adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Γιαυτο ελεγα εγω οτι καλυτερο να συμμετεχουν στο καθε θεμα περισσοτερο οι ενδιαφερομενοι αλλα και οι αγοραστες του καθε επεξεργαστη,γιατι δυστηχως απο τους υπολοιπους ειναι που συνηθως ξεφευγει το θεμα και πηγαινει περισσοτερο σε vs και off topic πραγματα. Τωρα γινεται αναλυση για το upgrade path των ryzen..... Φυσικά. Εδώ θα βρεις και την πηγή. http://www.insomnia.gr/topic/650947-intel-coffee-lake-και-z370-chipset/page-267#entry56037776 Εξονυχιστική ανάλυση της πλατφόρμας των coffelake ... προφανώς ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 5+ χρόνια σίγουρα με αλλαγή gpu στα 4. Παιχνίδια τα πάντα και σκέφτομαι και για cities skyline και planet coaster που και εκεί είδα πάει άψογα ο 8600k. Με το βίντεο του Fulgore χθες είδα ότι είναι κρίμα να πάω σε τόσο ακριβό επεξεργαστή χωρίς να αξιοποιηθεί εσύ μου έγραψες ότι οι 6 physical cores θα είναι αρκετοί για αρκετά χρόνια αν θυμάσαι. Μου αρέσει αρκετά η aorus 7 λόγω των rgb θα δέσει πολύ όμορφα για Gaming σύστημα. Και η gpu που έβαλα φαίνεται καλύτερη επένδυση. First world problems θα μου πείτε.Κοίτα νομίζω η Aorus 7 κοστίζει κανα 280αρι;300; Πες ότι πας σε 8600Κ, γιατί να μη βάλεις μια κατά 100-120 ευρώ φθηνότερη μητρική και να βάλεις τη πιο φθηνή και καλή 1080Ti που θα βρεις μπροστά σου. Αφού θες όσο γίνεται μακροβιότητα. Αν και είναι κι αυτό υποκειμενικό. Παράδειγμα μια gtx 680 που κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν king για εκείνη τη περίοδο παίζει ακομα καλα παιχνίδια; τα τελευταία ειδικά ούτε καλά καλά low ( ; ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Φυσικά. Εδώ θα βρεις και την πηγή. Μαντεψε ομως απο που(και ποιους)ξεκινησε για αλλη μια φορα η κουβεντα περι upgrade path των intel και amd και νεκρων socket με το καλημερα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Γιαυτο ελεγα εγω οτι καλυτερο να συμμετεχουν στο καθε θεμα περισσοτερο οι ενδιαφερομενοι αλλα και οι αγοραστες του καθε επεξεργαστη,γιατι δυστηχως απο τους υπολοιπους ειναι που συνηθως ξεφευγει το θεμα και πηγαινει περισσοτερο σε vs και off topic πραγματα. Τωρα γινεται αναλυση για το upgrade path των ryzen..... Και επειδή το είπες κάτι έγινε τώρα. Κουράσατε, τόσες σελίδες ένα πράγμα λέμε (ο adtakhs δηλαδή, εγώ βαρέθηκα γρήγορα) και δεν λέτε να το παραδεχτείτε/καταλάβετε. Αντί αυτού προσπαθείτε να το αποφύγετε, ο ένας προσπαθώντας να κάνει micromanage thread στο internet και ο άλλος παίζοντας το Κούρκουλος. Ειδικά ο Movie μπαίνει και γράφει τις ανακρίβειες του μέσα σε post που κατηγορεί άλλους ότι βγάζουν χολή και ασχολούνται με την καμπούρα του γείτονα ή την αγελάδα του γείτονα ή την γυναίκα του γείτονα, κάτι τέτοιο. Το επίπεδο σας δεν έχει πιάσει Γυμνάσιο ακόμα, άντε πέμπτη Δημοτικού βαριά. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μαντεψε ομως απο που(και ποιους)ξεκινησε για αλλη μια φορα η κουβεντα περι upgrade path των intel και amd και νεκρων socket με το καλημερα ... Εσύ ο ίδιος στα αρχικά ποστ του θέματος. Ηταν από τις πρώτες σου αναφορές, πως ο Z370 θα πάει για αλλαγή σε 8 μήνες. Από εκεί και πέρα, ότι ανάλυση έχω κάνει είναι ορθότατα τεκμηριωμένη. Όποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Και επειδή το είπες κάτι έγινε τώρα. Κουράσατε, τόσες σελίδες ένα πράγμα λέμε (ο adtakhs δηλαδή, εγώ βαρέθηκα γρήγορα) και δεν λέτε να το παραδεχτείτε/καταλάβετε. Αντί αυτού προσπαθείτε να το αποφύγετε, ο ένας προσπαθώντας να κάνει micromanage thread στο internet και ο άλλος παίζοντας το Κούρκουλος. Ειδικά ο Movie μπαίνει και γράφει τις ανακρίβειες του μέσα σε post που κατηγορεί άλλους ότι βγάζουν χολή και ασχολούνται με την καμπούρα του γείτονα ή την αγελάδα του γείτονα ή την γυναίκα του γείτονα, κάτι τέτοιο. Το επίπεδο σας δεν έχει πιάσει Γυμνάσιο ακόμα, άντε πέμπτη Δημοτικού βαριά. Αυτο να μου πεις,τωρα που εφυγαν ολοι και μονο οι ιδιοι και οι ιδιοι μεινανε στο θεμα ποιος νοιαζεται... Καλη συνεχεια απο μενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petranthe Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν... Όταν το επόμενο σοκετ παίρνει έναν καινούριο επεξεργαστή δε μπορεί να χαρακτηριστεί νεκρό. Αν λείπουν κάποια χαρακτηριστικά από το νέο σοκετ(όπως περισσότερες θύρες usb 3.1 κτλ) δεν είναι το ίδιο με την πλήρης αδυναμία αναβάθμισης επεξεργαστή. Αυτό είναι γεγονός, δεν είναι άποψη δική μου και δεν έχει σχέση αν όντως χρειάζεται κάποιος να αναβαθμίζει κάθε νέα γενιά που βγαίνει. Προφανώς και δεν χρειάζεται. Τα δεδομένα μέχρι τώρα είναι ότι το Χ370 θα πάρει τουλάχιστον ακόμα 2 γενιές Ryzen (Ryzen+ και Ryzen2 στα 7nm, ίσως και Ryzen 2+) ενώ το Z370 θα πάρει μόνο coffee lake. Πως να χαρακτηριστεί δηλαδή ένα σοκετ που παίρνει μόνο μιας γεννιάς CPU; Οι κάτοχοι z370 γνωρίζουν ότι σε 3 χρόνια αν επιθυμούν αναβάθμιση θα πρέπει να αλλάξουν πλατφόρμα ενώ οι αντίστοιχοι του AM4 θα αλλάξουν απλά CPU. Απλά τα πράγματα. Όλα τ' άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Κοίτα νομίζω η Aorus 7 κοστίζει κανα 280αρι;300; Πες ότι πας σε 8600Κ, γιατί να μη βάλεις μια κατά 100-120 ευρώ φθηνότερη μητρική και να βάλεις τη πιο φθηνή και καλή 1080Ti που θα βρεις μπροστά σου. Αφού θες όσο γίνεται μακροβιότητα. Αν και είναι κι αυτό υποκειμενικό. Παράδειγμα μια gtx 680 που κυκλοφόρησε το 2012 και ήταν king για εκείνη τη περίοδο παίζει ακομα καλα παιχνίδια; τα τελευταία ειδικά ούτε καλά καλά low ( ; ) 296 έχει στο vision η aorus 7. Θα τους πάρω τηλέφωνο να δω πότε και αν θα φέρουν την Gaming 5 που είναι φθηνότερη και έχει και Wifi. Η φθηνότερη 1080ti έχει 843 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55727&cat=5 Ειναι αρκετά μεγάλη η διαφορά από την msi x και οπως λες αντε να με βγάλει κάνα χρόνο παραπάνω η ti μετά πάω σε κάποια volta. Ο 8700k πάντως όσο βλέπω τα benchmarks το hyper threading σε αρκετά παιχνίδια ρίχνει και την απόδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 296 έχει στο vision η aorus 7. Θα τους πάρω τηλέφωνο να δω πότε και αν θα φέρουν την Gaming 5 που είναι φθηνότερη και έχει και Wifi. Η φθηνότερη 1080ti έχει 843 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=55727&cat=5 Ειναι αρκετά μεγάλη η διαφορά από την msi x και οπως λες αντε να με βγάλει κάνα χρόνο παραπάνω η ti μετά πάω σε κάποια volta. Ο 8700k πάντως όσο βλέπω τα benchmarks το hyper threading σε αρκετά παιχνίδια ρίχνει και την απόδοση. Να πάρεις τον 8700K μαζί με μια μητρική των 150€ max. Αν πας σε 8700K με μητρική των 300€ είναι καλύτερα να κοιτάξεις τον I7 7820X https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X.html?from=catspan&keyphrase=I7+7820X με μια μητρική Χ299 των 200€ https://www.skroutz.gr/s/12325950/MSI-X299-Raider.html και να εκμεταλλευτείς τις χαμηλές τιμές στις μνήμες των 4x4 gb ddr4 3200 για να μειώσεις το κόστος. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/16GB%20DDR4%7CGeIL%20DIMM%2016GB%20DDR4-3200%20Quad-Kit-%20%20(%20GWW416GB3200C16QC%20) Έτσι το σύστημα που θα πάρεις θα κοστίζει ΜΟΝΟ +50€ , αλλά θα έχεις δυνατότερο επεξεργαστή και πληρέστερη πλατφόρμα που θα σε βγάλει για περισσότερα χρόνια χωρίς περιορισμούς και με αναβαθμισιμότητα 2ετίας ίσως και παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Εσύ ο ίδιος στα αρχικά ποστ του θέματος. Ηταν από τις πρώτες σου αναφορές, πως ο Z370 θα πάει για αλλαγή σε 8 μήνες. Οπως ειπα εχει ηδη αναφερθει στο παρον θεμα τουλαχιστον 10φορες αυτο περι υποστηριξης και η συνεχης επαναληψη καθε τρεις και λιγο κουραζει ,αλλα εγω μαλλον δεν ξερω καλα και εσεις ξερετε καλυτερα. Καλη συνεχεια απο μενα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gaspazet Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ρε παιδιά κάνετε πλάκα; Τι συζητάμε; Ένα upgrade path 95% και ένα 0% είναι το ίδιο; Παρακολουθώ και τα 3 threads (μαζί με το λοκαρισμενο της amd) από Day 1. Και στα 3 το ίδιο πράγμα γίνεται από οπαδισμους και σχόλια συμφερόντων με απόλυτο χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται κανένας να δικαιολογησει γιατί πήρε ιντελ με τα διπλάσια η αμντ με τα μισά, ουτε αν οι ιντελικοι είμαστε γκαμερς κ οβερκλοκερς και οι αμντ είναι παραγωγοί χολιγουντιανοι. Απλά οι συγκρίσεις θα γίνονται, όπως ένα χρόνο στο thread της amd μας φευγανε τα μάτια,έτσι και εδώ.Ενα 70% από τους γνωστούς κ ένα 30% από μεμονωμένους αγοραστές που παρασυροντε στο hype λόγο αγνοιας. Το θέμα είναι να μην λέμε τεχνικές ανακρίβειες κ να τις υποστηρίζουμε με σθενος....Δηλδ απορώ πραγματικά με κάποια πράματα Υγ. Ιντελακιας με μοναδική εξαίρεση athlon 1700+(για να μην μπει ταμπέλα..) 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Να πάρεις τον 8700K μαζί με μια μητρική των 150€ max. Αν πας σε 8700K με μητρική των 300€ είναι καλύτερα να κοιτάξεις τον I7 7820X https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X.html?from=catspan&keyphrase=I7+7820X με μια μητρική Χ299 των 200€ https://www.skroutz.gr/s/12325950/MSI-X299-Raider.html και να εκμεταλλευτείς τις χαμηλές τιμές στις μνήμες των 4x4 gb ddr4 3200 για να μειώσεις το κόστος. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/16GB%20DDR4%7CGeIL%20DIMM%2016GB%20DDR4-3200%20Quad-Kit-%20%20(%20GWW416GB3200C16QC%20) Έτσι το σύστημα που θα πάρεις θα κοστίζει ΜΟΝΟ +50€ , αλλά θα έχεις δυνατότερο επεξεργαστή και πληρέστερη πλατφόρμα που θα σε βγάλει για περισσότερα χρόνια χωρίς περιορισμούς. Ο 7820x έχει 600 ευρώ και ο 8600k δείχνει καλύτερος στα παιχνίδια. Όπως ξέρω περισσότεροι πυρήνες δεν αντιστοιχούν σε καλύτερες επιδόσεις σε gaming για αυτό και ο 7700k με 4 πυρήνες είναι ο τρίτος καλύτερος cpu για Gaming μαζί με τον 8400 και λίγο παραπάνω οι 8600 8700. Μιλάτε για κορυφαίους επεξεργαστες και μητρικές για productivity κάτι που δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου. Εμένα με ενδιαφέρει να μην τρώω bottleneck λόγω 8600 με νέες gpu σε κάποια χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ο 7820x έχει 600 ευρώ και ο 8600k δείχνει καλύτερος στα παιχνίδια. Όπως ξέρω περισσότεροι πυρήνες δεν αντιστοιχούν σε καλύτερες επιδόσεις σε gaming για αυτό και ο 7700k με 4 πυρήνες είναι ο τρίτος καλύτερος cpu για Gaming μαζί με τον 8400 και λίγο παραπάνω οι 8600 8700. Μιλάτε για κορυφαίους επεξεργαστες και μητρικές για productivity κάτι που δεν πρόκειται να ασχοληθώ καθόλου. Εμένα με ενδιαφέρει να μην τρώω bottleneck λόγω 8600 με νέες gpu σε κάποια χρόνια. Ίδιο IPC έχουν. Δεν έχεις θέμα. Μακράν καλύτερος επεξεργαστης ο 7820X . Εξάλλου και αυτός κλοκάρει αντίστοιχα. Κοίταξε και το αύριο , όχι μόνο το σήμερα. Και ο 7700κ κορυφαίος έδειχνε και πως δεν θα χρειάζονταν 6c/12t αλλά η συνέχεια άλλα έδειξε. Διαφορετικα΄αυτό που σου είπα. Μητρική MAX 150€ σε 8700K και 8600K (αν θες περαιτέρω μείωση κόστους) και προχωράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ίδιο IPC έχουν. Δεν έχεις θέμα. Μακράν καλύτερος επεξεργαστης ο 7820X . Εξάλλου και αυτός κλοκάρει αντίστοιχα. Κοίταξε και το αύριο , όχι μόνο το σήμερα. Και ο 7700κ κορυφαίος έδειχνε και πως δεν θα χρειάζονταν 6c/12t αλλά η συνέχεια άλλα έδειξε. Διαφορετικα΄αυτό που σου είπα. Μητρική MAX 150€ σε 8700K και 8600K (αν θες περαιτέρω μείωση κόστους) και προχωράς. Ουφ πολύ μπέρδεμα. Σε ένα μικρό budget ξέρεις τι θα μπει. Σε μεγαλύτερο με ένα σωρό επιλογές δεν ξέρεις τι να πάρεις. Απο τη μία βλέπω τον 8600 να πηγαίνει ισάξια με τον 8700 και από την άλλη σκέφτομαι αν αρχίσουν να υποστηρίζουν παραπάνω threads τα παιχνίδια. Ο 7820x είναι εκτός budget πάει στα 800 ευρώ μητρική και επεξεργαστής και εγώ είμαι στα 650. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Να πάρεις τον 8700K μαζί με μια μητρική των 150€ max. Αν πας σε 8700K με μητρική των 300€ είναι καλύτερα να κοιτάξεις τον I7 7820X https://www.skroutz.gr/s/11931858/Intel-Core-i7-7820X.html?from=catspan&keyphrase=I7+7820X με μια μητρική Χ299 των 200€ https://www.skroutz.gr/s/12325950/MSI-X299-Raider.html και να εκμεταλλευτείς τις χαμηλές τιμές στις μνήμες των 4x4 gb ddr4 3200 για να μειώσεις το κόστος. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/16GB%20DDR4%7CGeIL%20DIMM%2016GB%20DDR4-3200%20Quad-Kit-%20%20(%20GWW416GB3200C16QC%20) Έτσι το σύστημα που θα πάρεις θα κοστίζει ΜΟΝΟ +50€ , αλλά θα έχεις δυνατότερο επεξεργαστή και πληρέστερη πλατφόρμα που θα σε βγάλει για περισσότερα χρόνια χωρίς περιορισμούς και με αναβαθμισιμότητα 2ετίας ίσως και παραπάνω. Σάπια μητρική, παίζει και να λιώσουν και τα vrm. Το Χ299 θέλει ακριβή μητρική. Πριν λίγο καιρό δεν είχε γίνει κουβέντα για προβλήματα με τα vrm κάποιων Χ299 μητρικών; Επίσης θέλει και ακριβή ψυχτρα άρα η διαφορά θα εκτιναχθεί σε σχέση με Ζ370 κλπ Ουφ πολύ μπέρδεμα. Σε ένα μικρό budget ξέρεις τι θα μπει. Σε μεγαλύτερο με ένα σωρό επιλογές δεν ξέρεις τι να πάρεις. Απο τη μία βλέπω τον 8600 να πηγαίνει ισάξια με τον 8700 και από την άλλη σκέφτομαι αν αρχίσουν να υποστηρίζουν παραπάνω threads τα παιχνίδια. Ο 7820x είναι εκτός budget πάει στα 800 ευρώ μητρική και επεξεργαστής και εγώ είμαι στα 650. Μέχρι να βγουν νέες κονσόλες 2019+τέλη μέχρι 6 cores θα είσαι μια χαρά. Ίδιο IPC έχουν. Δεν έχεις θέμα. Μακράν καλύτερος επεξεργαστης ο 7820X . Εξάλλου και αυτός κλοκάρει αντίστοιχα. Κοίταξε και το αύριο , όχι μόνο το σήμερα. Και ο 7700κ κορυφαίος έδειχνε και πως δεν θα χρειάζονταν 6c/12t αλλά η συνέχεια άλλα έδειξε. Διαφορετικα΄αυτό που σου είπα. Μητρική MAX 150€ σε 8700K και 8600K (αν θες περαιτέρω μείωση κόστους) και προχωράς. Το ότι θα βλέπαμε 6πυρηνο στο τέλος του 17 το ξέραμε εδώ και 2 χρόνια. Ήδη υπήρχαν φήμες για κυκλοφορία των coffee μέσα στο 16 απλά έφαγε delay 1 χρόνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις