GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Οτι δηλαδη ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο που θελει να αγορασει νεο επεξεργαστη ..... Μαλλον η πιο σωστη λεξη θα ηταν ''ψειρισμα'' Ισα ισα που ο συγκεκριμενος το ακριβως αντιθετο σου λεει.Οτι ο 8600κ αξιζει περισσοτερο στην παρουσα φαση λογω του χαμηλοτερου κοστους,ειδικα ετσι οπως ανεβηκαν οι τιμες του 8700κ αν τον συνδιασεις και με φθηνη(σχετικα)μητρικη. Για ποιο λογο να δωσει καποιος περισσοτερα χρηματα στην μητρικη παρα στον επεξεργαστη?Ειναι τελειως παραλογο αυτο. Διαβάζω ότι η συγκεκριμένη gigabyte έχει από τα καλύτερα vrm llc και παρέχει σωστό ρεύμα σε 8600k 8700k. Εφόσον ισχύει ο 8600k χωρίς delid φαίνεται να πηγαίνει εύκολα 5.1ghz. Ο 8700k φαίνεται να ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς delid λόγω hyper threading ίσως? 8700k συν μια taichi πάει στα 650 8600k συν μια aorus 7 πάει στα 570 Ισως να είναι παράλογο απλά διαβάζω πολύ ενθαρρυντικά σχόλια για τον 8600k και στο overclocking που σηκώνει με μια καλή μητρική.
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Διαβάζω ότι η συγκεκριμένη gigabyte έχει από τα καλύτερα vrm llc και παρέχει σωστό ρεύμα σε 8600k 8700k. Εφόσον ισχύει ο 8600k χωρίς delid φαίνεται να πηγαίνει εύκολα 5.1ghz. Ο 8700k φαίνεται να ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς delid λόγω hyper threading ίσως? 8700k συν μια taichi πάει στα 650 8600k συν μια aorus 7 πάει στα 570 Ισως να είναι παράλογο απλά διαβάζω πολύ ενθαρρυντικά σχόλια για τον 8600k και στο overclocking που σηκώνει με μια καλή μητρική. Λογικο ειναι εχει καλα vrm η gaming 7 μιας και ειναι η 3η ακριβοτερη μητρικη της αγορας αυτη την στιγμη. Αν καταφερεις να την παρεις και αξιοποιησεις το κουπονι των 40ευρω του steam ισως και να αξιζει η Gaming 7,αφου βγαινει κοντα 250ευρω. Το μονο που δεν μαρεσε με την εν λογω μητρικη ειναι οτι δεν εχει ουσιαστικες διαφορες απο την gaming 5 η οποια αν και φθηνοτερη εχει και ενσωματομενο wi fi. Επισης στο review απο oc3d ο εν λογω κυριως ειπε οτι ηταν λιγο πιο απογοητευμενος απο την εν λογω μητρικη λιγο περισσοτερο απο τις αλλες στα χρηματα αυτα λογω αρχικου bios. Οσο για τα περι Overclock να σου πω μονο οτι και με τον 8700κ που διαβαζεις κατι για 5-5.2ghz δεξια και αριστερα,υπαρχουν και ατομα που πανω απο 4.8 δεν τους παει με τιποτα(οπως και αυτος στο video καλη ωρα),ειδικα με την noctua u12s που σε ενδιαφερει. 1
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Λογικο ειναι εχει καλα vrm η gaming 7 μιας και ειναι η 3η ακριβοτερη μητρικη της αγορας αυτη την στιγμη. Αν καταφερεις να την παρεις και αξιοποιησεις το κουπονι των 40ευρω του steam ισως και να αξιζει η Gaming 7,αφου βγαινει κοντα 250ευρω. Το μονο που δεν μαρεσε με την εν λογω μητρικη ειναι οτι δεν εχει ουσιαστικες διαφορες απο την gaming 5 η οποια αν και φθηνοτερη εχει και ενσωματομενο wi fi. Επισης στο review απο oc3d ο εν λογω κυριως ειπε οτι ηταν λιγο πιο απογοητευμενος απο την εν λογω μητρικη λιγο περισσοτερο απο τις αλλες στα χρηματα αυτα λογω αρχικου bios. Οσο για τα περι Overclock να σου πω μονο οτι και με τον 8700κ που διαβαζεις κατι για 5-5.2ghz δεξια και αριστερα,υπαρχουν και ατομα που πανω απο 4.8 δεν τους παει με τιποτα(οπως και αυτος στο video καλη ωρα),ειδικα με την noctua u12s που σε ενδιαφερει. Η παραγγελία έχει γίνει εδώ και μέρες αλλά λόγο out of stock έχω περιθώριο να το σκεφτώ λίγο ακόμα. Το review που έβαλες χθες με προβλημάτισε αρκετά μιας και μόνο για Gaming θα χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστής τίποτα άλλο. Και από χθες το βράδυ σκέφτηκα το παρακάτω Να αλλάξω σε 8600k να γλιτώσω 125 ευρώ και να τα δώσω στην aorus 7 που έχει 296 στο vision και να πάω και σε καλύτερη κάρτα γραφικών όπως την παρακάτω και έρχομαι ακριβώς στα ίδια http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52078&cat=5 Με δελεάζει ο παραπάνω συνδιασμος αρκετά. SSD έβαλα 850 Evo 500gb και θα μπει ακόμα ένας ίδιος αργότερα όταν πέσουν λίγο οι τιμές. Να ξεφύγω τελείως από hdd στο σύστημα. Μου αρέσει και αρκετά το rgb led στην 7 κακά τα ψέμματα. Η aorus 5 δεν έχει ίδια vrm. Για το steam θα ρωτήσω το vision λογικά θα το πάρω το 40 ευρω.
7nisiotis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ρε συ GLA το χεις κουρασει πάρα πολύ. 8700Κ + Asus Z370 G ( ή asrock k6 ) Και τελείωσες. Λοτταρια είναι αμα πάει πάνω από 4.8 με καλό ρεύμα το τσιπακι. Να βάλεις πανάκριβη μητρική για να κερδίσεις 100mhz κλαιν μαιν 2
Dr_73 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μου έρχεται στο μυαλό γνωστός μου , που είχε αγοράσει Alfa Romeo 166 και έλεγε ότι είναι το καλύτερο 2τρο σεντάν και έβριζε όλους όσους αγόραζαν MB E200 , που έλεγε ότι είναι άθλια αγορά. (Η οποία mb με την Ε200 πουλάει 1000πλάσια απ'όσα πουλάνε όλοι οι ανταγωνιστές της στην κατηγορία μαζί). Μετά από 11-12 χρόνια, όταν προσπάθησε να την πουλήσει , το έμαθε το μάθημά του. Ολόκληρο. Με το σκληρό τρόπο , αλλά το έμαθε. Καλά.
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Για το steam θα ρωτήσω το vision λογικά θα το πάρω το 40 ευρω. Δεν νομιζω να συνεργαζεται το vision studio με την gigabyte για να σου δωσει το 40ευρω. Στην επισημη σελιδα της Gigabyte ειναι μονο τα Πλαισιο,Cosmodata και Msystems http://gaming.gigabyte.eu/Intelmotherboard/SteamZ370.aspx (και το you που το αναφερει στο site του δεν ξερω αν ειναι τυπογραφικο λαθος). Για μενα προσωπικα με τετοια ψυξη(Noctua u12s) για τον 8600κ συγκεκριμενα που θα βαλεις το θεωρω λαθος να πας σε τετοια μητρικη,αλλα δικα σου λεφτα ειναι οτι θες αγοραζεις(εγω προσωπικα δεν θα το κανα). Ρε συ GLA το χεις κουρασει πάρα πολύ. 8700Κ + Asus Z370 G ( ή asrock k6 ) Και τελείωσες. Λοτταρια είναι αμα πάει πάνω από 4.8 με καλό ρεύμα το τσιπακι. Να βάλεις πανάκριβη μητρική για να κερδίσεις 100mhz κλαιν μαιν Το θεμα δεν ειναι αυτο.Το θεμα ειναι οτι για χρηση παιχνιδιων δεν υπαρχουν καν αξιοσημειωτες διαφορες μεταξυ 4.7 με 4.8 και 5ghz. Και εγω προσωπικα που αγορασα την Hero το εκανα κυριως μιας και δεν ειχα αγορασει αλλη φορα ακριβη μητρικη και μας εκατσε και το θεμα της διαθεσιμοτητας οπως και οι τσιμπημενες τιμες των μητρικων. Αν αγοραζα με τις τωρα τιμες σε i7 και μητρικες/ram που ανεβηκαν και αλλο,πανω απο 200ευρω για μητρικη δεν θα εδινα.
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Έγινε παιδιά όντως αρκετά το κούρασα απλά κατάλαβα ότι οσο περισσότερο διαβάζεις στο ίντερνετ τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι με το τι να πάρεις μιας και οι επιλογές είναι απεριόριστες και οι συνδιασμοι
7nisiotis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δεν νομιζω να συνεργαζεται το vision studio με την gigabyte για να σου δωσει το 40ευρω. Στην επισημη σελιδα της Gigabyte ειναι μονο τα Πλαισιο,Cosmodata και Msystems http://gaming.gigabyte.eu/Intelmotherboard/SteamZ370.aspx (και το you που το αναφερει στο site του δεν ξερω αν ειναι τυπογραφικο λαθος). Για μενα προσωπικα με τετοια ψυξη(Noctua u12s) για τον 8600κ συγκεκριμενα που θα βαλεις το θεωρω λαθος να πας σε τετοια μητρικη,αλλα δικα σου λεφτα ειναι οτι θες αγοραζεις(εγω προσωπικα δεν θα το κανα). Το θεμα δεν ειναι αυτο.Το θεμα ειναι οτι για χρηση παιχνιδιων δεν υπαρχουν καν αξιοσημειωτες διαφορες μεταξυ 4.7 με 4.8 και 5ghz. Και εγω προσωπικα που αγορασα την Hero το εκανα κυριως μιας και δεν ειχα αγορασει αλλη φορα ακριβη μητρικη και μας εκατσε και το θεμα της διαθεσιμοτητας οπως και οι τσιμπημενες τιμες των μητρικων. Αν αγοραζα με τις τωρα τιμες σε i7 και μητρικες/ram που ανεβηκαν και αλλο,πανω απο 200ευρω για μητρικη δεν θα εδινα. Σαφώς Fulgore έκανες μια χαρά επιλογή παρόλο που βγήκε ακριβά η μητρική, τσιμπησες cpu/ram πιο φθηνά σε σχέση με τις τωρινές τιμές. Και ναι ήταν και χάλια η διαθεσιμότητα τις πρώτες 2 εβδομάδεςΈγινε παιδιά όντως αρκετά το κούρασα απλά κατάλαβα ότι οσο περισσότερο διαβάζεις στο ίντερνετ τόσο περισσότερο μπερδεύεσαι με το τι να πάρεις μιας και οι επιλογές είναι απεριόριστες και οι συνδιασμοι Απλά ξεκαθάρισε τι ακριβώς θες να κάνεις. Πόσα χρόνια θες να κρατήσεις τη πλατφόρμα, τι χρήση, τι παιχνίδια θες να παίζεις, πόσες ώρες κλπ και πράξε ανάλογα.
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Σαφώς Fulgore έκανες μια χαρά επιλογή παρόλο που βγήκε ακριβά η μητρική, τσιμπησες cpu/ram πιο φθηνά σε σχέση με τις τωρινές τιμές. Και ναι ήταν και χάλια η διαθεσιμότητα τις πρώτες 2 εβδομάδες Να σου πω την αληθεια μονο και μονο επειδη εχω ακομα ορεξη και ασχολουμαι λιγο με το pc hardware(λογω και του gaming)ηταν περισσοτερο λογος επιλογης μητρικης,αλλιως υπο αλλες συνθηκες θα το ειχα μετανιωσει λογω του παραπανω κοστους. Αλλα ηταν και η πρωτη φορα που ηθελα να ασχοληθω και με το oc και ειπα να παρω κατι καλο να ειμαι οκ. 1
GLA Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Σαφώς Fulgore έκανες μια χαρά επιλογή παρόλο που βγήκε ακριβά η μητρική, τσιμπησες cpu/ram πιο φθηνά σε σχέση με τις τωρινές τιμές. Και ναι ήταν και χάλια η διαθεσιμότητα τις πρώτες 2 εβδομάδες Απλά ξεκαθάρισε τι ακριβώς θες να κάνεις. Πόσα χρόνια θες να κρατήσεις τη πλατφόρμα, τι χρήση, τι παιχνίδια θες να παίζεις, πόσες ώρες κλπ και πράξε ανάλογα. 5+ χρόνια σίγουρα με αλλαγή gpu στα 4. Παιχνίδια τα πάντα και σκέφτομαι και για cities skyline και planet coaster που και εκεί είδα πάει άψογα ο 8600k. Με το βίντεο του Fulgore χθες είδα ότι είναι κρίμα να πάω σε τόσο ακριβό επεξεργαστή χωρίς να αξιοποιηθεί εσύ μου έγραψες ότι οι 6 physical cores θα είναι αρκετοί για αρκετά χρόνια αν θυμάσαι. Μου αρέσει αρκετά η aorus 7 λόγω των rgb θα δέσει πολύ όμορφα για Gaming σύστημα. Και η gpu που έβαλα φαίνεται καλύτερη επένδυση. First world problems θα μου πείτε.
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Καλα και εσυ αφου τον γνωριζεις τον συμφορουμιτη τι προσπαθεις να βγαλεις ακρη μαζι του? Φαινεται και απο την μειωμενη συμμετοχη στο θεμα σε σχεση με τις πρωτες μερες κυκλοφοριας των επεξεργαστων(και στα δυο θεματα),ποσοι σταματησαν να σχολιαζουν βλεποντας τι γραφεται(κυριως υποψηφιοι αγοραστες). Μόνοι τους απαξιώνουν τον εαυτό τους,κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν μια απλή πρόταση,που την εχω γράψει 8 φορές μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα είναι μόνο χάσιμο χρόνου.. Στους Ryzen 2 έχουμε αλλαγή chipset ? > Έχουμε. Γιατί έχουμε ? > Γιατί θα προστεθούν κάποια futures. (τα οποία ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα) Άρα το x370 θα συνεχιστεί ? > Οχι Άρα είναι death of arrived (όπως ονομάστηκε το Z370 και εγώ διαφώνησα ?) (το σωστό είναι discontinued) > Ναι. Ε ρε παλικάρι γιατί ασχολείσαι με μια πλατφόρμα που δεν σου κάνει δεν την αγοράζεις δεν πληρώνεις Intel,δεν δεν δεν και δεν πας στο νήμα των ryzen να ειρωνεύεσαι την AmD για τον ίδιο λόγο ? > "Γιατί είμαι οπαδός και καταστροφολόγος" και μ'ενδιαφερει η αγελάδα του γείτονα.. γιατί εχω μάθει να ειρωνεύομαι την καμπούρα των άλλων και όχι την δική μου.. Να το ζωγραφίσω δεν μπορώ.. όποιος μπορεί να καταλάβει σε τι αναφέρομαι καλώς. Τωρα αν το ποσοστό είναι λόγο soc 20% και στην αλλη περίπτωση του DMI 80% ρε φίλε δεν το ελέγχω γιατί είναι και τα δυο discontinued Παρεμπιπτόντως για την Ιντελ το discontinued δεν είναι ακόμα σίγουρο.. για την AMD είναι δεδομένο.
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μόνοι τους απαξιώνουν τον εαυτό τους,κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν μια απλή πρόταση,που την εχω γράψει 8 φορές μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα είναι μόνο χάσιμο χρόνου.. Στους Ryzen 2 έχουμε αλλαγή chipset ? > Έχουμε. Γιατί έχουμε ? > Γιατί θα προστεθούν κάποια futures. (τα οποία ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα) Άρα το x370 θα συνεχιστεί ? > Οχι Άρα είναι death of arrived (όπως ονομάστηκε το Z370 και εγώ διαφώνησα ?) (το σωστό είναι discontinued) > Ναι. Ε ρε παλικάρι γιατί ασχολείσαι με μια πλατφόρμα που δεν σου κάνει δεν την αγοράζεις δεν πληρώνεις Intel,δεν δεν δεν και δεν πας στο νήμα των ryzen να ειρωνεύεσαι την AmD για τον ίδιο λόγο ? > "Γιατί είμαι οπαδός και καταστροφολόγος" και μ'ενδιαφερει η αγελάδα του γείτονα.. γιατί εχω μάθει να ειρωνεύομαι την καμπούρα των άλλων και όχι την δική μου.. Να το ζωγραφίσω δεν μπορώ.. όποιος μπορεί να καταλάβει σε τι αναφέρομαι καλώς. Τωρα αν το ποσοστό είναι λόγο soc 20% και στην αλλη περίπτωση του DMI 80% ρε φίλε δεν το ελέγχω γιατί είναι και τα δυο discontinued Παρεμπιπτόντως για την Ιντελ το discontinued δεν είναι ακόμα σίγουρο.. για την AMD είναι δεδομένο. To Η370, που δεν έχει έρθει ακόμα, είναι death of arrived επειδή έχει λιγότερα feature από το Z370 ? Το Β350, που δεν έχει έρθει ακόμα, είναι death of arrived επειδή έχει λιγότερα feature από το Z370/ Η370 ? Το AB350 είναι death of arrived επειδή εχει λιγότερα feature από το X370 ? Χάνει κάτι ο RYZEN αν μπει σε AB350 μητρική ? Χάνω κάτι? Προφανώς μιλάμε για την πλατφόρμα αναφερόμενοι στο Ζ370 για να ξεχωρησει από την 1151v1, γιατί μιλάμε για τοπολογία και όχι για chipset , αλλά αναβαθμισιμότητα . Πες στην τελική πως το X470 θα είναι ένα σκαλί παραπάνω σε features από τα άλλα και τελείωσες . Το μεγαλύτερο αδερφάκι δηλαδή. Όλα τα άλλα είναι από το soc, τα είπαμε. Τώρα για την αγελάδα του γείτονα και κάτι άλλα τέτοια χαζά, μακάρι να είχα αγελάδα τέτοια .... 2
kogos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Από την αρχή ο όρος doa ήταν ατυχής και παρεξηγήθηκε. Dead on arrival εννοεί ο movie το chipset που είναι discontinued και έχει δίκιο, και τα 2 θα είναι discontinued σε λίγο. Dead on arrival εννοεί ο adtakhs ότι δεν θα δέχεται μελλοντικά cpu, και έχει και αυτός δίκιο. Το x370 θα δέχεται μελλοντικά cpu ενώ το z370 όχι (μάλλον). Τα πρόσθετα usb κλπ των ryzen 2 δεν θα λειτουργούν σε x370, αλλά η ανεβασμένη επεξεργαστική ισχύ των νέων amd θα είναι εκμεταλλεύσιμη, και φυσικά άγνωστη μέχρι τώρα. Αλλά είναι λίγο ανούσιο να μιλάμε τι ΘΑ γίνει. Είμαι σίγουρος ότι αν έρθουν ή ανακοινωθούν επίσημα specs των νέων chipsets και από τις 2 εταιρείες, θα ανοιχτεί νέο thread, και μπορείτε να βγάλετε τα σπαθιά σας εκεί
adtakhs Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Από την αρχή ο όρος doa ήταν ατυχής και παρεξηγήθηκε. Dead on arrival εννοεί ο movie το chipset που είναι discontinued και έχει δίκιο, και τα 2 θα είναι discontinued σε λίγο. Dead on arrival εννοεί ο adtakhs ότι δεν θα δέχεται μελλοντικά cpu, και έχει και αυτός δίκιο. Το x370 θα δέχεται μελλοντικά cpu ενώ το z370 όχι (μάλλον). Τα πρόσθετα usb κλπ των ryzen 2 δεν θα λειτουργούν σε x370, αλλά η ανεβασμένη επεξεργαστική ισχύ των νέων amd θα είναι εκμεταλλεύσιμη, και φυσικά άγνωστη μέχρι τώρα Εχω εξηγήσει πως ότι έρχεται από τον επεξεργαστή (NVME, USB, SATA, SATA EXPRESS) θα αναβαθμίζεται στις νέες βελτιώσεις αφού εκεί μέσα είναι οι controllers. Ότι έρχεται από τα X370/AB350 παραμένει ως έχει. εδώ η ανάλυση. http://www.insomnia.gr/topic/650947-intel-coffee-lake-και-z370-chipset/?p=56038151 Σε γενικές γραμμές , χωρίς να ξέρουμε κάτι , το AB450 θα είναι χειρότερο σε features από το X370 ... Πόσο doa μπορείς να το πεις λοιπόν το X370. O MOVIE άλλο είπε. Πως αν βάλεις RYZEN 2 πάνω σε X470, θα παίζει σαν RYZEN 1 .... λόγω περιορισμών του chipset. Το ότι πάνε να μαζέψουν τις αερολογίες τώρα, δεν λέει κάτι. Και έχουν και το θράσος να το συνεχίζουν. ορίστε. http://www.insomnia.gr/topic/650947-intel-coffee-lake-και-z370-chipset/?p=56037776 Πίσω έχει πολύ υλικό να κάτσουν να διαβάσουν. 1
Fulgore Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αλλά είναι λίγο ανούσιο να μιλάμε τι ΘΑ γίνει. Είμαι σίγουρος ότι αν έρθουν ή ανακοινωθούν επίσημα specs των νέων chipsets και από τις 2 εταιρείες, θα ανοιχτεί νέο thread, και μπορείτε να βγάλετε τα σπαθιά σας εκεί Γιαυτο ελεγα εγω οτι καλυτερο να συμμετεχουν στο καθε θεμα περισσοτερο οι ενδιαφερομενοι αλλα και οι αγοραστες του καθε επεξεργαστη,γιατι δυστηχως απο τους υπολοιπους ειναι που συνηθως ξεφευγει το θεμα και πηγαινει περισσοτερο σε vs και off topic πραγματα. Τωρα γινεται αναλυση για το upgrade path των ryzen.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις