_Theo_ Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Αν εχεις δει τα ρολογια στα παιχνιδια να ανεβαινουν στα νουμερα αυτα(φανταζομαι στο cpu z),τοτε μαλλον θα ειναι ενεργοποιημενο ηδη στο bios αρα δεν χρειαζεται να αλλαξεις κατι αλλο. Μπορεις βεβαια καθαρα για εκπαιδευτικους λογους να ριξεις μια ματια στο Bios να το δεις και εσυ. Θυμαμαι πιο παλια στους intel επεξεργαστες ειχε απλα επιλογη enable turbo boost/mode.Πλεον βαλανε να ανεβαινουν περισσοτερο 1 ή 2 πυρηνες και λιγοτερο οι υπολοιποι(γιαυτο και υπαρχει η επιλογη για ολους τους πυρηνες. Πάντως στα 4 GHz (στον ένα πυρήνα) δεν έχω δεί να ανεβαίνει. Το πολύ να φτάσει στα 3,989. Οκ, σχεδόν 4...Επίσης κάπου είχα διαβάσει οτι αυτό θεωρείται bug και θα διορθωθεί με BIOS Update.
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Εχει ένα ανεμιστηρακι η 7αρα πίσω από τα vrms που όταν ανέβουν ξεκινάει να τα ψύχει. Με τόσα leds πως να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πανέμορφα boards πάντως. Στη τελική έχουμε ποντίκι πληκτρολόγιο pad με rgb led και επιπλέον οι περισσότερες μητρικές περνουν rgb καλώδιο ταινίες οπότε δε είναι ανάγκη να έχει 500 led πάνω η μητρική. Με την μπακαλιστικη λογικη μου παντως γιατι δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις στα ηλεκτρονικα τα leds απο μονα τους να ανεβαζουν τετοιες θερμοκρασιες αποκλειεται..Οτι συμβαλλουν συμβαλλουν. Η ελλειψη heatpipe ειναι πολυ σοβαρος παραγοντας..
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Εχει ένα ανεμιστηρακι η 7αρα πίσω από τα vrms που όταν ανέβουν ξεκινάει να τα ψύχει. Με τόσα leds πως να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία. Πανέμορφα boards πάντως. Στη τελική έχουμε ποντίκι πληκτρολόγιο pad με rgb led και επιπλέον οι περισσότερες μητρικές περνουν rgb καλώδιο ταινίες οπότε δε είναι ανάγκη να έχει 500 led πάνω η μητρική. Κοιταξε να δεις,η ultra gaming και οι φθηνοτερες μητρικες οπως η gigabyte gaming 3 ναι ειναι ομορφες γιατι ουτως ή αλλως στα χρηματα αυτα ξερουμε τι απαιτησεις εχει οποιος τις κοιταζει περισσοτερο. Η Ultra gaming που αναφερθηκε λοιπον ειναι η φθηνοτερη καρτα της εταιρειας που εχει αυτο τον εντονο φωτισμο https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=gigabyte+z370+gaming και που ειναι εν μερη και το selling point της,οπως σωστα αναφερει και ενας απο κατω στην κριτικη του(βεβαια ψιλο οτι να ναι το σχολιο του στα περι θερμοκρασιων αλλα τελος παντων) https://www.skroutz.gr/s/12979313/Gigabyte-Z370-AORUS-Ultra-Gaming.html#reviews βλεπω εχουν γραψει κριτικες και στην gaming 7 ορισμενοι και βεβαια οπως βλεπουμε ο καθενας αλλα πραγματα δινει περισσοτερο βαρος(παραδοξως δεν βλεπω ουτε μια κριτικη για την γνωστη Asus hero ) Βλεπω οτι ενα σκρουτζομαγαζο εχει για παραγγελια και τις ακριβοτερες Asus maximus για τους καφεδες,αλλα οι τιμες ξεφευγουν υπερβολικα https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=asus+maximus+rog+x&price_min=370&price_max= https://www.skroutz.gr/s/12979332/Gigabyte-Z370-AORUS-Gaming-7.html#reviews 1
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Πάντως στα 4 GHz (στον ένα πυρήνα) δεν έχω δεί να ανεβαίνει. Το πολύ να φτάσει στα 3,989. Οκ, σχεδόν 4...Επίσης κάπου είχα διαβάσει οτι αυτό θεωρείται bug και θα διορθωθεί με BIOS Update. Tετοιες μικρες αποκλισεις ειναι απολυτως νορμαλ για το bclk frequency και αποτελουν και μετρο προστασιας. Απενεργοποιησε τo spread spectrum απο το bios αν θες αλλα μην σε ανησυχει αυτο.. 1
Heybro Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Με την μπακαλιστικη λογικη μου παντως γιατι δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις στα ηλεκτρονικα τα leds απο μονα τους να ανεβαζουν τετοιες θερμοκρασιες αποκλειεται..Οτι συμβαλλουν συμβαλλουν. Η ελλειψη heatpipe ειναι πολυ σοβαρος παραγοντας.. Βασικό για την ψύξη των vrms. Έχει ανεμιστηρακι που δεν ξέρω πόσο δουλειά κάνει. Όπως και να χει αν υπάρχει όντως πρόβλημα οι θερμοκρασίες είναι πουλ υψηλές για τόσο ακριβή μητρική. Κοιταξε να δεις,η ultra gaming και οι φθηνοτερες μητρικες οπως η gigabyte gaming 3 ναι ειναι ομορφες γιατι ουτως ή αλλως στα χρηματα αυτα ξερουμε τι απαιτησεις εχει οποιος τις κοιταζει περισσοτερο. Η Ultra gaming που αναφερθηκε λοιπον ειναι η φθηνοτερη καρτα της εταιρειας που εχει αυτο τον εντονο φωτισμο https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=gigabyte+z370+gaming και που ειναι εν μερη και το selling point της,οπως σωστα αναφερει και ενας απο κατω στην κριτικη του(βεβαια ψιλο οτι να ναι το σχολιο του στα περι θερμοκρασιων αλλα τελος παντων) https://www.skroutz.gr/s/12979313/Gigabyte-Z370-AORUS-Ultra-Gaming.html#reviews βλεπω εχουν γραψει κριτικες και στην gaming 7 ορισμενοι και βεβαια οπως βλεπουμε ο καθενας αλλα πραγματα δινει περισσοτερο βαρος(παραδοξως δεν βλεπω ουτε μια κριτικη για την γνωστη Asus hero ) Βλεπω οτι ενα σκρουτζομαγαζο εχει για παραγγελια και τις ακριβοτερες Asus maximus για τους καφεδες,αλλα οι τιμες ξεφευγουν υπερβολικα https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=asus+maximus+rog+x&price_min=370&price_max= https://www.skroutz.gr/s/12979332/Gigabyte-Z370-AORUS-Gaming-7.html#reviews Εδω σκεφτόμουν να κόψω από επεξεργαστη και να πάω σε ακριβότερη μητρική λόγω των leds. Ευτυχώς δεν έκανα το λαθος και έμεινα στις mid range. Αλλοι εντυπωσιάζονται και θέλουν απλά ένα όμορφο κουτί. Εξάλλου και η K6 έχει leds όπως και η msi 1080 οπότε προτίμησα ουσιώδες πράγματα στη μητρική παρά 100 leds εις βάρος των σημαντικών χαρακτηριστικων και πιστεύω έκανα καλά.
BabisTs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Γενικά οι περισσότερες μητρικές από 150 μέχρι 200 ευρω σηκώνουν λογικo OC με σωστά ρεύματα. Το βασικό είναι να πετύχουμε καλό chip γιατί έχω δει aorus 7 που για να πάει τον 8700k στα 5ghz να θέλει 1.4 ρεύμα και άλλος με φθηνή μητρική να τον πηγαίνει στα 5 με 1.3. Το παν είναι να πέσεις σε σωστό τσιπάκι για oc (silicon lottery).....από εκεί και πέρα μία καλή μητρική απλά θα το απογειώσει.....αν πέσεις σε μπανάνα cpu και από oc είναι μουλάρι, όσο καλή mobo και να έχεις δεν το σώζει το πράγμα. 6
Heybro Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Το παν είναι να πέσεις σε σωστό τσιπάκι για oc (silicon lottery).....από εκεί και πέρα μία καλή μητρική απλά θα το απογειώσει.....αν πέσεις σε μπανάνα cpu και από oc είναι μουλάρι, όσο καλή mobo και να έχεις δεν το σώζει το πράγμα. Ναι αυτο έχω καταλάβει. Ακόμα και με delid βλέπω μερικούς 8700k να μην τραβάνε και να θέλουν πολύ ρεύμα για 4.9 και 5ghz. Καθαρή τύχη είναι το θέμα.
BabisTs Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Το delid διορθώνει τρομερά τις θερμοκρασίες και βοηθάει λίγο το overclockability (μιλώντας πάντα για αναλογία ghz / vcore),,,,το πόσο καλό overclockability (ghz / vcore) έχει το κάθε τσιπάκι έρχεται από το εργοστάσιο (silicon lottery).... 4
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ακόμα και με delid βλέπω μερικούς 8700k να μην τραβάνε και να θέλουν πολύ ρεύμα για 4.9 Μπορεις σε παρακαλω να μου ανεβασεις link που το πετυχες αυτο και μαλιστα οτι εχεις δει και αρκετους με delid να θελουν αρκετο ρευμα για 4.9?
Heybro Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μπορεις σε παρακαλω να μου ανεβασεις link που το πετυχες αυτο και μαλιστα οτι εχεις δει και αρκετους με delid να θελουν αρκετο ρευμα για 4.9? Για έναν που διάβαζα παρακάτω πριν κάτι μέρες https://www.reddit.com/r/intel/comments/7a8cbg/8700k_oc_help_cant_hit_5ghz Σίγουρα έχω δει ακόμα κάνα 2 στο reddit. Λογικά έχουν πολύ κακο chip που δεν φτιάχνετε ούτε με delid. Έχω δει και αρκετους να πηγαίνουν στα 5 stable με κάτω από 1.32 volts και με πολύ καλά Temps χωρίς delid. Δεν υπάρχει κάτι σταθερό. Στο μεταξύ έχω ξάδερφο με 2500k τον τρέχει στα 4.8 με την απλή Intel αεροψυξη χωρίς κανένα θέμα σε πολύ καλά Temps. Θα μπορούσε η intel να χρησιμοποιήσει καλύτερη πάστα και να μην χρειάζονται delid για να αποδώσουν τα μέγιστα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Lmao, άμα πέσω σε τέτοιο κομμάτι το βλέπω να μπαίνει αγγελία όπως είναι 1
Dantε Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Στο μεταξύ έχω ξάδερφο με 2500k τον τρέχει στα 4.8 με την απλή Intel αεροψυξη χωρίς κανένα θέμα σε πολύ καλά Temps. Τα εχεις δει αυτα τα temps?Γιατι εχω και εγω ενα κουμπαρο που το τρεχει passive cooling στα 5 ghz. Περα απο τη πλακα το θεωρω αστειο,οταν σε φιλου συστημα που του εφτιαξα με τη μαμα ιντελ σε στοκ τον 2500 ,βαραγε 80αρια.
ShooterX Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Lmao, άμα πέσω σε τέτοιο κομμάτι το βλέπω να μπαίνει αγγελία όπως είναι First off, specs: 8700k @ 4.8Ghz 1.248v stable on p95-26.6 24Hrs. Delidded and on a custom loop, max temps ~62c. DDR4 3200 C16, Asrock Z370 Taichi. Εμένα μια χαρά μ φαίνεται..για everyday ;p Ανάλογα τον άνθρωπο αυτά ΑΛΛΑ αν είναι έτσι σκαστα στον γερμανο κ πάρε έτοιμο τεσταρισμενο.. Όχι δεν θα το πούλαγα αν δεν πήγαινε 5ghz...Επίσης κάτι κάνει λάθος με τα LLC η με τα settings γενικότερα.. Και γιατί έκανε delid ΠΡΙΝ ψαχτεί ποσά mhz φτάνει?
Fulgore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Και γιατί έκανε delid ΠΡΙΝ ψαχτεί ποσά mhz φτάνει? Αυτο ουτε εγω το καταλαβα. 4.8 με 1.25 ειναι αριστα σε γενικες γραμμες χωρις delid. Και αυτο που γραφει πιο κατω για τα ρευματα απο το hwinfo δεν ειναι οτι το καλυτερο,για ατομο που θελει να κανει delid και εχει και custom ψυξη day one. Καποια πατατα εχει κανει σιγουρα. Για παραδειγμα στο review του ο του techyescity δεν μπορουσε να παει το τσιπακι πανω απο 4.8 χωρις delid,αλλα με delid πηγε ανετα στα 5-5.1.
dmamais7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα μιας που το εστεισα κ εγω κ βγήκα λιγο χρόνο να δοκιμάσω τιποτα . Τον εβαλα 4.8 κ εκανα ενα Aida stability test με ρεύμα 1.224 ( αυτο το εβαλα στο auto ) πανω απο 64 βαθμούς δεν πηγε . Αυτα προς το παρών απο εμένα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις