Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το οποίο μακάρι να διορθωθεί στους Ryzen+. 

Δεν πρόκειται να διορθωθεί τόσο ώστε να φτάσει την Intel. Την Intel για να την πιάσει η AMD πρέπει να πάει στα 7nm.

Δημοσ.

Δε ξέρω πόσο ρόλο παίζει το quad chanel memory σε συγκεκριμένες διεργασίες στον 7800Χ πάντως είναι κόπια στο multi στα ίδια ρολόγια ο skylake-x με τον coffelake-s, πάντως ο mainstream 8700K είναι εκπληκτικός σε απόδοση και φυσικά για τις επιδόσεις του vfm με εξαίρεση κάτι καραγκιοζιλίκια με sliver heatspreader....

Στα 400 € που κοστίζει τώρα όχι και τόσο.

Δημοσ.

[email protected] από hwbot

1928550.jpg

[email protected] από hwbot

Δε ξέρω πόσο ρόλο παίζει το quad chanel memory σε συγκεκριμένες διεργασίες στον 7800Χ πάντως είναι κόπια στο multi στα ίδια ρολόγια ο skylake-x με τον coffelake-s, πάντως ο mainstream 8700K είναι εκπληκτικός σε απόδοση και φυσικά για τις επιδόσεις του vfm με εξαίρεση κάτι καραγκιοζιλίκια με sliver heatspreader....

That vcore :D

Παιδια και εγω Ryzen ηθελα αλλα δυστυχως το να μου βαζεις 8 core δεν μου λεει κατι.. Οταν με το καλο ανεβασουν συχνοτητα ή οταν με το καλο γινουν multithreaded ολες οι εφαρμογες και τα παιχνιδια το ξανασυζηταμε.. Προς το παρων δεν νομιζω οτι αξιζει καν να συζηταμε αν αξιζει μια σειρα επεξεργαστων που τα 5GHz τα εχει για πλακα και εχει και σαφως βελτιωμενο IPC.. 

Δεν ειναι θεμα fanboyιλας ειναι θεμα λογικης και το να προσπαθω να δικαιολογησω τους Ryzen με καθε τροπο δεν λεει κατι.. 

Οπως επισης δικαιολογιες τυπου dead chipset δεν μου λεει κατι.. ΠΑΝΤΑ οταν αναβαθμιζω επεξεργαστη αναβαθμιζω και mobo ειναι εξισου σημαντικο.. Σε 2-3 χρονια απο τωρα τα ξαναλεμε,αλλιως περιμενετε να δειτε Ryzen 2 vs Cannonlake ή Coffee Lake εξτρα μοντελα..

• Like 3
Δημοσ.

That vcore :D

Παιδια και εγω Ryzen ηθελα αλλα δυστυχως το να μου βαζεις 8 core δεν μου λεει κατι.. Οταν με το καλο ανεβασουν συχνοτητα ή οταν με το καλο γινουν multithreaded ολες οι εφαρμογες και τα παιχνιδια το ξανασυζηταμε.. Προς το παρων δεν νομιζω οτι αξιζει καν να συζηταμε αν αξιζει μια σειρα επεξεργαστων που τα 5GHz τα εχει για πλακα και εχει και σαφως βελτιωμενο IPC..

Δεν ειναι θεμα fanboyιλας ειναι θεμα λογικης και το να προσπαθω να δικαιολογησω τους Ryzen με καθε τροπο δεν λεει κατι..

Οπως επισης δικαιολογιες τυπου dead chipset δεν μου λεει κατι.. ΠΑΝΤΑ οταν αναβαθμιζω επεξεργαστη αναβαθμιζω και mobo ειναι εξισου σημαντικο.. Σε 2-3 χρονια απο τωρα τα ξαναλεμε,αλλιως περιμενετε να δειτε Ryzen 2 vs Cannonlake ή Coffee Lake εξτρα μοντελα..

Το Vcore στον 8700k είναι προφανως λάθος... 1.3 πάνω κάτω θέλει για τα 5 ένας 8700κ :P

Δεν τα λες τα 5 για πλάκα...αλλα είναι πολύ πιθανά...εκτος αν σου κάτσει μπανάνα κομματι

Καλοκαιράκι που θα σφίξουν οι ζέστες κατά Ιούνη μεριά έχει ζ390 και 8 πυρήνες στα 5...χμμμμ

Δημοσ.

Το Vcore στον 8700k είναι προφανως λάθος... 1.3 πάνω κάτω θέλει για τα 5 ένας 8700κ :P

1.3-1.35 θελει περιπου εκτος και αν εχεις κανα golden sample αλλα ωραια θα ηταν να δωσεις 4 να παει ακλαφτη..  :P

Δημοσ.

Ο Ryzen 1800x που είπαν κάποιοι πριν είναι ελάχιστα καλύτερος σε σενάρια productivity και στα υπόλοιπα τον διαλύει ο 8700k. Εμένα δεν με πειράζει τόσο αυτό. Από την αρχή έλεγα ότι θα βάζουμε Intel για VfM. Με ενοχλεί που ενώ συνήθως η AMD είναι ήσυχη, με τους Ryzen πούλησε μούρη στέλνοντας CPUs με χαραγμένα ονόματα των YouTubers, έκανε έξυπνο Marketing και από ουσία τίποτα. Λέγανε πως η Intel τα έχει χάσει και δεν ξέρει τι θα κάνει και πως θα πουλάει σε χαμηλότερες τιμές. Έγινε το αντίθετο. Η Intel έβγαλε τους Coffee Lake και τους ξέρανε με μια δυνατή σφαλιάρα. Πουλάει τα Coffee Lake πιο ακριβά και σε ίδιο socket χωρίς συμβατότητα στα παλιά. Σου λέει αυτή είμαι, γουστάρεις; Αν όχι τράβα να πάρεις Ryzen που σέρνεται.

Το μόνο καλό με τους Ryzen είναι πως ανάγκασε την Intel σε ουσιαστική αναβάθμιση των προϊόντων της. Επίσης έρχονται με καλή ψύκτρα ορισμένοι και έχουν φθηνές μητρικές.

Υ.Γ.: Τα έχω πάρει με την AMD και το overhype. Λένε επιτέλους ανταγωνισμός όλοι οι YouTubers. Ε ναι. Τόσα χρόνια είχε να βγάλει αρχιτεκτονική.

:-D  Stockholm syndrome ... 

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πει και για 135€ μητρική. Το HellasPhone μου έδωσε την απλή killer SLI και όχι την AC οπότε την πήγα πίσω και μου επέτρεψαν τα λεφτά. Στο Site την έχουν ως AC. Η ac δεν υπάρχει γενικά σε κανένα κατάστημα. Οπότε είπα να πάω σε καλύτερη. Ε, έγινε που έγινε το έγκλημα είπα να το κάνω σωστά. Για 130-140€ παραπάνω πάω στον i7. Καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Και τι μητρική πήρες ?

Τι cooler θα χρησιμοποιήσεις?

Ψάχνω το αναφερόμενο VFM τώρα, όπως καταλαβαίνεις ειδικά για αυτά τα out of the box 5Ghz που τσακίζουν κόκκαλα και δεν μου βγαίνει .... :-D :P

Qhyc4RT.png

Μια τιμή θα αναφέρω. (358€) Ψάξε την ... B)

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

:-D  Stockholm syndrome ... 

Εύστοχο σχόλιο.

Ταιριάζει στην περίπτωση του συμφορουμίτη, που φυσικά δεν μας εξηγεί σε ποιο ακριβώς σενάριο σέρνονται οι Ryzen ειδικά σε σχέση με μια τραγική, από άποψη διαθεσιμότητας, κυκλοφορία των CF.  Τον 8700k για vfm ασχολίαστο. Σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σαφαλιάρα στους Ryzen, και δεν υπερέχουν σε τίποτα αν εξαιρέσουμε φυσικά το gaming, που υπερέχουν, όχι λόγω αρχιτεκτονικής αλλά λόγω ρολογιών και μόνο.

• Like 3
Δημοσ.

Μπράβο σε ολα τα παιδιά καλορίζικα να ειναι κ απροβλημάτιστα κ εγω παίρνω 1070 κ μένει το τελευταίο κομματάκι κ ποιο σημαντικό 8700Κ έτσι ώστε να κάτσω να το στήσω !!!! Η αναμονή με τόσα κουτιά διπλα μου δεν παλεύετε με τίποτα !!!!

• Like 4
Δημοσ.

Οi ryzen 7 είναι ασύμφοροι για gaming. Σε αυτό συμφωνούμε οι πάντες. Είναι τρομεροί όμως σε θέματα τιμής/κατανάλωσης/θερμοκρασίας για productivity workloads. Στα λεφτά του 1600+b350 η αντιπρόταση της intel είναι 8400+z370 αυτήν την στιγμή. Η οποία στο gaming για κάρτες επιπέδου 1070 και κάτω είναι από οριακά καλύτερη έως μια από τα ίδια.

Το θέμα είναι αν αυτό το 4% παραπάνω του 8400 σε 1080p (με vega 64 κιόλας) αξίζουν τα παραπάνω λεφτά σε mobo και τις αισθητά χειρότερες επιδόσεις στο multithreaded workload.

• Like 1
Δημοσ.

Ενω ας πουμε το 95 μην πω 99% των χρηστων δεν ειναι παιδια που ουτε τα 30 δεν εχουν φτασει ακομη που ασχολουνται κατ'εξοχην με το gaming .. 

Ξαφνικα γεμισε ο τοπος χρηστες τιγκα στο content creation,που κανουν professional rendering ή που θελουν 8 και βαλε πυρηνες τουλαχιστον για να στριμαρουν οταν παιζουν PUBG και να βλεπουν και καμια τσοντα ταυτοχρονα.. :D

Εγω που χρησιμοποιω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το Premiere Pro και το PS απλα με τον 8700k ειμαι υπερκαλυμμενος και ταυτοχρονα εχω και την καλυτερη CPU για gaming .. Ποιος ο λογος να μην σεβαστω εγω ή ο heat τον οβολο μας για χαρη της AMD ή της Intel; Τι ειμαι 15 χρονων να διαλεγω στρατοπεδα; Οποιος μου δινει την καλυτερη λυση για τα χρηματα μου τον προτιμω.. Καποιος που προφανως ενδιαφερεται επαγγελματικα δεν κοιταει καν τετοιες cpu οποτε περι ορεξεως τα περι "productivity"..  

• Like 2
Δημοσ.

Οποιος μου δινει την καλυτερη λυση για τα χρηματα μου τον προτιμω.. Καποιος που προφανως ενδιαφερεται επαγγελματικα δεν κοιταει καν τετοιες cpu οποτε περι ορεξεως τα περι "productivity"..  

Έτσι ακριβώς, όποιος δίνει τις απόλυτες επιδόσεις σ' αυτό που κάνουμε, παίρνει και τα λεφτά μας :D

Δημοσ.

Ενω ας πουμε το 95 μην πω 99% των χρηστων δεν ειναι παιδια που ουτε τα 30 δεν εχουν φτασει ακομη που ασχολουνται κατ'εξοχην με το gaming .. 

Ξαφνικα γεμισε ο τοπος χρηστες τιγκα στο content creation,που κανουν professional rendering ή που θελουν 8 και βαλε πυρηνες τουλαχιστον για να στριμαρουν οταν παιζουν PUBG και να βλεπουν και καμια τσοντα ταυτοχρονα.. :D

Πιστευω τωρα καταλαβες για ποιο λογο εφτασε το θεμα κοντα στις 300σελιδες αν και αργησες να μπεις να γραψεις :P

Και να ημασταν και καμια μεγαλη χωρα της Ευρωπης να το καταλαβω να γραφεται τοσο πολυ το productivity, αλλα μιλαμε για την Ελλαδα....

Γιατι νομιζεις οτι οι περισσοτεροι που αγοραζουν 8πυρηνους επεξεργαστες το κανουν για τετοια χρηση ή για παιχνιδια?:P

Δημοσ.

Δεν έχει όλος ο κόσμος διαθέσιμα 400 ευρώ για consumer grade cpu όμως, και να χωρέσουν μαζί οι πανάκριβες αυτόν τον καιρό κάρτες γραφικών και μνήμες. Εκτός αν gaming σημαίνει πλέον 1.5-2 χήνες οπότε πάω πάσο.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...