Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Intel επέλεξε ως συνήθως το άρμεγμα. Θες καινούρια features? Πλήρωνε καινούριο chipset που πουλάω και βγάζω φραγκα.

Οταν η πλειοψηφια των αγοραστων της mainstream πλατφορμας της ειναι κυριως οι gamers(+overclockers),ποιος νομιζεις ενδιαφερεται για νεα features και για 50πυρηνες?

Κυριως οι επιδοσεις ενδιαφερουν τον κοσμο και γιαυτο το λογο ο 7700κ πριν βγουν οι ryzen ηταν τοσο ψηλα σε πωλησεις.

Για ψαξτε να δειτε η πλειοψηφια των χρηστων απο τι επεξεργαστες κανει μεταβαση σε coffeelake.

Από την μια λέτε DOA το X370 γιατί δεν θα έχει features νέα, και από την άλλη μου λέτε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά. ...

Στο σχολιο μου που απαντας ανεφερα εγω πουθενα την x370 πλατφορμα και τα περι doa που γραφεις??????

9 στα 10 σχολια ηταν συμπεριφορα σε παιχνιδια. Μιλαμε για mainstream πλατφορμα που ειναι λιγο πολυ γνωστο τι ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο και εσυ καθεσαι και αναλυεις/γραφεις λες και μιλαμε για HEDT επεξεργαστες/πλατφορμες.

Επισης συνεχισε να γραφεις για nvme,usb 3.1 και ας μην δεν ενδιαφερουν στην πραξη κανενα.Αν σαρεσει μονος σου να τα γραφεις και να τα διαβαζεις,τοτε πασο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν η πλειοψηφια των αγοραστων της mainstream πλατφορμας της ειναι κυριως οι gamers(+overclockers),ποιος νομιζεις ενδιαφερεται για νεα features και για 50πυρηνες?

Κυριως οι επιδοσεις ενδιαφερουν τον κοσμο και γιαυτο το λογο ο 7700κ πριν βγουν οι ryzen ηταν τοσο ψηλα σε πωλησεις.

Για ψαξτε να δειτε η πλειοψηφια των χρηστων απο τι επεξεργαστες κανει μεταβαση σε coffeelake.

Στο σχολιο μου που απαντας ανεφερα εγω πουθενα την x370 πλατφορμα και τα περι doa που γραφεις??????

Ασε να γράφω για την μειοψηφία. Δεν με πειράζει.  :-)

Εγώ απάντησα στο σχόλιο άλλου συμφορουμήτη που ξεκίνησε αυτή την συζήτηση και εσύ απάντησες σε εμένα με ένα υφακι του στιλ "έλα τώρα δεν τον γνωρίζεις?"

Προφανώς και η δική μου τοποθέτηση ήταν πάνω στο θέμα συζήτησης που είχε ήδη ανοιχτεί . 

Και η δική σου ήταν απάντηση στην δική μου, προφανώς πάνω στο ίδιο θέμα... αλλά χωρίς κανένα υπόβαθρο.

Οπότε τι ρωτάς?

Επισης συνεχισε να γραφεις για nvme,usb 3.1 και ας μην δεν ενδιαφερουν στην πραξη κανενα.Αν σαρεσει μονος σου να τα γραφεις και να τα διαβαζεις,τοτε πασο.

Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, άλλο κόσμο όμως μπορεί να τον ενδιαφέρει και η αναβαθμισιμότητα και η επεκτασιμότητα σε νέα πρότυπα.

Εκτος και αν το θέμα λέει COFFEELAKE για τις ανάγκες του Fulgore και δεν το κατάλαβα. 

Αν δεν βρίσκεις ενδιαφέρον σε αυτά που γράφω, μην απαντάς και μην τους δίνεις σημασία. 

Αυτός που θα μπει στο θέμα και θέλει να ενημερωθεί για όλα αυτά, μια χαρά πληροφόρηση θα βρει .

Επισης εσενα μπορει να μην σε ενδιαφερουν αυτα λογω διαφορετικης χρησης(οπως και γιατι δεν θα αγορασεις coffeelake),αυτο δεν σημαινει οτι δεν ενδιαφερουν τους υπολοιπους,ειδικα τους υποψηφιους αγοραστες που σχολιασαν τις πρωτες μερες.

Προφανώς και δεν απαγόρευσα σε κανέναν να γράφει και να αναφέρεται σε αυτά. 

Πράγμα που εντέχνως προσπαθείς εσύ να κάνεις , στα δικά μου λεγόμενα.

• Like 1

Εσένα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει, άλλο κόσμο όμως μπορεί να τον ενδιαφέρει και η αναβαθμισιμότητα και η επεκτασιμότητα σε νέα πρότυπα.

Ναι δεν αντιλεγω αλλα που ειναι αυτος ο κοσμος που περιγραφεις?

Εγω στην πραξη αλλα βλεπω να ενδιαφερουν τον κοσμο που συμμετειχε στο παρον θεμα οταν βγηκαν οι καφεδες που σιγουρα απεχει απο αυτο που γραφεις περι απαιτησεων του Fulgore.

Επισης ναι περιμενε καποιος να κατσει να διαβασει 270σελιδες για να δει τι δεν υποστηριζουν οι καφεδες απο επιπλεον features και τι αλλα θα βγουν στο μελλον.

Δεν θα ανοιξει το site μιας καλης Z370 μητρικης να δει τι εχει πανω,εδω θα κατσει να διαβαζει για να ''ενημερωθει ''.

Αυτος που ηθελε να μπει στο θεμα να ενημερωθει το εκανε τις πρωτες μερες κυκλοφοριας των επεξεργαστων για να δει που πατανε οι επεξεργαστες στην αγορα σε σχεση με αυτους που υπαρχουν ηδη και αν θα αγορασει η οχι.

Για Ελλαδα μιλαμε αγαπητε,προσγειωσου λιγου στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

Τελος η συζητηση που αναφερεις παραπανω για να δω για τι ακριβως ηταν που σας την χαλασα εγω.

Α ναι ηταν για το θεμα του Upgrade path των coffeelake που πρεπει να εχει αναφερθει στο παρον θεμα καμια 20ρια φορες.

Δεν μπορω να καταλαβω πως βαζετε στην ιδια μοιρα ενα σοκετ που θα παρει και επομενης γενιας επεξεργαστες, με ενα σοκετ που ειναι ιδιο και απαραλλαχτο και οχι μονο δεν παιρνει τους προηγουμενους, αλλα θα παρει μονο μια γενια με την επομενη ηδη στα σκαρια.. μιλαμε για πληρη απαξιωση και γελια μεχρι τελικης πτωσης...

• Like 2

Ναι δεν αντιλεγω αλλα που ειναι αυτος ο κοσμος που περιγραφεις?

Επισης ναι περιμενε καποιος να κατσει να διαβασει 270σελιδες για να δει τι δεν υποστηριζουν οι καφεδες απο επιπλεον features και τι αλλα θα βγουν στο μελλον.

Δεν θα ανοιξει το site μιας καλης Z370 μητρικης να δει τι εχει πανω,εδω θα κατσει να διαβαζει για να ''ενημερωθει ''.

Αυτος που ηθελε να μπει στο θεμα να ενημερωθει το εκανε τις πρωτες μερες κυκλοφοριας των επεξεργαστων για να δει που πατανε οι επεξεργαστες στην αγορα σε σχεση με αυτους που υπαρχουν ηδη και αν θα αγορασει η οχι.

Για Ελλαδα μιλαμε αγαπητε,προσγειωσου λιγου στην Ελληνικη πραγματικοτητα.

Τελος η συζητηση που αναφερεις παραπανω για να δω για τι ακριβως ηταν που σας την χαλασα εγω.

Α ναι ηταν για το θεμα του Upgrade path των coffeelake που πρεπει να εχει αναφερθει στο παρον θεμα καμια 20ρια φορες.

Ο κόσμος δεν έχει το τεχνικό υπόβαθρο ούτε είναι ψαγμένος για να καταλάβει από που προέρχονται τα χαρακτηριστικά μιας μητρικής , τι περιορισμούς αυτή φέρει κ.λ.π.

Υπάρχουν μητρικές στο Z370 που δίνουν 3εις συνδέσεις για NVME ... νομίζω της MSI .

Ε, και ?

Χρυσοπληρώνεις την μητρική.

Τους αγοράζεις, τους χρυσοπλυρώνεις , τους βάζεις επάνω.... Και ξέρεις τι θα πάρεις ? 

Άσε μην πω... 

Δεν πρέπει λοιπόν ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται σε επίπεδο πλατφόρμας? 

Αν νομίζεις πως αυτό έχει μικρότερη αξία, από το O/Cing που κάνει το 5% των αγοραστών ... 

• Like 1

Ο κόσμος δεν έχει το τεχνικό υπόβαθρο ούτε είναι ψαγμένος για να καταλάβει από που προέρχονται τα χαρακτηριστικά μιας μητρικής , τι περιορισμούς αυτή φέρει κ.λ.π.

Ναι αλλα θα κατσει να μπει στο insomnia να διαβασεις ποσες σελιδες απο το παρον θεμα για να ενημερωθει,οταν το pc το εχει κυριως για ταινιες,facebook,Μπλα Μπλα στο insomnia,αγγελιες και κανα παιχνιδι.

Ναι αλλα θα κατσει να μπει στο insomnia να διαβασεις ποσες σελιδες απο το παρον θεμα για να ενημερωθει,οταν το pc το εχει κυριως για ταινιες,facebook,Μπλα Μπλα στο insomnia,αγγελιες και κανα παιχνιδι.

Εν τάξη, θα αγοράσει τον 8700K για ταινίες, internet και fb ...  :shock:

cpu των 300-400€ και πλατφορμες των 150- 250€ με ψύκτρες των 70-100€ ?

Αν θέλει τέτοιο pc που δεν θέλει επεξεργαστική ισχύ, άλλος ένας λόγος αν δίνει τα φράγκα αυτά, να πάει σε υψηλής απόδοσης και ποιότητας περιφερειακά σε ITX συνολάκι κ.λ.π.

I/O με ταχύτατους δίσκους και μπόλικη μνήμη , νέα πρότυπα για γρήγορη μεταφορά αρχείων.

Γιατί την ταχύτητα ο συγκεκριμένος χρήστης την ορίζει σαν αποκρισιμότητα

Δεν μπορω να καταλαβω πως βαζετε στην ιδια μοιρα ενα σοκετ που θα παρει και επομενης γενιας επεξεργαστες

Εγω προσωπικα δεν εβαλα σε ιδια μοιρα τις δυο πλατφορμες am4 και z370.

Ειπα οτι για την πλειοψηφια που θα τις προτιμησουν στην Ελλαδα,δεν προκειται να καθησουν να ασχοληθουν με αγορα νεου επεξεργαστη αν δωσουν πανω απο 200ευρω ειτε για i5 8400,ειτε για 1600.

Και αυτο γιατι για την χρηση που κανουν δεν τους χρειαζεται κατι περισσοτερο/δυνατοτερο(+οτι και να θελουν λογω της κρισης δεν ειναι τοσο απλα και ευκολα τα πραγματα σε σχεση με το 2011-2012 πχ)για να ενδιαφερονται για upgrade path.

Προφανως και ειναι καλο να υπαρχει σαν επιλογη αλλα μεχρι εκει.

Ο κοσμος πλεον εχει φτασει σε σημειο να δινει πιο πολλα χρηματα σε κινητα παρα σε ολοκληρο πυργο,εχουν αλλαξει οι εποχες απο παλια.

Αυτά τα ουάου, σκίζει, σκοτώνει, μητρικάρα, κ.λ.π. είναι για παιδιά που θα κοιτάζουν τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ξεχνούν το ότι αγοράζουν τεχνολογία.

Το βλεπω αυτο που τα περισσοτερα απο τα ατομα που εγραφαν στο παρον θεμα(και στο αλλο των ryzen) μεταφερθηκαν στο αντιστοιχο του''Δειξτε το κουτι σας''...

Δεν σε τιμα παντως να χαρακτηριζεις ετσι τα ατομα επειδη δεν εχετε τα ιδια ενδιαφεροντα <_< 

Στην τελικη ειναι λογικο και αναμενομενο ο αλλος να ειναι και λιγο ενθουσιασμενος με την νεα του αγορα,ειδικα αν ειναι μεταβαση απο καποιο παλιο και μετριο συστημα και γιαυτο το λογο δινει πλεον ο κοσμος βαση στο tempered glass των κουτιων για να βλεπει το εσωτερικο του κουτιου που εχει.

Εν τάξη, θα αγοράσει τον 8700K για ταινίες, internet και fb ...  :shock:

cpu των 300-400€ και πλατφορμες των 150- 250€ ?

Γιαυτο το λογο και μπαινουν τα παιχνιδια μες την μεση.Γιατι ειναι η μονη χρηση(περαν της επαγγελματικης)που μπορει να αξιοποιησει τετοιους επεξεργαστες το mainstream κοινο.

Γιαυτο το λογο και η ιντελ εκανε συγκριση του 8700κ στο gears of war 4 σε σχεση με προηγουμενους επεξεργαστες.

Γιατι ξερεις ποιος αγοραζει τους εν λογω επεξεργαστες εδω και χρονια.

Επισης δεν εγραψα πουθενα οτι ολοι μονο 8700κ αγοραζουν,υπαρχουν και φθηνοτεροι επεξεργαστες ξερεις....

• Like 1

Το βλεπω αυτο που τα περισσοτερα απο τα ατομα που εγραφαν στο παρον θεμα(και στο αλλο των ryzen) μεταφερθηκαν στο αντιστοιχο του''Δειξτε το κουτι σας''...

Δεν σε τιμα παντως να χαρακτηριζεις ετσι τα ατομα επειδη δεν εχετε τα ιδια ενδιαφεροντα <_<

Στην τελικη ειναι λογικο και αναμενομενο ο αλλος να ειναι και λιγο ενθουσιασμενος με την νεα του αγορα,ειδικα αν ειναι μεταβαση απο καποιο παλιο και μετριο συστημα και γιαυτο το λογο δινει πλεον ο κοσμος βαση στο tempered glass των κουτιων για να βλεπει το εσωτερικο του κουτιου που εχει.

Δεν υποτιμώ κανέναν. 

Στο θέμα δείξτε τα κουτιά σας, είναι μια χαρά ενότητα για να αναφερθεί κάποιος σε RGB , LED , κουτιά κ.λ.π.

Στο παρόν θέμα που είναι COFFEELAKE & Z370 , νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση των CPU και της πλατφόρμας, παρά το τι RGB έχει η φρουφρου μητρική. 

Εξάλλου δεν απαγορεύει κανείς να ειπωθούν και τα δυο. 

Η ένστασή μου είναι η επικέντρωση του ενδιαφέροντος στο RGB , χωρίς αναφορές στην πλατφόρμα αυτή καθέ αυτή.

Όχι φίλε μου δεν είναι μόνο τα games. Εξάλλου και games να παίζει ο κόσμος, το πλήθος παίζει με καμιά RX460 ή GTX 1050( ούτε ΤΙ) ή παλαιότερες σειρές ...

Και το χαρακτηρίζει και gaming σύστημα.

Επισης δεν εγραψα πουθενα οτι ολοι μονο 8700κ αγοραζουν,υπαρχουν και φθηνοτεροι επεξεργαστες ξερεις....

Μικρότερα CPU έχουν ήδη στα χέρια τους ο κόσμος , από την ίδια την intel εδώ και κάτι χρόνια.  :-D

• Like 1

περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ανάλυση των CPU και της πλατφόρμας,

Εγινε 5 και 6 του μηνα μολις βγηκαν μαζεμενα ολα τα benchmarks απο τις γνωστες πηγες σε youtube και internet και ο κοσμος ενημερωθηκε για το τι ικανοτητες και που εχει ο καθε επεξεργαστης.

Το μονο πραγματικο ενδιαφερον που υπηρχε μετα ηταν καθαρα οσον αφορα το οικονομικο οσον αφορα τις μνημες/μητρικες και το ολο θεμα της διαθεσιμοτητας.

Γυρισε πιο πισω να τα δεις και μονος σου.

Τι παραπανω αναλυση να κανεις στην εν λογω πλατφορμα,αφου ειναι στην ουσια kabylake με +2πυρηνες?

https://www.youtube.com/watch?v=agcwU1ImIqE

Να και ενα απο τα λιγα(μαλλον)video που ξεχωριζει τον 8600κ και απο τα ελαχιστα video που βρηκα που να αναφερουν και το περιβοητο streaming και απο οτι βλεπω ο i5 8600k τα παει αριστα.

Επισης κοστιζει πλεον κοντα 130ευρω λιγοτερα λογω της αυξησης της τιμης του 8700κ.

Για gaming ίσως να αξίζει ένας 8600k με μια gaming aorus 7 παρά ένας 8700k με μια κατώτερη μητρική.

Βέβαια το ίδιο δίλημμα υπήρχε και με 2500k 2600k που για τότε ο 2500k φάνταζε κορυφαίος για Gaming αλλά σήμερα είναι αρκετά πίσω από τον 2600k.

Τι παραπανω αναλυση να κανεις στην εν λογω πλατφορμα,αφου ειναι στην ουσια kabylake με +2πυρηνες?

Τεχνοοικονομική μελέτη λέγεται σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς. 

Τεχνοοικονομική μελέτη λέγεται σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα προϊόντα της αγοράς. 

Οτι δηλαδη ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο που θελει να αγορασει νεο επεξεργαστη .....

Μαλλον η πιο σωστη λεξη θα ηταν ''ψειρισμα'' :)

Για gaming ίσως να αξίζει ένας 8600k με μια gaming aorus 7 παρά ένας 8700k με μια κατώτερη μητρική.

Βέβαια το ίδιο δίλημμα υπήρχε και με 2500k 2600k που για τότε ο 2500k φάνταζε κορυφαίος για Gaming αλλά σήμερα είναι αρκετά πίσω από τον 2600k.

Ισα ισα που ο συγκεκριμενος το ακριβως αντιθετο σου λεει.Οτι ο 8600κ αξιζει περισσοτερο στην παρουσα φαση λογω του χαμηλοτερου κοστους,ειδικα ετσι οπως ανεβηκαν οι τιμες του 8700κ αν τον συνδιασεις και με φθηνη(σχετικα)μητρικη.

Για ποιο λογο να δωσει καποιος περισσοτερα χρηματα στην μητρικη παρα στον επεξεργαστη?Ειναι τελειως παραλογο αυτο.

• Like 1

Οτι δηλαδη ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο που ενδιαφερεται για να αγορασει επεξεργαστη .....

Μαλλον η πιο σωστη λεξη θα ηταν ''ψειρισμα'' :)

Η τεχνοοικονομική μελέτη σε επίπεδο επιλογής πλατφορμας και επεξεργαστή, κάρτας γραφικών, ssd,  είναι το μόνο πράγμα που θα δώσει μια σωστή κατεύθυνση αγοράς.

Όλα τα προϊόντα είναι καλά, δεν σπάνε, δεν χαλάνε , ειδικά σε επίπεδο cpu/chipset. 

Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. 

Ένα προϊόν θεωρείται καλό όταν έχει καλό συντελεστή απόδοση & πληρότητας/ επεκτασιμότητας/ εγγυήσεων προς το κόστος του. 

Δεν υπάρχει άλλος συντελεστής για να σου δείξει τι πρέπει να αγοράσεις και πότε. 

Αλλιώς όλοι θα είχαμε 7980XE ...

• Like 1

Ένα προϊόν θεωρείται καλό όταν έχει καλό συντελεστή απόδοση προς το κόστος του αναλογα την χρηση του καθενος και επισης αναλογα και με την πραγματικη ή οχι αναγκη για αλλαγη/αναβαθμιση.

Δεν υπάρχει άλλος συντελεστής για να σου δείξει τι πρέπει να αγοράσεις και πότε.

fixed.

Τελος παντων ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε να τελειωνει το θεμα.

Θες να κατσεις να κανεις υπερ αναλυσεις σε πλατφορμες,sockets,μητρικες,πολιτικες εταιρειων και δεν ξερω και εγω τι αλλο επειδη νομιζεις οτι ενδιαφερουν τον κοσμο,go for it.

Εγω οτι ειχα να πω τουλαχιστον για το κομματι του gaming το ειπα(φυσικα τα benchmarks των coffeelake ειναι παντου στο internet)και ειναι λιγο πολυ γνωστη πλεον η κατασταση σε αυτο το κομματι.

Για τις πιο σοβαρες χρησεις υπαρχουν και οι αναλογες πλατφορμες που απευθυνονται στο κοινο που απευθυνονται.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...