ilos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Το SOM είναι gpu bound σε μένα και στο guru3d σε 1080p/ultra. τώρα τι να σου πω αν εσένα κάπως ο 8400 με την 1060 είναι η εξαίρεση παγκοσμίως να έρθουμε να εξετάσουμε το παράδοξο O 1700 stock είναι μάλλον ο χειρότερος ryzen για gaming. Αν δε μπορείς να καταλάβεις το γιατί δε φταίω εγώ.
_Theo_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Συνεχίζεις να αγνοεί ς το γεγονός του ότι ο Ryzen κλοκαρει Και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κουβαδάκι τον 8400 σε επεξεργαστική ισχύ. Είναι περίπου X2 το chip σε ισχύ. Ούτε ο 8600κ έχει για την ακρίβεια. Αν κοιτάτε μόνο το gaming, παρτε I3 8100, 8350κ. Εκεί θα βρείτε το VFM για το gaming. Αλλά εγώ μιλάω συνολικά για CPU power, για γενικές εργασίες λίγο απ όλα, αντοχή στον χρόνο κ.λ.π. Sorry που σου το χαλάω, αλλά δεν. Θα επανέλθω από βδομάδα με εντυπώσεις πάνω σε gtx1070 και vega 56. Όπως είπα και παραπάνω, η πιο βαριά εργασία που κάνω είναι το gaming. Και σε αυτό πατάει τους Ryzen. Για αυτό και τον αγόρασα. Αλλιώς θα έπαιρνα Ryzen. Τόσο απλά.
pirmen56 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 O 1600 είναι "αισθητά" ίδιος με τον 8400 αν: 1) Αγοράζεις cpu για μόνο δύο-τρία χρόνια, επειδή σου αρέσει να ταΐζεις εταιρείες. 2) Αν σκοπεύεις να μείνεις με την ίδια κάρτα για πάντα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Επειδή μείναμε με 4 cores τόσα χρόνια και ο κώδικας στο μεταξύ προχώρησε κάποιοι νομίζουν ότι το άλμα επιδόσεων που είδαμε από τη μετάβαση στα 6 cores θα το δουμε και για τα 8, 10, n cores που θα βγουν στη συνέχεια. Βλέπουν το μέλλον ως προέκταση του παρελθόντος/παρόντος που είναι εντελώς λάθος. υ.γ.: Νισάφι πια με την καραμέλα των χαμηλότερων ρολογιών. Ένας 7700Κ downclocked στα 4Ghz διαλύει τους 1500Χ που έχουν ακριβώς το ίδιο core/thread count. Γι'αυτό και πουλιούνται τόσο εξευτελιστικά χαμηλά. Όχι από καλοσύνη της AMD. Μέχρι και i7 930 στα 4Ghz κοντράρει σε κάποια games τους 1500Χ oced. https://www.gamersnexus.net/guides/2980-intel-i7-930-revisit-nehalem-benchmarks-2017/page-3 Η AMD πάσχει στα games λόγω: α) του προβλήματος επικοινωνίας των δύο CCX(λύνεται με ακριβές ραμ) β) καλύτερης προσαρμογής των games στην ιντελ αρχιτεκτονική ή το αντίστροφο, ανάλογα με το πως το βλέπεις. Τα ρολόγια είναι το λιγότερο. Τέλος, μια παράκληση για τον Heatspreader. Μην τον κάνετε quote γιατί θα τον δουν μέλη που τον έκαναν blacklist και θα ταραχθούν ψυχικά από αυτά που γράφει. Πρέπει να μουγκαθούμε όλοι για να μην τύχει και διαβάσουν glazos και λοιποί συμφορουμίτες κάτι επικριτικό για τη "θρησκεία" τους. 1
Heatspreader Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μα ποιος είπε ότι δεν έχω ράματα για την γούνα της Intel; Λίγοι YouTubers λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Αρκετοί από αυτούς που έκραζαν τότε τους FX, τώρα κάνουν λες και η AMD έβγαλε το μαγικό CPU. Κάνει ο Jayztwocents συγκρητικό με 1700 και 8700k και μασάει τα λόγια του, προσοχή ως προς τις επιδόσεις! Φίλε Jay, πες ότι ο 8700k τον διαλύει όπως πολύ σωστά λες πως ο Intel ψήνεται σε σχέση με τον Ryzen. Βλέπω σε γενικές γραμμές ένα σπρώξιμο στην AMD. Σαν να έχει πέσει σύρμα. Θέλω ταπεινά πράγματα και ήσυχα. Από την άλλη μεριά πάντα κρατάω τις επιφυλάξεις μου από γνωστά ιντελικά sites και κανάλια για τη χαοτική διάφορα που ισχυρίζονται. Επίσης δεν είπα πως πήγα για VfM. Με 190€ μητρική, 410€ CPU και 190€ για μνήμες είναι χόμπι. Σε άνθρωπο πρόσφατα έφτιαξα Ryzen 1600 με 90€ Mobo. 2
_Theo_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Το SOM είναι gpu bound σε μένα και στο guru3d σε 1080p/ultra. τώρα τι να σου πω αν εσένα κάπως ο 8400 με την 1060 είναι η εξαίρεση παγκοσμίως να έρθουμε να εξετάσουμε το παράδοξο O 1700 stock είναι μάλλον ο χειρότερος ryzen για gaming. Αν δε μπορείς να καταλάβεις το γιατί δε φταίω εγώ. Εντάξει ο R5 1600 είναι καλύτερος στα games. Ηρέμησες;;
HyperionX Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Όπως είπα και παραπάνω, η πιο βαριά εργασία που κάνω είναι το gaming. Και σε αυτό πατάει τους Ryzen. Για αυτό και τον αγόρασα. Αλλιώς θα έπαιρνα Ryzen. Τόσο απλά. Όχι θα πάρεις ryzen... έκανες λαθος... τι δε καταλαβαίνεις? 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Το έξτρα single-thread performance που προσφέρει η Intel για να αξιοποιηθεί σε παιχνίδια θες GPU 1070+. Για κατώτερες κάρτες ο Ryzen είναι υπεραρκετός, ειδικά αν μιλάμε για 1440P. Εντάξει ο R5 1600 είναι καλύτερος στα games. Ηρέμησες;; Τώρα που έχεις Intel/NVIDIA θα φας καλά 3
_Theo_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Τώρα που έχεις Intel/NVIDIA θα φας καλά Χαχαχαχααχχα
Fulgore Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Αν κοιτάτε μόνο το gaming, παρτε I3 8100, 8350κ. Εκεί θα βρείτε το VFM για το gaming. :lol: 2
pirmen56 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Βλέπω σε γενικές γραμμές ένα σπρώξιμο στην AMD. Σαν να έχει πέσει σύρμα. Νομίζω ότι η μετριοπάθεια υπάρχει για τα views περισσότερο.
ilos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Εντάξει ο R5 1600 είναι καλύτερος στα games. Ηρέμησες;; Είσαι εντελώς ανίκανος για συνεννόηση έτσι? .Αμφισβητείς εμένα, αμφισβητείς το hardware unboxed, αμφισβητείς το guru 3d, αμφισβητείς γενικά ότι και να σου γράψουμε..Εμένα στα @@κιά μου τι έχεις και τι θα πάρεις στο μέλλον, δεν έχω πουθενά μετοχές. Μέχρι και Cyrix κάποτε δούλευα δε με νοιάζει τι βγάζει η αγαπητή Intel και amd. Αυτό που με εκνευρίζει αφόρητα σε σένα είναι η ισχυρογνωμοσύνη σου. Το να μην θέλεις να καταλάβεις ότι το SOM που έβαλες για παράδειγμα είναι gpu bound ΠΑΝΤΕΛΩΣ σε 1080p/ultra. Πάρε και 7700k sta 4.8 αφού δε σου κανε hasswell-e στα 4.2 Συνέχισε τώρα να μου λες παραμύθια της χαλιμάς για τον 8600k Θα μπορούσα με τη λογική σου να γράψω ένα σωρό γραφικότητες για το πως βγάζω 13 fps παραπάνω με 1 ghz κάτω τον 1600 από τον 7700k, αλλά και πάλι θα άρχιζες την ειρωνία. Κάτσε λοιπόν στα 55-60 με την 1060 μέχρι να πάρεις νέα κάρτα. 1
Fulgore Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Επίσης δεν είπα πως πήγα για VfM Ενας ανθρωπος που του κοβει μονο και μονο αν κοιταζε την υπογραφη σου θα καταλαβαινε αν σε ενδιεφερε το vfm ή οχι. Μονο και μονο η υδροψυξη των 100+ευρω ειναι αρκετη νομιζω. Αλλα στο εν λογω forum μια ζωη πρεπει να δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα επειδη ορισμενοι προσπαθουν με το ζορι να περασουν το δικο τους. Ουτε οι ryzen ειναι για φτυσιμο,αλλα ουτε οι coffeelake αξιζουν τετοια απαξιωση οπως προσπαθουν ορισμενοι να περασουν. Αν κοιτάτε μόνο το gaming, παρτε I3 8100, 8350κ. αλλα αφου μας εβγαλε το πορισμα ο συμφορουμιτης,τοτε ολοι εμεις κακως αγοραζουμε ακριβοτερους επεξεργαστες απο τους παραπανω(ακομα και ryzen). Στο θεμα των coffeelake συνεχεια αναφορα και κραξιμο για την απουσια value for money σε επεξεργαστες και μητρικες. Αν πας και γραψεις στο θεμα των ryzen οτι πηρες τον 1800x και την asus hero για παιχνιδια,οχι μονο δεν θα σε κραξει κανεις αλλα θα παρεις και καμια 15ρια likes. 4
Psycho_Warhead Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Τι το κουράζουμε ακόμα απορώ. Μετά από τόσους μήνες να λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Οι Ryzen είναι μια χαρά επεξεργαστές και η AMD είναι και πάλι στο παιχνίδι. Το μειονέκτημά τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η χαμηλή συχνότητα, κάτι που αφορά μόνο τους gamers που έχουν δυνατές GPUs(1070/1080+). Με mid-range GPU δεν θες 8600/8700K ούτε θεωρούνται VFM αυτοί οι CPUs. VFM είναι ένας i5 8400 με H370(Όταν βγουν) και μνήμες σχετικά φθηνές. Αντίστοιχα VFM είναι και ένας R5 1600 + B350 + φτηνές σχετικά μνήμες. Τέλος, όποιος θέλει τα μέγιστα στα παιχνίδια(Είτε αυτά είναι MMO, είτε RTS, είτε FPS κλπ) πάει σε Intel. Για productivity(Για τους ελάχιστους που νοιάζονται γι' αυτό στην Ελλάδα και κυρίως εδώ μέσα) η AMD έχει φτηνότερες προτάσεις με αντίστοιχα ή και καλύτερα αποτελέσματα. 10
ilos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Τι το κουράζουμε ακόμα απορώ. Μετά από τόσους μήνες να λέμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Οι Ryzen είναι μια χαρά επεξεργαστές και η AMD είναι και πάλι στο παιχνίδι. Το μειονέκτημά τους σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι η χαμηλή συχνότητα, κάτι που αφορά μόνο τους gamers που έχουν δυνατές GPUs(1070/1080+). Με mid-range GPU δεν θες 8600/8700K ούτε θεωρούνται VFM αυτοί οι CPUs. VFM είναι ένας i5 8400 με H370(Όταν βγουν) και μνήμες σχετικά φθηνές. Αντίστοιχα VFM είναι και ένας R5 1600 + B350 + φτηνές σχετικά μνήμες. Τέλος, όποιος θέλει τα μέγιστα στα παιχνίδια(Είτε αυτά είναι MMO, είτε RTS, είτε FPS κλπ) πάει σε Intel. Για productivity(Για τους ελάχιστους που νοιάζονται γι' αυτό στην Ελλάδα και κυρίως εδώ μέσα) η AMD έχει φτηνότερες προτάσεις. Μακάρι να είχαν όλοι αυτά τα μυαλά. Εδώ δε μπορούν να αντιληφθούν τα απολύτως βασικά. 1
adtakhs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ενας ανθρωπος που του κοβει μονο και μονο αν κοιταζε την υπογραφη σου θα καταλαβαινε αν σε ενδιεφερε το vfm ή οχι. Μονο και μονο η υδροψυξη των 100+ευρω ειναι αρκετη νομιζω. Αλλα στο εν λογω forum μια ζωη πρεπει να δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα επειδη ορισμενοι προσπαθουν με το ζορι να περασουν το δικο τους. Ουτε οι ryzen ειναι για φτυσιμο,αλλα ουτε οι coffeelake αξιζουν τετοια απαξιωση οπως προσπαθουν ορισμενοι να περασουν. αλλα αφου μας εβγαλε το πορισμα ο συμφορουμιτης,τοτε ολοι εμεις κακως αγοραζουμε ακριβοτερους επεξεργαστες απο τους παραπανω(ακομα και ryzen). Στο θεμα των coffeelake συνεχεια αναφορα και κραξιμο για την απουσια value for money σε επεξεργαστες και μητρικες. Αν πας και γραψεις στο θεμα των ryzen οτι πηρες τον 1800x και την asus hero για παιχνιδια,οχι μονο δεν θα σε κραξει κανεις αλλα θα παρεις και καμια 15ρια likes. Τόση ώρα μου τσαμπουνατε VFM και πληρότητα CPU αναφερόμενοι στο gaming. Σε VFM συστήματα που ο άλλος θα πάρει μια μικρομεσαία καρτουλα και θέλει ΜΟΝΟ gaming ΝΑΙ στον 8100 θα πάει με μια H μητρική ... Τι δεν καταλαβαίνεις? Από την μία πάτε και αγοράζετε πολυπυρηνα και μου λέτε πόσο επανω είναι στο gaming σε σχέση με τα 4πύρηνα που είχατε τόσο καιρό. Μετά έρχεστε πάλι και μου λέτε πως δεν μετράνε τα cores. Αποφασίστε τι θέλετε. Καλά με εσένα άκρη δεν θα βγάλω. Αρκετά ρόμπα σας έκανα πριν μια εβδομάδα με τις μπούρδες που λέγατε μαζί με τον άλλο ακατανομαστο. Εγώ δεν είπα πουθενά πως δεν είναι καλά CPU τα Coffee. Εγώ ανέφερα πως ΔΕΝ είναι VFM στις παρούσες τιμές γιατί αυτό αναφέρθηκε. Όποιος λοιπόν κατάλαβε κατάλαβε. Τρέχα τώρα να σκεπάσεις τα μηνύματα μου όπως τις άλλες φορές για να καλύψεις ότι λέω ... Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2017 από adtakhs
Προτεινόμενες αναρτήσεις