Heatspreader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Σετάρα το Hardware, δοκίμασα 2-3 παιχνίδια και τώρα σε λίγο θα κάνω Format. Θα σας πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου. Περισσότερες λεπτομέρειες εν καιρώ. Τρομερά δύσκολο σετάρισμα. Έπρεπε να πειράξω ρυθμίσεις στην τάση μεταξύ Fixed, offset και Auto. Από Default ήταν στο Fixed όπου έδινε τρελή τάση και κατ' επέκταση θερμοκρασίες. Έπρεπε να δώσω Turbo από μια συγκεκριμένη ρύθμιση και μετά να πάω αλλού να βάλω αντί για All Cores, Per Core ώστε να μην πηγαίνουν όλα τα Cores 4.7GHz. Πάλευα δηλαδή να παίξω Default ώστε να μην κάνω Overclock. Από Default είναι Overclock οι ρυθμίσεις, ότι να 'ναι.Με το δεύτερο και το τρίτο BIOS κάθε φορά που έκανα Restart κόλλαγε πριν το Post στο Fast Boot. Ελπίζω να είναι θέμα Windows, με το Format να διορθωθεί. Γύρισα στο πρώτο BIOS και όλα καλά ωστόσο. Στο Far Cry 4 δεν είδα καμία διαφορά. Είχα και πάλι κάποια Drops.Στο Need For Speed είδα διαφορά. Δεν είχα Drops που είχα πριν και ανέβασα και κάποια Settings όπως Shadows και AA. Πριν έπεφτε στα 50FPS και φαινόταν το Lag. Στο Witcher 3 μικρές διαφορές.Στο Boot από ελάχιστη έως καμία διαφορά. Στο Browsing καμία διαφορά. Στα Windows καμία διαφορά. Cinebench 1385marks. Αναμενόμενο.Ένας φίλος που το σετάραμε μαζί και έτρεξε Handbrake ο οποίος έχει i7 4790, μου είπε ότι έχει τρομερές επιδόσεις. Μετά το Format, τα λέμε ξανά για επιδόσεις. Υ.Γ.: Αν οι διαφορές είναι αυτές με τον FX, με Ryzen θα είναι σχεδόν αμελητέες σε καθημερινή χρήση. Δεν θέλω να προτρέχω, σας μεταφέρω μια πρώτη εικόνα και μία αίσθηση. Μπορεί σε λίγες μέρες να σας πω ότι βρήκα το φως μου. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 και εμένα στη αρχή με msi z370 gaming m5 είναι απο μόνο του oc στα 4.6 κάπου εκεί ,έχει ένα κουμπί boost στο παει 4.8 αλλά όταν το δοκίμασα με κάποια test μου πήγαινε μέχρι 4.6 κ ετσι έβαλα απο μόνος μου εκεί που λέει oc explore mode το εκανα expert , στο cpu ratio έβαλα 48 κ στο ρεύμα auto. Επίσης εγώ το έχω all core κ οχι per core . δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα per core .Τώρα που άφησα το aida κανένα 30 λεπτό πήγε 72 βαθμούς αλλά ξανά έπεφτε στους 64 αλλά παρατήρησα οτι στο core 3 έπιασε κ 77 κ γενικά αυτός είχε πιο πάνω θερμοκρασίες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Σετάρα το Hardware, δοκίμασα 2-3 παιχνίδια και τώρα σε λίγο θα κάνω Format. Θα σας πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου. Περισσότερες λεπτομέρειες εν καιρώ. Τρομερά δύσκολο σετάρισμα. Έπρεπε να πειράξω ρυθμίσεις στην τάση μεταξύ Fixed, offset και Auto. Από Default ήταν στο Fixed όπου έδινε τρελή τάση και κατ' επέκταση θερμοκρασίες. Έπρεπε να δώσω Turbo από μια συγκεκριμένη ρύθμιση και μετά να πάω αλλού να βάλω αντί για All Cores, Per Core ώστε να μην πηγαίνουν όλα τα Cores 4.7GHz. Πάλευα δηλαδή να παίξω Default ώστε να μην κάνω Overclock. Από Default είναι Overclock οι ρυθμίσεις, ότι να 'ναι. Με το δεύτερο και το τρίτο BIOS κάθε φορά που έκανα Restart κόλλαγε πριν το Post στο Fast Boot. Ελπίζω να είναι θέμα Windows, με το Format να διορθωθεί. Γύρισα στο πρώτο BIOS και όλα καλά ωστόσο. Στο Far Cry 4 δεν είδα καμία διαφορά. Είχα και πάλι κάποια Drops. Στο Need For Speed είδα διαφορά. Δεν είχα Drops που είχα πριν και ανέβασα και κάποια Settings όπως Shadows και AA. Πριν έπεφτε στα 50FPS και φαινόταν το Lag. Στο Witcher 3 μικρές διαφορές. Στο Boot από ελάχιστη έως καμία διαφορά. Στο Browsing καμία διαφορά. Στα Windows καμία διαφορά. Cinebench 1385marks. Αναμενόμενο. Ένας φίλος που το σετάραμε μαζί και έτρεξε Handbrake ο οποίος έχει i7 4790, μου είπε ότι έχει τρομερές επιδόσεις. Μετά το Format, τα λέμε ξανά για επιδόσεις. Υ.Γ.: Αν οι διαφορές είναι αυτές με τον FX, με Ryzen θα είναι σχεδόν αμελητέες σε καθημερινή χρήση. Δεν θέλω να προτρέχω, σας μεταφέρω μια πρώτη εικόνα και μία αίσθηση. Μπορεί σε λίγες μέρες να σας πω ότι βρήκα το φως μου. IMG_20171108_162931_767.jpg Αν μιλάμε για την ultrawide ανάλυση , και με την 1060 για κάρτα , λογικό μου ακούγεται να μην είδες μεγάλες διαφορές εφόσον μάλλον ήσουν ήδη gpu bound. Όσον αφορά το boot/browsing/windows κομμάτι , θεωρώ πως όποιος παρατηρεί διαφορές μεταξύ επεξεργαστών από nehalem/fx και μετά , είναι ξεκάθαρα placebo. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dmamais7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Τελικά το έβγαλα από το auto στα volt γιατί μου έβαλε χωρίς λόγο 1.34 . Του έβαλα εγώ 1,224 . Θέλω να ρωτήσω από hwinfo που κοιτάω volt temps κτλπ το vcore που λεει ειναι το συνολικό ? επίσης αφού το έβαλα 1.224 γιατί κάποια στιγμή που έτρεχα aida πήγε 1.208 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς ακόμα και μετά από Format, το PC δεν μπορεί να παίξει με BIOS πέραν του αρχικού. Σε κάθε Restart κολλάει σε Error 97 και δεν κάνει Post.Παιδικές ασθένεις φαντάζομαι και όχι πρόβλημα Hardware, μιας και όλα τρέχουν μια χαρά με το πρώτο BIOS (1.00). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Διαφορές σε boot, browsing και Windows μόνο με κάναν 960 EVO ίσως να έβλεπες. Κατά τα άλλα με την 1060 ήσουν ήδη GPU bound γι' αυτό και οι μικρές διαφορές. Αν και υπάρχουν παιχνίδια που θα έβλεπες μεγάλες διαφορές, όπως το GTA V, το Watch Dogs 2, AC: Origins κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Είναι στο πρόγραμμα ένας nvme. Θα ρίξω μια ματιά και στο GTA αυτές τις μέρες καθώς και σε άλλα παιχνίδια. Έστειλα email και στην Asrock με το θέμα με τα BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heybro Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δυστυχώς ακόμα και μετά από Format, το PC δεν μπορεί να παίξει με BIOS πέραν του αρχικού. Σε κάθε Restart κολλάει σε Error 97 και δεν κάνει Post. Παιδικές ασθένεις φαντάζομαι και όχι πρόβλημα Hardware, μιας και όλα τρέχουν μια χαρά με το πρώτο BIOS (1.00). Έβαλες το τελευταίο bios 1.20 και έχεις θέματα? Παντού διαβάζω τα καλύτερα για την K6 κανένας δεν έχει πρόβλημα με το 1.20. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Για τις επιδόσεις σε κόβει πολύ η 1060 με καλύτερη κάρτα θα έβλεπες μεγάλες διαφορές στα fps μιας και δουλεύει στο ρελαντί ο 8700 αυτή τη στιγμή. Το debug led βγάζει κάποιο πρόβλημα όταν σκαλώνει στο post? Γειά δες εδώ φίλε μου https://www.asrock.com/support/faq.asp?id=334 Κάποιο λάθος πρέπει να υπάρχει με τις pcie εφόσον είσαι σε 97 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Διαφορές σε boot, browsing και Windows μόνο με κάναν 960 EVO ίσως να έβλεπες. Κατά τα άλλα με την 1060 ήσουν ήδη GPU bound γι' αυτό και οι μικρές διαφορές. Αν και υπάρχουν παιχνίδια που θα έβλεπες μεγάλες διαφορές, όπως το GTA V, το Watch Dogs 2, AC: Origins κλπΟύτε με nvme δεν βλέπεις διαφορές σε win. Σεboot times ίσως είναι και πιο γρήγορο με έναν sata 3 ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Άλλοι λένε ότι έχει διαφορές, άλλοι ότι δεν έχει. Δεν ξέρω τι ισχύει. Ας πει κάποιος που έχει NVMe εδώ μέσα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Σε νορμάλ χρήση και gaming δεν έχει διαφορές από ένα γρήγορο ssd. Εννοείται πως όποιος στήνει τώρα σύστημα θα προτιμήσει nvme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Έχω αυτόν. Εντάξει σε κάποιες περιπτώσεις έχει γέλιο (π.χ. να ανοίγεις κάνα zipped αρχείο ή σε drag n drop). Το boot στη φάση BIOS το λες το ίδιο, το username των Windows ίσα που προλαβαίνω να το δω όμως. Όλα αυτά με ταπεινό Ryzen 1200 και 2800 RAM. Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι αλλάζει η θερμοκρασία του με τη χρήση πολύ απότομα, δηλαδή του βάζεις να γράψει 15000 αρχεία και πάει μέσα σε 1-2 λεπτά 35 βαθμούς, και μόλις τελειώσει πέφτει στους 22 αμέσως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Αν μιλάμε για την ultrawide ανάλυση , και με την 1060 για κάρτα , λογικό μου ακούγεται να μην είδες μεγάλες διαφορές εφόσον μάλλον ήσουν ήδη gpu bound. Όσον αφορά το boot/browsing/windows κομμάτι , θεωρώ πως όποιος παρατηρεί διαφορές μεταξύ επεξεργαστών από nehalem/fx και μετά , είναι ξεκάθαρα placebo. Μα τι να παρατηρησεις σε ενα λειτουργικο αν θα ανοιξει ενα app 0.01sec γρηγοροτερα; Που τις περισσοτερες φορες μεγαλυτερη διαφορα κανουν οι ρυθμισεις στα προγραμματα.. Ο επεξεργαστης παντως φαινεται και σε συνδυασμο με ενα καλο nvme δειχνει μεγαλη διαφορα εκει που μπορει να δειξει.. Π.χ σε ζιπαρισμα, σε adobe εφαρμογες που δουλευω πολυ και εχω φορτωμενα ενα καρο plugins σε PS και Premiere ανοιγει και δουλευει σφαιρα και τελος στο gaming θα πρεπει να δοκιμασεις παιχνιδια που θελουν και αρκετη cpu στο μενου.. Π.χ ακουω για σκαλωματα σε AC Origins που δεν αντιμετωπιζω..Γενικα παντως για να καταλαβεις τι σου προσφερει ενας επεξεργαστης με παραπανω threads θα πρεπει να ζησεις με αυτον και μετα να πας σε ενα τετραπυρηνο π.χ.. Το αντιστροφο ειναι συνηθως που δειχνει το κερδος στην εμπειρια οταν απο κατι συνηθισμενο πας μετα σε αυτο που νομιζες οτι ειναι η ιδια εμπειρια. Το κερδος με τον 8700k ειναι οτι ειναι ισως ο κορυφαιος all arounder CPU αυτη την στιγμη.. Ειναι και παρα πολυ καλος σε multi threaded εφαρμογες που σε συνδυασμο με το o/cability του χτυπαει στα ισια 8πυρηνους και ταυτοχρονα εχει το κορυφαιο single threaded performance με τον 7700k.. Δηλαδη δεν εχει μειονεκτηματα χτυπητα.. Επισης αν φανταστεις οτι ακομη και για 5GHz σε 6cores/12threads οι ενεργειακες απαιτησεις τηρουμενων των αναλογιων ειναι απιστευτα χαμηλες τοτε δεν μπορεις παρα να τον θεωρεις imho την καλυτερη λυση αν αναβαθμιζεις σημερα με διαφορα. Ούτε με nvme δεν βλέπεις διαφορές σε win. Σεboot times ίσως είναι και πιο γρήγορο με έναν sata 3 ssd. Στα windows σε boot time δεν εχει καμια διαφορα ο nvme αυτα ειναι βλακειες που ακουγονται εχω δει κατι ανοιγει σε 1sec και γελαω λολ.. Εχω τον 1Tb 960evo που ειναι και πιο γρηγορος απο τα μικρα μοντελα της σειρας σχεδον 960pro rated speeds... Σε loading game times σε καποια games ειναι πολυ πιο γρηγορος σε αλλα παλι καθολου. Εχθες π.χ εβαλα το fifa στον nvme ετσι για πλακα και ουσιαστικα δεν κανει loading το παιχνιδι οταν πατας απο το μενου των ομαδων αμεσως βγαζει press button to play lol Σε καποια sandbox/open world ουσιαστικα δεν χρειαζεται να ανησυχεις για το loading των χαρτων αλλα στο 99% με ενα καλο sata ssd εισαι οκ και σε αυτο. Σε adobe εφαρμογες οπως ειπα με τιγκα plugins βοηθησε πολυ παει σφαιρα.. Σε unzip/zip και installation απλα δεν υπαρχει σχεση και ουσιαστικα το bottleneck σε transfer files ειναι το πρωτοκολλο των αλλων sata.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Άλλοι λένε ότι έχει διαφορές, άλλοι ότι δεν έχει. Δεν ξέρω τι ισχύει. Ας πει κάποιος που έχει NVMe εδώ μέσα.. Σε nvme με ryzen 1200 παντως μου φανηκε πιο γρηγορη η αποκριση στα windows σε σχεση με το δικομου .Kαι στο boot time ελαχιστα. Και αυτο με φθηνο nvme με ταχυτητες της πλακας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Qless Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Για να έχει διαφορά στο boot time θέλει οποσδήποτε και εγκατάσταση των windows σε uefi mode με κατάλληλα settings στο bios, και ναι ένα σωστό στημένο σύστημα με nvme είναι πολύ πιο γρήγορο στο boot και στην απόκριση από οποιοδήποτε ssd, hdd σε sata 3 Eπίσης αν η εγκατάσταση του λειτουργικού έγινε σε ahci χρειάζεται φορμάτ επανεγκατάσταση του λειτουργικού σε uefi mode, σε σωστά προετοιμασμένο φλασάκι για εγκατάσταση λειτουργικού σε uefi από το rufus, και settings ανάλογα με την μητρική (ultra fast boot, csm disable) ανάλογα, αν το φλασάκι εγκατάστασης ΔΕΝ είναι σωστά προετοιμασμένο (only UEFI) στο rufus πάλι μια τρύπα στο νερό θα γίνει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις