Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οποτε παω για νεα μητρικη δηλ για coffe lake, αξίζει από ι5 6500 να παώ σε 8400?

Ναι αξίζει και σε 8-9 μήνες εδώ θα είμαστε πάλι να κάνεις την ίδια ερώτηση ;)

Σοβαρά τώρα έχεις θέμα με το PC; Δεν σου φτάνει κάπου;

Εάν δεν σου φτάνει γιατί πήγες σε i5 και όχι i7;

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να επανέλθουμε στα του θέματος, το 25/10 από you πήγε 3/11 και βλέπουμε για τον 8700Κ...

Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον στρώνει λίγο η αγορά στις μητρικές, κάποια μοντέλα επανεμφανίστηκαν (πχ Fatal1ty K6) στο skroutz και είχαμε και 2-3 νέες αφίξεις (Aorus Gaming 5, Asrock Taichi) και εγώ τουλάχιστον πρόλαβα να ακυρώσω την Strix-E για τα μάτια... ε τα LEDάκια θέλω να πω της Gaming 5.

Ναι και αποτι βλέπω έριξαν κ τις τιμές την gaming 7 απο 320 290 κ την 5 απο 300 280 στο πλαίσιο ,σε αλλα μαγαζιά ακομα πιο φτηνά ,ελπίζω μονο να μην το μετανιώσω που δεν πήρα την gigabyte 5 που ήθελα κ πήρα την msi m5.
  • Like 1

Πιστεύω ο i7 είναι τσαμπα λεφτα γνωμη μου, μεταφορα αποσυμπιεση μεσω δικτύου φόρτωμα παιχνιδιών προγραμμάτων και πολλες ανοιχτες σελιδες ιντερνετ, fullhd με true hd ήχο πόση διαφορά νάχει? Δεν νομίζω να αξίζει τοσα λεφτα πουχει ο ι7, Και κυριως για δουλείες μέσο δικτύου αντιγραφες 30-50gb movies , games, streaming. Αξίζει ο ι7 σε σχέση με ι5 για της δουλειές μέσο δικτύου? Απλά αν μπορούσε ο ι5 8400 coffe lake να παίξει σε 270 ή 170 αυτό μόνο

Στο ίδιο δίλημμα λογικά θα ήταν και οι αγοραστές πριν κάτι χρόνια μεταξύ 2500k και 2600k. Τελικά τα 100+ ευρώ του 2600 έπιασαν μια χαρά τόπο και στα παιχνίδια

https://youtu.be/vwq17hkaaCY

Αυτά είδα και πήγα σε 8700k. Βαράει πάνω από 10fps διαφορά σε καινούργια παιχνίδια.

Θα μείνω εδώ

https://www.google.gr/amp/s/amp.reddit.com/r/intel/comments/6ruuy1/i7_8700k_vs_i5_8600k/

If you're building a gaming rig with 16-32GB of RAM, a $300+ GPU, and 1 or more SSDs.. find the $80 to get the i7.. it's always worth it in the long run.

Έτσι ακριβώς γιατί και ο 3570K όταν τον πήρα ήταν υπερ-αρκετός και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερος απ' τον 3770K λόγω κάποιων engines σε κάποια γκέιμς που δεν γούσταραν το HT. Τώρα όμως η πλειοψηφία των παιχνιδιών επωφελέιται αρκετά από το HT.

Ναι αλλα θες και τα αναλογα ρολογια,γιατι αλλιως ο 6800κ θα παταγε τον 7700κ στα παιχνιδια αλλα στην πραξη το ακριβως αντιθετο συμβαινει.

Επισης μην ξεχνας οτι ο 3570κ σου δεν ανεβαινε πολυ ψηλα απο oc(οπως και ο δικος μου 4770)σε αντιθεση με τους τωρινους i5 και i7.

Για μένα έβγαινε 8700k με μητρική στα 200 συν την arctic freezer

Η

8600k με μητρική στα 250 συν την kraken x62.

Τώρα αν έκανα καλά ο καιρός θα δείξει. Ξέρω πάντως ότι στα 4 5 χρόνια όπως και να έχει ο 8700k θα φανεί η διαφορά τους ενώ με την καλύτερη μητρική και ψυκτρα αντε να πήγαινα από τα 4.9ghz στα 5.2.

Εννοείται έχω στο πρόγραμμα planet coaster cities skyline civilization 6 που η διαφορά ακόμα και τώρα είναι άνω των 10fps λόγω των threads.

Τα mobile ryzen ταυτόχρονα για τα φορητά που θα λένε +20% μπαταρία από τον ανταγωνισμό ....

Τα πρώτα σχόλια για laptops με ι7-8550u είναι πολύ καλά πάντως

Η microsoft, στο καινούργιο surface book δίνει 17 ώρες αυτονομία. Επίσης το +20% πως βγήκε; Ποιον ανταγωνισμό ακριβώς;

Τα πρώτα σχόλια για laptops με ι7-8550u είναι πολύ καλά πάντως

Η microsoft, στο καινούργιο surface book δίνει 17 ώρες αυτονομία. Επίσης το +20% πως βγήκε; Ποιον ανταγωνισμό ακριβώς;

Αυτονομία στο chip σημαίνει .

Παίρνω τόσα από CPU και GPU σε ισχύ και καταναλώνω τόσα σε ρεύμα. 

Πάντα μετρώντας με τα ίδια αξεσουάρ.

Δες το efficiency των επεξεργαστών που κυκλοφορούν και θα καταλάβεις.  :-)

Η AMD μπορεί να μην έχει τρόπο με την λιθογραφία της samsung να ανεβάσει ρολόγια στα 5ghz, αλλά έχει πιο energy efficient μέθοδο. 

Στα φορητά που δεν είναι για 5ghz, αυτό είναι ένα μεγάλο συν για αυτή. 

Αν πάντως οι τιμές αυτών των APU , είναι στα 400€ ... προτιμώ ένα ASUS ROG φορητό με RYZEN 1700 με μια RX 580 και ας θέλει φόρτιση ανά δίωρο ..

@adtakhs

Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά να πάρω τα efficiency των desktop version και να κάνω μέθοδο των τριών δεν νομίζω :P

Αλλά έστω ότι το κάνουμε. Ο 8400 έχουν και οι δυο 65w tdp. Το +20% που προκύπτει πάλι;

Επίσης σίγουρα το ASUS έχει το κοινό του αλλά και πάλι που κολλάει το efficiency εδώ; Πάντως αν έχει 400 ευρώ το chip και +20% οικονομία στο ρεύμα + έκκληση θερμότητας εγώ θα το προτιμούσα έναντι του 8550u...

Ναι δεν είναι. TDP σύγκρινα μεταξύ τους που δίνουν επίσημα οι εταιρίες.

Το +20% efficiency που προκύπτει;

Ψάξε ένα review με την παρουσίαση των ryzen που αναφερόταν στην συχνότητα σε συνάρτηση με την κατανάλωση.

Αν θυμάμαι καλά, εκεί υπήρχε και ένα διάγραμμα που έδειχνε πως καταναλώνουν οι δύο μέθοδοι λιθογραφίας σε σχέση με την συχνότητα.

Τα 14nm της samsung μέχρι τα 3.4ghz δεν έχουν αντίπαλο.

Είμαι από κινητό τώρα και στον δρόμο, οπότε δεν μπορώ να το ψάξω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...