HALF EVIL Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Συγγνώμη, τι γλώσσα μιλάτε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Συγγνώμη, τι γλώσσα μιλάτε;Το llc δεν αφήνει να πέσουν τα volt κάτω από το όριο που έχεις βάλει. Αν το έχεις στο off και έχεις βάλει 1.35volt υπάρχει περίπτωση να γίνει drop στα 1.3 σε κάποιο stress test και να γίνει fail. Το vdroop είναι όταν έχεις βάλει να πέρνει τόσο ρεύμα η cpu αλλά αυτή πέρνει λιγότερο. Αυτό συμβαίνει για προστασία της cpu η γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει το psu η τα vrms που δίνουν ρεύμα. Το vdroop καλό είναι να είναι στο on. Το offset δεν το πολύ καταλαβαίνω αλλά αρκετοί το χρησιμοποιουν πχ για να τρέξουν prime για να μην γίνει fail σε υψηλά voltage. Αν μπορεί κάποιος ας το εξηγήσει καλύτερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Aν θες να αποφυγεις οσο το δυνατον περισσοτερο τα spikes (απλα γινονται πιο μικρες οι αποκλισεις μην περιμενεις να εξαφανιστουν) μην βαζεις offset σε vcore χτυπα manual καρφωτο και βαλε LLC να ειναι σταθερο και να μην κανει vdroop. Παιδιά το Vdroop είναι για την προστασία της μητρικής και της cpu. Και η δουλειά του είναι να αποφεύγονται τα μεγάλα voltage spikes, θετικά και αρνητικά κατά τις μεταβολές του επεξεργαστικού φορτίου. Μόνο σταθερό voltage δεν έχεις με LLC. Απλά κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να σου δείξει τις απότομες-και επικίνδυνες-διακυμάνσεις του γύρω από την τάση που εσύ βλέπεις στην οθόνη σου. Καθόλου τυχαία με υψηλό LLC υπάρχει αυξημένη ανάγκη ψύξης των VRM, γιατί ζορίζονται περισσότερο. http://www.masterslair.com/vdroop-and-load-line-calibration-is-vdroop-really-bad Οι ταλαντώσεις είναι πολύ χειρότερες χωρίς Vdroop(=max LLC) στο κάτω σχήμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Και για αυτό πληρώνεις καλή mobo για καλύτερη ψυξη των vrm, καλύτερα power phases και προστασία και για αυτό δεν είναι όλες οι ίδιες όταν κάνεις o/c. Αυτα πάντα για max stable όπως είπα για 24/7 πέφτεις στο manual vcore που δεν ανεβάζει θερμοκρασίες στα κόκκινα και τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι μόνο η μητρική το θέμα. Το πράγμα λειτουργεί ως εξής. Ας πούμε ότι τρέχεις prime95 και βλέπεις 1,35v για το cpu. Όσο τρέχει το prime τα VRM ζορίζονται για να περάσουν το απαιτούμενο ρεύμα μέσα από τη cpu διατηρώντας την τάση εκεί που πρέπει. Όταν το prime σταματήσει απότομα η μητρική δεν έχει κανένα τρόπο να το προβλέψει και συνεχίζει να ζορίζεται για να κρατήσει Χ τάση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες του cpu σε ρεύμα είναι τώρα μικρές, για κλάσματα του δευτερολέπτου η τάση εκτοξεύεται πολύ πάνω από τα 1,35(overshoot). Μέχρι τα vrm της μητρικής να καταλάβουν την αλλαγή και να προσαρμοστούν. Μπορεί π.χ. να φτάσει στο 1,4v ή και πιο πάνω αν έχεις LLC τέρμα. Το Vdroop φροντίζει να μην φτάσεις σε τέτοιες επικίνδυνες τάσεις, οι οποίες δεν φαίνονται σοφτγουερικά, αλλά σύμφωνα με την ίντελ είναι εξίσου ζημιογόνες με τις μεγάλες σταθερές τάσεις. Δηλαδή, αυτός που κάνει LLC δήθεν για να μην χρειαστεί μεγάλες σταθερές(idle) τάσεις και φθείρει το cpu, τελικά το φθείρει με άλλο τρόπο. Απλά δεν κάνεις ακραία oc και τελειώνει η υπόθεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 που να μην το γραφα κιολας... Κατα τα αλλα ειπαμε δεν ειναι γεγονος τι ρολο βαραει ο 8700κ,εγω γραφω τα δικα μου... Για το 5αρι έγραψα αγαπητέ και τα 1.35 εκεί ένα cpuz είδα όλο και όλο, αν κάνω λάθος και μου διέφυγε ανάμεσα στα Vs μνμ συγνώμη κιόλας. PS περιμένω απάντηση του στυλ "δεν τρέχω benchmark, με ενδιαφέρουν μόνο τα παιχνίδια". PS2 Διάβασες εγώ να γράφω ότι ο 8700 είναι χάλια; Έλεος.... Χρόνια τώρα σε γνωστούς έλεγα να πάρουν 6core αντί τα σάπια i7 (σάπια σε σχέση με την χρηματική διαφορά φυσικά) PS3 Το ότι είναι το καλύτερο CPU για gaming σε απόλυτα νούμερα πάντα είναι γνωστό, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως διαβάζω ότι είναι και VFM αγορά PS4 ένα πουλάκι μου σφύριξε για την εποχή που είχες 970, αλήθεια βρε θηρίο τότε έβγαζες τρελλούς όσους έλεγαν για false advertising και όταν στο τέλος η ίδια η Nvidia άλλαξε τα χαρακτηριστικά στην σελίδα τους έγραψες ότι δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν μασάει πουθενά; Είσαι θεός ρε φίλε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι μόνο η μητρική το θέμα. Το πράγμα λειτουργεί ως εξής. Ας πούμε ότι τρέχεις prime95 και βλέπεις 1,35v για το cpu. Όσο τρέχει το prime τα VRM ζορίζονται για να περάσουν το απαιτούμενο ρεύμα μέσα από τη cpu διατηρώντας την τάση εκεί που πρέπει. Όταν το prime σταματήσει απότομα η μητρική δεν έχει κανένα τρόπο να το προβλέψει και συνεχίζει να ζορίζεται για να κρατήσει Χ τάση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες του cpu σε ρεύμα είναι τώρα μικρές, για κλάσματα του δευτερολέπτου η τάση εκτοξεύεται πολύ πάνω από τα 1,35(overshoot). Μέχρι τα vrm της μητρικής να καταλάβουν την αλλαγή και να προσαρμοστούν. Μπορεί π.χ. να φτάσει στο 1,4v ή και πιο πάνω αν έχεις LLC τέρμα. Το Vdroop φροντίζει να μην φτάσεις σε τέτοιες επικίνδυνες τάσεις, οι οποίες δεν φαίνονται σοφτγουερικά, αλλά σύμφωνα με την ίντελ είναι εξίσου ζημιογόνες με τις μεγάλες σταθερές τάσεις. Δηλαδή, αυτός που κάνει LLC δήθεν για να μην χρειαστεί μεγάλες σταθερές(idle) τάσεις και φθείρει το cpu, τελικά το φθείρει με άλλο τρόπο. Απλά δεν κάνεις ακραία oc και τελειώνει η υπόθεση. Το LLC στην μεση το αφηνω προσωπικα παντα για 24/7 μιλησα για οταν κανεις benchmarks και torture tests για να βγαζεις την παραμετρο της ασταθειας τασης. Μια χαρα φαινονται παντως μεσω software οι διακυμανσεις και προσωπικα τις εχω διαπιστωσει οταν αφηνεις τα mobos να κανουν auto o/c ή οταν παιζεις ακομη και με offset που εσυ μπορει να του δινεις 0.01 και αυτο να κανει τρελλα jump.. Μονο εκει.. Δεν μπορει να τα παρατηρω εκει και να μην τα παρατηρω οταν αυξανω manually το vcore χωρις offset και με καλο LLC.. Περαν αυτου χρειαζονται πολυ μεγαλες τασεις για να γινει ζημιογονο αυτο που περιγραφεις, αν χαλουσαν ετσι οι CPUs θα ειχαν παει ολες οσες κλοκαρουν ακλαφτες φανταζομαι με τις τασεις που δινουν σχεδον καθημερινα μερικοι. Τωρα αν απο 8-10 χρονια ζωης χανεις λιγο χρονο ζωης με μεγαλυτερες τασεις αναλογα τον cpu και τις ανοχες του big deal..Ποτε δεν υπαρχει safe ταση εκτος της εργοστασιακης.. Τελος οσο καλυτερα τα power phases και το overvoltage protection τοσο καλυτερος και ο ελεγχος του ρευματος που παρεχεται λογικο ειναι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δεν είναι μόνο η μητρική το θέμα. Το πράγμα λειτουργεί ως εξής. Ας πούμε ότι τρέχεις prime95 και βλέπεις 1,35v για το cpu. Όσο τρέχει το prime τα VRM ζορίζονται για να περάσουν το απαιτούμενο ρεύμα μέσα από τη cpu διατηρώντας την τάση εκεί που πρέπει. Όταν το prime σταματήσει απότομα η μητρική δεν έχει κανένα τρόπο να το προβλέψει και συνεχίζει να ζορίζεται για να κρατήσει Χ τάση. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες του cpu σε ρεύμα είναι τώρα μικρές, για κλάσματα του δευτερολέπτου η τάση εκτοξεύεται πολύ πάνω από τα 1,35(overshoot). Μέχρι τα vrm της μητρικής να καταλάβουν την αλλαγή και να προσαρμοστούν. Μπορεί π.χ. να φτάσει στο 1,4v ή και πιο πάνω αν έχεις LLC τέρμα. Το Vdroop φροντίζει να μην φτάσεις σε τέτοιες επικίνδυνες τάσεις, οι οποίες δεν φαίνονται σοφτγουερικά, αλλά σύμφωνα με την ίντελ είναι εξίσου ζημιογόνες με τις μεγάλες σταθερές τάσεις. Δηλαδή, αυτός που κάνει LLC δήθεν για να μην χρειαστεί μεγάλες σταθερές(idle) τάσεις και φθείρει το cpu, τελικά το φθείρει με άλλο τρόπο. Απλά δεν κάνεις ακραία oc και τελειώνει η υπόθεση. Όταν τα έγραφα άλλα έλεγες και εσύ. Anyway σωστά τα λες, επίσης τονίζω ότι είναι ακόμη χειρότερα από σταθερό ρεύμα το μεγάλο LLC γιατί δεν έχεις απλά τα overshoot αλλά και τις βυθίσεις. Σε γενικές γραμμές πολλοί είναι αυτοί που τιγκαρουν LLC, κρατάνε ρεύμα 1-2 κλικ κάτω και κάνουν τα παγώνια σε φόρουμ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LambisElef Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 @d4ydr33m3r αυτά που φαίνονται μέσω software είναι πολύ υποτυπώδη, για να δεις ακριβώς την τάση που παίρνει το cpu η μόνη λύση είναι με ένα παλμογράφο ακριβώς πίσω από το socket του cpu. Τα spikes μπορεί να εμφανιστούν για κάποια msec ή ίσως και μsec (10^(-6)sec), οπότε δε θα εμφανιστούν ποτέ στην οθόνη του υπολογιστή σου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Το LLC στην μεση το αφηνω προσωπικα παντα για 24/7 μιλησα για οταν κανεις benchmarks και torture tests για να βγαζεις την παραμετρο της ασταθειας τασης. Μια χαρα φαινονται παντως μεσω software οι διακυμανσεις και προσωπικα τις εχω διαπιστωσει οταν αφηνεις τα mobos να κανουν auto o/c ή οταν παιζεις ακομη και με offset που εσυ μπορει να του δινεις 0.01 και αυτο να κανει τρελλα jump.. Μονο εκει.. Δεν μπορει να τα παρατηρω εκει και να μην τα παρατηρω οταν αυξανω manually το vcore χωρις offset και με καλο LLC.. Περαν αυτου χρειαζονται πολυ μεγαλες τασεις για να γινει ζημιογονο αυτο που περιγραφεις, αν χαλουσαν ετσι οι CPUs θα ειχαν παει ολες οσες κλοκαρουν ακλαφτες φανταζομαι με τις τασεις που δινουν σχεδον καθημερινα μερικοι. Τελος οσο καλυτερα τα power phases και το overvoltage protection τοσο καλυτερος και ο ελεγχος του ρευματος που παρεχεται λογικο ειναι.. Μόνο σε παλμογράφο φιλτατε, με software δεν μπορείς να μετρήσεις αυτό που σου λέει ο pirmen. PS θα πάω να με διαβάσει παππάς, συμφωνώ μαζί του!!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 PS2 Διάβασες εγώ να γράφω ότι ο 8700 είναι χάλια; Έλεος.... Χρόνια τώρα σε γνωστούς έλεγα να πάρουν 6core αντί τα σάπια i7 (σάπια σε σχέση με την χρηματική διαφορά φυσικά) Γιατι εγω που εγραφα το αντιθετο?Με ειδες ποτε να ημουν υπερ πχ στον 7700κ?Αφου και εγω αν αργουσαν οι καφεγες ή 6800κ θα αγοραζα ή ryzen. PS3 Το ότι είναι το καλύτερο CPU για gaming σε απόλυτα νούμερα πάντα είναι γνωστό, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως διαβάζω ότι είναι και VFM αγορά Εγραψα εγω συγκεκριμενα οτι ο 8700κ ειναι vfm?Για ψαξε να δεις τι εγραψα εγω συγκεκριμενα για επεξεργαστες ανω του 8400/1600 αν τους θεωρω/ειναι vfm. ένα πουλάκι μου σφύριξε για την εποχή που είχες 970, αλήθεια βρε θηρίο τότε έβγαζες τρελλούς όσους έλεγαν για false advertising και όταν στο τέλος η ίδια η Nvidia άλλαξε τα χαρακτηριστικά στην σελίδα τους έγραψες ότι δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν μασάει πουθενά; Είσαι θεός ρε φίλε. Μισα πραγματα γραφεις αγαπητε. Το ολο θεμα με την εν λογω καρτα γραφικων ξεκινησε αρχικα απο το γεγονος αν ειχε ή οχι 4gb Vram οχι τι ειδους ταχυτητα ειχε. Αρα λοιπον και εγω αυτο το πραγμα ειχα γραψει οτι η 970 οντως εχει διαθεσιμα 4gb vram τα οποια φυσικα αναλογα το παιχνιδι τα γεμιζει ολα. Αλλο το εχει 3.5gb μνημη που ειναι πιο γρηγορη και 0.5gb μνημη που ειναι πιο αργη(κοινως εχει συνολικα 4gb)και αλλο εχει μολις 3.5gb vram διαθεσιμη μνημη αντι για 4gb που γραφει. Αυτο δεν ειναι λιγο ασχετο με το συγκεκριμενο θεμα?Λεω εγω τωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Το LLC στην μεση το αφηνω προσωπικα παντα για 24/7 μιλησα για οταν κανεις benchmarks και torture tests για να βγαζεις την παραμετρο της ασταθειας τασης. Μια χαρα φαινονται παντως μεσω software οι διακυμανσεις και προσωπικα τις εχω διαπιστωσει οταν αφηνεις τα mobos να κανουν auto o/c ή οταν παιζεις ακομη και με offset που εσυ μπορει να του δινεις 0.01 και αυτο να κανει τρελλα jump.. Μονο εκει.. Δεν μπορει να τα παρατηρω εκει και να μην τα παρατηρω οταν αυξανω manually το vcore χωρις offset και με καλο LLC.. Περαν αυτου χρειαζονται πολυ μεγαλες τασεις για να γινει ζημιογονο αυτο που περιγραφεις, αν χαλουσαν ετσι οι CPUs θα ειχαν παει ολες οσες κλοκαρουν ακλαφτες φανταζομαι με τις τασεις που δινουν σχεδον καθημερινα μερικοι. Τελος οσο καλυτερα τα power phases και το overvoltage protection τοσο καλυτερος και ο ελεγχος του ρευματος που παρεχεται λογικο ειναι.. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι διακυμάνσεις του Vdroop καταγράφονται από το software και προστατεύουν από τα υπερβολικά overshoot/undershoot(αυτά ΔΕΝ φαίνονται σε καμία μέτρηση και είναι βλαπτικά). Δεν είναι κακές όπως νομίζεις. Λάθος πιστεύεις ότι με το LLC κρατάς σταθερή τάση, γιατί έχεις μεγαλύτερα overshoot απ'ότι με Vdroop. Διάβασε τα άρθρα του γνωστού Derbauer για να καταλάβεις περισσότερα. Αυτό που σου ανέβασα νομίζω ότι είναι κλεμμένο από σχετικό άρθρο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Όταν τα έγραφα άλλα έλεγες και εσύ. Anyway σωστά τα λες, επίσης τονίζω ότι είναι ακόμη χειρότερα από σταθερό ρεύμα το μεγάλο LLC γιατί δεν έχεις απλά τα overshoot αλλά και τις βυθίσεις. Σε γενικές γραμμές πολλοί είναι αυτοί που τιγκαρουν LLC, κρατάνε ρεύμα 1-2 κλικ κάτω και κάνουν τα παγώνια σε φόρουμ. Οσο LLC και να δωσεις φιλαρακι αν δεν σηκωνει το vcore απλα δεν.. Το αν καποιοι το κανουν για να τραβανε ss αντε και κανα cinebench αυτο ειναι αλλο θεμα.. Μην τρελαινεσαι αυτα που σημερα καποιοι θεωρουν δεδομενα, αυριο τα ανακαλουν δεν ειναι πρωτη φορα που το εχουμε δει αλλωστε.. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά πράγματα. Οι διακυμάνσεις του Vdroop καταγράφονται από το software και προστατεύουν από τα υπερβολικά overshoot/undershoot(αυτά ΔΕΝ φαίνονται σε καμία μέτρηση και είναι βλαπτικά). Δεν είναι κακές όπως νομίζεις. Λάθος πιστεύεις ότι με το LLC κρατάς σταθερή τάση, γιατί έχεις μεγαλύτερα overshoot απ'ότι με Vdroop. Διάβασε τα άρθρα του γνωστού Derbauer για να καταλάβεις περισσότερα. Αυτό που σου ανέβασα νομίζω ότι είναι κλεμμένο από σχετικό άρθρο του. Και εγω απαντησα οτι ακομη και ετσι να ειναι το χρησιμοποιεις σε max οταν θες να τρεξεις benches οχι για 24/7. Η θεωρια μπορει να εχει βαση και εγω μετρησεις δεν μπορω να κανω γιατι δεν εχω εξοπλισμο, αλλα τοσο ζημιογονα δεν μπορει να ειναι αλλιως τοσοι που το χρησιμοποιουν χρονια τωρα θα τις ειχαν καταστρεψει τις CPUs ή θα ειχε βγει σαν feature τελειως απο τα bios.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 PS4 ένα πουλάκι μου σφύριξε για την εποχή που είχες 970, αλήθεια βρε θηρίο τότε έβγαζες τρελλούς όσους έλεγαν για false advertising και όταν στο τέλος η ίδια η Nvidia άλλαξε τα χαρακτηριστικά στην σελίδα τους έγραψες ότι δεν σε ενδιαφέρει γιατί δεν μασάει πουθενά; Είσαι θεός ρε φίλε. Σε σχέση με την τότε ανταγωνίστρια ... R9 390 , όντως δεν μασάει πουθενά η 970. Ποιός διαφωνεί σε αυτό ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Στην τελική πάντως πιστεύω για έναν που κάνει περισσότερο gaming αξίζει μέχρι 4.8 η cpu μαζί με αρκετά χαμηλό voltage. Τα 5 και 5+ μικρή διαφορά θα έχουν με κάποια τούμπανο gpu στα fps και το κέρδος σε θερμοκρασίες και ρεύμα θα είναι αρκετό. Δηλαδή το gain σε gaming όπως σωστά είχε γράψει ο Fulgore πριν κατι μέρες μετά τα 4.8 ειναι δυσανάλογα των κερδών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις