείς αυτές τις διαχειρήσεις ενέργιας που ρίχνουν την τάση όταν πέφτει η συχνότητα. Ακόμα καλύτερα απνεργοποιείς και τις ρυθμίσεις που ρίχνει το ρολόι σε Idle. Έτσι όταν είσαι σε Idle έχει τη μέγιστη συχνότητα και τάση. Ας πούμε 4.0GHz και τάση 1.30V. Βάζεις ένα Prime95 και παρατηρείς την τάση πριν πατήσεις την έναρξη του Test η οποία είναι 1.30V. Με το που το πατήσεις, αν η τάση πάει 1.20V, τότε έχεις Vdroop της τάξης 0.20V. Ο 8700K out of the Box με Turbo στα Cores που ορίζει ο κατασκευαστής είναι εξαιρετικά κρύο Chip. Αν πας ένα βήμα παραπάνω σε Turbo για όλα τα Cores τα πράγματα αλλάζουν. Όχι δραματικά, αλλά αλλάζουν. Αν θες να κάνεις Overclock κανονικό χωρίς Turbo, με τίποτα. Βάρεσα 85άρια και όταν πήγα για τα 5Ghz είδα κάτι 100άρικα. Το έκλεισα αμέσως. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ούτε Delid δεν αξίζει για εμένα. 4.7Ghz all cores Turbo και τέλος. Για να μην με λέτε γκρινιάρη, αυτά που έλγα πριν διαβάσω το άρθρο σχετικά με τις αντοχές, θερμοκρασίες, κλπ. Intel Temperature Guide - by CompuTronix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις