Προς το περιεχόμενο

Intel Coffee Lake και Z370 chipset

Whitefanged

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε κουράστηκα να βλέπω αυτούς τους "muppet διαλόγους" προσπαθώντας να αποσυνθεσουν κάτι εμφανώς αξιόλογοτερο από "το δικό" τους..

Ίσως και να μεγάλωσα ..

Καλά κάνεις γιατί και εγώ δεν εχω διάθεση για αψιμαχίες.. ;)

και αν τα γράφω καμιά φορά ετσι λιγο χύμα,είναι μπας και 1 στους 100 προβληματιστεί..

Σήμερα κάναμε μια πολύ ωραία συζήτηση στο άλλο νήμα,με σεβασμό στις επιλογές του καθενός,και πιστευω ότι όλων η σκέψη μας πήγε παρακάτω ότι και να είχαμε δίπλα μας για υπολογιστή,οποια και να ήταν η υποκειμενική επιλογή μας..

Άρα είμαστε εξίσου ικανοί στο να χτίζουμε από το να προσπαθούμε να γκρεμίσουμε αυτό είναι που θέλω να γίνει κατανοητό.

Movie όπως είπες κάναμε πολιτισμένη κουβέντα γιατί δεν υπήρξε αυτό το ισοπεδωτικο το "το δικό μου είναι καλύτερο" καθώς επίσης και το ότι σέβομαι την επιλογή του καθενός μιας και ο καθένας ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται ο ίδιος πάνω από όλα.

Και εγώ είμαι απότομος και εχθρικός αρκετές φορές δεν βγάζω την ουρά μου έξω ;)

Με τον ίδιο τρόπο που ΑΜ2 μητρικές πήραν και ΑΜ2+ και ΑΜ3 επεξεργαστές. Οπως και h crosshair μου πήρε και τον Thuban και τον FX. Upgrade path που δεν εχετε δει ουτε με το κυάλι απο εποχες 775. Οταν στο ίδιο σοκετ μετα απο 3 χρόνια θα μπορω να βάλω μεθεπόμενης γενιάς επεξεργαστη κρατωντας την μητρική μου, εσυ θα την στείλεις για βρουβες. Μια διακοσάρα λοιπόν στο νερό, που θα μπορούσες να τα την ρίξεις στο αμεσως επόμενο δυνατότερο μοντέλο επεξεργαστή και να κανεις μια πραγματική υπέρβαση. Αλλά όχι. Εκεί, με τις παρωπίδες μας και τα εταιρικά γυαλάκια μας. Η κοκκινη ειναι τζίζ και η μπλέ γαμει. Το οτι γαμει και τις τσέπες σας όμως, γαργάρα.. Πώς να το κάνουμε. 3 fps παραπάνω ειναι αυτά, για την τωρινή γενια. Αξίζει. Στην επόμενη θα ειναι 5 και θα κάνετε πάρτυ, και θα χαιρεστε που πιάσατε τον παπα απο το φρύδια ενω σαν πιάναν τον κώλο και με τα δυο χέρια.

2066 για βρουβες; Ε όχι ρε φίλε ηρέμησε ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τον ίδιο τρόπο που ΑΜ2 μητρικές πήραν και ΑΜ2+ και ΑΜ3 επεξεργαστές. Οπως και h crosshair μου πήρε και τον Thuban και τον FX. Upgrade path που δεν εχετε δει ουτε με το κυάλι απο εποχες 775. Οταν στο ίδιο σοκετ μετα απο 3 χρόνια θα μπορω να βάλω μεθεπόμενης γενιάς επεξεργαστη κρατωντας την μητρική μου, εσυ θα την στείλεις για βρουβες. Μια διακοσάρα λοιπόν στο νερό, που θα μπορούσες να τα την ρίξεις στο αμεσως επόμενο δυνατότερο μοντέλο επεξεργαστή και να κανεις μια πραγματική υπέρβαση. Αλλά όχι. Εκεί, με τις παρωπίδες μας και τα εταιρικά γυαλάκια μας. Η κοκκινη ειναι τζίζ και η μπλέ γαμει. Το οτι γαμει και τις τσέπες σας όμως, γαργάρα.. Πώς να το κάνουμε. 3 fps παραπάνω ειναι αυτά, για την τωρινή γενια. Αξίζει. Στην επόμενη θα ειναι 5 και θα κάνετε πάρτυ, και θα χαιρεστε που πιάσατε τον παπα απο το φρύδια ενω σαν πιάναν τον κώλο και με τα δυο χέρια.

Ναι αν η χρήση του υπολογιστή είναι της τάξεως insomnia facebook άντε με το ζόρι και κανένα office και γουστάρεις να μείνεις πρωτόγονος τεχνολογικά χωρίς να ακολουθήσεις usb 3 sata 3 nVme κλπ δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβαθμίσεις ούτε επεξεργαστή..

η μπορείς αυτή την 200σουρα να αρχίσεις να την κάνεις add ons κάρτες..

Όπως οι quad που δουλεύουν ακόμα .. και καταφέρνουν  και κάτι παραπάνω..

Αλλά αυτό είναι άλλη λογική.. είναι η λογική που συζητάνε και τα παιδιά πιο πάνω και με βρίσκει σύμφωνο,δηλαδή αναβαθμίζουμε μόνο όταν σταματήσει να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται..

κάποιος που συζητάει αν το Z370 είναι doa chipset όμως δεν είναι αυτής της λογικής και αντί να προσπαθεί να καταστρέψει καλό θα ήταν να δει ότι οι δρόμοι είναι παράλληλοι..

Πάνω σε αυτό μίλησα εγώ ..

και είπα ότι και το x370 doa chipset είναι σύμφωνα με την δική του λογική..

Τώρα τα υπολοιπα που έγραψες ειναι άνευ σχολιασμού αλλά και επιπέδου..

και να σου πω και κάτι αφού εσύ έχεις αποφασίσει τα δικά σου τι σε νοιάζει τι αποφασίζει ο άλλος για την πάρτι του ?

Γιατί ο καθένας πρέπει να μπαίνει η να διακατέχεται από κομπλεξ προσπαθώντας να αποδομήσει και να μην ασχολείται με τις δικές τους αποφάσεις - επιλογές εφόσον προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι και συνειδητές ?

και για να τελειώνουμε κάποτε, ο καθένας για την πάρτι του έχει το καλύτερο.. το επέλεξε .. αν το πιστέψει η το ξέρει δεν χρειάζεται να μπαίνει σε συγκρίσεις.. εκτός αν δεν το ξέρει η έχει τις αμφιβολίες του.. αλλά τότε δεν μπορεί να είναι καν πιστικός.

• Like 2

Μιλάω για το socket του θρέντ.. Οχι το HEDT του movie....

Και Movie, σχολιασα ωμή αναβαθμισιμότητα, όπως εσυ παραθέτεις την ωμή εξυπηρετηση σου απο την πλατφόρμα που επέλεξες. Δεν σε εκρινα για την επιλογή σου, δεν σε έκρινα καθόλου για την ακρίβεια, απλά αποδόμησα τον ισοπεδωτισμό σου. Και ναι, στο ινσο κανα παιχνιδακι θα παίξει η πλειοψηφία, θα μπανίσει κανα κοριτσακι στο φουμπου και θα δει καμια ταινια. Δεν θα παίξει με αυτα που πάιζεις εσυ για να βγαλεις το ψωμί σου, ή με τα ερευνητικά μου για το εργαστήριο για ναβγαλω το δικό μου. Και σίγουρα οι αντικειμενικοί Pοwer users που επιλέγουν Mainstream πλατφόρμα λόγω οικονομικών,  στο ψυχολογικό κομμάτι, ξενερωνουν που το σοκετ τους ειναι για μόνο μια σοδειά, παρόλο που το μηχανημα θα καλυπτει τις ανάγκες τους για χρόνια. 

Δεν ισοπέδωσα τίποτα..

εξάλλου κάθε επιλογή έχει την καλή της και την σκοτεινή της πλευρά..

Βαρέθηκα όμως οικτρά κιόλας αυτό το VS και όπως είπα "το να ψοφήσει η Αγελάδα του γείτονα" .. μια νοοτροπία που κληρονομείται τελικά και δεν μπορούμε να την  πετάξουμε από πάνω μας,μην καταλαβαίνοντας ακόμα μετά από όλα αυτά που τραβάμε σαν λαός ότι αυτή η νοοτροπία έχει μεγάλη υπευθυνότητα για όλα αυτά.. και είναι νεα παιδιά ρε γαμώτο..

Μας έδωσαν ένα forum να πηγαίνουμε παρακάτω να χτίζουμε γνώση ο ένας με τον άλλο και έχει καταντήσει κερκίδα ..

Είμαστε ενα μεγάλο γ@μημενο ποδόσφαιρο πλεον που ο άλλος δεν θελει να μοιραστεί μαζι σου αλλά να σου βγάλει και το μάτι αν μπορεί..

αυτό με στεναχωρεί και με εξαγριώνει καμιά φορά.

Δες απο εδώ και κάτω τι ωραία συζήτηση κάναμε,ο ενας έχει TR γιατί τον επέλεξε σύμφωνα με την χρήση και εγω X για τον ιδιο λόγο,δεν μπήκαμε σε συγκρίσεις ακριβώς για τον λόγο που έγραψα πιο πάνω,ξέρουμε τι πήραμε ο καθένας και γιατί..

Πολιτισμός ρε γ@μωτο..

(τον Τακη βγαλτον έξω που μας έλεγε οτι δεν χρειάζονται οι nVme στο AM4 και τώρα μας λεει κάντε raid.. ) :P

http://www.insomnia.gr/topic/646165-intel-kaby-lake-x-skylake-x-socket-2066/page-74?do=findComment&comment=56036336

• Like 2

Οταν στο ίδιο σοκετ μετα απο 3 χρόνια θα μπορω να βάλω μεθεπόμενης γενιάς επεξεργαστη κρατωντας την μητρική μου, εσυ θα την στείλεις για βρουβες.

Το ενδεχομενο σεναριο να κρατησει τον επεξεργαστη για 4-5χρονια δεν σου περασε απο το μυαλο?

Και μετα απο τοσα χρονια ουτως ή αλλως παλι για νεα πλατφορμα θα ειναι ο καθε αγοραστης οχι μονο λογω αλλης μητρικης αλλα και ddr5 ram. Εγω παντως δεν εχω γνωρισει/πετυχει ατομα(περαν απο το forum)που να εχουν αλλαξει επεξεργαστη σε λιγοτερο απο 5τουλαχιστον χρονια. 1 μονο περιπτωση γνωστου μου εχω πετυχει ο οποιος το εκανε αυτο λογω hobby(overclocking)και αυτη την στιγμη ειναι με ενα 4790κ.

Το λες και μονος σου παρακατω

Και ναι, στο ινσο κανα παιχνιδακι θα παίξει η πλειοψηφία, θα μπανίσει κανα κοριτσακι στο φουμπου και θα δει καμια ταινια.

Για αυτη την χρηση που ειναι η πλειοψηφια(και οχι μονο στο insomnia)αν αγορασει ενα τουμπανο επεξεργαστη σημερα οπως 8600κ,8700(κ) ή και τους αντιστοιχους απο την αλλη κοκκινη ομαδα,για ποιο λογο να σκεφτει να χρειαστει να αλλαξει επεξεργαστη συντομα εγω αυτο δεν καταλαβαινω

Μιλάω για το socket του θρέντ

οι αντικειμενικοί Pοwer users που επιλέγουν Mainstream πλατφόρμα λόγω οικονομικών,  στο ψυχολογικό κομμάτι, ξενερωνουν που το σοκετ τους ειναι για μόνο μια σοδειά, παρόλο που το μηχανημα θα καλυπτει τις ανάγκες τους για χρόνια. 

εσυ εχεις πετυχει κανενα τετοιο ατομο εκτος forum και το γραφεις αυτο?

Νομίζω ότι σε ελάχιστους μήνες θα ισχύει για όλους πλέον,

θα μπορείς να βάλεις τους ryzen 2 στο socket και να δουλεύουν σαν ryzen 1 και για να έχεις όλα τα futures θα πρέπει να αλλάξεις chipset..

Γενικά "δουλευόμαστε" με λίγα λόγια..

γιατι κανείς δεν φαντάστηκε κατι τέτοιο οταν ανακοίνωσε η AMD οτι δεν θα αλλάξει socket και κάποιοι μάλιστα το έλαβαν υπ'οψην τους για να πάρουν μια καλή μητρική απο τώρα ώστε να έχουν αυτό το βάθος χρόνου και αναβάθμισης..

Είναι πραγματικά δύσκολο να δούμε την καμπούρα μας και να ασχολούμαστε με την καμπούρα των άλλων,οπότε δεν παρεξηγώ,,σημασία έχει εξάλλου η συνείδηση..

Τοπολογία AM4 SOCKET.

Για πες μας , ποιος είναι ο controller που θα κρατά πίσω τους RYZEN 2 επεξεργαστές ?

Επειδή έχεις γνώσεις, θα ήθελα να μάθω .

KJsig6g.png

- Αν αλλάξει ο controller του NVME  στον RYZEN 2 και αναβαθμίσεις σε RYZEN 2 στο X370, θα έχεις τις επιδόσεις του νέου controller.

- Αν αλλάξει ο USB 3.0 controller του RYZEN 2  και αναβαθμίσεις σε RYZEN 2 στο X370/AB350, θα έχεις τις επιδόσεις του νέου controller.

- Αν κάνουν ταχύτερο το Infinity Fabric στον RYZEN 2  και βάλεις RYZEN 2 στο X370/AB350 θα έχεις τις επιδόσεις του RYZEN 2 . Το infinity fabric , δομείται εντός του DIE !

- Aν αλλάξουν το Latency (αν υπάρχει) στις PCI-E V3 X4 του RYZEN 2 που συνδέεται το X370/AB350 θα αλλάξει και στην υπάρχουσα πλατφόρμα. 

- Αν αλλάξει ο memory controller θα αλλάξει και ο memory controller στις X370/AB350 μητρικές, οταν βάλουν RYZEN 2 CPU.

Στο ΑΜ3/ΑΜ2/ΑΜ2+ η διαφορά βρισκόταν στο Hypertransport 1.0/2.0/3.0/3.1 που ένωνε τον CPU με το northbridge και το A-LINK  που ένωνε το Northbridge με το Southbridge .

990fx-diagram.png

890-block-diagram.jpg

Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, γιατί το RYZEN είναι SOC !!!

Και να φανταστείς το Hypertransport ήταν τόσο μπροστά στο AM2 , που έπαιρνε AM3 cpu χωρίς ουσιαστικές πτώσεις απόδοσης.

(τον Τακη βγαλτον έξω που μας έλεγε οτι δεν χρειάζονται οι nVme στο AM4 και τώρα μας λεει κάντε raid.. ) :P

http://www.insomnia.gr/topic/646165-intel-kaby-lake-x-skylake-x-socket-2066/page-74?do=findComment&comment=56036336

Αναλήθειες. 

Εγώ είπα πως δεν χρειάζονται για πλειάδα κόσμου παραπάνω από ένας NVME. 

Δεν είπα πως δεν χρειάζονται. 

Εξάλλου όπως σου παρέθεσα στο άλλο θέμα (2066) , ακόμα και η HEDT της Intel γεμάτη περιορισμούς είναι . 

Ανέτρεξε στο βίντεο.

Τώρα μπορείς άνετα να πας να πεις το πόσο καλό είναι το 2066 socket , αλλά πριν το πεις, ξαναδές το βίντεο και πρόσεξε ... μην πας να κάνεις raid τον samsung 960 σου με δεύτερο, γιατί δεν .....  :-D  με τα lanes στο χέρι θα μείνεις να τα κοιτάς . :-)

Από εκεί και πέρα, με βάση το σύστημα σου που λες πως είναι πλήρες, εγώ βλέπω να χρησιμοποιείς 

-1) NVME  δίσκο

-2) 32GB ram

-3) Μια κάρτα γραφικών.

----------------------------------------

Συγνώμη αλλά και στο AM4 , θα τα δούλευες χωρίς περιορισμό κανένα. 

Και πρόσεξε, τα παραπάνω που γράφω για την ευελιξία της πλατφόρμας, ισχύουν και για το TR4 .

8342_999_amd-x399-tr4-threadripper-mothe

https://www.youtube.com/watch?v=9CoAyjzJWfw

Υ.Γ. 

Δεν θα σου απαντούσα με αυτό τον τρόπο, αλλά το ζητάει η φύση σου.

Καλημέρα.

Τα διαβάζεις όλα η ότι σε συμφέρει μόνο για τον αντίλογο ?

Διάβασε λοιπόν και τα παρακάτω που εξηγώ γιατί το έγραψα ετσι, και εξήγησε μας παράλληλα τότε γιατί αλλάζει chipset ..

Και ρωτάω γιατί εγώ το θέμα Ryzen έπαψα να το παρακολουθώ αφού το δοκίμασα και δεν μου έκανε,

έγραψα και την εμπειρία μου και βασικά εχω λίγο σοβαρότερα θέματα από αυτό και να παρακολουθήσω και ν'ασχοληθω,γι'αυτο δεν μπαίνω καν στο θέμα αν δεν το έχεις προσέξει..

Επίσης ποτέ δεν το έπαιξα παντογνώστης εδώ μέσα ίσα ίσα γράφω ότι ένα forum που είναι για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας (όλοι μας) το έχουμε υποβαθμίσει.

και για του λόγου το αληθές γράφω παρακάτω στο ίδιο ποστ.

"Συγνώμη αν κάνω λάθος και διαγράψτε το από την μνήμη σας αλλά αυτή η συμπεριφορά του "να ψοφήσει η Αγελάδα του γείτονα με ενοχλεί πολύ σαν άνθρωπο.."

Το οποίο φυσικά επέλεξες να μην παραθέσεις συνηθισμένος από την φορουμιστικη οπαδικη τακτική σου να μην απαντάμε σε ένα ολοκληρωμένο συλλογισμό αλλά σε μια δυο επιμέρους προτάσεις.

Μπορεί λοιπόν να μην είναι ακριβές αυτό που επέλεξες να παραθέσεις αλλά είναι ακριβές ότι όσο doa μπορεί να είναι το Z370 άλλο τόσο doa μπορεί να είναι και το x370 και τα δυο θα αντικατασταθούν στην αμέσως επόμενη σειρά.

Τα διαβάζεις όλα η ότι σε συμφέρει μόνο για τον αντίλογο ?

Διάβασε λοιπόν και τα παρακάτω που εξηγώ γιατί το έγραψα ετσι, και εξήγησε μας παράλληλα τότε γιατί αλλάζει chipset ..

Και ρωτάω γιατί εγώ το θέμα Ryzen έπαψα να το παρακολουθώ αφού το δοκίμασα και δεν μου έκανε,

έγραψα και την εμπειρία μου και βασικά εχω λίγο σοβαρότερα θέματα από αυτό και να παρακολουθήσω και ν'ασχοληθω,γι'αυτο δεν μπαίνω καν στο θέμα αν δεν το έχεις προσέξει..

Επίσης ποτέ δεν το έπαιξα παντογνώστης εδώ μέσα ίσα ίσα γράφω ότι ένα forum που είναι για να διευρύνουμε τις γνώσεις μας (όλοι μας) το έχουμε υποβαθμίσει.

και για του λόγου το αληθές γράφω παρακάτω στο ιδιο ποστ.

"Συγνώμη αν κάνω λάθος και διαγράψτε το από την μνήμη σας αλλά αυτή η συμπεριφορά του "να ψοφήσει η Αγελάδα του γείτονα με ενοχλεί πολύ σαν άνθρωπο.."

Το οποίο φυσικά επέλεξες να μην παραθέσεις συνηθισμένος από την φορουμιστικη οπαδικη τακτική σου να μην απαντάμε σε ένα ολοκληρωμένο συλλογισμό αλλά σε μια δυο επιμέρους προτάσεις.

Μπορεί λοιπόν να μην είναι ακριβές αυτό που επέλεξες να παραθέσεις αλλά είναι ακριβές ότι όσο doa μπορεί να είναι το Z370 άλλο τόσο doa μπορεί να είναι και το x370 και τα δυο θα αντικατασταθούν στην αμέσως επόμενη σειρά.

Άνθρωπε μου υπάρχει κάτι από τα παραπάνω που έγραψα , που να μην ισχύει ?

Ίσως να μην τον γνωρίζεις, κακό δεν είναι, οπότε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και λόγια που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, έχει εμπεριστατωμένη απάντηση παραπάνω. 

Το κακό δεν είναι να μην γνωρίζεις, το κακό είναι να δηλώνεις πράγματα που δεν ισχύουν .

Θα σου απαντήσω και για το chipset .

Αν δεις το AB350 και το X370 θα δεις πως φέρουν 

-SATA 3.0 ,

-USB 3,1 G1 ,

-USB 3,1 G2 ,

-USB 2.0 

-PCI-E V2.0 για σύνδεση εξωτερικών audio, lan, wifi controller

rs16Dnc.png

Οπότε αν έρθει ένα X470/AB 350 chip , αυτό που μάλλον θα κάνει θα είναι 

1) Να επεκτείνει την USB 3.1 G2 υποστήριξη σε περισσότερες θύρες

2) Να επεκτείνει τις διαθέσιμες PCI-E θύρες για να βάλει και TB 3.0, αφού η Intel το άφησε ελεύθερο σαν πρόσθετο feature.  και ίσως να τις κάνει PCI-E V3.0 , το οποίο αν το κάνουν θα είναι άχρηστο feature. 

3) Να τοποθετήσουν την δυνατότητα 2ου NVME αυτή την φορά πάνω στο Promontory chip, για να έχεις την δυνατότητα να τοποθετήσεις άλλον ένα. 

Όλα αυτά όμως δεν έχουν να κάνουν με την απόδοση / επίδοση, του CPU . 

Το PROMONTORY CHIP στην AM4 να το σκέφτεσαι σαν έναν πρόσθετο controller όπως πχ αυτόν εδώ της ASUS.

Και αυτός 4x pci-e θύρες ήθελε και έβγαζε κάποιες USB 3.0 και SATA 3.0 ...

A455-0004-main-ld.jpg

Τι πιστεύεις λοιπόν, πως αν είχες βάλει στο pc σου μια άλλη κάρτα και όχι αυτή, ο επεξεργαστής σου θα υπολειτουργούσε ? 

:-D  :-)

ΤΟ z370 παίζει ολοκληρωτικό ρόλο για σύνδεση συσκευών επάνω του. Εκεί συνδέεται και ο NVME και τα SATA, USB, Lan, audio, tb3.0 controllers και έχει τον περιοριμσό του DMI 3.0 .

Ότι επεξεργαστή και να βάλεις, όταν έχεις να κάνεις με NVME , USB 3.1 / USB 3.0  , δεν μπορείς να τα αλλάξεις , ούτε να τα βελτιώσεις. 

Ότι μπορεί να κάνει το Z370 θα το κάνει και ως εκεί. 

Ο RYZEN έχει τα πιο σύγχρονα πρότυπα NVME / USB 3.1 επάνω του,  οπότε ΔΕΝ εξαρτάται αποκλειστικά η ακολουθία των νέων προτύπων από το X370. 

Μπορείς άνετα να έχεις βελτιωμένη NVME  υποστήριξη, USB 3.1 βελτίωση, βάζοντας τον RYZEN 2 .

• Like 1

Αρα ?

η αληθεια ειναι κάπου στην μέση απο αυτό που έγραψα εγω και απο αυτό που έγραψες εσυ αφού όλα τα χαρακτηριστικά του καινούριου chipset δεν θα μπορεί να τα εχει με τους ryzen 2 στο x370..

Θέλεις να σου πω οτι οι δυο προτάσεις μου είναι λάθος διατυπωμένες και να ζητήσω συγνώμη ?

ναι είναι λάθος και εχω ζητήσει ήδη συγνώμη..

Η ουσία όμως παραμένει η ίδια.

Όσο doa μπορεί να είναι το Z370 άλλο τόσο doa είναι και το x370..

και αν καλοπροσεξεις οι μονοπωλιακές τακτικές της μιας που όλοι μας καυτηριάζουμε έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται both sides.

Ας κοιτάξει λοιπόν ο καθένας την δική του αγελάδα - καμπούρα και να μην προσπαθεί με άκυρα ποστ να υποβαθμίσει του άλλου ..

Αυτό ήταν και όλο το ρεζουμέ στην παρέμβαση μου το οποίο ανέλυσα και πιο κάτω..

Πάμε τώρα στο HEDT

Συγνώμη κιόλας που επέλεξα το single core performance από το raid των nVme..

Νομίζω θα ήταν τουλάχιστον κωμικό να τα βάλω καν στην σύγκριση..

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. 

Νομίζω πως όταν μιλάμε για δυνατότητες πλατφόρμας, δεν αναφερόμαστε στα SATA III που είναι δεδομένο πως είναι κομπλέ και δεν θα φέρουν διαφορά σε καμιά πλατφόρμα.

Και το X470 / B450 την ίδια λειτουργία θα έχει σε ότι αφορά τα SATA III .

Σε ότι αφορά τα USB 3.1 G2 που ΔΕΝ έχει το Z370, θα υπάρχουν ίσως αυξημένα στο X470. Εεε και ? Το ότι το X470 μπορεί να έχει περισσότερα USB 3.1 G2 , πάει να πει πως η πλατφόρμα είναι DOA και δεν μπορεί να δώσει σύγχρονες συνδέσεις ?  Γιατί ?  

Από εκεί και πέρα, θέλω να καταλάβεις τον κομβικό παράγοντα τους RYZEN SOC. 

Δηλαδή του γεγονότος ότι με αλλαγή επεξεργαστή μπορείς να αποκτήσεις ανανεωμένες I/O λειτουργίες σε ότι αφορά το SOC . 

Ο ryzen δινει 

2X USB 3.1 G1  οι οποίες θα ανανεωθούν με ότι βελτίωση έρθει.

2 Χ SATA III & 1x SATA EXPRESS

ή 

1 X M2 PCI-E X4 .

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ολα τα παραπάνω λοιπόν μπορούν να ανανεωθούν , άρα θα έχεις ΝΕΑ πρότυπα αν αυτά υπάρξουν .

Εκεί είναι η μαγκιά της SOC σχεδίασης, ότι σε κομβικά κομμάτια θα έχεις αναβάθμιση των I/O και στην παλαιά σου πλατφόρμα.

Αρα η σημερινή ΑΜ4 μητρική, με νέο RYZEN 2 θα έχει και την αύξηση του performance και ίσως νέα πρότυπα ή καλυτερεύσεις από το I/O του soc. Δεν θα φέρει περιορισμό . 

Τεσπα συζήτηση κάνουμε δεν υπάρχει θέμα. 

Εξάλλου από τα βιντεάκια του κ@λου και τις συζητήσεις χωρις περιεχόμενο, καλό είναι να γίνονται τέτοιες συζητήσεις με τεχνικό περιεχόμενο γιατί ακόμα και με αψιμαχίες , φέρνουν γνώση στο φόρουμ και σε όποιον ψάχνει να δει τους τρόπους λειτουργίας του κάθε part. 

Καλή σου μέρα και πάλι.  :-D

• Like 2

Ας κοιτάξει λοιπόν ο καθένας την δική του αγελάδα - καμπούρα και να μην προσπαθεί με άκυρα ποστ να υποβαθμίσει του άλλου ..

Αυτό ήταν και όλο το ρεζουμέ στην παρέμβαση μου το οποίο ανέλυσα και πιο κάτω..

Καλα και εσυ αφου τον γνωριζεις τον συμφορουμιτη τι προσπαθεις να βγαλεις ακρη μαζι του?

Φαινεται και απο την μειωμενη συμμετοχη στο θεμα σε σχεση με τις πρωτες μερες κυκλοφοριας των επεξεργαστων(και στα δυο θεματα),ποσοι σταματησαν να σχολιαζουν βλεποντας τι γραφεται(κυριως υποψηφιοι αγοραστες).

Καλα και εσυ αφου τον γνωριζεις τον συμφορουμιτη τι προσπαθεις να βγαλεις ακρη μαζι του?

Φαινεται και απο την μειωμενη συμμετοχη στο θεμα σε σχεση με τις πρωτες μερες κυκλοφοριας των επεξεργαστων(και στα δυο θεματα),ποσοι σταματησαν να σχολιαζουν στο παρον θεμα βλεποντας τι γραφεται.

Δεν υπάρχει καμιά υποβάθμιση σε τίποτα. 

Καλό είναι να γνωρίζετε τι παίρνετε και πόσο πληρώνετε για αυτό. 

Ανάλυση δομής σε επίπεδο πλατφόρμας είναι και τίποτα παραπάνω.

Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του, μιας και στην αγορά ποτέ δεν υπήρξε προϊόν που να καλύπτει κάθε απαίτηση στο μέγιστο.

Αν βλέπεις κάτι από όσα έχω αναλύσει παραπάνω σαν λανθασμένο , γράψε μου τις παρατηρήσεις σου. 

Αν δεν έχεις, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να μπω σε τέτοια αντιπαράθεση, χωρίς στοιχεία με λόγια του αέρα.

Αυτά τα ουάου, σκίζει, σκοτώνει, μητρικάρα, κ.λ.π. είναι για παιδιά που θα κοιτάζουν τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ξεχνούν το ότι αγοράζουν τεχνολογία.

Και στο αντίστοιχο θέμα των 2066 έχω δώσει ανάλυση 1151 vs 2066  κ.λ.π. 

• Like 1

Ρε παλουκαρια, η διαφορά είναι ότι αν κάποιος διαλέξει την AMD ΔΕΝ κρέμεται από την μητρική για νέα features αλλά από το chip. Η κόκκινη επέλεξε τον δρόμο του SOC, αναβαθμίσεις επεξεργαστή παίρνεις και τα νέα features.

Η Intel επέλεξε ως συνήθως το άρμεγμα. Θες καινούρια features? Πλήρωνε καινούριο chipset που πουλάω και βγάζω φραγκα.

Το να επισημάνεις κάτι τέτοιο είναι να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα; Και ναι στην τελική γιατί να μην έχω την εναλλακτική από 8core να πάω σε 12core χωρίς να πληρώσω μητρική σε mainstream πλατφόρμα; Και αυτό κακό είναι;

• Like 3

Δεν υπάρχει καμιά υποβάθμιση σε τίποτα. 

Καλό είναι να γνωρίζετε τι παίρνετε και πόσο πληρώνετε για αυτό.

Εν ετη 2017 προφανως και ο κοσμος γνωριζει μηνες πριν κυκλοφορησει κατι τι αγοραζει.

Για τα περι Upgrade path ειναι γνωστα εδω και χρονια(και με το z270 τα ειδαμε) και για τα περι Z390,ειτε ισχυουν ειτε οχι ειχαν αναφερθει πριν την κυκλοφορια των καφεδων.

Αρα μια χαρα ενημερος ειναι ο κοσμος,αλλα πολυ απλα η πλειοψηφια δεν αναβαθμιζει καθε τρεις και λιγο επεξεργαστες γιαυτο και αγοραζει αναλογα.

Αν βλέπεις κάτι από όσα έχω αναλύσει

Αυτα που καθεσαι και αναλυεις συνεχεια εχεις δει να ενδιαφερουν και κανεναν απο αυτους που συμμετειχαν,ειδικα στις πρωτες μερες κυκλοφοριας των καφεδων που υπηρχε το μεγαλυτερο ενδιαφερον στο θεμα?

Αυτά τα ουάου, σκίζει, σκοτώνει, μητρικάρα, κ.λ.π. είναι για παιδιά που θα κοιτάζουν τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ξεχνούν το ότι αγοράζουν τεχνολογία.

9 στα 10 σχολια ηταν συμπεριφορα σε παιχνιδια. Μιλαμε για mainstream πλατφορμα που ειναι λιγο πολυ γνωστο τι ενδιαφερει τον περισσοτερο κοσμο και εσυ καθεσαι και αναλυεις/γραφεις λες και μιλαμε για HEDT επεξεργαστες/πλατφορμες.

Επισης εσενα μπορει να μην σε ενδιαφερουν αυτα λογω διαφορετικης χρησης(οπως και γιατι δεν θα αγορασεις coffeelake),αυτο δεν σημαινει οτι δεν ενδιαφερουν τους υπολοιπους,ειδικα τους υποψηφιους αγοραστες που σχολιασαν τις πρωτες μερες.

Ρε παλουκαρια, η διαφορά είναι ότι αν κάποιος διαλέξει την AMD ΔΕΝ κρέμεται από την μητρική για νέα features αλλά από το chip. Η κόκκινη επέλεξε τον δρόμο του SOC, αναβαθμίσεις επεξεργαστή παίρνεις και τα νέα features.

Η Intel επέλεξε ως συνήθως το άρμεγμα. Θες καινούρια features? Πλήρωνε καινούριο chipset που πουλάω και βγάζω φραγκα.

Το να επισημάνεις κάτι τέτοιο είναι να ψοφήσει η αγελάδα του γείτονα; Και ναι στην τελική γιατί να μην έχω την εναλλακτική από 8core να πάω σε 12core χωρίς να πληρώσω μητρική σε mainstream πλατφόρμα; Και αυτό κακό είναι;

Δεν είναι άρμεγμα, απλά η πλατφόρμα προυπήρχε. 

Αν δεις τα NVME της ΙΝΤΕΛ θα καταλάβεις πως δεν περίμενε από την samsung να ανεβάσει τόσο ταχύτητες που το DMI 3.0 να μην φτάνει.

Πιστεύω πως με την νέα πλατφόρμα θα περάσει και αυτή σε ανάλογη σχεδιαση και στο midrange socket για να βγάλει τα bottleneck του DMI 3.0

Το έκανε εξάλλου και στην 2066 με την προσθήκη του VROC για να πάει τους NVME από το promontory στο CPU. Απλά επειδή και εκεί είχε σχεδιαστεί το chipάκι, το έκανε με VROC και όχι native.

Εν ετη 2017 προφανως και ο κοσμος γνωριζει μηνες πριν κυκλοφορησει κατι τι αγοραζει.

Για τα περι Upgrade path ειναι γνωστα εδω και χρονια(και με το z270 τα ειδαμε) και για τα περι Z390,ειτε ισχυουν ειτε οχι ειχαν αναφερθει πριν την κυκλοφορια των καφεδων.

Αρα μια χαρα ενημερος ειναι ο κοσμος,αλλα πολυ απλα η πλειοψηφια δεν αναβαθμιζει καθε τρεις και λιγο επεξεργαστες γιαυτο και αγοραζει αναλογα.

Αυτα που καθεσαι και αναλυεις συνεχεια εχεις δει να ενδιαφερουν και κανεναν απο αυτους που συμμετειχαν,ειδικα στις πρωτες μερες κυκλοφοριας των καφεδων που υπηρχε το μεγαλυτερο ενδιαφερον στο θεμα?

Από την μια λέτε DOA το X370 γιατί δεν θα έχει features νέα, και από την άλλη μου λέτε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτά. ... 

Εν τάξη , δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Μου λέτε πως στο X370 οι Ryzen 2 θα συμπεριφέρονται σαν Ryzen 1 ... και απάντησα.

Κάποτε είχαμε την εισαγωγή στην αγορά των SSD που ήθελαν SATA 3.0 . 

Οι περισσότεροι τότε πήγαν σε λογικές εξωτερικών pci-e καρτών με ανάμεικτα αποτελέσματα, ή σε πρόσθετους controllers μητρικών με κόψιμο lanes από τις κάρτες γραφικών, ενώ αργότερα πήγαν σε αναβάθμιση για να μπορέσουν να έχουν τις επιδόσεις που πλήρωναν.

Σήμερα έχουμε NVME και έρχεται και νέα γενιά από Samsung με αναβαθμισμένη απόδοση.  Το πρότυπο σε 1 χρόνο θα έχει μπει στην midrange αγορά. 

Προφανώς και για εσένα η όλη συζήτηση πρέπει να περιστρέφεται στο αν το chip πιάνει 4,8Ghz ή 4,9Ghz και με τι ψύξη. 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η κουβέντα. 

Εν τέλη, ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να γράψει ότι θέλει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας κατευθύνεις την συζήτηση εκεί που θες ή θεωρείς εσύ πραγματικά. 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...