Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

adtakhs το κοινο που απευθύνονται οι καφέδες ειναι επί το πλείστον gamers οι οποιοι θα αγορασουν τωρα οτι καλυτερο μπορουν και θα κανουν αναβάθμιση cpu σε 3-4 χρονια, θα προτιμησουν να αγορασουν καθε χρονο gpu απο cpu. Δεν τους νοιαζουν καν τα features που λες, δεν υπάρχει τιποτα κακο με τον 7700k ειναι beast cpu για games ουτε με τον 6700k βασικα ουτε καν με καλα κλοκαρισμενο 4790k. Δεν χρειάζεσαι 6c οπως λες για gaming, εσυ εχεις μπλεχτει με τα workstations και τα optimal upgrade paths χωρις λογο. Ναι θα μου πεις δεν ειναι μονο για gaming το τοπικ αλλα νομιζω σε αυτο το κοινο στοχεύει ο καφες.

Οποιος θελει "επαγγελματικο" εργαλειο ας παρει κατι σαν τον moviemakergr (beast pc btw ζηλευω :P) η κατι αντιστοιχο σε ryzen, οποιος θελει gaming θα παει σε καφε και δεν τον νοιαζει αν του χρονου θα ειναι dead το z370 κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αναβάθμιζε ετσι και αλλιως.

Τουλαχιστον ετσι βλεπω να λειτουργεί το target group αυτων των cpu.

• Like 2
  • Απαντ. 6,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σάπια μητρική, παίζει και να λιώσουν και τα vrm. Το Χ299 θέλει ακριβή μητρική. Πριν λίγο καιρό δεν είχε γίνει κουβέντα για προβλήματα με τα vrm κάποιων Χ299 μητρικών;

Επίσης θέλει και ακριβή ψυχτρα άρα η διαφορά θα εκτιναχθεί σε σχέση με Ζ370 κλπ

Μέχρι να βγουν νέες κονσόλες 2019+τέλη μέχρι 6 cores θα είσαι μια χαρά.

Οπότε για να το λήξουμε κάπου να πάω σε

8600k msi 1080x gigabyte aorus 5/7(καλα vrms και οι 2 και μου άρεσε πάρα πολύ το rgb σε σχέση με την msi carbon είναι μικρή η διαφορά χρημάτων). Ο 8700k παρα είναι ακριβός με αυτά που βλέπω και μπορεί τα παραπάνω threads να χρειαστούν και αν χρειαστούν μελλοντικα σε κάποια παιχνίδια. Τέλος από μένα για το θέμα μου σας κούρασα κουράστηκα και εγώ συνέχεια αλλαγές.

adtakhs το κοινο που απευθύνονται οι καφέδες ειναι επί το πλείστον gamers οι οποιοι θα αγορασουν τωρα οτι καλυτερο μπορουν και θα κανουν αναβάθμιση cpu σε 3-4 χρονια, θα προτιμησουν να αγορασουν καθε χρονο gpu απο cpu. Δεν τους νοιαζουν καν τα features που λες, δεν υπάρχει τιποτα κακο με τον 7700k ειναι beast cpu για games ουτε με τον 6700k βασικα ουτε καν με καλα κλοκαρισμενο 4790k. Δεν χρειάζεσαι 6c οπως λες για gaming, εσυ εχεις μπλεχτει με τα workstations και τα optimal upgrade paths χωρις λογο. Ναι θα μου πεις δεν ειναι μονο για gaming το τοπικ αλλα νομιζω σε αυτο το κοινο στοχεύει ο καφες.

Οποιος θελει "επαγγελματικο" εργαλειο ας παρει κατι σαν τον moviemakergr (beast pc btw ζηλευω :P) η κατι αντιστοιχο σε ryzen, οποιος θελει gaming θα παει σε καφε και δεν τον νοιαζει αν του χρονου θα ειναι dead το z370 κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αναβάθμιζε ετσι και αλλιως.

Αν σκεφτείς ότι ένας 4πυρηνος 7700k με dead socket θα κρατήσει σίγουρα ακόμα 4 χρόνια για ποιοτικο gaming τότε και οι coffee θα κρατήσουν 2 3 ακόμα. Εδώ ένας ταπεινός 2500k sandy στα 4.7 με μια 1080 κάνει παπάδες. Και το μεγαλύτερο θέμα είναι ότι το hyper threading φαίνεται να δημιουργεί παραπάνω προβλήματα από όσα φτιάχνει σε gaming(φταίνε και τα παιχνίδια σε αυτό). Σε productivity κορυφαίος ο 8700k αλλά και ένας 1600 Ryzen θα κάνει άψογα τη δουλειά του.

Δημοσ.

Οπότε για να το λήξουμε κάπου να πάω σε

8600k msi 1080x gigabyte aorus 5/7(καλα vrms και οι 2 και μου άρεσε πάρα πολύ το rgb σε σχέση με την msi carbon είναι μικρή η διαφορά χρημάτων). Ο 8700k παρα είναι ακριβός με αυτά που βλέπω και μπορεί τα παραπάνω threads να χρειαστούν και αν χρειαστούν μελλοντικα σε κάποια παιχνίδια. Τέλος από μένα για το θέμα μου σας κούρασα κουράστηκα και εγώ συνέχεια αλλαγές.

Φιλε επειδη σε βλεπω και το σκεφτεσαι καιρο τωρα, αν μπορεις να δωσεις 650 για επεξεργαστη και μητρικη γτ δεν παιρνεις απλα 8700k με μια taichi για παραδειγμα που ειναι στα 245 ευρω ? Η ακόμα και μια asus prime που ειναι πιο φθηνη. To καλυτερο cpu ειναι αυτο που θα σε βοηθησει μελλοντικα οχι η ακριβότερη μητρικη.

Η γνωμη μου χωρις να θελω να κριτικαρωτις επιλογες σου :)

• Like 1
Δημοσ.

Sorry αλλα κατι παθαινω οταν ακουω για rgb ειτε ειναι σε mouse/kb ειτε σε mobo/ram(lol), αυτο το κακό αστείο πρέπει να τελειώσει στο gaming και στα pc parts γενικα imo, θελω performance/vfm/καλη ποιότητα οχι χριστουγεννιατικο δέντρο..

• Like 4
Δημοσ.

Φιλε επειδη σε βλεπω και το σκεφτεσαι καιρο τωρα, αν μπορεις να δωσεις 650 για επεξεργαστη και μητρικη γτ δεν παιρνεις απλα 8700k με μια taichi για παραδειγμα που ειναι στα 245 ευρω ? Η ακόμα και μια asus prime που ειναι πιο φθηνη. To καλυτερο cpu ειναι αυτο που θα σε βοηθησει μελλοντικα οχι η ακριβότερη μητρικη.

Η γνωμη μου χωρις να θελω να κριτικαρωτις επιλογες σου :)

Δεν την έχει φέρει ακόμα το VS στα 250 είναι πολύ καλή επιλογή απλά πιστεύω το ίδιο καλή είναι και η aorus 5 αν και όταν έρθει και αυτή. Για την ώρα έχω το παρακάτω που είμαι ακριβώς στο budget που έχω θέσει(1500+φπα)

Screenshot_20171023-164150_01.png

Με προοπτική αν έρθει η aorus 5 να πάω εκεί που έχει Wifi/BT. Ο 8700k θα με βοηθήσει σε μελλοντικά παιχνίδια η θα κάθομαι να κοιτάω τα 6 παραπάνω threads?

Sorry αλλα κατι παθαινω οταν ακουω για rgb ειτε ειναι σε mouse/kb ειτε σε mobo/ram(lol), αυτο το κακό αστείο πρέπει να τελειώσει στο gaming και στα pc parts γενικα imo, θελω performance/vfm/καλη ποιότητα οχι χριστουγεννιατικο δέντρο..

Οχι ότι έχεις άδικο αλλά επειδή τελευταία πήρα μηχανικό πληκτρολόγιο με φωτισμό και ποντίκι με φωτισμό το βραδυνο gaming απέκτησε άλλο νόημα. Σίγουρα είναι gimmick μαζί σου αλλά όταν έχεις ένα τόσο όμορφο κουτί όπως το p400s το rgb στη μητρική θα δείξει απίστευτο. Εξάλλου μπορεί οι gigabyte να φημίζονται για το rgb τους αλλά πέρα από αυτό είναι εξαιρετικες μητρικές. Το vfm το ξεχνάμε σε τέτοιο budgets αλλιώς θα πήγαινα σε 8400 1070 και 150 ευρώ μητρικη με Ram στα 2666.

Δημοσ.

Δεν ασχολουμαστε ολοι μονο με παιχνιδια ξερεις :P

Δημοσ.

Σάπια μητρική, παίζει και να λιώσουν και τα vrm. Το Χ299 θέλει ακριβή μητρική. Πριν λίγο καιρό δεν είχε γίνει κουβέντα για προβλήματα με τα vrm κάποιων Χ299 μητρικών;

Επίσης θέλει και ακριβή ψυχτρα άρα η διαφορά θα εκτιναχθεί σε σχέση με Ζ370 κλπ

Μέχρι να βγουν νέες κονσόλες 2019+τέλη μέχρι 6 cores θα είσαι μια χαρά.

Το ότι θα βλέπαμε 6πυρηνο στο τέλος του 17 το ξέραμε εδώ και 2 χρόνια. Ήδη υπήρχαν φήμες για κυκλοφορία των coffee μέσα στο 16 απλά έφαγε delay 1 χρόνο

Για ποια cpu είναι σκάρτη?

Για τον 7980XE 18/36?

Entry level Hedt θα βάλει επάνω.

Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι η συγκεκριμένη μητρική αλλά μια μητρική σε αντίστοιχο εύρος τιμών . Υπάρχουν 5-6 σε αυτά τα χρήματα.

Με Hedt θα έχει

1) αυξημένο performance

2) αυξημένες δυνατότητες αναβάθμισης

3) μεγάλη επεκτασιμότητα

4) καλύτερη τιμή όταν το πάει για πώληση.

Δημοσ.

Δεν ασχολουμαστε ολοι μονο με παιχνιδια ξερεις :P

Για αυτό και πήγες στον 8700k γιατί σε productivity είναι τοπ και γενικά για all around χρήση τον λες και vfm αυτή τη στιγμή. Ο 1600 είναι το καλύτερο vfm αλλά σε productivity σε gaming τον τρώει ο 8400.

Δημοσ.

Για ποια cpu είναι σκάρτη?

Για τον 7980XE 18/36?

Entry level Hedt θα βάλει επάνω.

Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι η συγκεκριμένη μητρική αλλά μια μητρική σε αντίστοιχο εύρος τιμών . Υπάρχουν 5-6 σε αυτά τα χρήματα.

Κατάλαβα ότι θες να με βοηθήσεις να πάρω το τοπ αυτή τη στιγμή με όσο γίνεται λιγότερα χρήματα απλά το θέμα είναι ότι μια hedt πλατφόρμα θα μου είναι εντελώς άχρηστη και τώρα και στο μέλλον. Ούτε streaming θα κάνω ούτε Adobe premiere θα τρέχω ούτε benchmark. Θα τον συνδέσω με hdmi στην οθόνη θα περάσω 40 50 παιχνίδια και τέλος. Δεν έχω απαιτήσεις για hedt.

Δημοσ.

Κατάλαβα ότι θες να με βοηθήσεις να πάρω το τοπ αυτή τη στιγμή με όσο γίνεται λιγότερα χρήματα απλά το θέμα είναι ότι μια hedt πλατφόρμα θα μου είναι εντελώς άχρηστη και τώρα και στο μέλλον. Ούτε streaming θα κάνω ούτε Adobe premiere θα τρέχω ούτε benchmark. Θα τον συνδέσω με hdmi στην οθόνη θα περάσω 40 50 παιχνίδια και τέλος. Δεν έχω απαιτήσεις για hedt.

Μα αυτό δεν σου είπα?

Αν δεν έχεις απαιτήσεις για hedt, μην πληρώσεις το τίμημα για Hedt.

300€ μητρικές μόνο στην hedt κατηγορία έχουν λόγο ύπαρξης.

Δημοσ.

Αφησε το γιατι πηρα τι εγω οσον αφορα τον επεξεργαστη,εσυ δες τι θα κανεις.

Αυτό λέω ότι δεν πήρες τέτοιo cpu μόνο για Gaming κάνεις και άλλα πράγματα και αν δεν έβαζες χθες το βίντεο που δείχνει τον 8600 καλύτερο με 1080ti από 8700k δεν θα είχα μπει καν στο τρυπάκι.

Δημοσ.

Σκληρό δίσκο για αποθήκη έβαλες στο σύστημα εκτός του ssd ;

Επίσης γιατί δε γράφουμε στο thread που έχεις φτιάξει και συνεχίζουμε εδω;

Εγώ στη θέση θα έβαζα, φθηνότερες μνήμες, καλύτερη ψυχτρα, έναν hybrid hdd για αποθήκη και κανα παιχνίδι, φθηνότερη μητρική (<200) και μετά ανάλογα τι άλλο θες σε cpu/gpu

Δημοσ.

Μα αυτό δεν σου είπα?

Αν δεν έχεις απαιτήσεις για hedt, μην πληρώσεις το τίμημα για Hedt.

300€ μητρικές μόνο στην hedt κατηγορία έχουν λόγο ύπαρξης.

Και το να πάω σε 150 ευρώ μητρική με ένα τόσο δυνατό επεξεργαστή μου κάνει κάπως.

Οι επιλογές είναι

Z370 E στα 287

Carbon Ac στα 226

Aorus 7 στα 296

Taichi αν έρθει στα 250

Aorus 5 στα 250 επίσης εφόσον έρθει και αυτή

Θα μπει ακόμα ένας 500gb evo όταν πέσουν λίγο οι τιμές. Για αποθήκη έχω 20TB εξωτερικούς με ένα hubaki τους έχω όλους πάνω στο pc. Δεν μου πάει να βάλω hdd σε τέτοιο σύστημα είδα τα loadings σε παιχνίδια μεταξύ hdd και ssd και η διαφορά είναι μεγάλη. Ο 960 evo εκτός από πανάκριβος σε loading παιχνιδιών δεν έχει καμία διαφορά οπότε ανέβηκα λίγο και πήγα στον 850 Evo.

Επίσης γιατί δε γράφουμε στο thread που έχεις φτιάξει και συνεχίζουμε εδω;

Εγώ στη θέση θα έβαζα, φθηνότερες μνήμες, καλύτερη ψυχτρα, έναν hybrid hdd για αποθήκη και κανα παιχνίδι, φθηνότερη μητρική (<200) και μετά ανάλογα τι άλλο θες σε cpu/gpu

Πολλά διάβασα και για τους sshd όλοι τους κατηγορούν. Οι μνήμες είναι 15 20 ευρώ διαφορά να πάω σε 3000 cas 14. Ψυκτρα αν γινοταν θα έβαζα D15 αλλά δεν χωράει. Noctua u14s η cryorig universal. Παρόμοιες επιδόσεις έχουν αθόρυβες είναι πιο όμορφη η cryorig. Δεν είχα πρόθεση να ανοίξω νέα συζήτηση.
Δημοσ.

Δες και καμιά Arctic Liquid. Αφού θες να κλοκαρεις πολύ, μια δυνατή αεροψυχτρα / υδροψυξη θες οπωσδήποτε + να είσαι τυχερός στη λοταρία των τσιπ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...