Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν την έχει φέρει ακόμα το VS στα 250 είναι πολύ καλή επιλογή απλά πιστεύω το ίδιο καλή είναι και η aorus 5 αν και όταν έρθει και αυτή. Για την ώρα έχω το παρακάτω που είμαι ακριβώς στο budget που έχω θέσει(1500+φπα)

Με προοπτική αν έρθει η aorus 5 να πάω εκεί που έχει Wifi/BT. Ο 8700k θα με βοηθήσει σε μελλοντικά παιχνίδια η θα κάθομαι να κοιτάω τα 6 παραπάνω threads?

Eγω με αυτα τα λεφτα θα επαιρνα αυτα εδω τα πραγματακια, καλυτερο cpu ,περισσοτερα mhz σε μνημες. 13 ευρω παραπανω

post-341170-0-30999500-1508768046_thumb.png

Δεν ξερω αν θα χρησιμοιουνται τα πραπανω threads σιγουρα ομως αφου χωραει στο bugget αξιζει πολυ περισσοτερο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες και καμιά Arctic Liquid. Αφού θες να κλοκαρεις πολύ, μια δυνατή αεροψυχτρα / υδροψυξη θες οπωσδήποτε + να είσαι τυχερός στη λοταρία των τσιπ

Αν χωράει στο κουτί ευχαριστως να πάω για την παρακάτω

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49700&cat=7

Αν μπορέσει να πάει στα 5 τον επεξεργαστη με aorus 5 stable θα είμαι υπέρ ικανοποιημένος.

Eγω με αυτα τα λεφτα θα επαιρνα αυτα εδω τα πραγματακια, καλυτερο cpu ,περισσοτερα mhz σε μνημες. 13 ευρω παραπανω

Χωρίς τίτλο.png

Δεν ξερω αν θα χρησιμοιουνται τα πραπανω threads σιγουρα ομως αφου χωραει στο bugget αξιζει πολυ περισσοτερο.

Οι μνήμες είναι Cas 16 είναι λιγο πιο αργές από τις 3200 Cas 14. Βασικά έριξες την μητρική και ανέβηκες σε επεξεργαστή. Με gigabyte 1080 στα 576 χωράει και η παραπάνω υδροψυξη. Θα πιάσει τοπο ο 8700k?

Αν χωράει στο κουτί ευχαριστως να πάω για την παρακάτω

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=49700&cat=7

Αν μπορέσει να πάει στα 5 τον επεξεργαστη με aorus 5 stable θα είμαι υπέρ ικανοποιημένος.

Οι μνήμες είναι Cas 16 είναι λιγο πιο αργές από τις 3200 Cas 14. Βασικά έριξες την μητρική και ανέβηκες σε επεξεργαστή. Με gigabyte 1080 στα 576 χωράει και η παραπάνω υδροψυξη. Θα πιάσει τοπο ο 8700k?

Οι μνημες ειναι 3600Mhz cl16 που σου εβαλα δεν ειναι πιο αργες, εγω την γνωμη μου στην ειπα πριν δεν χανεις σε τπτ αντιθετα ανεβαινεις σε επεξεργαστικη ισχυ με τα ιδια λεφτα απλα διορθωνοντας τα αχρειαστα,στην προκειμένη στιγμη η μητρικη.

Βεβαιως και η επιλογη ειναι δικη σου φιλικα στο λεω ,οτι και να παρεις θα την κανεις την δουλεια σου απλα με αυτα τα λεφτα παιρνεις κατι καλυτερο.

• Like 1

Οι μνημες ειναι 3600Mhz cl16 που σου εβαλα δεν ειναι πιο αργες, εγω την γνωμη μου στην ειπα πριν δεν χανεις σε τπτ αντιθετα ανεβαινεις σε επεξεργαστικη ισχυ με τα ιδια λεφτα απλα διορθωνοντας τα αχρειαστα,στην προκειμένη στιγμη η μητρικη.

Βεβαιως και η επιλογη ειναι δικη σου φιλικα στο λεω ,οτι και να παρεις θα την κανεις την δουλεια σου απλα με αυτα τα λεφτα παιρνεις κατι καλυτερο.

Κάτι τελευταίο και κλείνω. Θα προσπαθήσω να βάλω την ψυκτρα σε ξεχωριστό τιμολόγιο και να χωρέσω τον 8700k. Ίσως είναι λάθος επιλογή αλλά ξέρω ότι θα το σκέφτομαι μετά αν δεν τον βάλω. Έτσι θα περάσω τα 1900 αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι έβαλα ότι καλύτερο μπορούσα.

Για τις μνήμες πάει

3600/16=225

3200/14=229

Λίγο γρηγοροτερες οι 3200.

Για τις μνήμες πάει

3600/16=225

3200/14=229

Λίγο γρηγοροτερες οι 3200.

Αυτο ειναι μπακαλιστικο ρε συ :-D .Παρε οποιες σου αρσεουν δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα ,εγω σου εβαλα τα παραπανω με προσωπικα κριτηρια.

• Like 1

Μαντεψε ομως απο που(και ποιους)ξεκινησε για αλλη μια φορα η κουβεντα περι upgrade path των intel και amd και νεκρων socket με το καλημερα ...

Ασε να μαντεψω εγω, απο αυτους που δεν θελουν να αγορασουν Ιntel ακριβως επειδη (μεταξυ αλλων), ειναι "νεκρα" socket. Που το περιεργο σε αυτο? Ποιος περιμενες να την ξεκινησει την κουβεντα  για τα μειονεκτηματα μιας πλατφορμας, αυτος που την αγορασε και αρα δεν τον ενδιαφερουν και τα οποια μειονεκτηματα?

Εμένα με ενδιαφέρει να μην τρώω bottleneck λόγω 8600 με νέες gpu σε κάποια χρόνια.

Τοτε μην αγορασεις ακομα επεξεργαστη γιατι σου κανω προβλεψη, ουτε καν σε καποια χρονια, σε 5-6 μηνες που θα βγει η Volta Τi θα τρωει μπουκαλι σε 1080p και απο τον 8700k. 

Tωρα γιατι τρωγεσαι μεταξυ 8600 και 8700 δεν το καταλαβαινω να πω την αληθεια. Αφου το ρευστο ειναι διαθεσιμο και δεν μας νοιαζει το VFM, τι την ψειριζεις την μαιμου? Θα αφησεις τα 12threads επειδη σε 2 game που κλαταρουν με HT ειναι 3% πισω ξερω γω?

• Like 1

Ασε να μαντεψω εγω, απο αυτους που δεν θελουν να αγορασουν Ιntel ακριβως επειδη (μεταξυ αλλων), ειναι "νεκρα" socket. Που το περιεργο σε αυτο? Ποιος περιμενες να την ξεκινησει την κουβεντα για τα μειονεκτηματα μιας πλατφορμας, αυτος που την αγορασε και αρα δεν τον ενδιαφερουν και τα οποια μειονεκτηματα?

Τοτε μην αγορασεις ακομα επεξεργαστη γιατι σου κανω προβλεψη, ουτε καν σε καποια χρονια, σε 5-6 μηνες που θα βγει η Volta Τi θα τρωει μπουκαλι σε 1080p και απο τον 8700k.

Tωρα γιατι τρωγεσαι μεταξυ 8600 και 8700 δεν το καταλαβαινω να πω την αληθεια. Αφου το ρευστο ειναι διαθεσιμο και δεν μας νοιαζει το VFM, τι την ψειριζεις την μαιμου? Θα αφησεις τα 12threads επειδη σε 2 game που κλαταρουν με HT ειναι 3% πισω ξερω γω?

Αν φάνε τόσο γρήγορα μπουκάλι ζητώ που καήκαμε. Ρευστό υπάρχει αλλά όχι απεριόριστο. Και η μητρική πιστεύω είναι το Α και το Ω μιας και όλα εκεί κάθονται. Αν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει το βασικό κομμάτι τα υπόλοιπα υπολειτουργουν. Συν το τροφοδοτικό που και αυτό είναι βασικό κομμάτι.

Πως το βλέπετε το παρακάτω benchmark?

https://youtu.be/YD8jLEn-_7U

Βλέπω αρκετούς με 7700k να τρέχουν να τον αλλάξουν λες και χάλασαν οι επιδόσεις τους να πούμε αυτομάτως με την έλευση των Coffee.

Βλέπω αρκετούς με 7700k να τρέχουν να τον αλλάξουν λες και χάλασαν οι επιδόσεις τους να πούμε αυτομάτως με την έλευση των Coffee.

Μόνο όσοι έχουν το μικρόβιο τις άμεσης αναβάθμισης τρέχουν να το κάνουν αυτό.

• Like 3

Για gaming μόνο δεν συμφέρει η μετάβαση στο 1151 v2 αν έχεις ήδη 7700Κ.....ούτως η άλλως ο 7700Κ είναι  στο περίπου σε ίδια απόδοση με τον 8600Κ σε γενική overall δύναμη αλλά και σε gaming.Μόνο ο 8700Κ θα είναι ουσιαστική αναβάθμιση σε αυτούς αν όντως χρειάζονται τα έξτρα cores για overall δύναμη....σε gaming δεν θα δουν τίποτα το αξιοσημείωτο.

post-303984-0-10887100-1508793880_thumb.png

post-303984-0-83569000-1508793894_thumb.png

post-303984-0-33129400-1508793900_thumb.png

• Like 2

Οι έξυπνοι με παλιά μηχανήματα τσιμπάνε τα 4790/6700/7700 που μερικοί σκοτώνουν στις αγγελίες.

Εγώ έκανα μαμακια τότε με τις 980ti που έβρισκα 270-300€ και δεν πήρα 1-2 :(

• Like 5

Οι έξυπνοι με παλιά μηχανήματα τσιμπάνε τα 4790/6700/7700 που μερικοί σκοτώνουν στις αγγελίες.

Υπαρχει πολυ 6700k και 7700k στις αγγελιες με τις τιμες που τους δινουν δεν βλεπω να πουληθηκε κανενας

• Like 3

Βέβαια τον 6700κ-7700κ δε τους λες και παλιά μιχανηματα.. μι με χτυπάς τόσο άσχημα.. χαχαχαχ μας ..... Την ψυχολογία. Πριν 6 μήνες πέρασε το ενάμιση χιλιάρικο...

Βέβαια τον 6700κ-7700κ δε τους λες και παλιά μιχανηματα.. μι με χτυπάς τόσο άσχημα.. χαχαχαχ μας ..... Την ψυχολογία. Πριν 6 μήνες πέρασε το ενάμιση χιλιάρικο...

Όχι βέβαια φίλε μου. Μία χαρά επεξεργαστή έχεις.

• Like 1

Αυτό λέω ότι δεν πήρες τέτοιo cpu μόνο για Gaming κάνεις και άλλα πράγματα και αν δεν έβαζες χθες το βίντεο που δείχνει τον 8600 καλύτερο με 1080ti από 8700k δεν θα είχα μπει καν στο τρυπάκι.

Κοιτά επειδή κ εγω μπήκα στο τριπάκι να πάρω τον 8600Κ αντί για τον 8700Κ τωρα που τα εχω πάρει ολα κ λείπει μονο ο επεξεργαστής αλλα δεν νομιζω σε καμία περίπτωση να ειναι καλύτερος το 86 απο το 87 .οτι ειναι vfm ειναι αλλα άμα έχεις την δυνατότητα να πάρεις τον 8700Κ πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις αυτόν κ δεν θα το μετανιώσεις .

Εγω ρε παιδιά με όλες αυτές μητρικές που διαβάζω ότι προτείνετε νιώθω ότι εχω κανείς την χειρότερη επιλογή με msi m5 .Αληθεια την έχει πάρει κανείς άλλος η μονο εγω ?

Κοιτά επειδή κ εγω μπήκα στο τριπάκι να πάρω τον 8600Κ αντί για τον 8700Κ τωρα που τα εχω πάρει ολα κ λείπει μονο ο επεξεργαστής αλλα δεν νομιζω σε καμία περίπτωση να ειναι καλύτερος το 86 απο το 87 .οτι ειναι vfm ειναι αλλα άμα έχεις την δυνατότητα να πάρεις τον 8700Κ πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις αυτόν κ δεν θα το μετανιώσεις .

Εγω ρε παιδιά με όλες αυτές μητρικές που διαβάζω ότι προτείνετε νιώθω ότι εχω κανείς την χειρότερη επιλογή με msi m5 .Αληθεια την έχει πάρει κανείς άλλος η μονο εγω ?

Καλύτερος cpu είναι αναμφίβολα φαίνεται στα περισσότερα multi threaded προγράμματα. Αλλά όταν φτιάχνεις 100% gaming PC λίγη σημασία έχουν οι επιδόσεις σε benchmarks και προγράμματα όπως Adobe premiere streaming κτλ.

Για μητρική ανακαλυψα το παρακάτω. Τις κατατάσσει ανάλογα με τα vrm που έχει η κάθε μία που είναι το βασικό αν θες σωστα ρεύματα σε OC.

Right now it's looking like for VRM (subject to change if some boards are using 2 low side mosfets aka "doubled low side"):

TOP = Gigabyte Z370 SOC Force (unreleased, found on hwbot records) , Gigabyte Z370 Gaming 7 / Gaming 5 due to iSL99227B (60A rating) ... top audio,top overkill VRM , ... likely Asus Z370 Maximus X Extreme too

Upper tier (LN2, custom water) = Asrock Z370 Fatal1ty Gaming Pro i7 (whatever the full name is, the expensive one) , Asrock Z370 Taichi , using Fairchild Dual-N (low+high side) when heatsinked properly with heatpipe (limited to about 35A per mosfet) , Asus ROG APEX (a record holder on LN2) /Formula/Hero boards using TI NexFETs (per marketing page) , MSI Z370 Godlike (until more info it goes here)

-----

Midrange <$200 (All-in-one watercooling/dual tower air cooling)= Asrock Z370 Extreme4 / K6 using Sinopower 2-in-1 / "DSM"/ low+high side

Low Midrange , should be $160ish or less (Asus z270-A level VRM)= Asus Z370E/F /G , Asus Z370-A , MSI Z370 Pro carbon , MSI z370 M5, MSI z370 SLI PLUS, MSI Z370 Tomahawk, MSI Z370 Krait

-----

Entry (sub 150W probably / 120mm fan cooler level, should be $120 or less if VRM is the only concern) = Asrock Z370 Killer SLI (cut down features is another issue on top of regular Sinopowers)

Not suitable for really overclocking unless it's not an i7 (at best MCE/ multi-core turbo only) = Asus TUF Pro Gaming / z370 STRIX H, Gigabyte Z370 Ultra Gaming , Gigabyte Z370 Gaming 3 & K3, Gigabyte Z370 XP SLI, MSI Z370 Gaming Plus, etc

<4 phases , or partially Unheatsinked (don't buy) :Asus Z370-P / TUF Z370 Plus, MSI Z370-A Pro , MSI z370 PC Pro, Asrock Z370 Pro4 , Gigabyte Z370 HD3, Gigabyte Z370M D3H , etc

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...